Вече съм на ясла

• 46 257
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙ и аз не съм давала на Александра още шоколадови неща, та тази торта...де да знам...по-добре е май без какао да е  Peace

Doro и на мен ми направи впечатление, че са навън с пантофите и даже реагирах веднага като го видях, нооо определено си бях отсвирена  Thinking Може обаче да пробвам пак  Whistling

# 211
Преди да си кажа каквото имам да подчертая че НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ и НЕ ИСКАМ ДА ВСЯВАМ СМУТ И КАВГИ В ТЕМАТАHug Hug Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Само ми стана любопитно защо не давате на децата шоколад или торта като те вече са по големички.
Като се замисля малката яде шоколад и пие какао от около 1годинка.  Мисълта ми е следната че има едно пюре на Ганчев (моята ги предпочиташе за мое учудване  #Crazy ) което е точно с шоколад и е за над 4 или 5 м възраст ако не се лъжа   Rolling Eyes

Млечна каша с нишесте и какао – за деца над 4 месеца

Състав: мляко 90%, (вода, обезмаслено мляко на прах, пълномаслено мляко на прах), захар, какао на прах 1%, царевично нишесте 4%, витамин С.
СЪДЪРЖАНИЕ    на 100 g. продукт
Белтъци    2.4 g.
Мазнини    1.4 g.
Въглехидрати    12 g.
Витамин С    10 mg.
Енерг.стойност    70kcal/293kj

Не съдържа глутен, без оцветители, без стабилизатори, без консерванти.

Както вече казах не се ЗАЯЖДАМ   Hug  bouquet
Просто проявявам любопитство. Моята бебка първо след 6ти м опита това пюре (тогава разбрах за него) и Вече около 1г и дадох и други шоко изкушения да опита. А торта яде на първо на РД на племенничката а после и на своя 1 РД

Поздрави  Hug
P.S. :Много моля да не го превръщаме в спор дали е правилно. Praynig Hug  bouquet

# 212
  • София
Срамежливка, всяко дете е гледано по различен начин. Затова сме родители, вземаме решение.
Така както ти си захранила с тази каша на 6 месеца, моето дете на 6 месеца и половина за първи път вкуси нещо различно от моята кърма.
На първия си рожден ден, имаше торта, но дори и не му хрумна да я опита, само маза с малко сметана по масата. Преди няколко дни го захраних с шоколад, точно с идеята да видя дали не е алергичен, и защото в градината знам ли някой може да му хрумне да почерпи с шоколад.
Също не се заяждам, дано си личи  Hug.
Много бих се радвала никой да не черпи с подобни сладости, защото за мен в тях няма нищо полезно и ценно за организма, само празни калории. Смятам, че хранителните навици са определящи за по късно то здравословно състояние /зъби и целия организъм/. Но също така не мога да забраня на хората да си хранят децата с подобни сладости.
Това си е лично моята гледна точка подчертавам.
Дано си изкарате хубав РД в яслата с много детски усмивки  Hug.

Това с пантофите и вън и вътре, е голяма гадост. Много ми е интересно тия лелки ходят ли по улиците с пантофите си и после да си отидат в къщи  #Crazy. Ясно защо го правят, много по лесно е, иначе обуването и събуването на 20 бебешора отнема сигурно половината от времето за разходка.

# 213
˙·٠•●СРАМЕЖЛИВКА●•٠·˙ и аз не съм давала на Александра още шоколадови неща, та тази торта...де да знам...по-добре е май без какао да е  Peace

Doro и на мен ми направи впечатление, че са навън с пантофите и даже реагирах веднага като го видях, нооо определено си бях отсвирена  Thinking Може обаче да пробвам пак  Whistling

Днес не сте я оставяли да спи Simple Smile)) Аз като старите клюкарки. Чух лелите да отмятат плана от кое дете кога "ще се отърват" - вие бяхте за 1 -1.30 насрочени  Laughing Laughing Laughing
ох много са ми смешни като почнат да се пазарят за минимално време, в което да оставяме децата . пък ако може хич да не ги оставяме, най-добре Wink

Относно въпроса на Срамежливка - ами в яслена група децата са между 1 и 2 години. 90% от децата в тази възраст не са въвели шоколад/какао. има изписани фермани по темата, включително и в този форум, и явно повечето майки се съобразяват с прочетеното. Факторът Превъзбуда, съдържанието на захарните там неща, товаренето на черния дроб, алертгиите от какаото....
А и най-вече, това е изкусителен и пристрастяващ заместител на далеч по-полезни храни и няма нужда да създавам вредни хранителни навици от толкова малко дете. Както писах по-назад в темата, аз съм също и против Зрънчовците и кроасаните....

# 214
Доро и Betelgeize са написали всичко ,което исках да кажа по темата за шоколада.
А и синът ми има склонност към пристрастяване към вредните храни-по едно време отказваше друга храна освен бисквити и солети така, че съм твърдо решила да му създам правилен хранителен режим и отношение към храната и се надявам,че ще го приеме и запази след време.

# 215
  • Sofia
Само нашата адаптация ли не върви? Cry Днес беше определено най-тежкият от трите ни дни. По пътя ревеше и викаше, че не иска на детска градина. Цяла вечер се пънах да разказвам колко е хубаво, какви играчки има, как и аз съм ходила а той заяви, че лелите са лоши и няма да ходи повече.
Сутринта рева на масата в яслата, пуснаха ме да го видя през един прозорец с обяснението, че не плаче той, а Драго. Като че ли не виждам... Ей това ме дразни- според тях всичко е наред,  той не плаче и това е. Днес минах преди обяд да видя какво правят навън. Естествено само моят ревеше, дърпаше лелята да го води някъде, а тя го хващаше и тръсваше да седи на един дюшек и така няколко пъти.

# 216
и аз се присъединявам към "притесняващите се" майки  Wink Исках да ви питам дали преди тръгването на ясла сте имали възможността да се запознаете с госпожите предварително и съответно да разгледате помещенията където ще бъде детето ви? Някак не мога да си представя, че ще дам директно детето сутринта на ясла, без дори поне предварително да съм се запознала с хората, които ще се грижат за детето ми?! В една яслена група имате ли представа по колко госпожи се падат? Много въпроси май станаха .. newsm78

# 217
  • Шумен
Четейки написаното тук си мисля, че прекалено много се притеснявате за децата и им нямате доверие. Аз съм на мнение, че децата усещат истинските ни чувства и затова реагират отрицателно. Пример мама е тъжна и те плачат при раздяла сутринта.
Аз се запознавах с персонала в движение, таткото ходи да ги записва на ясла и после повечето случаи за храна първия месец. Просто така се случи не от нехание или нежелание от моя страна. В стаите на групата никой не ме е канил, а аз не съм искала да нахалствам и притеснявам децата в групата.
Предложих за първи път шоколад преди 6 месеца, с мисълта да ги пробвам (крем какао от ДК не харесваха) сега рядко минавам с тях по пътеката със шоколадите в супермаркета, че видят ли ги няма да тръгнем без шоколад  Crazy Шоколада да е проблема на вредните храни в яслата, менюто за следобедна закуска включва обикновени вафли, чаени бисквити, бисквити "Закуска" залепени с мармалад. Това в дните когато не е крем/ грис/ мляко с ориз и канела. Това е менюто на нашата ясла за следобедна закуска.

# 218
По повод на писанията на desitoo, не че нямаме доверие на децата си (поне аз де), а по-скоро се притеснявам как ще се отнасят с тях в яслата....При мен специално е силно застъпено чистото майчинско чувство на прекалена закрила и страх, че детето ми ще остане без мама и ще му е страшно и т.н. Определено при мен го има и не-искането да приема реалността, че детето ми вече е голямо и поема "само в живота", вече не е моето си бебе и не съм му 100% нужна..Дет се вика чисто егоистични подбуди. Решила съм, че в понеделник ще вляза с него с усмивка в стаята и ще пускам сълзи след като се затвори вратата зад гърба му....

