Отговори
# 420
Al3xA  ako vi nqmashe vas ... koi shteshe da ni razsmiva i razseiva ot nashite prejivqvaniq .. a pove4eto sa kakto men i samo 4etem i ne pishem ...  taka v4e mnogo  vi se radvam kak si spodelqte vsi4ko   Hug Hug i dano ima pove4e " dosadnici " kato teb  Heart Eyes Heart Eyes

# 421
 Привет, честито на Имам надежда!
 Ваня Димитрова - щастлива годишнина!
 И на Танита 13 - пази се и почивай!

Аз също съм с юлска сватба -2007г на петък 13-ти подписахме, а купонът беше на 14-ти в събота с малко рода и повече приятели на Сахат тепе, на открито - тип кетъринг! Незабравимо!
Ние правим ремонт на къщата и съм гроги, а утре съм и на работа  Shocked
Лека нощ, милички!

P.S. http://savkaantonova.snimka.bg/wedding/svatbata-na-savi-i-niki-p … ba.153816.3459282

# 422
Като сте решили да давате снимки от сватбите си, нека и аз да покажа мои, но за жалост само тези които са регистрирани във facebook могат да ги видят.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.190075271039922.42371.100001123513124

nan4etoo Няма само да четете, така не е интересно, хубаво е като си споделяме. Желая ти безпроблемна бременност  Simple Smile

Vanya Damyanova  Дано да си права, като човек се разкае да му бъде простено.

Аз след малко отивам да ми четат молитвичка. Охх, знаете ли, забелязвам , че всеки ден когато похарча някой лев и купя нещо ново се чувствам много добре, обаче направо не ми се мисли после какво ще обяснявам на мъжа си.. Аз по принцип си харча както ми падне това което съм изкарала, но проблема е, че сега нищо не изкарвам а продължавам пак така... Вчера влезнах в  един магазин с изкуствени цветя и харесах едни оранжеви цветя със златист брокат по тях, и една ваза и дадох 15 лева за тях.. Пълен идиот съм, незнам какво ми става и защо имам мания за купуване, и то все неща за апартамента.. Явно ми е мерак обзавеждането, защото имаме да го обзавеждаме още полувината.
Желая ви хубав и весел ден   bouquet  bouquet  bouquet

# 423
 Al3xA  to vsi4ko e edno i sashto ... na pregled sam 4ak  na 10 .08   togava shte vidim kakvo stava s bebo .. ina4e  kato nqma neshto novo  ima li smisal da pisha Simple Smile

# 424
Здравейте и от мен!
Поздрави на всички бъдещи мами, пожелавам ви спокойна и безпроблемна бременност до финала!
Аз съм на 28г., живея в София, с установен към момента термин за 2ри Февруари 2012. Най-сетне се реших да се включа в темата. Но повода да го направя е, че съм обезпокоена по отношение на изследванията и проследяването, което ми прави моят лекар към момента. Чета из темата, че повечето от вас вече са правили много тестове и прегледи включително ФМ и БХС. Това, което моят лекар ми е назначил до момента е само изследване на урина, пълна кръвна картина, кръвна група и васерман. Три пъти ме е гледал на ехограф (в началото два пъти на вагинален). Резултатите са добри и той каза, че към момента всичко е наред. Тревожа се обаче, от факта че не ми е казвал нищо за ранна ФМ в 11-13г.с. Единствено каза, че следващия път в 16-17г.с. ще ме прати за БХС в Майчин дом.
Затова искам да ви попитам :
- задължителна ли е ранната ФМ и сега като съм я пропуснала кога трябва да направя следващата? Къде и при кого ще ми препоръчате да я направя в София, и може ли да ме ориентирате за цената?

- БХС в кой период сте правили/ ще правите вие? Поема ли се от ЗК?

- Кога се записахте за ЖК? - моят лекар още не ме е записал, и т.к. първоначалното ми направление изтече, сега иска да му плащам. Започвам да се замислям дали да се записвам при него, но ми е трудно да се ориентирам как и кой друг да избера сред толкова много в София.

Извинявам се за дългия пост Simple Smile
Предварително благодаря на всички за отговорите, очаквам ги с нетърпение!

# 425
Здравейте, момичета! Аз от две седмици ставам още в 7 часа, което е супер странно за мен, защото преди спях като пън и се събуждах много трудно... При мен вече няма гадене, но се изморявам много лесно. А коремът ми доста расте и вече за никой не е тайна, че съм бременна.

Видях, че на много от вас предстоят сватби и това е много романтично.  Two Hearts Честити годежи! Пожелавам ви много щастливи моменти и приятни подготовки за сватбения ден.
Аз съм омъжена вече от 4 години и ме върнахте назад във времето. Моята сватба беше в началото на януари. Времето беше доста топло и хубаво и всичко беше перфектно. Аз изобщо не се вживявах в кой месец да се женим. Важен беше фактът, че сме се решили на тази стъпка. А сватбите през всеки сезон си имат своя чар и красота.

imortisha, добре дошла в темата!  Hug Винаги можеш да си вземеш ново направление за гинеколог от личния лекар и да се запишеш при друг. След като си от София - имаш огромен избор и тук софиянки могат да те насочат. Не очаквай гинеколога ти да ти казва всичко. За съжаление сами трябва да се информираме. И след като не иска да те запише на ЖК, просто го смени. Аз се записах на ЖК в 9 г.с.
Относно БХС - http://lmpbg.org/new/home/index_new.htm - това е сайта на Националната генетична лаборатория в Майчин дом. В секция библиотека има много информация за БХС и Фетална морфология.
А тук прочети за феталните морфологии - http://www.mcfemina.com

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 09:12 от polisia

# 426
  • София
Привет,февруарки wavey

Добре дошла, imortisha! Party БХС ще правя другата седмица,т.е се пада 13-та,а ФМ на мен док ми каза в 16-та,тъй че нямам още инфо за нищо.

Нанчето,има смисъл да пишеш,виж Алекса как подробно всичко си разказва и аз искам така,ама някой път се въздържам,че ще си кажете,че не млъквам hahaha

Алекса, мъжа ми също е свирил по кръчми,завършил е музикалното в Стара Загора,иначе е от Хасково. Но отдавна не свири вече и едва ли се познавате. Имаме един приятел,който още свири,ако искаш на лични ще ти пиша как се казва,може пък да го познаваш. На мен не ми се отварят снимките ти във фейсбук.

SAVETO85 , много хубави снимки!Много харесвам сватбите на открито, и нашата беше такава!

polisia , мерси за линкчетата,мисля,че ще е полезна и на другите тази информация.

Това е от мен за сега, наште са ми на гости,мама идва да ми чисти,че да не се преуморявам с нищо Wink

Последна редакция: нд, 07 авг 2011, 09:58 от nimfi4ka

# 427
nimfi4ka И аз бързо се изморявам, не мога да стоя много време права, като вървя се задъхвам още от сега, а не си представям след 6тия месец за какво ще става въпрос  Simple Smile
И моят корем расте, доста се наду, но аз качих на всякъде Sad И краката са ми напълняли, и задника и всичко, чак бузи съм отпорила.. Но апетита ми няма край, днес вече съм яла 3 пъти и незнам това кога ще спре.. Мъжа ти незнам дали го познавам, защото пея от 4 години по кръчми и зависи кога е спрял.. Да не се казва Тихомир? Знаеш ли с кои певици или музиканти е работил?

# 428
  • Сфия
imortisha, здравей и добре дошла! Първо да ти кажа, че нищо не си изпуснала все още според мен. Ранната ФМ по мое мнение, а и на лекари от МД София е заблуда и не дава почти никаква информация. Важна е, заради измерването на нухалната транслуценция, която е маркер за синдрома на Даун. Все още би могла да направиш този преглед или в частните центрове или в МД, но там го водят просто ултразвуков преглед. Относно БХС, polisia ти е дала линк. Информирай се за това изследване и прецени дали въобще да го правиш, защото има противоположни мнения за него. Като цяло, ако питаш лекарите, ще ти кажат, че трябва да направиш и 3-те ФМ, БХС и то 2 пъти. Но това е нормално. Както е казала лекарката на една друга мама тук: Трябва да се изплащат видеозоните и апаратурите. Като цяло БХС ти казва колко голям е риска, което за мен лично е безумно. Но повечето жени го правят. АКо се решиш все пак на него, е хубаво да знаеш, че по-точно, когато е направено сега, а не в 16-та седмица. А за лекарят ти нямам думи - сменяй го. Кой е този хубавец, където е отказал да те запише с направление? Ако не работи с касата е трябвало да те ориентира и да те насочи да си търсиш ЖК по каса, за да може изследванията ти да се поемат от ЗК, а пък ти пак може да си ходиш при него за УЗ преглед. И накрая да ти кажа, че не всички сме минали тези прегледи, за които пишеш. Те не се поемат от ЗК и са по преценка на бременната. За мен лично БХС е глупост, а на ФМ ще ходя в 16-17-та седмица. Според лекарката ми по-рано е хвърляне на пари на вятъра.

# 429
Момичета, снощи започнаха ужасни болки в кръста, а до към 12 вече не можех да се мърдам. Направо е адска болка. Не е нещо от бременността понеже не ме боли нито корема, нито някъде другаде, а и болката слиза надолу по крака. Има ли някоя от вас, която да го е преживяла или да знае какво бих могла да направя, че е ужас. Дори като лежа ме боли. Извинявам се за мрънкането. Искам да ви кажа, че вече започна да става нещо като комедийна драма, то всеки ден някаква нова болежка.  ooooh!

# 430
imam nadejda, обади се на лекар, колкото се може по-бързо. Може да е нещо, което не търпи отлагане. Късмет!

# 431
Обадих се, благодаря. Докторът каза, че не е опасно, а е защипване на нерв и каза, че е нормално през бременността, от разширяването на таза. Случвало се сравнително често. Само нош па.

# 432
 zdr mami .. az sam s yjasni bolki v taza ot edna sedmica .. i nz ot kakvo vseki mi kazva 4e e normalno ve4e da se razshirqvam ... a az  sam si lleko zakraglena i mi e 4ydno zashto tolkova rano sam po4nala ...  na 10 sam na FM i shte pitam doki kakvo stava ...  a nqkoi ot vas da ima provlemi s hodeneto do WC po golemi4ka .. az sam mnogo zle i kato znam 4e nishto ne moje da se pie za tova i mi stava oshte po losho . ve4e prili4am na edno golqmo tlasto ... ak.  ooooh! #Crazy

# 433
  • София
Обадих се, благодаря. Докторът каза, че не е опасно, а е защипване на нерв и каза, че е нормално през бременността, от разширяването на таза. Случвало се сравнително често. Само нош па.

С миналата бременност ме болеше кракът в петия месец (чак се схващаше), като почваше от корема. Доки каза по телефона, че както му го описвам, прилича на апандисит и ме прати при личната. Тя ме понатисна и като видя къде ме боли, каза на сестрата да не ми пуска направленията за съотв. при апандисит кр. изследвания, защ. това е коремно сухожилие, к. ме боли от нарастването на матката и т. н. Та, и аз само но-шпа си попих малко и така.  Peace

# 434
Момичета помните ли ме  Laughing

Аз се завърнах от почивката ни при мама и тати във Варна. Не че там нямах интернет но гледах да използвам всяка минута да бъда с любимото ми семейство. Гледах да прочитам нещо но вие много пишете. Ние си починахме истински. Майка ми пое из цяло сина ни, и ние бяхме родители само когато е време за игра и целувки - така много лесно  Mr. Green

Върнахме се петък, и вчера бяхме на сватба, този път майката на мъжа ми гледа детето, и тази сутрин съм още без него и използвам да се разпиша.

При нас иначе нищо ново. Гаденето леко отминава. Във вторник съм на преглед. Стискайте палци  Hug

Много се радвам за Танитка, миличка влизах специално да проверя как си!  Heart Eyes

Отивам да прибера малко от куфарите и да пусна някоя друга пералня. Моя луд мъж отиде да кара колело, нищо че снощи се прибрахме в 2, а предната вечер е спал 4 часа, аз помързелувах но сега наистина трябва да прибера малко.

Хубава неделя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт