Кюретаж и забременяване след това - 21

• 23 074
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета!След много притеснения,юли месец видях двете чертички,но всичко беше за кратко.Миналата седмица,вместо да чуем сърчице се прибрах ни жива,ни умряла с диагнозата ''кухо яйце''Всичко се случи много бързо-още на следващата вечер по спешност ми направиха кюретаж с вакуум.Чета,че това е по-щадящия начин.Така ли е?В болницата ми изписаха антибиотик,изпих си го вече и след седмица мисля да ида на преглед,да видим дали всичко е нормално.Казаха ми да изследвам токсоплазмоза-ако искам,друго не ми казаха.Дотук преди да забременея съм изследвала микоплазма,уреаплазма,трихомони,хламидия,анаеробни бактерии-лекувахме второто и всичко е наред.Само токсото не бях пускала-скоро и това ще направя.Искам да ви питам,за нея трябва ли да имам антибиограма или не?И какво друго бих могла да пусна,не искам това,което ми се случи да се повтаря.Макар,че имам съмнение,че всичко се случи заради един много силен антибиотик,който пих преди да разбера,че съм бременна.Но дали е от това,мога само да гадая. Thinking

# 571
  • София
Да се запиша и аз, че от доста време нямах нет и само ви четях през телефона. Тайното бременно коремче и аз видях кое е, дано всичко е наред този път и стигне до успешния финал. Като се почувства сигурна може и сама да мине оттук да се похвали.
Браво на тези, които се замислят за второ. Аз ще почвам опити като Миша стане на три - също сама я гледам и не ми е хич лесно.
А след сезона на отпуските обикновено е време за положителни тестове, дано скоро завалят и тук такива!

# 572
Биби-много се радвам да ви "видя"-теб и Миша,наистина не беше писала отдавна Wink Wink-а мисълта за второ бобче е направо супер Laughing Laughing Laughing

Малена-съжалявам,че се срещаме тук Confused Confused Confused-не ми стана ясно дали това е първа неуспешно приключила бременност за теб или....важно е да се опиташ да се възстановиш психически ,колкото е възможно по-бързо, и този неприятен етап да остане зад гърба ви,иначе с добър док,към когото може да се насочиш може да коментира необходими изследвания.... Hug Hug

# 573
me4koni,да,това ми е първа бременност,преди това не съм забременявала.Незнам аз ли не съм наред,но ако зависеше от мен веднага бих започнала наново с опитите.Казвам го,защото като чета,виждам,че другите момичета имат нужда от време,за да продължат,а за мене времето е най-големия проблем.Неизвестността ме плаши,незнам колко време ще мине,докато успеем отново.Иначе имам много добър лекар,той ми каза,че след случката иска да ме види и че има много неща да се правят,за да ме подготви за следващия път,та аз се зачудих какво толкова има да се прави!?Скоро ще го посетя и ще разбера,но както казах неизвестността ме плаши и имам проблем с чакането,затова попитах.

# 574
Малена, първо ще те гушна  Hug После ще кажа КУРАЖ, мила! И накрая, за ад си спокойна може да си пуснеш имунологични и генетични изследвания. По принцип след 1 кухо или мисед нищо не се предприема, но щом искаш да си по-спокойна, направи ги! Това е моя съвет. Защо обаче толкова бързаш и какво значи времето те притиска? Извини ме за любопитството.

Да се нарева сега и аз  Mr. Green Става ми зле от Неофолик мета-та. Имам сърцебиене и ми се гади. За капак едно такова се опитва свят да ми се вие. Май вече ще я пия вечер, а не сутрин.

# 575
  • Пловдив
malenagalena, съжалявам че се записваш в темичката! Дано бързо дсе възстановиш както физически, така и психически и бързо да минеш към отчетните  Praynig Hug А за времето - опитите се подновяват с разрешение от док. Може и съвсем скоро да е, но нека мине поне първият ти спонтанен цикъл и да ти дадат зелена светлина.

zuzi_79, давай вечер - аз само тогава я пия, че както и по 10  взимам представям си, ако вземе и лошо да ми става от нея  Laughing

# 576
Мерси за прегръдката zuzi!Аз не съм настоявала за никакви изследвания,просто лекаря по телефона ми каза,че ще трябва да се правят доста неща,през времето до следващите ни опити,та си викам,ако знаете да ми кажете,за какво да се подготвя.За генетичните и имунологичните,четох,че се предприемат на един друг етап и ако не греша се правят само в Плевен ,нали?Не мисля,да ги пускам засега,дано не се налага Praynig А за бързането,бързам,защото си го искам-планирано е,чакано е... Cryследват 6 цикъла пазене,после може да се получи веднага,но може и да се забави.Ей такива неща ме притесняват.

# 577
Малена Hug Hug-без такива"аз не съм наред"или "проблемът е при мен"-ще дърпам виртуално уши... Mr. Green Mr. Green Mr. Green-шегувам се Heart Eyes Heart Eyes
Сега щом имаш пълно доверие на лекаря си това е много важно,от злощастен опит ти казвам-надбягването с часовника,дали ще е тази ову или др,дали ще стане,ами ако..-просто могат да побъркат партньорите...
Ще пуснеш изследванията,ще направите СГ-Дай Боже Praynig Praynig Praynig-всичко да е наред,а ако има малък проблем-то ние тук в темата си казваме-"има ли проблем-има и решение" Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed fingerscrossed
Пиши и споделяй-ако искаш-момичетата в темата са много всеотдайни! Heart Eyes Heart Eyes

Зу-от фолиевата newsm78 newsm78 за първи път чувам-аз я пия сутрин по 10-май само много имам пиш Blush Blush-иначе др не съм забелязала,но може и вечер Hug

# 578
Дони, не знам какво стана. Преди никога не ми е ставало зле, но съм пила от обикновената. Ще пробвам вечер, защото в момента се чувствам като много болна и отпаднала. Ужас! На теб и бебчето много гуш от мен!  Hug Mr. Green

Маленка, не е нужно да чакаш 6 месеца. Просто следвай съветите на доки. Когато се възстановиш може да започнете с опитите.
За изследванията - честно да ти кажа не виждам колко МНОГО работи чак трябва да се правят. Аз правих микробиология, цитонамазка, токсоплазмоза, ПКК, урина, имунологични и генетични. Последните 2 не се правят само в Плевен. Не знам от къде си. Аз съм от Варна и кръвта тук ми я взеха и я изпратиха до Плевен и София за съответните изследвания. Тези изследвания се правят по принцип след 2 аборта (аз имам 1 спонтанен и един мисед), но някои предпочитат да ги направят и при 1 такъв.

# 579
  • Варна
malenagalena, съжалявам, за случилото се. Hug

Биби, радвам се да те видя. Hug Как е Мишанка? Hug Heart Eyes

# 580
Малена съжалявам за случилото се, пожелавам ти следващия път всичко да бъде наред Hug Hug Hug

# 581
Ехх,момичета...благодаря за милите думи.  bouquet

# 582
Запис и от мен в тази тема за съжаление!
Историята ми е подобна на Малена.Диагнозата е "кухо яйце" и в неделя ми беше абразиото.Замислих е обаче,че на мен не са ми изписали антибиотик,а само ми сложиха анти-Д,както и след раждането.Кървенето е изключително оскъдно и днес даже нямам никакви болки newsm78.Док не иска никакви изследвания,понеже това ми е втора бременност,наскоро правих микробиология и цитонамазка,каза да изчакам да мине един нормален цикъл и може да подновим опитите,понеже в малка седмица се случиха нещата и ще се възстановя уж по-бързо.
malenagalena,едва ли се е случило заради приема на антибиотик,казват че е грешка при деленето или се е случила некачествена яйцеклетка или сперматозоид,но тук момичетата знаят по-добре от мен. Hug

# 583
Дани,иска ми се да вярвам,че е от антибиотика.Некачествена яйцеклетка или сперматозоид ми звучи страшно.А антибиотика,който пих е наистина ужасен,само като му четях листовката и настръхвах-а го пих точно след овулация за 10 дни,точно когато се имплантирало и са се деляли клетки...но това е мое предположение.Дани,мога ли да те попитам,на теб в коя седмица ти се случи?При мен незнам кога се е случило,но аз разбрах точно в 9тата седмица.Просто тялото ми с нищо не подсказваше,че имам проблем и спокойно си чаках датата за преглед.

# 584
Дани, и тук да те прегърна силно  Hug Hug Hug

Маленка, да си кажа и аз -  при мен спонтанния стана в 5 седмица някъде, но не знам дали е било кухо яйце или не, не бях ходила на лекар.

Миседа стана в 10 седмица и 2 дни. Бяхме чули пулс в 8 седмица и веднага след това е спряло да се развива...така каза док като установи миседа.

За кървенето - при мен на 2 ден нямаше почти нищо, после се отпуши, както се казва и така 6-7 дни и спря.

Общи условия

Активация на акаунт