По повод стаята и сестрите, с нашите само се оглеждаме, те ме знаят коя съм и аз тях, но лично не ги познавам..Поразпитах и чух хубави отзиви за тях и дано всичко да е наред и адаптацията да е двустранно положителна. Стаята, на големия я видях чак на родителската среща, след около 3 месеца ходене от негова страна. Не искаха да пускат, точно за да не се разстройват децата, а и честно не съм настоявала, знам че няма да е като в къщи. Успокоявам се, че ХЕИ минава често и няма да допуснат невероятни мизерии....

Сестрите са през повечето време 2 (поне в нашата ясла), едната идва от сутринта до ранния следобед, а другата от малко преди обяд до края на деня..Леличката си е една, а може и пак да се две и да се засичат през част от времето...

За шоколада - въпрос на личен избор......при нас си има въведено правило никакви торти и сладкиши, всичко да е пакетирано....Малкия и той има рожден ден скоро - мисля си за плодове и солети за децата, някакви обикн. вафли без шоколад, дори и за сокчета се чудя, че аз не съм им фенка по начало....Бонбони и по хард неща ще има за персонала....

Zaiche, защо не се направиш на разсеяна майка и да отидеш да питаш вашите сестри - какво искат като облекло за детето и т.н. пантофи, кърпи и т.н., хем ще се запознаеш и с тях. Горе-долу при мен така мина срещата, казах че синът ми е приет при тях, какви са им изискванията и така добих елементарни представи за персонала...(е, после се оказа че е разпределен в другата група, ама хайде)
Ох, написах се....
Спокойни събота и неделя и успех в понеделник  Hug

# 219
  • София
desive78 в коя ясла сте,ако не е тайна?

Не захранвам с какао,защото е страшно злояда и остава и тези боклуци да опита ,и после вече нищо друго няма да сложи в устата.Ще отлагам максимално такава храна.

Директорката на нашата ясла ми каза преди да заведа малката да отида да говоря със сестрите,възпитателката.Така направих,наложи се да се разходя 3-4 пъти докато видя възпитателката,но пък се запознах така с повечето пресонал.При нас е една възпитателка и 2 сестри.

# 220
  • Шумен
Nadina, всичките тези притеснения ги имам и аз, но когато станем сутрин до оставянето на децата в групата ги изтиквам надалече. Тръгнем ли от яслата (тези първи дни разпокъсани татко им имаше възможност да е с нас) такива страхове ме обземат, че не мога да мисля почти за нищо друго. Като им знам опърничавите характери се притеснявам да не им се карат или накажат за някоя беля (в това са чевръсти) Tired

# 221
...Мисълта ми е следната че има едно пюре на Ганчев (моята ги предпочиташе за мое учудване  #Crazy ) което е точно с шоколад и е за над 4 или 5 м възраст ако не се лъжа   Rolling Eyes...
Никакъв спор няма и си напълно разбрана  Peace Само да вметна аз също на АЛександра до навършване на 6 месеца неи бях давала нищо освен кърма, нооо едно подобно бурканче на Хип (каша за лека нош с како май беше) прати две 7 месечни бебета в болница поради алергия. На самата каша пише за над 4 месеца, нооо тва какао лично на мен ми взе страха и Александра бая ще почака за него  Peace

Doro, не спа там, да  Crazy Уж за ваксини отидохме, ама педка ни отказа, защото някакви редки изпълнения имаше в гащите, та оставихме за сряда евентуалнооо  Whistling

По-натам не съм чела, защото хулиганката се събуди примряла от глад...до после момичета  Flutter

# 222
И аз не бях давала какао на малката, докато не почнахме да вземаме кухня. Пробвах я с малко кремче и нищо не и стана. За сметка на тов имаме алергия към пъпеш - цялата става на пъпки. Мисля като я заведа на яслата да предупредя, че да нямаме проблеми.

# 223
здравей те искам да попитам при първия ден на детска градина или ясла носят ли се букети за персонала и какъв е реда...или има други традиции

# 224
здравей те искам да попитам при първия ден на детска градина или ясла носят ли се букети за персонала и какъв е реда...или има други традиции

Здравей  wavey Традицията е следната - мяташ детето и бягаш бързо  Crazy Кви букетииии...те те гледат все едно им досаждаш в повечето случаи...моооже да дам нещо ааако се убедя, че на някой му пука за детето ми  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт