Отговори
# 585
Валентина007, доста говорят за Лондон по телевизията, но повечето, които включиха не звучаха наплашени като теб. Дано не усетиш от тия размирици. А щом те искат месец след раждането какво става с детето? Гледачка ли се наема или си ходиш с него на работа?

she_moto, не знам за Лондон, аз се уплаших като видях изпочупените витрини в неделя, на цяла улица магазини, някои също така и ограбени... Снощи не е било толкова зле в Лондон, видях страшно много полицаи да патрулират по улиците, но в други градове е почнало сега. Дано тази вечер да утихне!

що се отнася до работата ми... това са два дни в седмицата, които ще трябва да присъствам в офиса физически (а мога да се договоря и за 1... ще видим Wink, през другото време съм си вкъщи и мога да си нагаждам работното време според моите задължения към бебчето, до известна степен. Така че... ще ми трябва детегледачка. Но още не се знае дали ще наема или някой от семейството ще ми помага. Например баща ми е свободен и много ми е помагал с голямата щерка. Освен това мъжът ми работи за себе си и най-вероятно ще може да поема бебето тези два дни. Последният вариант е детегледачка. Това също ме устройва, защото в моя случай с моята работа си струва.... затова и ще се пъна да продължавам... че поне да ми изчисти заемите преди да се появи второто бебче на хоризонта... тогава вече да си ги гледам двете на спокойствие. Даже сега като търся количка, се заглеждам и по двойните! та дано са породени, хаха  Mr. Green

Относно пола на бебето, може и да се види рано, 12-13 седмица, но ако има хубава видимост, личало си по ъгъла с който стърчи израстъка (защото и момиченцата все още имат израстък тогава като пишка). Така че не се учудвам, че докторите вече са ви казали какво ще е. Ние искахме да видим нашето в 13 седмица, но не си показа израстъчето мъника, та да видим под какъв ъгъл е. Иначе тука съм чувала, че вече в 17 седмица може да се каже със сигурност. Тъкмо като се върнем от почивката и ще ида специално да гледаме пола. Принципно с първото не ме интересуваше и не исках да зная - беше изненада, но сега ме е обзела мания да знам (таткото иска момче и аз покрай него... но няма да върнем и момиченце, де - аз специално повече харесвам момиченцата Wink а имаме име и за мъжко и за женско  Simple Smile

# 586
Привет от мен днес, аз с Росен не исках да знам докато не родя пола и удържах - исках момче и бях много щастлива като излезе момче. Сега 1 и 3 калкулатор ми показват момче, а 2 - момиче Simple Smile все още не знаем какво ще е и се чудя дали пак да не го оставя изненада за финала, ама мъжо иска да го знае този път Simple Smile

# 587
Според калкулаторите ми излиза момиченце на първият и последния 66%-момиче Simple Smile
Ноооо трябва да изчакам още една седмица, другата сряда ще разбера

# 588
Здравейте мами  Grinning!

Направих калкулаторите на двата момиче, а на третия 51% момче и 49% момиче... Значи МОМЧЕ ще да е  newsm78  Mr. Green!

Аз няколко дни ще отсъствам, ще бъдем в Бургас, да се видим с нашите.
Пожелавам бързо оправяне на мамите с неразположения и като се върна в понеделник темичката да е все така позитивна  Hug!

# 589
Аз на калкулатори не вярвам. Като бях бременна със сина ми от пусто любопитство бях изровила сума ти и всички ми показваха, че ще е момиче  Laughing. Сега си направих трите и ми показва различно с клоняща везна към момиче.
Вярвам на лекаря си само, който ако само предполагаше нямаше да напира да ми каже пол без дори да го питам Mr. Green. То ще се чуе много скоро имала ли съм право да му вярвам  Wink.

# 590
Валентина007, хубаво е, че имаш варианти. За съжаление в Б-я е трудно, да не кажа невъзможно да си намериш подобна работа, която да си работиш от вкъщи и да отиваш 1-2 пъти в офиса. А има доста професии, които го позволяват и работодателите не се усещат, че така пестят консумативи и разходи за офиса, но ....това е друга тема.

Elileni, приятна почивка.

Аз колкото изчисления съм направила според калкулатори и други подобни се редуват ту едното, ту другото.

# 591
Не е честно! Никой от калкулаторите не показва на всички мами вярно..
Аз само искам вече тая моята киста да изчезне и да спрат да се занимават с нея и да ми направят най-после някакви изследвания за бебо и да видят засега дали всичко му е наред..
Имам чувството, че не им се вярва, че ще оцелее и затова не се занимават с него..  Sad Sad
Трябва да знам дали всичко му е наред!

# 592
  • София
Радвам се,че Танита са я стабилизирали-и аз предположих,че са я приели в болница. Като чуя думата кървене и изпадам в ужас, но тя е герой и ще издържи Praynig Praynig Praynig
На мен ми излязоха НК клетките,нещо референтните стойности са ми различни.Някой да има от вас с подобен проблем? Че иначе няма смисъл да ви натоварвам. Ама референтните стойности от тая лаборатория и от предишната са различни, док уж каза, че няма проблем, но ще видим в петък като му ги занеса да каже със сигурност.
Нещо днес ми се реве, ударил ме е хормона явно ooooh! hahaha
Иначе на тия калкулатори и аз не вярвам,той доктора не може да каже със сигурност пък камо ли някакви си измислици Joy hahaha Joy

# 593
  • Малта
Привет Момичета  Hug

аз се позагубих малко, защото прокървих и доки видя хематом 30мм голяч  Cry лежах 4 дена в болницата без да кървя и като ме изписаха се беше смалил на  17 мм. обече вчера пак прокървих леко и сега в къщи яко лежане казаха и куп хапчета ....

в петък съм на преглед - Дай Боже доки да каже че е изчезнал пустия хематом и с бебчетата всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

Искам да попитам тук ли имаше някоя мама с такъв проблем (или бъркам темата) и ако е от тук да пише на ЛС и да ме поуспокои малко, че голям шаш и паника съм в момента  Praynig

# 594
Скъпи мами, днес бях на преглед, записах се на ЖК най-после.... и заради гадния цистит бях супер притеснена добре ли е бебчо... все пак пия 2 лекарства на билкова основа  комбинирано....а и нали мамите все от нещо и за нещо се тревожим....  Embarassed
Но бебчо е повече от добре,мери го доки - каза, че е почти 8 см.... а утре влизам в 12 седмица, мислех си, че ще е по-малко, но както и да е, радвам се, че расте... даде ми термин 20.02 по цикъл... и ме предупреди, че ако наистина съм с късна овулация може и да пренося..но аз продължавам да твърдя, че ще родя на 17.02 Simple Smile))) Фабиана, не ми сменяй термина Simple Smile)) ще гледам да го спазя както аз съм го заявила.....а и така или иначе рядко си се раждат на термин....по документи Laughing било 70 грама.... беше се свило на топка отначало и тъкмо си викам..."ааа,защо стои така" и като се разпери...като се тръшна, все едно гледам инатливо бебе в легло или количка, така размята изведнъж ръце и крака, даже тримата ( с Доки и мъжа ми) извикахме "ееееееее" в един глас:)) мн.забавно.... този път не му казах "милото ми", ами ""швъргалоооо" Simple Smile)) така ми дойде, от къде се извъди точно това обръщение не знам.... свалила съм наистина 3,5 - даже май дори 4 кг.... кръвното ми е 110/70, кръвните ми изследвания, които ми правиха заради цистита са добри, това, което е извън нормата от референтните стойности се дължало все на бременността и правело изследванията "перфектни" за бременна.... но по-късно се оказа, че имам някаква бактерия в урината.... нали ми вземаха в петък стерилна урина за микробиологично излседване, което стана днес следобед ....но я нямаше докторката да ми каже какво да пия, а уж трябвало антибиотик, честно да ви кажа, мисля да го пропусна това ако наистина не се налага понеже мисля, че овладяхме положението с цистита... и то с билкови хапчета, защо да застрашавам бебо с антибиотици.... и така.... дадоха ми 4 листа с направления за изследвания....и на вас ли това ви дадоха само???? сега с тях отивам в лаборатория да ми изследват кръв и урина, нали? тревожа се все да не пропусна нещо важно каквато съм разсеяна на последък....на 15.08 или малко след това ( с "връзки" се опитваме да се вредим и трябва да видим кога ще ни вмести доки)...съм на ФМ.... чудя се и какво изследване да си правя - 3D за 30 лв или 4D + запис на диск на бебо с филмче...за 60 лв... има ли голяма разлика между 3Д и 4Д наистина..освен диска????
Много се радвам, че лека полека всичко си идва на мястото, всички взехме като че ли да се оплакваме по-малко и да се радваме повече на добри вести....
Алекса... недей с такива мисли.... само ти и бебо можете да решите каква ще е е съдбата му!!! Няма да се предаваш и не се настройвай, че някой ви отписва...или че отписва него де... ще се оправи всичко.... имам приятелка, която мина през ада по време на бременността си до 4-тия месец вкл., включително и кървене в тоалетната до такава степен ( това по време на нощната и смяна на рецепция) след дълго лечение за задържане и хоп...реши, че е загубила бебо, но се оказа само голям кръвоизлив  и сега е супер щастлива мама, бебо се роди часове преди термина си и е голям сладур, жив и и здрав Simple Smile никой не може да отписва детето ти!!!! Ако му е писано на него да живее, а на вас да му се радвате ще го бъде и не давай да ти влизават лоши мисли.... мислено съм с теб, както и с всички, които имат притеснения и някакви болежки... молитвите помагат и водят до щастлив край.... късмет и сила на всички мами  bouquet

# 595
primavista7, радвам се, че сте овладели цистита, че много се измъчи с него. Ако наистина те е страх, че ще забравиш, вади един лист пред доки и записвай какво къде трябва да минаваш. То нормално да се разсееш. Вълнението е голямо. Стискам палци на 15.

Al3xA, едва ли са отписали бебчето. Просто явно се притесняват за кистата и искат да я огледат внимателно. Аз пък и двата пъти като ходих имах чувството, че нарочно се опитват да открият второ сакче, но добре, че ми се размина. не че нямаше да се радвам, но не виждам как бих могла да се справя, както с износването, така и с гледането после.

medimed, не си объркала. След малко ще ти пиша на лични.

# 596
  • София
Здравейте мами,

Определено изживявам с вас всяка една хубава и не хубава новина. Надявам се хубавите да се увеличават все повече, каквато е тенденцията засега. Стискаме зъби и се надяваме  с нашите малки калпазани всичко да е наред. Ние каквото трябва ще понесем.
Аз по принцип съм от хората, които са усмихнати и трудно си махам усмивката. Та по повод това се зачудих - днес шефката ми вика: нали си добре, не ти идва много работата, нали няма да има истерии и такива подобни състояния.........???????!!!!!!
При което аз се оцъклих много яко на телефона....кога въобще съм и давала поводи за такива състояния. Та ме хвърли в размисъл дали аз не се държа странно и не го осъзнавам или тя просто не е добре. Една от нас със сигурност не е добре ама коя не знам Joy
А разказа за зъболекаря направо ме разби. Може нашите лекари да не са най-най ама поне можеш да идеш на няколко места, когато ти се налага без да чакаш.
Баща ми така се шегува, че в Англия ако те боли ръката и си записал час, но междувременно са ти отрязали главата, лекарят ще погледне ръката и ще каже да си запишеш час за главата . Не е смешно, а е ужасно  #Crazy  newsm78  Joy
Чакам с нетърпение понеделник за ФМ. Дано всичко да е наред, а във вторник ще си топна д-то в морето  newsm44

# 597
  • София
primavista7 , билковите хапчета няма как да навредят. Радвам се,че сте овладели положението и че човечето е добре Hug

Алекса,и при теб ще е так. Днес явно двете са ни обзели кофти мислите,ама вярвам,че накрая всичко ще е ок Praynig Hug
Явно при всеки се намира по нещичко,все да има за какво да се притеснява човек,ама важното е навреме да се откриват и овладяват нещата.

medimed, she_moto с хематомите хич не съм наясно,но ви стискам палци и на двете!  bouquet

vanessка, стискам палци за ФМ! И благородно ти завиждам за моренцето-да се изкъпеш и заради нас дет се вика Laughing

Аз тая вечер реших,че ще пия чай и за сега помага,доста по-ведро ми стана поне,ако не друго. Simple Smile

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 20:37 от nimfi4ka

# 598
Здравейте, ние сме добре, аз да се похваля, че вече не ме болят зърната докато кърмя и не ми се гади от миризмата на хладилника, голям кеф е, все още ми мирише, но не ми се гади, също така от 3 дни не съм яла пържени картофки  Crazy. И първия път и сега хладилника и картофките  доста ме тормозеха. Иначе аз си пия витамини Наталбен, испански, и сега и предишния път до края, без да ми ги предписват, но доста добре ми влияят, мънички са и не са ми проблем.
 Единственото което ме притеснява е ,че предния път ми откриха  диабет, майка ми е с диабет и ги бях предупредила. Във втори триместър имах резултат 138 ,а мах е 140 и им казах да ме изследват, но те не пожелаха и се оказа след месец, два, че съм с диабет и два месеца по късно в последната седмица в която преносвах, ме лекуваха с диета.................Та ми се иска сега от по-раничко да се вземат някакви мерки, но както вече споменах, тук никoй не си дава зор............и така това от нас за сега, лек и хубав ден Heart Eyes

ха ха ха разбирам те напълно,в кой град си.Еи това наистина не е шега,никой за нищо не се бута,отиваш на лекар, гледа само каквото го интересува без да се ое тклонява каму ли да ти даде някакво обяснение какво подяволите прави. един прост пример: взимат ми кръв за Даун и питам от каде да си потърся после резултатите че тук ги препоращат и леличката ми казва: "че аз от къде да знам моето задължение е да ти взема кръв!!!"

# 599
primavista7  Много благодаря за думите! Аз не съм се предала, ни най- малко! Аз ще го родя и ще направя всичко което зависи от мен за да е здраво, но много искам просто да се уверя, че като уж се храни с хормони от тая гадост (кистата) всичко му е наред.. Искам да ми направят и на мен изследванията и да повярват и те, че бебо ще оцелее...  

she_moto  На мен пък първата гинеколожка на която бях (онази кьоравата дето не ми видя кистата преди да забременея и в ранна бременност)  ми беше казала, че май ще имам близнаци, като гледала как са ми наедряли гърдите изведнъж и колко бързо се променило тялото ми, а наистина че още от първата седмица гърдите ми станаха почти двойни и леко се закръглих в бедрата и ханша.. И така се настроихме, че може да са близнаци.. и като ме обзе една паника - адски се притеснявах,че едно не съм гледала, камоли 2, при това баща им е шофьор и го няма сума ти време и като ми казаха после че е едно - направо скачах от кеф Simple Smile)

nimfi4ka   Наистина ме перат съчмите днес и мен... цял ден се ядосвам, колко ми е еднообразно и скучно ежедневието, мъжа ми го няма,  не работя, не пея, почти не излизам, няма вече интересни филми които не съм гледала а и днес пак станах жертва на музикантски интриги... Миналия ден ми звънна шефа на едно заведение тук и ми предложи да пея с един клавирист от града с който не се познавам добре и аз му казах, че изобщо не работя защото имам проблеми с бременността и са ми казали само да почивам.
И изведнъж днес ми звъни въпросният клавирист, намерил ми телефона и бесен, защо съм казала на шефа му, че не искам да работя с него защото не е никакъв клавирист и няма репертоар... А такова нещо няма! И толкова се изнервих, направо ми стана ужасно как може в такива моменти да ме забъркват пак в такива интриги и глупости.. От както стана това цял ден ми е криво, умирам  мъжа ми да се върне а ме е страх, че като си дойде няма да му хареса като види как изглеждам Sad качила съм още кило и полувина, след всичките 7. Sad
Майка ми като види как ям се шегува, че май не чакам бебе - човек, а някакъв КРОКОДИЛ  Joy

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 21:54 от Al3xA

Общи условия

Активация на акаунт