Зъбки показвайте се вече и не мъчете Януарското човече (19)

• 27 703
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро!

И на мен ми се спи, но аз имам оправдание. Петър снощи ме буди към 15-20 пъти (изгубих бройката по някое време). Какво му беше не мога да разбера. Изпи 420мл вода.

Като гледам май напоследък бебоците масово не спят добре, а мамитата са поизнервени и на края на силите си. Дано за всички се подобрят нещата. Мен ме крепи мисълта за моренцето в края на август. Без бебан, колкото и виновна да се чувствам.

# 241
Добро утро момичета!  newsm51

Ех, че сладка снимка Пепи!  bouquet

Ноеми  Hug  Heart Eyes аз също много съжалявам, че не се видяхме когато идвахте, но вярвам, че това няма да е последното ви идване към Троянско, и следващия път, живот и здраве, ще се видим!
Плодово пюре честно казано сипвам в купичката на око...но около 60-80гр., и понякога когато го виждам че му се яде  му досипвам, досега съм взимала пюрета до 130 гр./големи не/, в такива моменти отказва почти да суче след това, но пък му давам след около час, защото пюрето му остъргва стомахчето и почва да търси другото... Laughing
Миналия ден така му се хареса крушата, че реших да му дам цялото бурканче-80 гр.....е, после що памперси заминаха...така че май не трябва да се водя от неговия апетит! Laughing

Сами също напоследък се буди по 2-3 пъти да суче нощем, много се върти, но след вчерашния емоционален ден от срещата с Кали, вечерта пък с приятели на вилата, тази нощ спа като пън.. Simple Smile

Ети, бързо оздравяване на малката! Hug

kakche това за примерните количества твърда храна ми е полезно и на мен, благодаря, че го сподели! Peace

bebo79 страхотна закусчица!  bouquet

# 242
Добрютро,

като гледам колко ядат бебоците ви се притесних, Ема изпапва за обед към 180 гр пюре???  Embarassed и то с кеф... дали не е много тогава??

# 243
  • София, Лагера
Добpо утpо!  Flutter
Ноеми, ето примерни количества за твърда храна:
6 месеца -100-120гр.
7-8 месеца = 160-170 мл
9-11 месеца = 180-190 мл
Ако детето иска още, трябва да се продължи с мляко, колкото иска да пие.
Такива са и препоръките на СЗО за активни кърмачета.
Капацитетът на стомахчето на 6-9 месеца е между 130 и 190 мл.
Няма толкова голямо значение какво е количеството храна, а качеството й и честотата на предлагане. Плюс достатъчно мляко.
Мерси, Какче!!!  Hug. Като гледам Тервел ще си остане на към 6 месеца  Laughing. Повече от 120 пюре не яде, ама аз не му и давам  Wink Предлагам цица често, то нямам и избор, той като не пие вода все нещо трябва да пие  Rolling Eyes

За спирането на нощното кърмене май и ти си знаеш какъв е начина - болезнен. То проблемът не е в храненето, а в спането, т.е. детето трябва да се научи да преминава в различните фази на съня плавно. Другото - може да го мъчат зъби. Имаше една статия по въпроса, ще я намеря и ще ти я пратя.

Тервел се буди нощем често, мъцка, мъцка (не реве, а скимуца тихо, в просъница) и заспива сам.

# 244
Добро утро Simple Smile

Аз съм малко като сомнамбул и имам нужда от кафееее (може би венозен прием за по-бързо действие). бебо мерси за виртуалното кафенце Simple Smile

Какче не знам как да се спре нощното кърмене, но ако разбереш веднага сподели. Миналата седмица си говорих с една педиатърка (не нашата) и като и казах как се буди и то определено не е от глад, тя направо ме разби. Каза, че може и до две години да спи така неспокойно. А аз имам чуството, че още два дни няма да изкарам, какво остава за две години...

Ети бързо оздравяване на Ивка. Стискам палци да мине възможно най-леко  Hug

Елениа и бебандец от както е станал на 6 м. иска да се изправя и да го държим за ръце да скача и да прави стъпки. Не съм купувала бънджи и проходилка, но го заведох на ортопед за да питам не е ли раничко за подобни изпълнения. Ортопеда каза да не се притеснявам и след като иска да стои прав да го оставям.

Ето го и диването, доволно от живота  Heart Eyes

# 245
  • Пазарджик
Добро утро!!!
Бебо ,благодаря за кафенцето!!!
Тази нощ спахме с Нели двете на спалнята,ММ на дивана в хола,еми наспах се.Като я взех при мене не е гъкнала .Се  си е мрънкала през нощта за биба ,но от няколко дена е страшно ,плачи и пищи на сън,гадните му зъби.
Вчера пак ми се засиня ,стана като патладжан в главата Cry взех и нова каша на Милупа-Плодов микс,и като и свършеха лъжичките стана страшно,вече нова храна ще давам след млякото.

И да се похваля,Нелката преоткри бънджито(като я сложа и се едно ток я удря,почва да плаче,най много 5мин.да е седяла)От доста време само ми пречи и се чудя къде да го сложа,вчера реших да го зазимявам и като за последно да я пробвам е голям кеф ,такива подскоци и смях,вратата и беше тясна Grinning
Ви  Hug  бързо да минава серията
Ети бързо оздравяване
Какче Hug

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 10:07 от tuty1

# 246
  • София
Добро утро и от мен!

Хваля се! Моето дете реши от 3 дена да спи нощем без да се буди. За първи път от както се е родила. Определено буденето й не е било от глад, при все, че основно освен кърма не консумира още. Започнах да давам Биогая, егати възможно ли е да е имала още колики, мммм, какво мислите по въпроса?

Захранването ни не е никакво захранване.Давам от 2 дена морков. Е няма по гнусна физиономия. А като й давам да близне от попарата на батко си или от супата направо притреперва. По същия начин батко й прояде направо детска кухня, като преди това бяха кански опити да прояде бебешка храна. Ама, здраве да е!

Бяхме на консултация, 8 800 сме и 69 см. От май месец не бяхме ходили. Сега на урина и кръв.

Това от нас. Hug

Забравих! Anabela Честит Рожден Ден! Здраве, късмет, усмивки и семеен уют!

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 10:15 от Полинезия

# 247
 Здравейте, всички!  Party

Тази сутрин се върнахме от море и сега се чувствам като изцедена. Моето дете не обича да се вози в кола, поради което пътувахме през нощта и в двете посоки иии въпреки това пак имаше проблеми, когато беше будна то не бе рев, не бе чудо... Иначе си изкарахме много хубаво, само дето вече и в количка не иска, заради многото носене на ръце на там...  Whistling

Прочетох само последните няколко поста и да се включа и аз по темите. Ивайла също вода не пие, поради което доста често й предлагам гърда, буди се и нощно време. На обяд изяжда по около 180-190гр. пюре и изглежда съвсем доволна докато се храни, понякога се чудя дали кърмата я зясища така... С кашите следобед, нещо се обърка режима на морето, та почти не е яла.
 По късно ще попрочета повече, сега отивам да разопаковам багаж...

Болничките да оздравяват бързо!  Hug

# 248
Добро утро.
Инка и Никол яде по 170-180 гр. зеленчукова пюре, а след 120 - 130 плодово яде и 100 мл. мляко. От кашата пък 200 и ако не спра сигурно може и още.
Толкова за сега, приятни разходки.

# 249
  • София
Благодаря, момичета!  Hug Hug
Яд ме е, защото това не е от шарките, които по-добре да минат по-рано. Срещу тази децата се ваксинират на годинка.

# 250
оф да, и мен ме притеснихте с тези препоръки на СЗО.
дара си яде по 200-210 гр. зеленчуково пюре наобяд, все още й давам само 150 гр. каша, но ако плаче след това си дояжда и с мляко, ако не - си трая. дано не стане кюфте като мен. още си няма представа милата как ще я дебна за това Simple Smile засега върви в средните граници и съм доволна, да видим по-нататаък как ще е.

нощното ставане и при нас е проблем. не се буди, за да я яде, а за биберон. вярно, че не е същото, ама ставаме по 20-ина пъти на нощ да й го подаваме. в по-спокойните нощи - 10-ина пъти (от 5.30 ч. нататък). според мен не избият ли зъбите все така ще е....

# 251
Еми какво ми остава освен благодаря на шефа отгоре, че моя не се буди нощем от 3тия месец. Дано да е все така Praynig Само дето заспива малко късно, но се търпи. В определени ситуации е по-добрия вариант

Мишел, откъде закупихте тези оградки Flutter

Марти се разяде нещо на пюрета, много му хареса тиквата, май ще трябва да купувам вече от големите

# 252
Еми какво ми остава освен благодаря на шефа отгоре, че моя не се буди нощем от 3тия месец. Дано да е все така Praynig Само дето заспива малко късно, но се търпи. В определени ситуации е по-добрия вариант

Ооо, благодари се, а пък ние ще си мечтаем и нас да ни сполети подобно щастие някой ден (по-скоро ако може  Praynig)

Оградките, след като се нагледах на цени, ги поръчах от e-bay (http://www.ebay.co.uk/itm/Safety-gate-Room-divider-Playpen-XXL-7 … sh=item4aa938f3dd). Не са толкова стабилни колкото ми се иска (не че има проблем, просто като са сглобяеми връзките се клатят стефан като почне да ги дърпа).

# 253
  • София

Оградките, след като се нагледах на цени, ги поръчах от e-bay (http://www.ebay.co.uk/itm/Safety-gate-Room-divider-Playpen-XXL-7 … sh=item4aa938f3dd). Не са толкова стабилни колкото ми се иска (не че има проблем, просто като са сглобяеми връзките се клатят стефан като почне да ги дърпа).

Оградки има и в Хиполенд, пластмасови са и струват към 150 лв.

# 254
Какче не знам как да се спре нощното кърмене, но ако разбереш веднага сподели. Миналата седмица си говорих с една педиатърка (не нашата) и като и казах как се буди и то определено не е от глад, тя направо ме разби. Каза, че може и до две години да спи така неспокойно. А аз имам чуството, че още два дни няма да изкарам, какво остава за две години...

Явор все още се буди и си търси млякото  Peace по 2 пъти на нощ. Има още 4 кътника за вадене, които излизат до третата година. Опитвала съм ВСИЧКО - резултат няма.

Благодаря, момичета!  Hug Hug
Яд ме е, защото това не е от шарките, които по-добре да минат по-рано. Срещу тази децата се ваксинират на годинка.

Това че се ваксинират не е гаранция че няма да я изкара - покрай мен колкото щеш примери  Peace

Общи условия

Активация на акаунт