Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 045
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Благородно завиждам на свеар за жегата. На мен ми омразна от постоянен мрак и дъжд.  Искам да съм някъде на топло и слънчево. Simple Smile
Да си призная тази година почти не усещам Рамадана единствено лошият ми дъх от време на време ме събарям  Laughing  Grinning Laughing

Цитат
Аз пък все си намирам някаква работа, стоенето в къщи ми се отразява много особено...вторачвам се във всеки детайл и му намирам кусур, съответно си създавам работа.

Люспа и аз съм така с дременето вкъщи. Взима да ми омръзва и ще си търся някаква работа или поне някакво занимание.

Днес ще готвя еей товааа : http://www.youtube.com/watch?v=sZe4NlZbxbU&feature=related
Почерпете се Simple Smile)

# 106
кой е Дзън_Дзън Embarassed

Аз не постя, детето ми е изцяло на кърма. И днешния опит да й дам нещо различно ме доведе до истерия. И да пазех рамадан,щях да го наруша с крясъците и гнева ми. Напоследък гнева е мой редовен спътник.
Мъжа ми пък има язва и той не пости сега, наложително му е да хапне нещо, ина4е започват болките. Така , юе слагането на масата, досадното миене и още по-досадното "какво има за ядене" изобщо  не ми се разминава тая година.

В Сирия честно казано нямам и идея какво става.Мъжа ми не ми дава задоволителен отговор.Нямам време да следя новини и интернет. В темата сякаш негласно сме се разбрали да не коментираме. Така , че съм в пълно информационно затъмнение.Но помня, че до неотдавна повечето момичета от темата, свързани със Сирия изтъкваха колко демократично е управлението на страната.
Аз не знам още къде ще живеем за постоянно, но горещо се надявам да не останем тук  Embarassed
Ясмин за първи път ми звучи песимистично.Да се надяваме да се пооправят нещата, защото война е наистина страшно.
Аз съм смазана психически и физически, причините са комплексни.Падна ми се най-упоритото злоядо бебе.
Аз я захраних на 5м ,з аради запека, който така и не се оправи, докато не я сложих на гърне на 8м. Сега пак си ходи трудно де, но поне без да давам сиропи и т.н. Според нашите "късното захранване" е виновно за неискането й да яде....Доколкото знам и в Сирия захранвали от 6м.  Тя също проявяваше огромен интерес към нашата храна още от 3м и ми се струваше , 4е гледа жално  Crazy  Но като я захраних така си и остана до пробните 3-4 лъжички  Whistling Whistling Whistling Не стигнахме по-голямо коли4ество....

Много ми се говори, т.е имам нужда от общуване, па макар и виртуално, но малката мрънкааа

# 107
Преди малко говорих с Уго Чавес, ок са , праща ви поздрави и каза Амал да не се тревожи  Simple Smile

забравих какво друго исках да кажа. Много, много ми е капризно детето. Освен неяденето, напоследък взе да спи мн лошо, цяла нощ се мята като риба на сухо, премята се. Застава напречно между нас двамата и ни рита в главите, докато се събудим. Спи точно в поза като за суджуд  Simple Smile Прострени крачета и ръчички, а дупето вирнато нагоре, много сладко изглежда, но едва ли си почива така. Взели сме някаква прожекционна лампа се води, има мелодии и прожектора на тавана разни мечета, облачета, лунички и звездички, но не й действат никак приспивно, започва да танцува.  Мда, танцува, а никога не сме я учили. Аз дори не слушам музика дето се вика. От известно време ,обаче й пускам детски песнички от ютуб
Уфффф, няма да си довърша мисълта, усещам се, че само за нея говоря  Embarassed Изпи ми мозъка

# 108
Добро утро пак от мен.

И аз като Алвера ме е нападнала една алергия, чак ухото ми е заглъхнало от нея. Та включих и посещения при доктори тази седмица.
Алверка, ти как се лекуваш като те нападне алергията? И моята е от прах.
Докарах си я преди 2 години като отваряхме един нов магазин. Раздаваха маски, ама то не се работи удобно с такава и аз се надишах добре с прахта от там. Освен това и тук в Емирствата има доста "прашни" дни дето не се вижда нищо от пустинен пясък във въздуха. Люспе, сигурно са ви хващали такива в Саудито. Там има много често пясъчни бури.

Шило, благодаря за поздравите. Предполагам, че това е някакъв период при Нада и ще отмине с времето си  Hug Дано скоро сте по-добре.

Дзън_Дзън и жегата не си е работа. Особено през Рамадан е по-добре да е хладничко  Peace

Момичета, искам стиснатите ви палци. Бях на интервю вчера за много престижна работа и мноооого искам да я получа. Според мен се представих добре на първото интервю, ама има и второ другата седмица, което е като практическо, с цел да ме видят как се справям с даден вид проблем и между колеги как се вписвам в средата  Joy Един вид да ми наблюдават реакциите.

Приятен ден за сега и леко постене!!

# 109
  хайде почерпете се с виртуална тортичка  

Знам, че не е в мой стил  Laughing  , ама изпълнявам молбата на Уго Чавес /лелеле как престижно звучи, самия Чавес да ме моли за нещо  Mr. Green/. Та така или иначе, тя няма начин да сложи тортичка, затова аз давам приятелско рамо и черпя щедро за здравето на голямата й щерка, днеска става на 16. Или както би казал моя превзет колега  ,живял известно време в щатите " sweet sixteen" и всичко това с подходящо произношение и мимики  Mr. Green

Иначе ние сме много зле. Рамадана изобщо не върви, и без това не постя, но и никак не мога да се потопя в духовното, когато около мене само кръжат нервни хора, настроени за скандал  Thinking
Майка ми се произнесе, че аз съм виновна за неяденето на беба, аз съм виновна , че не иска и да спи, че не иска да ходи, че не иска да говори,виновна съм и за куп други неща битови и глобални  Mr. Green

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 13:36 от Шило_в_торба

# 110
Аз пък като типично в мой стил да поздравя с картинка

Честити 16сет! Много здраве и успехи й пожелавам!

Шило, аз си взимам от тортичката. Нали не постя от 2 дни  Flutter

Дайте ми идея за подарък на мъж около 40те, за рожден ден. Искам да е нещо не толкова традиционно  Thinking може вие да сте имали такъв случай

Лек ден, че работа ме чака  Hug

# 111
  • сред маслини и портокалов цвят
Привет!

Честита 16-та годишнина на Уговата щерка и 14-та годишнина на щерката на Пенсионираната русалка! Да са живи и здрави! Много усмихнати и щастливи! Много радост да ви носят и да се гордеете с тях! Hug

Любе, стискам палци за работата!
Относно подаръците, аз напоследък подарявам тениски с надписи. Намерих си един сайт и поръчвам он-лайн, избирам си цвят, размер, картинка, надпис, абе всичко. За рождения ден на баща ми Карумче му подари тениска с надпис"Най-готиния дядо". Като родих мъж ми подари едно златно зайче , щото Елмичка е родена в годината на заека(от раждането на Карумче си имам мишле), пък аз му подарих тениска с надпис "Обичам жена си" Mr. Green
Но си зависи от човека, какви са му интересите, колко ти е близък, носи ли майтап и т.н.

Аз вчера захраних Елмичка с домашен картоф. След първоначалното втрещяване си хапна, че и мрънкаше за още. Яденето ни малко на борба прилича, щото тя се опитва да докопа лъжицата и да се храни сама. Mr. Green Това е положението-Карам може перфектно да се храни сам, но не иска, Елма не може, пък иска. И накрая все аз прецакана. Grinning

Днес преживях една крайно неприятна среща със сънародник на съпруга ми, която съвсем подкопа и малкото ми останала вяра в доброто у хората и способността ни да бъдем толерантни. Вече няколко часа се опитвам да преглътна горчивината, ама не ми се получава особено.

# 112
ЧЕСТИТИ РОЖДЕНИ ДНИ на двете малки русалки. Да са все така подкрепа на своите майки. Hug Flutter

Шило, и аз забелязвам, че народът е изтрещял масово, скачат за няма нищо...

Ясминке, дай го този сайт, заинтригува ме, тук при нас има един дребос и той все с много оригинални блузки излиза, последната беше като че с вратовръзка и бадж, на който пише: Аз съм директор.  Mr. Green

Любс, стискам ти палци да стане.

Аз казах ли ви, че не постя? След тази дълбока анемия трябва здравата да си хапвам.  Rolling Eyes

Ние отиваме да ваксинираме и двете чавета. Не знам кое ще плаче повече, ама си мсиля, че голямото ще ме изложи и за малкото. hahaha

# 113
поредния изтощителен ден.

не става и не става, не яде. Няма на4ин да я накарам. И лигав4е на мен си връзвам и й давам да ми куса тя , и сипвам в др, пани4ка, където да си бърка и размазва, и кукли поднасям да ги храним. Куклите и мен храни с удоволествие и радост, но тя самата не иска.
На стола за хранене ве4е не иска да сяда, пищи само като го види. Паница и лъжица щом види пак неистов рев , върти глава и казва "на, на, на" и едни крокодилски сълзи.

Не издържам ве4е. Баща й казва, да я оставя на мира и да не настоявам, майка и баба пищят, 4е ше умре от глад, лекарката  ми замахва с пръст и казва "как така не иска да яде, няма такова нещо да не иска, ще яде и точка"  идеше ми да я удуша, дебилна ли е или какво, та не ме разбира, 4е детето просто не иска да яде и няма на4ин и сила и хитрост , които да го накарат да яде.

На свекърва ми проблема "злоядо дете " й е толкова непознат, 4е няма накъде  Mr. Green  пък и много й дреме , 4е детето ми не иска да яде.

Комшии и роднини също нямат опит явно, и те като лекарката казват "не може да не иска да яде, ще настояваш"
И от вси4ко това излиза, 4е съм  некъдърна да си нахраня детето и само съм го залъгвала с 2те капки кърма, дето съм била  имала  Tired

Само диня, пъпеш, малко праскова, малко домат, вишни, това е.

# 114
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПРИНЦЕСИТЕ! МНОГО ЩАСТИЕ И ПОСТИГАНЕ НА ВСИЧКИТЕ МЕЧТИ ИМ ЖЕЛАЯ! НА ГОРДИТЕ МАМИ И ТАТКОВЦИ - ДА СЕ РАДВАТ НА УСПЕХИТЕ ИМ   bouquet   bouquet   bouquet

ШИЛО познат ми е до болка проблема със неяденето. Но детето няма да се остави да умре от глад. Като учих нашта по педиатрия това казваше. Като не иска да яде не я насилвай - няма да яде колко - ден два (все ще поеме някой плод, сокче така че няма да е без хич) - на третия ден може и сама да си поиска. Според мен като я насилваш предизвикваш по-силно отвращение към храната.  Peace Просто изразявам това което съм чувала, а пък и от опит с мойта щерка. Да видиш как и плющят ушите чак като пропусне някое ядене и след това огладнее.

При мен нищо интересно. На работа и пак на работа. Малко сме сърдити сега с хабибито ама се надявам да се разреши проблема. Не че е кой знаеш колко голям, по-скоро въпрос на кой е по-голям инат  Mr. Green  Опит за шегичка макар че хич не ми е до шега. Стискайте палци довечера

На всички (да не изброявам поименно, че ще изпусна някого )  Hug

# 115
Ха, колко сте изписали, от много време не бях чела толкова постинги накуп

Шило, трябва да ми дойдеш на гости и да те заведа на някой тукашен педиатър. Ще ти стопи тревогите за секунди с мантрата; "Детето изглежда добре, значи е добре! Няма нужда да предприемате никакви допълнителни действия!'  А зълва ми пък е карала курс по грижи за детето и там така са ги учили - не ги насилвайте, като огладнеят сами ще си поискат.

Аз продължавам да гувея като геройски преодолях всички болежки, които ме мъчеха в началото и вече  съм някак по-активна и припкава. Имам голямата амбиция и след рамадана да си запазя умереното хранене и да спра да се тъпча като последния чревоугодник.

Относно подарък на мъж, това винаги ми е било много голям проблем, но за този Ид всъщност имам идея какво да купя на половинката. Не знам дали ще помогна, но все пак да споделя, веднъж като ходихме да купуваме семена и разсади за моите пишман градинарски занимания, мъжът ми взе да се оглежда дали имало лимонови дръвчета, че той много ги харесвал. Не бях запозната с тази негова особеност, но реших в себе си да намеря лимоново дръвче в голяма саксия, защото наистина не ми идва друго на ума.

Никсето няма ли и тя да почерпи, гладуващи хора има тука все пак.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 04:29 от Люспа

# 116
Никсето няма ли и тя да почерпи, гладуващи хора има тука все пак.

Цък Люспе  Hug  няма да почерпя - аз като ми е нервно не мога да ям, та и за почерпки нямам мерак. Пък и гледам да съм солидарна с гладуващите и да не ги дразня. Ох  Praynig се за мен тази вечер - дано всичко се оправи.  Sad

# 117
Честит рожден ден на двете госпожици! Да са живи и здрави, все така красиви и да продължават да носят поводи за гордост на майките си!
 bouquet Hug  bouquet

Много хубави идеи за подаръци, и тениските с надпис (въпросът е само да са от хубав качествен плат и със свястна кройка, че хич не харесвам тениски от типа на чувал), и саксията с лимони...аз днес тъкмо гледах в тукашното Метро, че предлагат саксии с маслинови дървета и се чудех дали да взема, че маслинови дървета и туакшния климат нещо не ми се връзват.   newsm78

Любс, стискам палци и следващото интервю да е успешно - но това, че си минала първото, според мен е повече от добър знак, че скоро ще се похвалиш с нова работа  Heart Eyes Praynig

Шило, сигурно е много изнервящо от всички страни да те критикуват и дават ненужни или неприложими съвети - не че имам опит, но и аз смятам, че не трябва да насилваш беба - може би от жегите не е толкова гладна, може би просто организмът ѝ няма нужда от повече храна.
Моят племеник е другата крайност, понякога се налага да се крием от него, докато ядем - тъй като въпреки, че току що е ял, пак ще иска да яде, каквото и ние ядем. Или ако някой яде нещо в другата стая, той се провиква “Мирише на ... (да речем диня). Искам и аз.“ Та и това не е лесно.  Rolling Eyes

Ясмин
, дано със съпруга ти и семейството всичко е наред. Всъщност кадрите, които покaзват  по телевизиите верни ли са? видяла съм толкова противоречиви клипове, че ми е наистина трудно да различа пропаганда от истина  Confused

Днес още лоши новини от БИ, от египетско/израелската граница по-точно, ама пак всички живеещи в Газа се оказват виновни и ще обират пешкира.  ooooh! http://www.cnn.com/2011/WORLD/meast/08/18/israel.shooting/index.html?hpt=wo_c2

При мен нищо ново, работа и дипломна само...Днес във влака на връщане от работа, чета си аз книга и изведнъж от лявата ми страна се чува силна музика - песен на Амр Диав, изнендващото беше, че идваше от ипода на русичън ариец, стана ми странно, но след няколко минути като седнаха две пак русички момчета и почнаха да говорят за наргиле и съвсем ми стана ясно, че арабската култура е навлезла и в тези ширини.  Laughing

# 118
че арабската култура е навлезла и в тези ширини.  Laughing

да се надяваме, че не само с наргилето и Амр Диаб  Mr. Green

За подаръци не знам, още повече за мъж. Никога не подарявам нищо на никого  Mr. Green  е не чак никога, но да ре4ем правя го рядко, не ми идва отвътре просто. Снаха ми пък подарява на всички, комшии, роднини, деца и т.н, щом хареса нещо и сметне, 4е е подходящо за даден човек, купува без да 4ака повод...
Досега на моя мъж съм му подарявала ризи, тениски. Това е.

тия дни размишлявам за смъртта. Много е гадно да си тежко болен и   "да те чакат всеки момент" и това да всеобщо достояние..Изобщо внезапната смърт си е за предпочитане, кратко и безболезнено. Какво ли е да знаеш, че умираш и имаш броени часове, а дори не можеш да се движиш, за да осъществиш , да речем, някоя тъпа ме4та като скок с бънджи, обир на банка, малко добри дела или малко зли такива....И не можеш да помръднеш, само лежиш и чакаш Гостенката с косата.  Като умреш внезапно, ще изцъкат само с език "бреййй, до вчера нищо му нямаше"...

# 119
Защо така бе Шило? Какви са тези мрачни мисли? То понякога човек като му дойде нанагорно го спохождат мрачни мисли, но тава са бели кахъри както им казват. Важното е че е жива и здрава бебка и мъжо.  Hug
Това ме подсети за един случай от последното дежурство когато бях на работа - бяхме при един пациент който е болен от рак и знаеше че ще умре. И беше се влошил. Имаше избор - да постъпи в болница и да се удължи агонията му или да си издъхне в къщи за няколко часа. Възхитих се на смелостта му защото човечеца предпочете да си издъхне в къщи. Смая ме обаче реакцията на жена му. Наистина не е лесно на близките, но те знаят какъв е крайният резултат от болестта. Нормално е да не могат да се примирят, но това е жестоката истина.

Май стана гаден поста ми ама и аз в последно време пак съм в много гадно настроение. А тази вечер сигурно от очакването съвсем съм  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт