Модните превъплъщения на "застаряващото" поколение

• 30 162
  • 190
  •   1
Отговори
# 15
Турски анцунг тип "шушлЯк", шлифер-дълъг до глезените, който обезателно се комбинира с къса ластична пола  Embarassed

# 16
Ох, шлифер с маратонки.....каква класика беше  Joy

# 17
Да, в комплект с букли тип "студено къдрене" Crazy

# 18
  • София
След модата на ужасяващото червено червило с черен молив се появи не по-малко екстремното телесен цвят червило с черен молив   ooooh!

Моите ученически години минаха преди навлизането на свободните порядки a.k.a. демокрацията Simple Smile а тогава човек не можеше да направи кой знае какво, освен например гореспоменатия дълъг шлифер с къса ластична пола (върха на фешън стайлинга) или свлечените на калци бели хавлиени чорапки  Mr. Green Аз лично се придържах към черни аутфити, разнообразени с по някоя и друга значка на якето или чантата. За тези, които ще си помислят "егати и скуката", ще уточня, че през онези години беше изключително трудно да се намери например най-обикновен черен чорапогащник или чорапи.

# 19
Снимков материал, нещо? Само си приказвате, нищо нагледно... Как да си представят по-младите ни съфорумки за какво става дума?

Аз "изцепки" не съм имала, защото слушах метъл и си ходех с "униформата" - дънки, дънково яке с нашивки, гривни, кръстове ... Единственото, което се чудя и до сега, е, как по дяволите съм ходила през лятото с кубинки - ама цяло лято, дори и на морето ги свалях колкото да вляза във водата, а после пак си ги обувах Rolling Eyes  Как не съм хванала гъбички, или някоя друга гад, направо не знам.

Спомням си обаче моите съученички - по едно време всички тръгнаха с едни торбести пуловери - имаше електрикови, и цикламени.... Брррр... После излезе една мода на някакви мрежести потници, които се обличаха върху тениска или върху блуза с дълъг ръкав... Но задължително в контастен цвят... А за ситното студено къдрене и дума не искам да отварям, че и досега ме напушва смях, като видя нещо такова...

# 20
 Сестра ми (74 набор) слагаше якичка на престилката плетена на една кука, или един триъгълен розов шал на дупки, за който и направиха забележка Simple Smile А аз и бях взела шлифера години по-късно, за да ида на училище да покажа красота и класа, имаме 7 години разлика, аз съм била на 11, представям си каква нелепа картинка съм била.

# 21
Черното си е скъп цвят от време оно. Боядисвали сме чорапогащи /по едно време излезе една мода да са пък в тъмно- синьо/, блузи, поли, всичко. Имах връзки във фабрика и сме си слагали ситопечати /тогава нямаше нищо по нашите магазини, буквално нищо/.
Лично съм участвала в свещенодействието избелване на дънки с белина във вана.  Laughing
Имах значки- поне 20 на Горбачов след 1985-та. Кичех ги на едно тънко яке /черно/. Малей, как ми се кефеха русначетата на един лагер в съюза /тогава/.
Върху мантите имаше едни плетени блузи без ръкави, на дупки.
Помня и "корекомските жилетки" /имах в любимия си лилав цвят/. Простете, не съм плетачка, не знам как се плетяха, да ги разкажа тук.

# 22
Цялата в черно и с  морковен цвят коса  Crazy
Аххх спомени

# 23
Стана ми много мило Heart Eyes,от всичко това съм имала в гардероба си...

# 24
  • София

Лично съм участвала в свещенодействието избелване на дънки с белина във вана.  Laughing

И аз, и аз! При демокрацията пак нямаше много избор. Не можех да си намеря никъде "изтъркани" дънки и тъй като не можех да чакам да се изтъркат по естествен път, с белина постигах ефекта. После като отвориха магазин на Мадок на Графа (имаше преди него Левис и Пепе, ама много скъпи), си закупих първите купешко изтъркани дънки (баба ми: "толкова пари да дадеш за носена дреха?!")

# 25
Хм, какво и беше лошото на ластичната пола. Супер яка, особено в комбинация с кларкове, о йе...Къде къде по-добре от сегашните модни изгъзици.

# 26
  • София
Сестра ми (74 набор) слагаше якичка на престилката плетена на една кука, или един триъгълен розов шал на дупки, за който и направиха забележка Simple Smile
Как няма да й направят забележка за розовия шал?  ooooh! Разрешеното беше бяло или тъмносиньо. Моят такъв шал беше тъмносин, но пък ми правеха забележка, че го нося с ъгъла отпред и съм имитирала... и на тях не им беше ясно какво точно, ама явно е било много, много лошо  Crossing Arms

# 27
А шарените еспадрили? Имаше ги във всякакви цветове. Но туй бе май след 89-та вече.
А, Флип, преди да пуснат купешко изтърканите съм търкала и с камък /май кремък беше/.

# 28
 Като младо момиче се носех доста "лелкински", но тогава много ми харесваше, със студено къдрена коса оформена с много пяна и копринени костюми, ризи и блузи. Бях луднала по коприната, имах много копринени дрехи, включително една ярко червена копринена блуза и една черна от смачкана коприна, сега като се сетя си давам сметка, че съм изглеждала като лелка  Laughing

# 29
Черното си е скъп цвят от време оно. Боядисвали сме чорапогащи /по едно време излезе една мода да са пък в тъмно- синьо/, блузи, поли, всичко. Имах връзки във фабрика и сме си слагали ситопечати /тогава нямаше нищо по нашите магазини, буквално нищо/.
Лично съм участвала в свещенодействието избелване на дънки с белина във вана.  Laughing
Имах значки- поне 20 на Горбачов след 1985-та. Кичех ги на едно тънко яке /черно/. Малей, как ми се кефеха русначетата на един лагер в съюза /тогава/.
Върху мантите имаше едни плетени блузи без ръкави, на дупки.

Всичко изброено ми е доста познато  Laughing
Като каза боядисване се сетих, че боядисвахме и дъвките за дъвчене с графит от моливите  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт