(Био) зеленчукова градина 11

• 62 226
  • 720
  •   1
Отговори
# 405
  • Пазете Гор
Заблеях се по други дела и пропоснах едно две подхранвания с шербет. Не е късно да подсиля късните доматки, пипера, патладжаните, зелето и сродниците му, праза. Цвеклото и морковите не бива да се торят от тук нататък. Фасулът няма смисъл.

Установих, че причината за пълната липса на зрели малини, въпреки отрупаните с цвят клонки е голямата ми щерка, опасваща ги още докато се избистрят.  Laughing

dididi ни е показала хубави неща, включително и част от кирпичена стена. Мила технология, любим материал.
Имаш чудесен пясъчник, но ще се чувстваш още по-спокойна, ако му измислите нещо като капак или покривало. Инак котките от района ще го надушат бързо и ще го ползват за тоалетна. Моят пясъчник е с подобна квадратура, но с по-високи бордове и плътен капак от OSB, обвито с мушама. Когато не го ползват дребните, е нещо като помощна масичка в градината, понякога дори и "шведска", в случай на скара под звездите.

Ха, този гигант ще свърши чудесна работа за шпалирите ми! Искам поне десет семки!

# 406
  • на пъпа на Златията
Еей,
Деца!
Нали е био земеделие!
Какви са тия генномодифицирани сортове.
Пу,пу дано оцелеят бабините сортове.
Бабиния чесън , като го спасиш от гадовете и с малко биотор е по-голям от китайския.

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 21:26 от rorik

# 407
Люти чушки поставени в оцет и захар се обезлютяват.
Пробвайте.За да останат вкусни трябва да се пробва съотношението захар- оцет.

Няколко години само така ги правя  Laughing За едни компотен буркан пълен с люти чушки са нужни една ч.л. сол , една чаена чаша /250 гр./ захар и буркана се допълва с оцет.
Ама половинката мърмори , че намалявам захарта за джибрите

# 408
Относно пясъчника  Embarassed пропуснах да обясня, че това е каса на врата. Вратата в момента се сушеше, защото я боядисах в черно и става идеална за рисуване с тебешир. Като не играят децата просто се затваря. Но намерих само тази плитка каса. А отдолу е закована ламарина с няколко дупки. А децата - само моето е торнадо. Племенника е направо като нарисуван - пу-пу! Но общо взето обичат да играят в пясъка.

# 409
Аз днес направих лехи ( не  лесна работа, както се оказа!) и успях да посадя моите растенийца резене. Но голям зор това копаенето  Grinning  За сметка на това чувството е като след фитнес, много съм доволна. Утре смятам да посадя карфиола и броколи , вдругиден салатките. И така ми остава само да махна доматите другия месец и да ги заменя с лук за зелено. Една съседка обаче ми каза, че лукът й имал животинки миналата година, може би трябва да третирам с нещо предварително?
После се пускам в садене в контейнери, ееей тази рамка на вратата как ми трябваше за тази цел:)))

# 410
  • на пъпа на Златията
Има си дума.
Агрофитнес.

За червейчетата по чесъна помага зелев сок.Садиш и поливаш превантивно.
Не е пробвано при червения.Може и да помогне.

# 411
А къде се загуби Вълка? Сигурно е зарязал градинката и е отпрашил към морето?
Снощи поръчах на моите мъже да направят салата от зеле, че ние с приятелка брахме арония. Вижте как бяха нагласили масата Joy http://s53.radikal.ru/i139/1108/68/2c98fc096aab.jpg и познайте кой ряза зелето?

# 412
Ана, Hug за мъжовете  Laughing
Тук при нас тази сутрин има мъгла все едно е октомври-гъста,мокра и тягостна.Време за зеле и карфиол.Но супер неприятно за доматите.
Гроздето ще узрее поне месец по-рано от обичайно.Една ябълка,която берем в края на септември сякаш е почти готова.Какво форсира реколтата?Възможно ли е растенията да "усещат"евентуална ранна зима  newsm78
Снощи си гледах червеното цвекло-готово е отдавна,но още не сме го вадили,че не знам дали ще успея да го съхраня.Та то сякаш заспа-прегоряха му листата,не расте  newsm78 вероятно си е приключило жизнения цикъл.Най-много де вземе да пуска семенници.
rorik,внимателно с зелевия сок-почвата страда от прекалено засоляване-това е една от причините за "мъртвите"земи.
И със захарта внимавайте,моля.Бялата захар може да е смъртоносна.

