Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 069
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
И тъй като сме имали няколко прераждания най-вероятно помним само най-яркото от тях и там най-много ни влече Simple Smile

# 586
Вчера седнах да пиша, обаче бях много уморена.

Астарта, ааа, и аз искам из Перу главно. разбрах, че климатът представлявал трудност за справяне, ама пък ми се ходи. Ще се окаже май че и аз като Склю искам да пътешествам, обожавам го.

Айа, съкровище, вярвам, че нещата ще се подредят! Дай им малко време. Praynig Praynig Случва се всяка връзка, дори брак, да изпадне в криза, но когато се предодолее, е още по-хубаво.

Склю, като автор си също една Шехерезадка.  Flutter Чудесно е, че винаги в тази тема има кой да покаже таланта си. Пожъна големи поздравления.  bowuu А за мен беше супер инетерсно, едва ли не го усетих.  Hug Hug

Ааа Олдито къде е сега? newsm78

Шамсче, добре, че се обаждаш от време на време. Hug Ох, и аз понякога не мога да заспя до късно.  Tired

Шилото, къде изчезна, и ти ли нямаш нет?  newsm78

Наде, дано е било свързано с тази прогноза, а не с война в Близкия Изток, защото този път ако има, ще бъде страшно.

Поздрави на всички:)))

# 587
Добро утро драги съфорумки,   
Оставам с впечатление,че сте  останали с впечатление, че съм привършила разказите си.Да,ама не... Naughty.като че ли не ме знаете каква съм многословна. Радвам се,че ви харесват. Аз самата не съм толкова възхитена от  резултата, но като се има предвид,че пиша на един дъх,без да редактирам,и понякога с цокащо в скута  ми чааве,може пък да се окаже,че имам някаква дарба. Майтапа настрана,не съм писала още за Медина, а пък и за Мека останаха неразказани интересни неща.

Едно важно нещо пропуснах да спомена за масджид ал харам,което  много ме изненада...това единствената джамия в света, в която мъже и жени могат да се молят карашик. Знаете, че по принцип в джамиите, мъжете и жените са в отделни помещения, а ако са в едно, жените трябва да са зад мъжете. Не и там.Там е  позволено ред жени пред,или до, ред мъже....и това много ме шашна защото аз в началото подходих доста спечено,внимавах какво правя,мислех,че ще ми се следят действията под микроскоп едва ли не.... Очаквах там да е някак най-стриктно от всякъде другаде,все пак Мека е....Меката на исляма, ако ми позволите тази нескопосана тавтология.

Така,приключих с джамиите и искам да разгледам инфраструктурата. При този наплив от хора,и планински терен се очаква и ужасен трафик. До някъде е така, но ...градът е прорязан от мрежа тунели, искам да ви ги покажа заради характерният им арабски дизайн ,всички изглеждат така:

Меканското метро

Може би сте чували за смъртните случаи на стъпкани от тълпата  по време на хадж,понякога достигащи до  няколкостотин души. Да се надяваме, че вече няма да има такова нещо,особено след като вече е в действие и модерно метро, което поема товара  от близо 50 000 автобуса и голяма част от пешеходстващите. Метрото е напълно автоматично и води извън Мека където се правят по-голямата част от ритуалите на хаджа,в момента тосъщо се разширява и се планира да стигне и до самата свещена джамия.Около него също има световни рекорди, то е най-бързо планираното и построено метро в света (за по-малко от 2 години),също по време на хадж извозва най-голям брой пътници -72 000 на час, а потенциалът му само  за седмицата на хадж е до 8 милиона души.

# 588
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте, дами!

Нямам грам време да пиша. Дребната дето все я хвалех каква ми е кротичка, за броени дни се преобрази в торпедо. Лази с бясна скорост и вече не и стига хола, ами търси нови територии. Само чака да се отвори вратата и се шмугва, като я спра се сърди, пищи, налита на бой Mr. Green Вчера дигнах ръце и я оставих да ходи където ще- е няма такова щастие (за нея) и такъв тормоз(за мен). Накрая за късмет откри огледалото и прекара 2 часа чучнала пред него да се диви на собствения си образ. Mr. Green (Олди, помниш ли като писа за твоето нарцисче? Laughing)
Почна и да се изправя по мебелите, иска да ходи, сърди се че не може.

Айа, голяма  Hug от мен! Много, много ми е мъчно, че преживяваш това. Ти си толкова слънчев човек, дано го преодолееш по-бързо. Пък ние сме с теб, и в доброто, и в лошото. Hug
Астарта, като тръгнеш за Южна Америка да не ме забравиш Laughing Ще я изръшнем цялата, бих пропуснала само Колумбия, там си е опасно.
Хриси, намерих си компания за ездата. Hug

Къде изчезна Златорог? Русалката?

# 589
Принцеси, мислех да си замълча, ама ми стана неудобно.  Mr. Green Та да ви почерпя, че пак остарях. А сутринта не се сетих на колко точно ставам, честно. Добавих си още една година ей така с лека ръка.  Mr. Green

Ясминке, тежък период е. Ама пък я виж Склю как се справя чудесно. bowuu bowuu

Склю, страхотна си.Simple Smile

Да, къде изчезнаха Златорог и НСЕ?

# 590
Amal да си ни жива и здрава и на нас тука и на цялото ти семейство. Само положителни емоции да има Simple Smile

# 591
  • сред маслини и портокалов цвят
Аууу, сватя, дай да преваря всички с пожеланията, че тъща на синчето ще ставаш  Mr. Green
Жива и здрава да си! Много обичана, много глезена, много слушана! Все тъй да младееш и хубавееш! И розовите очила да не си губиш, че без тях бръчки ще си докараш! Laughing Hug

Надьо, що ме изпреварваш.  Mr. Green

# 592
  • София
Честит Рожден ден, amal! Здраве, щастие, късмет и монооого, много щастие ти пожелавам от сърце!  baloni
Сестра по зодия си ми   Simple Smile

# 593
Честит Рожден Ден, Амал! Желая ти здраве, щастие, любов и много поводи за УСМИВКИ Simple Smile

# 594
Честит Рожден Ден Амалче Много здраве , щастие , любов и успехи ти пожелавам .

# 595
Ясминче, аз рекох да не упущя тортата  newsm78 #Crazy bowuu

# 596
Amal4e-4estit rojden den!mnogo sbadnati jelaniq!
Pozdravi na vsi4ki !

# 597
Pozdravi na vsi4ki !

# 598
Pozdravi na vsi4ki !

# 599
Pozdravi na vsi4ki !

Общи условия

Активация на акаунт