Модните превъплъщения на "застаряващото" поколение

• 30 144
  • 190
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Лилав клин и тютюневаа туника Laughing
Върху тютюневата туника големи декоративни копчета в различни ярки цветове.

# 61
Черно и кубинки нон-стоп. За лятото и кубинките имах теория, че в кожените обувки Т се запазва и затова не ми е горещо с тях и през лятото. И на море ходех с кубинки, че с какво друго...
Нямам кой знае какви изцепки.
Но ме беше хванала, някъде 7-ми клас май, модата шотландска поличка с рипс чорапи, тоагва куцо и сакато носеше такива полички, беше като униформа. И пак по това време модата на "пепел от рози", майкоооу, само хляба не беше в този цвят.
Лично аз много обичах синьо и зелено червило, постигнато с молив обаче. А също в най-death периода се пудрех с бяла мед. пудра и се очертавах с черно да приличам на зомби.

# 62
  • Пазете Гор
Носех дънки с кръпки и имах алаброс, изпод който гледах лошо и отмятах със разучено движение. Музикалните ми предпочитания - окачени на значка на якето.

# 63
Носех дънки с кръпки и имах алаброс, изпод който гледах лошо и отмятах със разучено движение. Музикалните ми предпочитания - окачени на значка на якето.
Ластичните дънки пропусна ли ги?

# 64
  • Кацнала на едно дърво.
О, толкова време ходех с ластици, че сега видя ли дънки с еластан, бягам. Обаче любовта ми към високите обувки с връзки не мре.
Нито уейвската ми любов към баретите. Барети нося от двадесет и пет години, без да ми пука някой смята ли го за моде или демоде.  Mr. Green

По едно време пазарувахме в Детмаг детски тениски, къде иначе ще намериш толкова тясно и късо нещо (че да си показваш корема), а?  Laughing Освен това бяха в готини цветове, за разлика от бозавите дрехи за големи.

П.П. Тиролска рокля не ми ушиха, още страдам. Обаче ме в предучилищна възраст ме обличаха с роклички в каре Виши, с едно воланче. Толкова къси, че ми се виждаха гащите с дантелка.
- Бабо, ама моля ти се - виках аз - виждат ми се гащите!
 Joy
След години, като ми правеше забележи за мини полите, й казвах, че вината е изцяло нейна. Така ме е научила, така ходя.  Mr. Green

# 65
  • Варна
Като казахте значки .... В ранните студентски години, ходех гордо закичена със значка "Търся своя принц".
Много улесняваше мъжете в намирането на тема за запознанство. Принц не ми донесе.

# 66
Кубинки, ластични дънки, черна тениска (задължително черна!) и черно кожено яке с гръб на WASP. Дълга, тупирана, рошава коса щот пунтирах Джоан Джет.
По-късно дойде модата на ластичните рокли - имах поне пет. Чудна комбинация с кубинките.  Mr. Green

Покрай пенсионерските теми в Клюкарника тези дни, не знам дали да споменавам за съдраните дънки по целите крачоли, че и на задника...

# 67
  • Пазете Гор
...не знам дали да споменавам за съдраните дънки по целите крачоли, че и на задника...

Влудяващо! Денимът разкриваше колкото да не може да заспи човек.

# 68
Куркума, наборе  Mr. Green

Че кой ти спеше тогава?  Simple Smile

# 69

Покрай пенсионерските теми в Клюкарника тези дни, не знам дали да споменавам за съдраните дънки по целите крачоли, че и на задника...

Аааа, Горичке, такива съдрани и аз съм носила, но не и..."виснали" /макар, че май сбърках, темата си е "нашите" модни превъплъщения/ Hug

# 70

Аааа, Горичке, такива съдрани и аз съм носила...

Еее, събрахме се!  Hug

# 71
Съдраните дънки ми бяха любимата дреха, нагоре къса блузка за да се вижда кожения колан с голяма катарама, а над нея дънкова риза на татко ми със седефни копчета много номера над подходящия за мен. Като ме видеше да излизам маскирана така баща ми полудяваше защото из квартала го „пързаляха“ че нямал пари да купи на дъщеря си дрехи и тя ходела окъсана, а уж беше млад и много в крак с модата човек. Явно обче видът ми му е идвал в повече. Забравих да добавя и червило с цвят на лютеница очертано с тъмен молив  ooooh! По късно ходех с къса плисирана поличка, черни чорапи до над коляното и задължителните кубинки. Сега като гледам модните „изцепки“ на младежа в къщи и като се сетя аз самата каква карикатура съм била си прехапвам езика когато ми се ще да отправя критика.

# 72
Варианти: черни ластични дънки, черна тениска или огромно черно поло и синьо-лилаво червило /учителката по руски все ме питаше дали не ми е зле, че са ми посинели устните/; дълга "парцалена" пола на волани, комбинация от черно и бяло и отгоре старото манто от студентските години на баща ми; шарени 3/4-ти памучни панталони с повече цепки, отколкото шарки и ярко оранжева тениска + кубинки и няколко цвята в косата; супер строги /перфектни за сегашната ми възраст/ костюми в съчетание с обувки на платформи от най-грубите.
Прическата варираше от дълга рошава грива до "а-ла Елвис Пресли" и обратно...
И много дрънкулки - гривни, дебели сребърни синджири, вериги, значки, ръкавици с отрязани пръсти и т.н. + страшно много грим.
Ако моите деца някога се носят така, сигурно ще откача.
Единствената ми снимка от онзи период е скрита прилежна в една много близка моя приятелка и се надявам да я е изгубила с времето или поне никога да не я показва на щерките ми.

# 73
 Като ви чета и ми става странно, защото си мислех че аз съм била странна с моите копринени блузки и костюмчета, но явно виждам, че е имало къде къде по-неадекватно облечени от мен  Crazy

# 74
Аз пък не се срамувам от никой период в живота си. Има моменти, с които не се гордея, но те са факт, и когато синът ми стане на подходяща възраст, ще му разкажа за пробите и грешките, които съм правила, както и за пътищата, по които съм се измъквала от кашите... Всичките ми снимки са в албум, достъпни за цялото семейство, роднини и близки приятели. Странно, не-странно, екстравагантно, грозно - каквото и да е, това съм АЗ, така ми е идвало отвътре, така съм се изразявала. Ето че всички сме имали лутания...

Общи условия

Активация на акаунт