Вече съм на ясла

• 46 280
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
campanula, много точно казано.

# 241
Миналата година имаше трагичен случай с детенце пускано месеци наред болно на ясла Sad Не виждам как работата може да застане на първо място пред живота и здравето на детето ти Confused И в темата ми прави впечатление - само след няколко дни на ясла и много дечица са болни:( Не мога да си го обясня. Нали и затова се носят въпросните контактни бележки, поне те не трябва да са проформа ...

Да споделя за нашата градина - уж ще почваме на 20 Октомври, а ремонтът дори не е започнал. Shocked Ще я ремонтират и отвътре и отвън. Предусещам, че може чак декември да тръгнем Whistling

# 242
  • Шумен
Zornichka, за мен писането на контактни бележки без преглед, както е в момента (или поне нашата лекарка ми каза, че за тези бележки не е нужно да водя и децата) не е гаранция че детето е здраво. Навремето помня, че за тях се ходеше с дете, преглеждаха и за въшки преди да я напишат. Резултата при нас е следния - първи ден миналата събота, в неделя Вали беше с лека Т почнах и пресякох с Оксцилококцинум (дано го пиша правилно  Blush ). Отмина и остана само това, в сряда им беше втори ден и в късния следобед и потече носа, още го борим. В четвъртък ги водих при педиатъра гърло, слушалка всичко наред, поне тя не намери причина (за носа само профилактика) да си останат вкъщи. Дали е болно дете в групата или от времето (всяка сутрин се чудя как да ги обличам  newsm78 ) не мога да кажа.

# 243
  • на Русе
Здравейте!
Ние сме добре вече - няма Т втори ден и разстройството спря. Но пък си има пробил кътник  Simple Smile Надявам се зъбчето да е причина за разболяването. Утре сме на лекар и ако той разреши, вдруги ден сме на ясла. Знаете ли дали трябва пак да взема тази контактна бележка? Или някаква друга бележка за отсъствията носи ли се?

# 244
  • София
Чакаме зъб вече една седмица и от там имаме леко запушен нос, и комбинацията от рев сутрин,понякога леко засилва проблема с носа. Проблема е,че има родители,които знаейки,че детето е болно(на лекарства) го водят на детска ,без да ги е грижа.
Силно се надявам да не заведат болно дете в нашата ясла сега,че с този зъб със сигурност веднага ще прихванем проблема.

# 245
Ние се пооправихме с капки и с осцилококцинум. Въпросът ми е вчера и дадох ударната дазоа, днес как да продължа? Ще отида до аптеката да попитам, но да питам и вас. Нали за яслата се носят легенди, та чувала съм, че имало хрема дето и викали ясленска. На детето нищо му няма, но има хрема почти през цялото време. Ще поживеем и ще видим как е.

# 246
  • Leeds, UK
Сега го заведох и моето - ох как ревна и се вкопчи за мен! Ужас просто... Cry И ние си бяхме вкъщи от миналата събота до днес заради един течащ нос, но пред мен една майка заведе яко кашлящо дете. То направо щяха да му изхвръкнат дробчетата, честно. Добре, че отиде в друга група. Това е абсолютно безобразие. Според мен и яслата си е виновна, защото не трябва да го приема. На вратата пише, че не се приемат болни деца, предполагам, че и на вашите ясли пише същото, но... Според мен при системно водене на болно дете в яслата, освен предупреждение на родителите, самата ясла трябва да уведомява джипито и ако се наложи и социалните служби. Може да е трудоемка работа, но тези нагли родители трябва да ги стресне нещо. Това е издевателство върху детето и останалите деца и според мен показва абсолютна незаинтересованост към малкото човече, което в този момент няма нужда от лелички, а то майка си и домашна обстановка. И аз нямам възможност да отсъствам от работа, нито кой знае какви излишни пари, но ако се наложи, ще намеря някоя баба съседка или друга свободна жена наблизо за няколко дни и ще й платя, или ще се уговоря с колеги да ме заместват, а после ще връщам дни. Не знам дали сте съгласни с мен, но това е моето мнение. С тези безкрайни вируси все се въртим в един омагьосан кръг. Навремето моят племенник  за 1 г и половина посети яслата не повече от 30-на пъти. Един ден на ясли, 2 седмици болен вкъщи, че и по повече....

# 247
  • София
Нашият първи ден на ясла ще е сряда  Rolling Eyes Отсега ми е свито, дано да мине лесно адаптацията, като при каката  Praynig Heart Eyes

Воденето на болни деца на ясла/ градина не се е променило от години. Не знам дали се взимат някакви мерки въобще, за да се спре тази порочна практика.

Контактните бележки са пълна глупост. Те се издават не само на база преглед, ами и на информация за евентуални контакти на детето със заразни болести. Това ЛЛ няма как да го знае при сегашната организация на работа. Преди, като са били районирани лекарите, е било по-ясно дали има болни в съответния квартал и контролът е бил по-сериозен. Сега бележките се дават проформа  ooooh!

# 248
Здравейте!
Ние сме добре вече - няма Т втори ден и разстройството спря. Но пък си има пробил кътник  Simple Smile Надявам се зъбчето да е причина за разболяването. Утре сме на лекар и ако той разреши, вдруги ден сме на ясла. Знаете ли дали трябва пак да взема тази контактна бележка? Или някаква друга бележка за отсъствията носи ли се?
На нас лекарката ни даде бележка, че детето е здраво. Мисля, че е хубаво да занесете. По-добре вземете, че да не ви върнат . Дори като слагахме ваксина ни даде бележка, за да я сложат при другите документи  Peace

# 249
  • София
Относно театъра- ако ще ги водят цялата група, то тогава нямаш особен избор. Но моето лично мнение е, че в яслена възраст са твърде малки. Имам опит със стотици детски представления и обикновено половината ясленчета плачат, защото се плашат. Освен това по-бързо им омръзва:) В градинска възраст е съвсем друго. За тях съм силен привърженик да посещават представления-много се радват дечицата.

А за воденето на болни деца...не знам и аз как може да се прекъсне тази практика. Единственото ми обяснение, че все пак на днешно време за родителите е по-трудно да си вземат често болнични без риск да си загубят работата (за разлика от едно време) и просто в градините правят компромиси  newsm78 А другият вариант е, че предпочитат да имат по-малко деца в групите, след като половината са болни. Дано само не е това  Cry

# 250
Здравейте и ние се отчетохме днес....
Отвратително порочна практика - взимат ти детето и затварят вратата...Ако ми бяха разрешили поне 5 минути да поседя малко с него да види другите деца сам щеше да си влезе..Резултатът беше мощен рев и....след малко спря, ама сестрата го гушкала и така. След час като отидох да си го взема не се чуваше да реве, но като ме видя и ревна отново....Сви ми се сърцето, но няма как...Хапнал бил и на гърне седнал и изобщо имам надежда, само да е здрав се моля....Предупредиха ме за месец адаптация...ужасно много ми се стори, още повече че за мен това взимане на обяд е още по смотано.....

За бележките и за контрола - няма как трябва да свикнете...Това е вечния проблем и така ще си отиде, има хора на зор без баби и възможности за отпуска, но от друга страна пък аз да не съм си намерила детето на пътя, за парите пък за лекарства няма да коментирам изобщо.....Големия ми син от година и половина на ясла, ако е ходил 4 месеца общо ще е голяма работа...Една седмица там - три в къщи...Накрая дори сестрата ми беше казала, ама вие за всяка хрема го спирате, не се прави така..... Thinking

# 251
Ние стартирахме днес,както се очакваше с рев и дърпане.Едва успях да му обуя пантофите,а когато го дръпнаха навътре така сърцераздирателно викаше "мама",че и аз се разплаках.
Влязохме в 8 и ми казаха в 9.30 да го взема.Малко кратко ми се видя, ама днес имаше доста нови деца и явно им дойде в повече на персонала.Взех си го подсмърчащ, но поне нямаше сълзички.
Ама и тези сестри,защо трябва да са в бяло, не могат ли да им измислят някакви по - свежи,цветни униформи,така плашат дечицата,миличките си мислят,че влизат в болница и ще има инжекции.

# 252
Malani M подкрепям напълно за униформите. Наистина това бялото плаши децата. Мойта малката вика не искам при докторката. Но изисквания явно.

# 253
не исках повече да коментирам относно воденото на болни деца, но не се сдържам. някой ще си заведе детето болно иш само със сополи, но от тези сополи моето ще се разболее и няма да е само със сополи а и с много повече осложнения. разбирам че е трудно да се отсъства от работа,но все пак здравето е по- важно, а и много хора който нямат баби и дядовци са си намерили др варянт-както по-нагоре се споменя някоя съседка свободна или др. Лично аз още не смея да търся работа защото няма как да го съчетая засега когато е болна, а миналата година доста боледувахме именно разади околните. Не се заяждам, дано да бъда правилно разбрана

# 254
  • Шумен
Кукления театър явно е задължителен, тази сутрин сестрата (тази която ги посрещна първия ден беше на смяна) ми каза че до края на деня трябва да отчетат паричките а ние не сме дали и остана изненадана че колежката и не ми била казала по-рано. Аз за нея големия ченгел носих за да разбера нещо за децата, такива странични работи явно не я засягат явно Close При нас адаптацията върви с пълна сила, утре ще ги водя по-рано за да закусят там. Предупредиха ме да не ги храня вкъщи или да бъде по-малко (пият кисело мляко като се събудят, но то не им е достатъчно вече и после закусват друго) После ще имат ново другарче, в четвъртък друго, ще ни водят вече посвикнали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт