Отговори
# 75
Да наистина са малко скъпички ама като каза лекарката че трябва, значи трябва , щом е за бебо  baby_neutral
А иначе ето какво пише на опаковката на витамините : „ GynVital gravida капсули е хранителна добавка съдържаща фолиева киселина и други минерали и витамини за жени, който искат деца, бременни жени и кърмачки. Фолиевата киселина и В-витамините са необходими за нормалното делене на клетките , а съдържащият йод в капсулите допринася за функцията на щитовидната жлеза и здравословния метаболизъм. Омега-3 мастни киселини са естествени помощници за изграждане на клетъчните мембрани и допринасят за нормалното развитие на мозъка.Витамин D и калций са важни за здравината на костите, обмяната на веществата и за поддържане на нервната и мускулната дейност.Gynvital gravida е лактоза и без глутен. Забележка:Хранителни добавки не са заместител на балансирано, разнообразно хранене и здравословен начин на живот. ”   

imam nadejda     милата, то си е било истински кашмар - чак ме насълзи бе момиче. Но моля те не го мисли вече , че ще се побъркаш съвсем - успокой се, за да е спокойно бебето и милото ти, което наистина те обича много .Дано не ти се случи никога вече .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 20:05 от Vanya Damyanova

# 76
На мен доктор Емин ми изписа Пренатал още от деня на пункцията. Обаче....в последно време ми се гади от тях. Глътна ли ги и става страшнооооо. Стомаха ми се "обръща" и ми се повръща. Гадория! Sick Но, ще издържа, какво да правя... Rolling Eyes

# 77
  • София
*starlet* никак не отшумява гаденето, но мисля, че разбрах главно на какво се дължи и сега съм в голяма питанка със себе си. Днес ходихме да запазим дата за сватбата и пътувахме в друг град. Аз като пътувам мразя да съм яла каквото и да е и затова реших да изчакам с фолиевата киселина и да я пия по обяд. Речено -сторено...до обяд ми нямаше нищо, чувствах се свежа и към 3 като изпих хапчето започна познатото гадене, непоносимост към всичко. Та сега се чудя възможно ли е да е от фолиевата киселина Sad

imam nadejda това е ужасен кошмар, който си изживяла. Дано не се повтаря  Hug

# 78
Tanita13 прочетох горе - долу половината ти блог, не успях да продължа да чета  - много се развълнувах и разчуствах, може би защо до някъде видях себе си и съпруга си ( ние също чакахме 5 години детенце ). Искренно се радвам за вас наистина  Hug . Моля се на Господ да ти помогне и на 04.08 - сигурна съм че ще мине всичко добре, все пак всичките тези мъки няма как да са били напразни - Господ не е чак толкова жесток. Бъди с положителна нагласа и много спокойна до четвъртък  Hug Hug Hug

# 79
Vanya Damyanova , аз съм със супер положителна нагласа. Чак се учудвам от себе си. Много съм спокойна и по някакъв странен начин знам, че всичко ще мине както трябва и после ще се радвам на бременността си вече. Hug

# 80

Vanya Damyanova , аз съм със супер положителна нагласа. Чак се учудвам от себе си. Много съм спокойна и по някакъв странен начин знам, че всичко ще мине както трябва и после ще се радвам на бременността си вече. Hug

bouquet smile3501 newsm64

# 81
imam nadejda - Това си е била наистина сериозна ситуация. Добре, че навреме си съобразила да се обадиш; добре, че половинката ти е имала възможност да дойде веднага; добре, че (явно) е знаел как да действа в подобен критичен момент... Но след като веднъж се е случило, трябва да си много внимателна, си мисля. Пази се, стой на прохладно в най-усилните часове от деня, обръщай внимание дори на дребните си неразположения и предприемай веднага мерки да ги облекчиш, не се претоварвай... Добре, че нещата са се разминали и бебчето ти е добре!!!  Hug Hug Hug

Като цяло - четох те и си мислих колко често (като добри магаренца) си казваме - "я да стисна зъби и да опъвам още малко",  "и това ще мине", "ще се справя", само че бременността не прилича на никоя друга ситуация от по-ранното ни небременно съществуване, точно защото не знаем как ще реагира тялото и не можем да разчитаме на издръжливостта му. При първата ми бременност имах един случай, в който на улицата, насред едно пресичане ми стана толкова зле, че добре че имаше хора с мен. Инак си стоях на средата на платното, света наоколо правеше лупинги и не виждах нищо друго, освен неравни черни петна... И в тая връзка се сетих да ви споделя за един вид дишане, за който (вече не си спомням от къде и по какъв повод съм прочела) се казваше, че насища организма с кислород и когато ти е зле, е добре да го използваш. Та дишането е много начесто, няколко бързи, непълни и кратки вдишвания (като при хлипане приблизително) на едно издишване. Знам, че правилното дълбоко дишане освобождава от стреса и има десетки здравословни ползи, но описаното учестено дишане аз поне съм пробвала конкретно, когато рязко ми е прилошавало и като че ли помага. Споделям, защото може и някой друг да установи, че този метод го кара да се чувства по-добре... Другият "бабешки съвет", за който се сещам, е пиенето на повече вода (не безолкохолни и сокове!). В тия жеги обезводняването е бич за организма, още повече, че често не го усещаме...

Tanita13 - пък аз като един истински гладен от месеци човек изчетох всичко от блога Embarassed. И под онова за КРАСОТАТА се подписвам с две ръце. За мен ВСИЧКО, за което си писала, напомня на летопис за силата на човешкия дух. Във всевъзможните и понякога дори невъзможни за осмисляне житейски ситуации. Респект.
И тъй като те мисля - сигурно трябва много да се пазиш и да лежиш (време, което може да се изпълни с много хем лениви, хем обогатяващи удоволствия): предлагам на твоето внимание (и на вниманието на останалите момичета, разбира се...  Wink ) едно приятно филмово забавление.

www.gledaifilmi.net

Това е сайт с филми, от който няма нужда да се тегли. Плеърът работи на принципа на този в YouTube или VBox. Филмите са разпределени по жанрове, има цяла секция за български филми, отделна за сериали, колекцията се обогатява непрекъснато. Само когато си пускате нещо, давайте по час поне за предварително зареждане, че в зависимост от часа, деня или самия тракер понякога зареждането е доста бавно и тегаво. Натискате Play, когато покаже че започва да зарежда - паузирате, отивате да свършите нещо дребно, едро, какво да е - и след около час (обикновено, а понякога и по-малко... е, понякога и повече...) филмът ви очаква. Както се казва: ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ Wink

# 82
imam nadejda, направо ми се сви душата като четох. На мен ми се е случвало няколко пъти да припадам и да стряскам яко околните, но освен обърнатите очи, други екстри не е имало. Направо съчувствам на мъжа ти какво е преживял, не че на теб ти е било добре, но ....
Хубавото е, че бебо е добре. Предполагам не ти е станало така от жегите, да не си стояла дълго права или да си станала рязко.
Поради не малкото ми припадъци знам какво е усещането преди да припадна и ми казаха да клякам с глава между колената.
Дано никога повече не ти се случва.
Аз също съм с ниско кръвно и никак не мога да се насиля да пия повече течности. Добре, че лежа по цял ден.

# 83
Ето ме и мен в новата тема.
Уплаших се като прочетох преживяването на imam nadejda .Ох, пази се много!
Аз искам да попитам има ли някой като мен, който НЕ може да пие вода? Глътна ли и веднага започвам да повръщам. Ужасно е да измислям вече какво да пия. Писна ми от айрян и сок от компот, вече минах на студен чай, но и той нещо не ми харесва.
Аз също забелязвам, че пренатала не ми действа добре, но няма как, трябва да се пие.Тук го препоръчват да се пие през цялата бременност, че даже и после като кърмиш.
Аз най-после имам дата за АГ- на 23 август.Това ще ми е първото ходене на лекар.

# 84
  • Габрово
Мамите над 35 години, задължително ли препоръчват амниоцентеза, защото вече го прочетох на няколко места в статии. Пък досега лекарката ми не ми е казвала такова нещо  newsm78

На мен не са. Препоръчват ми  късния БХС и в зависимост от резултатите, евентуално - амнио. И пак последната дума е моя, ако не искам няма да правя.

Това вместо "здрасти" ... връщам се да чета  Simple Smile.

dani_l, и с първата бременност, и сега ще си пия фолиевата к-на до края на бременността, че и докато кърмя, живот и здраве. Няма опасност да ти навреди, излишното количество се изхвърля с урината. За Дуфастона питай лекаря си, не го спирай на своя глава.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 21:47 от ivap

# 85
imam nadejda , на мен ми се случи абсолютно същото, но не си бях глътнала езика, а бях получила гърчове, и не беше скоро, а в самото начало на бремеността. За мой късмет, и аз не бях сама - припаднала съм в ръцете на майка ми, след това едва се добрахме до леглото, измери ми кръвното 90/70. Бях цялата мокра - от студената пот, ушите ми пищяха, имах чувството, че съм лека като перо, а в същото време нямах сила да дишам, камо ли да говоря..беше си страшничко.. Като съдя по уплахата на майка ми, а и по това което тя ми разказа...Абе аз се чувствах така, сякаш за кратко съм отишла в друг свят и после пак съм се върнала..а и съм говорела на някакъв неразбираем език... #Crazy Майка ми плачеше над мен когато се събудих и ми разказа всичко, защото аз не знаех какво правя на пода, не помнех нищо, освен това, че в 6 часа сутринта се събудих от това, че ми е много лошо и станах да и го кажа..
Та споделих моя случай с лекар, и ми казаха, че трябва да се пазя, но било нормално. Аз съм слаба, с доста ниско кръвно по принцип. През бремеността кръвното пада още повече и оттам се получават припадъци.
На мен се случи само веднъж и не съм ходила по никакви болници след това. Лежах си вкъщи и си почивах. На няколко пъти след това, вършейки разни дребни неща вкъщи ми се случи да започнат пак да ми пищят ушите и да ми омекват колената, но тогава зарязвах всичко, взимах си някакъв плод или нещо сладко и сядах или лягах някъде. И последно, но не и по важност - винаги носи вода със себе си и каквото и да правиш, си давай почивки и то чести.  bouquet

# 86
 Ванеска, моята етърва също е бременна - 5 месец и ми беше казала, че й се повдига от фолиевата киселина и тогава ми се видя много странно...
Дитта, и аз на работа го открих сайта, не мога да спра да гледам филмчета, само дано не ме хване шефката Simple Smile

# 87
imam nadejda, милата преживяла си нещо ужасно.. направо изтръпнах като те четох. Аз също съм с много ниско кръвно и преди седмица бях на косъм да се изтупкам. Веднъж на гинекологичен преглед се строполих и се освестих и аз не знам, след около 5 минути. Лекарката ме плискаше с вода и ми биеше шамарчета. Но до гърчове и гълтане на език (майко мила) не съм стигала. Моля те пази се и имай едно наум. Наистина в това състояние, в което се намираме не знаем каква изненада може да ни спретне организма. Важното е че бебе и ти сте добре, а и милия ти мъж, горкият, представям си какво му е било..

мая06 Добре дошла при нас  Hug и леко бременеене!

# 88
Още един спам в темата ама какво да се прави аз гледам филми през този сайт http://myonvideo.com/ зарежда супер бързо филмите, а каталога от филми е страшно голям  newsm44

# 89
Момичета, много ви благодаря  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт