Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да се справя с рудбекия, която не успях да засадя тази година?
Как мога да се справя с дупките по листата на моите ипомеи?
Как да контролирам вредителите и плевелите в градината си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да се справя с рудбекия, която не успях да засадя тази година?
-
Как мога да се справя с дупките по листата на моите ипомеи?
-
Как да контролирам вредителите и плевелите в градината си?
Справянето с троскота може да бъде предизвикателство, но ефективни методи включват пръскане с хербицид, като Roundup, последвано от изоравняване и почистване на района. Засаждането на тревна смес след това може да помогне за предотвратяване на повторното му израстване. За борба с къртиците могат да се използват рабицова мрежа или специални капани за къртици. Със съседската котка или други хищни животни като котки и кучета също може да бъде ефективно контролиране на популацията на къртици. За борба с охлювите могат да се използват различни методи, като например поставянето на пластмасови бутилки с бира, използването на охлювни гранули или поставянето на обръч от счукани яйчени черупки около растенията.
-
Как да се справя с розите, които стават високи и имат малки цветя?
-
Как да се грижа за мини цикламата си?

аз използвам Матон, пръска се на сухо и некосено, няколко дни след пръскането не се полива и коси. Трябва широколистните да имат листна маса за да подейства. Не влияе на детелина и люцерна обаче.
Ако ползваш косачки и мотокултиватори също бягат, страхуват се от шумове.
розата е много стара, от детството ми все е там...
много нежен ароматен грах
на терасата са

, иначе ги торя редовно, махам листата, които са болни, ама явно им трябва повече пространство. За въшките и гъсениците просто не ми се говори
...
По-късно ще пусна и снимки, че в момента съм заета с боядисване