# 413
според една съседка, онзи вулкан е виновен, защото е изместил оста на земята и ни лъжат, че се е върнала  Twisted Evil

рорик, мерсаж:)

# 414
Ако някой ще сади дръвчета тая есен, с две ръце препоръчвам прасковата ред хейвън.
Разкошна на вкус, аромат, а костилката се отделя чиста.
Самооплоден скорт, няма нужда от опрашители други праскови. Мичиганска му работа. Виждал съм и по-големи праскови, но не и по вкусни.
Вълкът житка нощем такси. Знае датата от пътните листи, но не и деня от седмицата.
В детството ми имаше зими с по три месеца без да се стопи снега. Лятото е било по-късо, и за толкова са ставали растенията. Това лято бе нормално приятно откъм валежи и температури, и растенията са станали. Това лято няма от какво да се оплача, ядем и гризем доволно.

# 415
Вълк,честито ново занятие-да е доходно и до колкото е възможно спокойно  Hug
Аз от лятото не се оплаквам.Нито от реколтата.Страх ме е от дълга и люта зима-с тези отънели или липсващи бюджети Rolling Eyes.
10 c`s,това за оста беше от земетресението в Япония.А сега казват по радиото за нов голям трус там  #Crazy.Даа-наближава 2012....

# 416
Ana.Ivanova, художници са мъжете ти. Grinning Какво правиш от аронията? Аз също я обрах. Правя сироп и направих за моментно ползване една тенджера нектар от ябълки и арония.

Вълк, честита нова работа! Grinning И на мен ще ми се наложи в най-скоро време. Rolling Eyes

Вили, при нас всичко изостава поне с две седмици.
Започнах да бера зрял боб вече.

# 417
Здравейте, позагубих се покрай многото работа напоследък, но не съм си изоставила задачките.
Рьорик, прав си за отпадъците, но на купчина няма да стане при мен, заради съседите и мъжът ми най-вече.
Зелените отпадъци отиват на сметището, което е само за такива, там дървестната част се смила за мълч, а зелената за компост. Имам талони от общината и мога да отида да си нагреба, не го правя заради бурените.
Вече си имам кош за компост и стартирам занаятието с по-малко миризми  Grinning. Миналата година се сдобих с невероятно количество дървесина от дървото на съседите. Около 10 м. беше и го отрязаха, заради строежа им и аз попитах хората, които го режеха и смилаха дали не могат да ми ливнат малко от мълча - е те изсипаха цялото ремарке в предния двор.
Такова пренасяне падна, че мъжът ми още се цупи като се присети, но още си имаме, а и под него вече се е заформила почва.
Утре по светло ще ви снимам чушките и патладжана - вече са две годишни и вързали, а и разсада ми, който се чудя какво да правя.
Ще прекопая една леха и там ще засея малко зелен фасул и чушки.
А за да объркам Ани съвсем ще и снимам и готовата ми царска туршия  Grinning.

# 418
  • на брега на Дунава
gelikas  Доматите са " сърцето на Албенга "- италиански сорт ,с тънка кора, малко семки и сладки.
Страхотно цвекло .Моето е наполовина , но вече го слагам в бурканите ,че тази година съм прекалила с количеството. Лукът /не е толкова едър/ го сплетох на две плитки и сега е гордостта на мъжа ми пред гостите.
След малко тръгвам за балкана и ще си видя градината ...

# 419
  • на пъпа на Златията
Gugy,
Голяма работа сме българите..Без градина не можем.Само вие ли сте така или и други народности.
От колежка, в Либия знам .че и там пипера е многогодишен.Окапвали му листата и при първото затопляне тръгвал.
В  пясъка го садят. Ставал до 2 метра. Не зная задоволително големи ли са чушките.Не се оплакваше от липсата на пръст. Казваше само вода да има.
По времето на соца , учени бяха измислили "балканит"Показаха го на пловдивския панаир.
Ситни камъчета.Казват, че ги били взели от Балкана и натрошили на ситно.Едно стъбло , като стъбло.Домат като домат.Не го опитахме на вкус обаче..
Показвай , какво се е получава при теб..
Само двугодишен или многогодишен.

Общи условия

Активация на акаунт