Рамадан Карим,Аид Саид и 132 пожелания за мир в арабско и не само.

• 59 064
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
ШиЛо

Joy Joy Joy Joy Joy

много си се постарала,но то не остана кой да прогонваш вече.

по-скоро ще вземеш да довлечеш форумния Нострадамус,които в завоалирана шизо тирада ще ти обясни колко си глупава,как нищо не разбираш от световните събития и ще ни светне от какво всъщност трябва да се страхуваме за в бъдеще.

Деси ми липсва на този светъл ден.

Амал,Ясмин,Астарта,Old,Любе,Омм,Никито.....??????????

Алверке,какво става,разрешиха  ли се неприятностите? Много си лаконична, макар че,струва  ми се и с това букетче казваш доста.

Аз готвих понеже имаме гост. Сега  трябва  да реанимирам поне 3 дни. Така е след всяко свястно меню,което успея да  измайсторя.

# 166
  • сред маслини и портокалов цвят
Ей ме на.
Хич не ми се пише. То няма и какво да пиша.
Дребният е в една от развихрените си фази и ме изтощава психически.
Дребната беше няколко дни с разстройство, та бях на нокти. Сега е на оризова диета, полята от майчино млекце и вече се "разписва" само по 3-4 пъти на ден.

Уго сигурно няма нет.
Ние с моя мъж днес само се гледахме на скайпа, щото нещо не можахме да си синхронизираме разговора Mr. Green. Обаче оня ден пък си говорихме перфектно, но не се виждахме. Ама не се оплаквам де, че може и по-лошо.

Айа, каква е тая кафта с тахан?
Как беше нигерийско-германската сватба?
Люспа, в тая скука ще и се зарадвам на Н.
Какво готви?

Сватята е много заета сигурно, никаква не се обажда. Mr. Green

Омче, ако не бях и аз с 2 броя, щях да идвам да ти помагам. Аз мойта количка я държа във входа, но ние сме само 6 семейства и няма проблем. На мен проблем са ми градинките. Около нас няма, ползвам градски транспорт за да се добера до някоя, ама качването в него с бебе в количка и 3-годишен свободен електрон си е приключение. После пък на площадката ставам разногледа, обикновено препускам с количката след Карам. Ние имаме и двор, но на Каруми му е скучно да играе сам.
Оплаках се. Mr. Green Всъщност ако всички, или поне повечето превозни средства на Градски транспорт бяха снадбени с нисък борд, намаше да имам никакви оплаквания.

Шило, перфектен обзор.

На всички  Hug

# 167

А Угото още ли няма интернет  newsm78 защото тя поне редовно се разписва и така темата не изпада на втора страница.

и щеше да се сети да отбележи и Рд на сирийския президент , нали тя е паметта ни за рожденни дни  Laughing

Люспа, в тая скука ще и се зарадвам на Н.

И аз и аз, но дали ще ни озари това щастие  newsm78  все пак темата за "иншалла-машалла" не е лъжица за всяка уста  Twisted Evil

# 168
Хехе, надуших интригата, сплетници такива, и веднага съм тука. Mr. Green

Шило, и аз те поздравявам, внесе малко интелектуалност днес.   bouquet Но пък всичко си е вярно. Толкова много предавания по темата, че накрая ми стана пресолено.  Sick Както и да е, дано четящите вземат под внимание твоята ретроспекция. Peace

Ясминке, и ние сме все в тази фаза, вече нямам сили, чакам 15-ти, и мъчно не мъчно пращам я на ясла, е тя у нас цяла зима ще подивее. newsm78

Угото няма нет, да. newsm78

При нас нищо ново, освен че ги стягам и двамата за 15-ти, както казах. Надявам се след това да си почина малко и най-вече да си изчистя из основи къщата, че с малката това е напълно невъзможно. Tired

Айа, и с 2-3 отгоре пак си прекрасна, даже си пзгладила косъма сигурно. Заслужаваш да се поглези, много труд хвъряш в различни направления.  Heart Eyes

Люспе, днешният ми постинг е постен, нищо не мога да измисля, ама то явно е от тотална психическа преумора. Но пък се посмях за съседа, ама и градинар. hahaha Аз обаче помня, че беше обещала да разкажеш за Хаджа, все така истинно и образно като предните два пъти. Hug

Прегръдки на всички, не съм ви забравила, но леглото ме зове.

# 169
темата за "иншалла-машалла" ........

Да припомня, че нашият рефрен е допълнен вече и с 'мусалла'.

Ясмин, съвсем елементарна беше вечерята...това че се нуждая от реанимация, съвсем не значи че съм готвила нещо засукано. Просто мразя всякаква работа на територията на помещението кухня - от подготовката за готвене, самото готвене, разтребване, миене на чинии....Та негативните емоции от престоя в това помещение ме съсипват, а не сложността на манджите,....аз съм кулинарен инвалид и определено предпочитам да боравя с дрелки и триони. Колко ли отблъскващо звуча за всеки джентълмен... ..Готвих пиле на фурна, маринатата си я измислих аз защото ме домързя дори да се поровя в нета за изпитани рецепти....басмати ориз и един лют сос. За десерт бисквитена торта, която аз лично смятам за върха, но съм забелязала, че я харесват само жени и деца. Мъжете вкусват и се отказват. Мъка ми е това готвене, мъка....

Амал, наистина обещах и не спазих, mea culpa, виновата съм и се срамувам.  Embarassed  Няма да се ангажирам вече със срок, само ще обещая все някога да го напиша  Laughing

За Русалката се сетих, че забравих д я спомена в предишния си постинг....  bouquet

....

Утре имам среща в 7 сутринта.  Shocked
Само няколко пъти през живота си съм ставала толкова рано.
Лека нощ

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 02:23 от Люспа

# 170
Ясминке, аз и преди май съм писала за кюфтата с таханов сос - каймата се  подправя хубаво, ние оформяме от нея едно голямо сплеснато кюфте, което покрива почти цялата тава (но много хора правят малки кюфтенца и варят на котлона, а не като нас на фурна в тавата), прави се сос от тахан, много прясно изцеден лимон, може и малко водичка за да не е прекалено гъсто сокчето, ние и два/три картофа, нарязани на тънки кръгчета слагаме и след това се пече - става бързо, а е много вкусно - обожавам комбинацията тахан и лимон.

За сватбата - нямаше много нигерийски традиции, само няколко песни - но за това пък всяка втора дума на лелята на булката, която се явяваше водеща на церемонията бе Лорд или Джиийзъс.  Crazy Беше ми много странно, най-вече знаейки че самата булка е мюсюлманка, но както ме “светна“ седяща до мен камерунка, в африканските семейства е напълно нормално да има хора и от двете религии и всяка от двете групи да показва така шумно своите вярвания...

П.П. Кой(я) е Н.  newsm78

# 171
  • сред маслини и портокалов цвят

Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Нероли. Тя е готина иначе, ама ни презря темата, щото все битовизми обсъждаме. Манджи, лапета, мъжове и т.н. елементарщини. Нейно е определението, че темата ни била "иншалла-машалла", което е самата истина всъщност. Mr. Green

Кафта аз много правя, щото бързичко се приготвя. Laughing Слагам картофи и домати. За тахан незнаех, но ще пробвам. Обаче дали тогава да слагам домати newsm78

Люспа, за бисквитената торта си права-мъжете не я харесват. Моят мъж я яде, ама той сладко не подминава, затова.

# 172
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Лю, вчера се наложи да обяснявам на малката какво точно е станало с кулите и се отплеснах с едни конспиративни теории... Нали съм много несъгласна с официалните версии за това кой е мозъка на тези атентати. Та затова бях толкова изчерпателно-лаконична. И очаквах някакво височайшо посещение в темата след поста на Шило. Я Н., я някой друг.

Ясмин   bouquet Ама имаше и един Нострадамус, заради който беше играла голямата метла в една от темите.

И аз се готвя за 15  Laughing Малката е много нещастна, че свършва ваканцията. Даже ме пита дали може да се отпише от училище. Не съм очаквала от нея да не й се учи толкова много.Сигурно си мисли, че щом може да чете и да си пише името е предостатъчно  Simple Smile. Дано като почне училище да й дойде ентусиазма.

надявам се всички да сте добре.Много целувки за децата  Heart Eyes

# 173
без домати, само картофи слагаме, наричат го куфта бил тахини (http://mimicooks.com/2008/09/kufta-bil-tahini-ground-meat-with.html)

# 174
Радвам се, че се пораздвижи темата, че не ми излизаше в "Нови отговори" и даже я търсих да видя какво се случва Simple Smile

Шило, не мога да не те поздравя за постинга  bouquet. Много вярно, освен това много оригинално поднесено. За съжаление обаче тези, които би трябвало да се замислят, никога няма да го направят. Защото уж всички хора сме равни, ама едни са малко по-равни Mr. Green

Айа, и аз мисля, че 2-3 кг ще ти стоят добре Peace. А за хабибито в кухнята, браво Simple Smile

Люспе, твоето отношение към готвенете ме успокои Simple Smile. Вече си мислех, че аз съм нещо повредена като толкова мразя да готвя. От всичката домакинска работа готвенето най-ме изморява и ми е най-досадно.

Амал, гуш за 15-ти Hug. Знам, че ще ти е мъчно, но само след седмица ще видиш колко ще ти е хубаво с мноооого свободно време и повече лично пространство Simple Smile

При мен нищо интересно няма. Върнахме се от морето преди седмица. Там си изкарахме страхотно. Тук обаче толкова бързо ме завъртя ежедневието и работата, че имам чувството, че мина цяла вечност оттогава. На работа ми е много натоварено в момента, вечер съм като пребита. Нямам сили нито да обърна внимание на децата, нито да свърша някаква домакинска работа. Затова се замислих, че догодина като големият тръгне на училище, аз най-вероятно ще трябва да напусна работа. Иначе изобщо не виждам как ще съчетавам уроците и домашните с работата ми. А да го оставя да учи сам, не си го представям.

Поздрави на всички Hug

# 175
Добър вечер,красавици!  bouquet
Аз малко късничко се разписвам,но едва сега домочадието се изпонатръшка по леглата.. Tired
Шило,мила,искам да те поздравя за прекрасният ти пост,посветен на 11-ти септември!  bouquet Hug
Ясминче,аз поемам ангажимента в най-скоро време да намина покрай Женския и да се видим..Всичко предварително ще организирам,ще ни докара хабибито и ще ни стовари с децата.. PeaceВ противен случей няма как да се добера до улицата(колкото и странно да звучи),живущите във входа да ужасни,крадат крушките от стълбището,развалят през 1 ден(буквално)асансьора,разбиват пощенските кутии,та какво остава да си оставя количката във входа на блока.. ooooh! Sick
Да споделя и аз за Кафта,хабибито го приготвя с домати и картофи.Действително става много бързо и лесно,а аз така да съм привърженичка на по-лесно приготвящите се ястия.. FlutterСвекър ми,лека му пръст,е готвел едно ястие с кайма,картофи и чйца,също много бързо става,но не му знам името.. Thinking ooooh!Но,определено,го препоръчвам.. Peace
Моята щерка е адски капризна и ревлива,оказа се,че никак не е кротка и поспалива.. ooooh!Реве,та се дере,от сутрин до вечер,все гушната иска да е.. Crossing ArmsНе спи като сме на разходка,нито в колата.. ooooh! Sick
Оставям ви,прекрасни дами,че и аз да посля поне час-два,преди гладната госпожица да е писняла или баткото да е ревнал за вода.. #Cussing out #2gunfire
Лека и спокойна вечер на всички!  bouquet Hug

# 176
  • София
Здравейте, момичете!

Да се разпиша и аз, темата наистана беше замряла по време на празника.

Шило, поздравления за постинга. Всичко, което си написала е вярно, но тези, които ще го прочетат (тоест ние  Grinning) вече си го знаем. А, тези, които трябва да се замислят, хич и не им пука.

Като почнат големите драми покрай 11.09 и ми иде да си прегриза кабелната. То не е драматизация, то не е чудо. Всички са длъжни да реват с американския народ, все едно никой друг народ никога не е преживявал такава "огромна" трагедия. А като почнат и хвалебствията за героизма на пътниците в самолета, който се разбил преди да стигне до Белия Дом... Sick Само погледах малко роднините на жертвите, защото, за съжаление, хората наистина платиха с живота си цената на присвоения петрол.

За кулинарните инвалиди, с вас съм   bouquet Много съм зле, но се старая. Добре, че мъжът ми сам си готви любимите ястия. Всякаква домакинска работа ми е безкрайно противна. Предпочитам цял ден да копая в градината, отколкото да мия прозорци. Ама, какво да се прави.

Малкият започна детска от понеделник с голямо желание. А и градината му е санирана и пребоядисана, много си я хареса. Днес ми вика "Мамо, защо толкова бавно раста. Ти си на 26, а аз само на 3 и половина?"  Joy Какво можеш да отговориш на така поставен въпрос.

В работата е ужас. Септември си е най-натоварен за туризма. Останахме и без един водач, та по спешност мен ме командироват за Париж тази седмица. Пожелайте ми успех, имам да се разправям с 45 адвоката  newsm78

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 12:18 от feel_the_rush

# 177
ами потребителката, която всички очаквате сигурно още е опиянена от празнуването на 9ти септември, или пък е прекалено заета с писането на болшевишки лозунги послучай годишнината от Великата октомврийска революция, та затова не ни навестява  Simple Smile
Ще трябва някакси да се научим да живеем и без нейното ценно присъствие.

Тва ядене куфта не го знам, май и мъжа ми не го знае.На снимките дето видях прилича на повърня. И името му не ме кефи.

# 178
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
feel_the_rush успех !!! Обикновено при командировки няма много време за разглеждане на забележителности, но ти дано си изкараш добре в Париж   bouquet

Om Saeed ти си майка - героиня  Hug дано малката бързо мине ревливия период или поне да реве само денем. Моите всички бяха много ревливи. Малката се будеше през час нощно време, като по часовник. Ама минава и това.

Шило, как ти прилича на повърня това ядене. Ама то и буламача е много вкусна манджа и наистина съществува .

Амал, куклата как приема идеята за детска градина?

Ясмин, оправи ли се бебка?

Русалката, вие готови ли сте за училище?

Ние вече сме приготвили всичко за утре- букета е купен, прическата е прясна,прясна. Само на пишман-ученичката й е нещо лошо  Mr. Green

Поздрави за всички споменати и неспоменати   bouquet

# 179
Ох, и аз да се оплача набързо. Всичко ни е приготвено, обаче и ние като Алверич днес сме с хрема. Rolling Eyes А утре за пръв път от близо 2 г. трябва  да стана в 7.30. Shocked

Шило, куфта е всъщност много вкусно, но ние не сме го правили по рецептата на Айа може би защото не обичам много тахан. Но ще се пробвам.  Peace Иначе и миш маша е голям бъркоч, а аз и него си обичам много.  Hug

Фийл, успех с адвокатското лоби и лек път. Hug За малкия умник -  Hug

Омче, какъв е този вход, ти ме разби, в центъра на София.  #Crazy

Астарта, благодаря ти, скъпа, знам, че ми съчувстваш искерно. Кога ше се видим, да ти дам и книгите?  Peace Да ти кажа варианта с неработенето по време на училище май и при мен ще сработи, абсурд да я оставя. Но ще видим, дотогава има време.

Ясминке, намери ли подходящо детско заведение? Елмичка какво прави? Поздрави на Камумчо то нас. Hug Иска ми се и аз да дойда на вашата среща с Ом, но да видим как ще се организираме.

Уго, докога ще я караш все така?  newsm78

Ами..не мога да измисля нищо повече. Лека вечер на всички и успешна учебна година на всички малчовци.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт