Вече съм на ясла

• 46 267
  • 729
  •   1
Отговори
# 225
  • Шумен
На мен нещо друго ми е много любопитно, с татко им сме на различни миения за това мероприятие. На информационното табло пред групата има сложена обява за куклен театър. Не съм разпитвала за това персонала има само ден, час и цена на билета а не и място. Мисля си че ще им е интересно да ги запиша, а таткото им твърди, че са малки, не разбират и няма да седят мирно (за последното е прав за другото можем да поспорим Simple Smile ) От яслите пращали ли сте децата си на куклен театър/бихте ли ги пратили исках да ви питам?

# 226
Да се включа в темата за шоколада - и аз не давам, споделям мнението на останалите момичета.

# 227
Здравей  wavey Традицията е следната - мяташ детето и бягаш бързо  Crazy
Joy Joy Joy
Кви букетииии...те те гледат все едно им досаждаш в повечето случаи...моооже да дам нещо ааако се убедя, че на някой му пука за детето ми  Naughty
Аз засега нямам намерение да давам букети.

desitoo, ти най-добре познаваш децата си дали ще им е интересо. На моето би му било интересно макс 1 мин. и не бих го записала на този етап.

Мацки, имам питанка - Лигавниците и кърпите за ръце, които искат да занесем в яслата, изпрани ли се носят или с етикетите, за да видят, че са нови? Днес купих кърпи, лигавници не открих, но сега съм в чуденка за прането  Thinking Аз бих ги изпрала, но знам ли ги какво ислат...

# 228
  • Шумен
Странно ми се вижда да знаеш нещо с етикетите, то си личи че е ново. Те направо ще си ги ползват там. Аз бих ги изпрала, но ти си знаеш най-добре. Нашите кърпи свеки ги уши (изяви желание) аз ги изпрах, изгладих и занесох първия ден. Вчера (петък) попитах какъв е реда, сестрата ми каза цитирам "Те си остават тук, яслата има пералня, ние си ги перем вие нямате други ангажименти". Предполагам, че вече са общи, както и кърпите за ръце. При нас лигавници не се изискваха и не съм носила. Интересното е, че децата след два обяда нямат петна от храна по дрехите Simple Smile

# 229
здравей те искам да попитам при първия ден на детска градина или ясла носят ли се букети за персонала и какъв е реда...или има други традиции
аз не съм носила ното в яслата нито сега в ДГ, но като отидохме на 1ви септември видях че част от родителите носят цветя. сама прецени

desitoo , относно кукления театър. попринцим е в самата ДГ или ясла ( поне при нас така беше , а и от др Дг знам че те идват). според мен не са малки, моето момиче беше колкото вас сега гокато имаше на пръв път и след това беше много щастлива, разказваше с интерес-доколкото можеше тогава да обясни Grinning

# 230
  • Шумен
Питах ви защото много се двоумя от една страна ще им е изключително интересно, имам спомени как сестра ми за пръв път на куклен театър ходи на тяхната възраст, после с месеци обясняваше. От друга страна ми се струва много скоро след началото на яслата за нас и децата още се адаптират. Освен да говоря и с персонала какви са им наблюденията и как ще е според тях. Благодаря за мненията  Hug

# 231
Момичета, кажете какво да подготвя за яслата, като дрехи,  обувки за в групата, колко комплекта?
За сега имаме 2 бр. пижами, 4 клина, 4 туники, 2 анцуга, 4 потника, 4 тениски и много гащички. Мисля да взема още няколко тениски да има...

Мерси!

# 232
Хаха Теди ме разсмя определено...Споменах на таткото и аз за букети и още нещо дори, но ме контрира вече за добро утро ли почваме с бонбоните:) Ще купя по една китка за сестрите лично аз, не за друго - ами и с баткото така правя за началото на учебната година и сега го приемам като начало така че......

На театър се води цялата група вкупом и най-вероятно ще ви искат задължително пари за театъра... Нашите бебета от яслата ги водиха  цяло лято на всички постановки...Големи сладури, пляскат и реагират изключително емоционално на всяко нещо...Радост за очите ми бяха определено...Просто с плаката ви уведомяват какво ще гледат децата...Цената поне във Варна е 3 лева за представление..

Кърпите и лигавниците автоматично стават общи и отиват в общата пералня всички...Те си ги избелват и т.н. наистина нямаш никаква отговорност към тях....
Няма да ги пера, само ще махна етикетити с цената...

# 233
И аз не съм парала нищо...то само един лигавник съм занесла за сега де  Crazy Че не бях сигурна дали ще уважат модела 9иначе трябва да са 5 броя). А кърпи не са искали...в наШта ясла бършат с куФненска хАртия  Mr. Green

# 234
  • Шумен
Цената на билета и тук е 3 лв., тази седмица е театъра в понеделник ще питам сестрата Simple Smile

# 235
Здравейте. Моля ви споделете нещо ефикасно за хрема. Малката от снощи има и утре няма да можем да стартираме с яслата.

# 236
Аз съм много доволна от сребърна вода+клеева тинктура - в 10 мл сребърна вода се капват 7-8 капки клеева тинктура. Капе се в нослето по 2-3 капки в ноздра; 3-4 пъти на ден. И друго много ефикасно - слагаш на котлона да ври лайка/ липа, стига детето да няма алергия. Hug Бързо справяне с настинката!

# 237
  • Шумен
На моите много добре им действа лайка с щипчица сол и щипчица сода бикарбонат. Дори това предпоръча педиатъра в четвъртък. Капя по 1-2 капки 3-4 пъти на ден. В момента нослетата са само запушени няма теч като предните дни, само това и морската вода съм прилагала.
Аз останах много изненадана (мислех, че трябва да са напълно здрави за да са на ясла) когато сестрата от яслата ми каза, че от преглед при лекар зависи ако прецени че им няма нищо да си ги водя.

# 238
desitoo, повдигна една много болна тема за мен. воденето на болни деца на ясла и ДГ. масова практика е да се водат болни деца-сополиви, кашлящи, дори знам за такива на АБ. а това дали е редно е др въпрос.

# 239
desitoo, повдигна една много болна тема за мен. воденето на болни деца на ясла и ДГ. масова практика е да се водат болни деца-сополиви, кашлящи, дори знам за такива на АБ. а това дали е редно е др въпрос.
Онзи ден една мама ми каза без капка неудобство как водела детето си на ясла, докато било на антибиотици. И аз съм без баби и дядовци наблизо и идея нямам как ще се оправям, когато детето е болно, но ако се прекъсне този кръг с пускане на болни деца и разболяване и на другите, всички ние ще имаме по-здрави дечица и ще ни се налага да ползваме по-малко болнични.

Общи условия

Активация на акаунт