Модните превъплъщения на "застаряващото" поколение

• 30 138
  • 190
  •   1
Отговори
# 75
  • Tам през Атлантическия океан
Носех дънки с кръпки и имах алаброс, изпод който гледах лошо и отмятах със разучено движение. Музикалните ми предпочитания - окачени на значка на якето.
Ластичните дънки пропусна ли ги?

Леле сетих се за градинката пред Кристал  Flutter там си купих първите ластици  Laughing ееееееХ

# 76
Аз пък не се срамувам от никой период в живота си.
Едва ли някой се срамува, просто така сме виждали себе си преди години, а и е било модерно. Аз все още нося скъсани дънки, но си ги купувам, не се вихря с ножица и бръснарско ножче. На мен лично ми е неадекватен „кита“ който мажех безобразно и може би се срамувам мъничко от това, но като гледам съученичките на синът ми смятам, че всяко поколение минава през подобен период, не само ние.

# 77
  • Пазете Гор
Разправят, че Мадона донесла модата на пластмасовите гривни. Не знам, де, чел съм го.

Имаше разни чифтове бедра в ластични дънки, които още помня.
И разни в естествено скъсани също.

# 78
  • Costa Rica
Като казахте значки .... В ранните студентски години, ходех гордо закичена със значка "Търся своя принц".
Ххххаххх. Мойта беше "Баща ми е влиятелен шеф". От градинката пред "Кристал".

# 79
В осми клас си боядисах косата с Фуксин.Много разкошен цвят се получи
Сега никоя боя не може да докара такъв нюанс на цикламено-червеното
Носех се предимно в ярка жълто- лилава гама
и имах прекалено много сребро по себе си
В начеващите години на прехода,направо си бях шик Crazy Laughing

# 80
Всичко гореописано ми е добре познато... Simple Smile
Много черно, електрикови цветове, топиран като туфа бретон, прическа "ден и нощ", ластични дънки, кубинки /мязах на Малкия Мук/, синя ученическа престилка "в лежер" и разкопчани копчета, за да се вижда с кво съм се измодила отдолу. Flutter
И аз като Пали си боядисвах косата с фуксин или пиоктанин, за да я направя цикламена или лилава, тъй като шампоан-оцветителите бяха в "умрели" цветове.
Спиралите за очи не ни допадаха по онова време /83-84 г./, не докарваха желания ефект, затова с приятелките ми ги "подсилвахме" с вакса за обувки - за обем и наситен цвят.  Mr. Green 
Изключително много се контех в онези години, майка ми работеше в сферата на търговията и нямаше дефицитни стоки за мен.  Sunglasses

# 81
Сега се сетих, как си правех клинове от "ликра"
Просто обувах три чорапогащника  един върху друг

# 82
Кубинки през лятото....Направо се чудя.....Има професии, където униформата го налага. Но така, по собствено желание?
Все пак този проблем не е наш, а на тези, които ги носят.

# 83
Ярки неонови цветове с черно кожено яке и къдрава коса - като за магисталата.

# 84
Сега се сетих, как си правех клинове от "ликра"
Просто обувах три чорапогащника  един върху друг

Аз си боядисвах чорапогащници в розово и зелено.
Черните ги носех с бели чорапки  Laughing

# 85
Имаше един период, в който бели чорапогащи се продаваха, но не и в приятен бледо бежов цвят.За да докараме най-светлия нюанс на бежовото, потапяхме чорапогащите в съд, със сварен чай.До каква изобретателност води дефицитът!

# 86
Като ви чета и ми става странно, защото си мислех че аз съм била странна с моите копринени блузки и костюмчета, но явно виждам, че е имало къде къде по-неадекватно облечени от мен  Crazy

Странно, наистина, във всички изброени гафове мога да открия някоя моя съученичка, но не помня никоя в коприна и костюмчета  newsm78. Как ли щеше да се връзва с нашия "фон" ?
Поне със сигурност си биела на очи  Heart Eyes

Между другото черната вълна е актуална и днес. Като гледам гардероба на тинейджърката доста черни тениски ми се виждат. Малката и тя обича черно.
Аз също го обожавам, имах една колежка, която казваше: достатъчно млада съм да нося черно, след няколко години все ще ме питат кого жалея.....Тъй че се възползвам и аз  Wink

# 87
Кубинки през лятото....Направо се чудя.....

Мдааа, и баба ми (едната) все това дуднеше, вървейки по петите ми. Голяма досада!  

# 88
Черно почнах да нося като се изнесох, майка ми не ми даваше и не ми купуваше черни дрехи  Laughing

# 89
Моята баба беше страхотна, изплете ми гети да си ги нося над кларковете. Плетеше ми на една кука цветенца, листенца и др. орнаменти и си ги шиех около джобовете на дънките. И блузи ми плетеше на една кука, широки, на дупки и то черни.

А, бе, това "застаряващо" поколение не ви ли боде очите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт