Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 089
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Уча, уча,ама на халос. Оказа се, че тази година няма да има дата за правоспособност,най-рано мога да се явя февруари; работат е следната: като изкара  стажо, който почна на 1ви юни и свършва на 1ви декември трябва да ида на изпит на 9ти декември. Но за да ида на 9ти декември трябва да си подам документите до 27ми ноември, а те ще са готови на 1ви декември.  #Crazy следователно моят транш стажанти сме прецакани и трябва да отидем януари на изпит,НО януари месец няма дата и никога не е имало; ерго правоспособността юридическа мога да я кандидатствам чак февруари. Sad
Слава Богу, това,което ви споделих, че кандидатствам за стаж в ВКБООН завърши успешно и вече втора седмица полагам светъл труд за бежанците, бежащи към България и се занимавам все с нещо, което ще стои добре в автобиографията ми после. А и е упражнение за изпита по английски, защото работя само на английски.

Туй е..

# 496
  • София
Ето го и обещаното разписване по светло. Mr. Green
shams u amar, викай ми Русалке или Пенсийо без наметка.. Hug
Сключени вежди, знаех за сирийския му биологичен баща. PeaceНаскоро четох историята му в нета. Ако ви е интересно ще споделя запомненото от нея.
Става дума за сириец от Хомс, който  емигрира в Щатите.Там придобива  магистърска степен по икономика и политически науки.Започва да се среща с германо-швейцарка, чийто консервативен баща не й  позволява  да се ожени за арабин, след като разбира ,че е бременна.Сириецът я напуска и тя сама ражда сина си, който бива осиновен от американското семейство Джобс.
Най-интересното е, че няколко месеца по-късно биологичният баща на Стив Джобс все пак се връща при германо-швейцарката и двамата все пак се оженват.Ражда им се момиче на име Муна, тоест де факто Стив Джобс си има кръвна сестра, която е писател към днешна дата.Родителите й се разделили, когато тя била на 5 и дълги години и тя не поддържала никакви  връзки с баща си.Стив Джобс пък е нямал  ицобщо  контакти  със сириеца.
Но той  частично повтаря историята на баща си.Оженва се за американка,  с която имат 3 деца, но преди това, от връзка с момиче от колежанските му години, има и друго дете - дъщеря. Не е поддържал много-много връзки с нея, но навремето е признал  бащинството, така че по закон още една наследница има пълни  права над милионите му Grinning
jasmin, успя да ме разсмееш.. HugОтивам да си търся наметка.

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 13:05 от eine in Rente gegangene Nixe

# 497

един поздрав за вазе, нов прочит на песента

# 498
Вие се оплаквате от сирийците в Бг, аз да се оплача от българите в Германия - изглежда техните измами до такава степен са зачестили, че два пъти ми отказаха много изгоден 2-годишен договор с мобилен оператор. Преди подписване на договор с чужденци първо пращат документите до централата, от където им казват дали одобряват или не кандидата. Човекът в офиса само като чу, че съм от България и директно ми каза, че ще ми откажат, защото имали в псоледно време проблеми с българи и румънци. Опитахме и се оказа прав. Чуството е кофти, ти си примерен гражданин и данъкоплатец, а се чустваш като престъпник.  Sad

За Джобс от прочетено останах с впечатление, че нарочно не е искал да се запознае със сириеца, в едно интервю беше казал, че има едни единствени родители - тези, които са го отгледали. И според мен е прав.

Златорог , много неприяно, но така пък имаш повече време да се подготвиш за изпита  Peace

За визите - има спогодби между държавите, например ако аз получа немско гражданство вече мога да си запазя българското (преди не можеше), но ако половинката приеме, ще трябва да се откаже от йорданското, защото по немски закон не може да има двете. Той е чувал, че йорданци правят разни шмекерии, първо се отказват от йорданското, получават немско и след това кандидатстват за йорданско пак, което струвало няколко хиляди в брой. Но май вече не било възможно.  Thinking
Но поне тук има ясни закони кой кога и как може да получи гражданство, докато в България като ви чета е пълен хаос.  ooooh!

Ясмин, да си се чувала с Любс...отдавна не е писала  newsm78

# 499
  • София
Здравейте, момичета!

Аз да си призная само ви четох тези няколко дни, защото съм алергична към песимистични мисли и понякога реагирам доста остро. Живяла съм доста по света и знам, че има и по-добро, но има и доста по-лошо. Ако някой е решил да прави далавери, ще намери начин навсякъде.  Peace

Поправете ме, ако греша, но май едно време е имало запазени места по университетите за сирийци. Нещо такова ми се върти в главата. А и мисля, че висшето образование тук е по-евтино, особено медицината. Щом има още сирийски майки, които изпращат синовете си да учат в България, въпреки риска да се върнат с чуждоземна булка  Flutter

Шамс, доколкото знам, най-евтиния хотел в София е Шипка, пък има е добро месоположение. Пробвай там.

Златорог, напълно разбирам какво е семейна софра с прелитащи искри. И моето семейство не може да се събере, без да си припомни всевъзможни кирливи ризи  hahaha  За изпита също те разбирам - цяло лято ми местят датата за защита на магистърската тема, защото комисията от 3ма човека не може да се събере. Еми, как ще се събере? Хората и на море трябва да ходят, какво им пука за студентите newsm78

Амал, творческият процес върви бавно, главно защото мисля да им тегля една на моите работодатели. Малкия се наложи да си остане вкъщи наколко дни и получих 101 sms-а защо не съм на работа (нали управителите бяха на туристическата борса в Лондон). Та съм си подговила молбата и утре мисля да ги сюрпризирам.  Peace Само не ми е ясно после кой ще им направи каталога, кой ще продава самолетни билети, кой ще прави екзотичмни екскурзии, пакети и изобщо безброй неща, с които аз се занимавам, защото за 1 година никой в тази фирма не разбра аз какво точно правя. Най-после мъжът ми ще е щастлив, че ще започна при него да работя. Но първо, ако имам късмет, съм се устремила към друга висина. Ще видим.

Е, оплаках се хубаво, време е за лягане. Лека нощ на всички принцове и принцеси!

# 500
Леле, Хриси, какво стана? Депозира ли документи за напускане?

# 501
Kаква тишина само..

# 502
Как  е мацки  Hug
Аз  го  раздавам  по4иваща  Sunglasses
утре ще  ходим   до  вилата  да  направим  едно пи4истване преди  зимата Simple Smile
Леле  от както  лаптопа ми  сгъна  ми  е  много  криво  Confused,другия лаптоп   е свързан към  тв-то и  не ми е  удобно  да  го ползвам  #Cussing out
Аз  да питам някоя по-знаеща тези  таблети  дето  ги рекламират мога  да си ползвам нета от  тях  ако  е  бежи4ен   Rolling Eyesнали ? Те  са ещо като лаптопи   нали ? newsm78

# 503
Боби,аз съм много зелс технологиите и не знам...Sad

# 504
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Здравейте  Hug
Тъй като работихме в събота днес имаме почивен ден, та съм започнала да си чистя къщата най-накрая. И като една мултифункционална домакиня едновременно мия прозорци, чистя, пера и готвя. Който може си го може  Simple Smile Сега съм си дала обедна почивка и обядвам пред компа, дето не давам на децата да го правят.

Като си говорим за близки срещи с паранормалното, аз съм имала такива. Бях още неомъжена и както си спях сама на етажа се събудих с усещането, че има някой в стаята и този някой ме е притиснал към леглото толкова силно, че много трудно си поемах дъх. Като след малко си отворих очите това усещане изчезна и като светнах лампата не видях никой. След време прочетох статия за някакви същества, които се хранят с енергията на хората и се описваха подобни случки. Тези същества предпочитали млади момичета(аз тогава нямах и 20 години) от големите градове, защото там има повече хора. А съм имала и случки с т.нар. вътрешен глас, или ангел хранител, или както и да го наричате. На два пъти ми се е случвало изведнъж да ми се иска много силно да направя нещо, но все възпитанието ми не ми е давало и почти веднага ми се е случвало нещо неприятно, което щях да избегна, ако се вслушвах в този глас. Иначе духове не съм виждала до сега, което ми напомня един виц.

Вървят си две привидения по коридорите на стар замък. Изведнъж някъде се чува шум от затваряне на врата и едното се оглежда уплашено. Другото привидение го пита :" Ама ти наистина ли вярваш в тези глупости, че хората съществуват?"

Хайде,почивката ми свърши,  целувки за всички  Heart Eyes

# 505
Абе, вярно голяма тишина цари тука....

То и аз нямам много време за форуми,но нека се отчета, да не се оплаче някой от дългото ми отсъствие

Алвера, много хора са имали подобни преживявания, безкрайно щастлива съм, че не съм сред тях.

Айне незнамсикво никсе, и аз се разтревожих да не измръзнеш когато агитираше за среща на открито.

А дали има желаещи за среща на изток от ѣ-овата граница? Като се прибера следващия път в България, което не знам кога ще е...Но по принцип всячески избягвам София,та затова....

Шило, настроение ли нямаш нещо? Да споделя един еликсир, който веднага оправя настроението, или поне така го хвалят. Аз си го забърквам всеки ден заради желязото - сок от един портокал, половин лимон, 3-4 сушени сини сливи, лъжичка мед и щипка канела, малко вода, после се пасира...най-малкото е страшно вкусен.

Ясмин, тези еднофамилни двуетажни къщи трябва да ги забранят със закон. Страшно тичане и мъкнене нагоре-надолу. То поне да отслабвах....

Бобинка,би трябвало да става за всичко таблета, макар да съм чувала да се оплакват, че някои от тях са с много лошо качество.

А да ви питам какво ви е мнението за тъч скрийновете...Имате ли такива джаджи? Не са ли постоянно
с омазани екрани? Не мога да си представя, че трябва да пипам екрана на телефона си с ръце, които в моя случай са постоянно или мокри, или мазни. Мазното от крем за суха кожа, не от пръжки.

Продължавам да разпитвам за сирийците. Благодаря ви за отговорите и различните гледни точки. След като стана ясно, че има доста сирийци постоянно пребиваващи в България дали много от тях продължават на Запад, или си им е добре там? Повечето други чужденци  използват БГ за трамплин, и след като се сдобият с документи духват незабавно.

# 506
И настроение нямам и време. Ей сега седнах след гладенето и чистенето, а обяд нямаме....
Много прах се събира в нас бе, всеки ден миене, бърсане и на др. ден пак прах  newsm78
Мъжа ми обикаля за прясна пастърва, от 3 дни ходим всеки ден до рибарника, който си е бая далечко, но все се разминаваме с рибката... Види се пак ще вземем замразена от Билла  Sick

Тоя елексир с портокала и канелата  любовен ли е Mr. Green  Ще му дам рецептата, да ми забърка, на мен не ми се занимава, ама той си пада по такива неща. А сушената слива какво се прави? Сокоистисквачката ни вдига невъобразим шум и е командирована нейде из мазето. Преди време изхвърлих една джаджа от нея, която счетох , че не е нужна, то пък се оказа, че било важна част... и оттогава издава зчук като на моторна резачка, а най=гадното е, че и подскоци прави, не мога да я удържа  Mr. Green

Уф, Алвера, кофти тръпка.Аз съм от страхливите. Ако ми се яви нещо, ще се схвана и една сура няма да мога да кажа дори.
Мъжа ми разправя, че 2 пъти е имал среща с джинове в стаята ни в Студентски. Веднъж в коридора са били, до тоалетната, но не влезнали. А предния път черна сянка се настанила  на празното легло, поседяла и си тръгнала. Настръхвам!
Разправя, че и в къщата им в Сирия имало бая джинове и пиели чай с брат му  #Crazy Не знам как така пият чай, ама то брат му е смахнат.

Преди няколко години лятото се бях побъркала. Той си беше на Сирия, аз след отпуска влизам в об
ежитието и в тоалетната чиния плуваше нещо червеникаво, онемях. така и не разбрах какво е това, като снопче червеникави косми. А в саксиите с  китки имаше издълбани дупки в земята.ДОкато се кланях и някакви неща минаваха около мен, умрях от страх. Така 2 -3 пъти, накрая видях, че било мишка. Отдъхнах си направо, стана ми ясно какви са тия дупки в земята на саксиите.

Но червеникавото снопче в тоалетната чиния, така и не разбрах какво е.

После взехме прочутия ми котарак Аббас и той още същата вечр хвана мишлето. Стана ми жал да го изяде пред очите ми и го взех и пуснах навън. Не знам дали е оживяло, защото вече го беше наранил със острите зъби.

Като бях студентка едни помоакини разправяха за някакво същество, дух на несправдливо убита жена, казваха му Муравата. Та идвала нощем и дърпала момичетата за врата , краката, ръцете. Та събуждайки се след дискотека, винаги откриваха синини по телата си, ама те май бяха по-скоро от някой мруравчо, а не от Муравата  Twisted Evil
И тая гадна реклама на киндер буено дето я дават с вампирите, просто е ужасна. Ама не мога да схвана и мацката ли е вампирка?
Аз и Дракула дори не съм гледала, много са ми страховити. Добре, че в исляма няма вампири  Mr. Green Но все пак ми е кофти да гледам такива неща.
В арабския свят май не са особено популярни филмите на ужасите.

# 507
В арабския свят май не са особено популярни филмите на ужасите.

За какво са им филми на ужасите, то и най-страшният филм ще бледнее пред новините им.

# 508
За какво са им филми на ужасите, то и най-страшният филм ще бледнее пред новините им.
  202uu Не само новиние, но и случващото се по улиците...

Това е от мен, че историите за джинове са ми доста неинтересни, сигурно защото не вярвам в тях, а по-скоро смятам, че зад тях стои логично обяснение от типа на шилановата мишка.

Лека вечер на всички   bouquet

# 509
Абе и нашите новини, не ми се пуска тв... През ден починала родилка. Четох интервю на министъра, казва ами в нормите е , имаме 7-8 такива случая годишно, толкова са и в Швейцария. Та така е, няма проблем значи.

Ооо, Ая, далеч не всички неща имат логично обяснение. Но аз се радвам, че при мен беше мишка. Този път.....

Общи условия

Активация на акаунт