Отговори
# 630
vanessка не е необходимо да си гладна и жадна за да даваш кръв за БХС. Аз вчера също давах към 12,00 и ако не бях яла сигурно щях да припадна в лабораторията. На мен също не можаха да ми кажат пола, нито на ФМ на 3Д, нито в клиниката в която се проследявам.... а така ме човърка от вътре  newsm78. На ЖК в кварталната поликлиника въобще не разчитам. Там с апарата от комунистическо време и с двата прегледа за цялата бременност, ще разбера пола когато го родя  Laughing
Относно училище за родители, аз съм много За и с удоволствие ще ходя в моята клиника. Смятам, че ще науча доста полезни неща. За външни лица посещението е 20 лв, но има и много други безплатни в други болници, в частни клубове, също така има в МОЛа на Цариградско шосе. Няма да ми е излишно, а само полезно  Wink

# 631
благодаря ви сърдечно момичета за искрените мнения те значат много за мен
Rou благодаря ти много и само да кажа не съм 96 набор (де да бях на тези години ) Simple Smile на 21 год. съм  bouquet и още веднъж ви благодаря искрено

# 632
ку-ку  и от мен,още една кукувица
чета ви от време на време,ама много пишете.
Моята първа ехография беше преди 2 дни и за щастие е само едничко /вече си имам едно/
Всъщност се оказа,че не съм в 12 -та в 13 седмица.Викам на доктора,ами сигурно бебето расте по-голямо,той вика,аааа,не,ехографа може да сбърка само с около 3 дни.Той пък някакъв младок,практикант,малко странен ми се видя,но следващия път ще съм при моя си гинеколог,не,че го познавам,но чух добри отзиви и затова го  избрах,от няколко месеца сме в нов град и естествено разпитвам за лекарите,защото избрах едно джипи в началото,уж да ми е близко до нас,ама я смених набързо.
Иначе моята бременност засега протича като първата,нито ми е лошо,за повръщане да не говорим,в пълна форма съм,качила съм 2кг и то още първия месец и си викам,лелееееее,кво ще правя,до края ще стана свинка,ама нещата сякаш се нормализираха.С първата си бременност качих 9-10кг,но пък родих в 8-ми месец и добре,че иначе ако бях изчакала 9-ти сигурно щях да родя 5кг бебе.
За синдрома на Даун си правя изследването и съм-за.Каза ми,че вероятността е мнооого малка,но така или иначе аз ще си правя и кръвен тест,иначе всеки месец си правя изследване за токсопласмоза.Какво значи БХС,извинявам се за невежеството,ФМ разбрах какво е има и още съкращения дето си нямам и идея какво значат Embarassed
С първата си бременност ходех на курсове за бременни /ако на това му се вика училище за родители/и беше много интересно и научих доста неща,последната лекция беше за кърменето ,но тъй като родих по-рано не можах да присъствам и по ирония на съдбата не ми се получи кърменето.
Хайде,спирам,че май-много изписах

# 633
А пък относно килограмите в двойката. Моят не е дебел, но има коремче. Напоследък се шегувам, че се чудя в кой месец ще го стигна да се състезаваме  Joy

Аз моя го разминах вече, по шкембе. Сега остава и по килограми да го мина Mr. Green Joy

Joy Laughing Laughing Аз моя -по бедра мноого отдавна съм го минала, по корем- скоро го минах, а сега остава по килограми ама като гледам - доста скоро ще е  Laughing

Ralipo  И аз забелязах, че откакто съм бременна с майка ми сме още по-близки, и аз излизам често с нея, а преди това почти не излизахме...

Аз да ви се похваля, че снощи спах много сладко, сънувах баба ми- че ми казва че ме пази от небето и днес съм в много хубаво настроение! По принцип дъждът не ми действа много добре, но сега ми навява хубави спомени и мисли.. Бях на кафенце с най-добрите ми приятелки. Много съм щастлива за едната, защото на рождения й ден, приятелят й е подарил годежен пръстен Simple Smile))

И аз имам предложение за тема, но моето е пак лигаво  Grinning
"РАСТЕ НА МАМА ТУМБАКА, ЧЕ ФЕВРУАРСКО БЕБЧЕ ЧАКА"

# 634
Анкетата е пусната, моля гласувайте  Grinning Grinning Grinning

# 635
БХС означава биохимичен скрининг. Прави се НА ГЛАДНО! Показва риск за синдром на Даун. Резултат под 1:250 е рисков и се препоръчва амниоцентеза за по-точен резултат. Рискът за бебето при амниоцентеза е 1:250. Sad БХС в България се основава на 2 хормона, а не на 4, както в други части на света. Освен това огромна роля играе факторът възраст и при жените над 30-35 БХС неминуемо те праща на амнио, което според мен е безумно.
Курс за бъдещи родители има безплатен в Тина Киркова. Не съм ходила. Бях на една лекция на "9 месеца" за "развитие на детето 1вата година" и си беше загуба на време за мен.
За кърменето се бях жестоко подковала от форума и всяка минута четене ми е влязла в употреба.

Аз пък бях на преглед при прословутата Богословова,но останах много разочарована. Ако някой ходи при нея, може ли да драсне на лични за да питам нещичко. Бебето е супер Simple Smile Пол не видяхме, разбира се. Коремът ми е гигантски в сравнение с предната бременност и се замислям за колан за бременни, както и за след раждане.

Целувки на всички!

# 636
  • Сфия
благодаря ви сърдечно момичета за искрените мнения те значат много за мен
Rou благодаря ти много и само да кажа не съм 96 набор (де да бях на тези години ) Simple Smile на 21 год. съм  bouquet и още веднъж ви благодаря искрено
Joy Joy Joy На тази преклонна възраст...
тединцето, аз съм също против БХС. Това изследване ти говори с проценти вероятност и за мен е безмислено. По-добре да се измери носната костица и гънката на вратлето, защото те са важни маркери за синдрома на Даун. Мое мненеие. Като цяло тук някои са за, други са против. Има и една мама, която се беше хвърлила във филм, заради това изследване.
Любче, аз не можах да разбера защо ти толкова се притесни при положение, че рискът ти не беше висок.

# 637
Мили варненски майчета,имам нужда от съвет!Тъй като съм на 39год.  задължително трябва да направя ФМ при специалист,а тук в Бургас такива-никакви,имам час за 19.08 в София при доц.Томова, но никак не ми се пътува, та реших да ви попитам дали няма да ме насочите към такъв във Варна, т.к. е доста по-близичко. newsm12

# 638
Когато се дава кръв за БХС не е необходимо да си гладна.Аз си правих и преди това хапнах и си изпих всички витамини.Лекарката ми каза,че това не влияе на резултатите,така че,vanesska,спокойно си хапни.   bouquet

# 639
  • Варна
предлагам "Февруарско бебче чувства се добре, а на мама дупето расте!"  Joy Joy Joy

# 640
предлагам "Февруарско бебче чувства се добре, а на мама дупето расте!"  Joy Joy Joy

Това ме разсмя.......то няма начин май първо дупето започва да расте............

# 641
  • София
предлагам "Февруарско бебче чувства се добре, а на мама дупето расте!"  Joy Joy Joy
Joy hahaha Joy
Смях,смях,ама си е самата истина! hahaha Аз уж се хвалех,че не качвам,обаче от вчера кантара взе да показва повече Laughing Той е един китайски и отчита каквото му падне hahaha

# 642
Смеете се вие, ама е фактологично невярно, бе дами...! По бих се съгласила на "С февруарско бебче под сърцето мама е забравила за алкохола и кафето..."  Mr. Green
Знам, че е тъпо, импровизирах на прима виста... Просто дайте да не хвърляме всички козове с големите килограми и кореми още в първата половина от бременността, че... като подминем шестия месец какви ще ги кръщаваме, а?  Wink

# 643
  • София
alice62БХС НЕ СЕ ПРАВИ на гладно.На мен проф.Кременски лично ми каза да се нахраня сутринта и да си пия вода,че да не ми прилошее в горещините.Единствената му забележка беше ДА НЕ СЕ ЯДЕ МАЗНА ХРАНА преди даването на кръвта!Ама и без това силно се съмнявам,че някоя от нас ще иска да яде мазно и то пък рано сутринта #Crazy

# 644
  • София
alice62БХС НЕ СЕ ПРАВИ на гладно.На мен проф.Кременски лично ми каза да се нахраня сутринта и да си пия вода,че да не ми прилошее в горещините.Единствената му забележка беше ДА НЕ СЕ ЯДЕ МАЗНА ХРАНА преди даването на кръвта!Ама и без това силно се съмнявам,че някоя от нас ще иска да яде мазно и то пък рано сутринта #Crazy

Точно същото щях да пиша, само дето не съм си го говорила с Кременски.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт