Вече съм на ясла

• 46 288
  • 729
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Днес сутринта си беше пак жилка,даже чакаше с нетърпение да излезем .Водихме я при педиатърката за всеки случай,чисто гърло,там даже нямаше температура.Прибрахме се ,нахраних я и я заведохме. Имаше 2 деца в градината,които много плачеха,едното го чух да прокашля,даже мъжа ми каза,че е кашляло с отхрачване.
Не съм сигурна дали не е тръгнал и някой кътник.За съжаление не може да си каже,а при някой неща симтопите са толкова еднакви,че не е ясно.Предупредихме да я следят за евентуално вдигане на Т, иначе ще отидем да я приберем по-рано днес.
От другата седмица,тръгвам на работа,дано и другите деца да се успокоят,за да си играят и да не страдат.

# 421
Здравейте!
И моите юнаци от вчера тръгнаха на ясла.За сега не плачат,даже леличката каза, че много добре се държат.Танцували са,пляскали са с ръце. Два дни бяха до обяд,но от понеделник ще остават да спят там. Хранят се добре, даже Симеон и двата дни си тръгва с парченце хляб  Laughing
Нямат промяна в настроението,дори са весели. Според мен, за сега добре се адаптират,но ще видим след почивните дни.

# 422
  • Cambridge, UK
Здравейте,
и моят юнак вече ходи на ясла. Ходи е силно казано, защото за 3 дена няма и 3 часа там.
Всеки път плаче като го оставям.
От днес следобед вече е със сополи и разстройство.
Бързо адаптиране на всички сладурковци.

# 423
  • Leeds, UK
Моето спи от втория ден в яслата! Вече повече от  2 седмици минаха. Тогава не плачеше, а сега започна... Sad А такъв глад не съм виждала  Shocked Като се приберем вкъщи в 17 часа изяжда супата и основното от ДК, което е поне 500 грама, с хляб,  а после до лягането си яде от нашите чинии. Казват ми, че добре се храни, но не спи повече от 1 час. Вкъщи спи по 3 часа следобед...Като се приберем реве, защото не се е наспал и само се чуди каква беля да направи. Преди само като повиша тон и му се скарам, започваше да реве, а сега аз му крещя направо, той ми се хили насреща и продължава с белите. Отмъщава ми май за яслата...Загубиха му дрешките за спане, занесох нови, които вече 3 дена стоят в раничката неупотребявани. Като отида след празниците, ще ги попитам с какво го слагат да спи - с дрехите, дето се влачи по пода и на двора ли?! Сигурно и с чорапите... Close Той е свикнал с пижамката си и босичък да спи. Ех тези яслии...А иначе лелите са много добрички, няма спор, но не мога да разбера този начин на грижа. Аз гледам деца, вярно по-големи са, но ги гледам, както бих гледала моето дете.

# 424
  • на Русе
Здравейте!
Тези три дена баща му го води на ясла за по 1 час  Close. Като го оставя плаче, но после казват, че си играел с децата. Вчера са го пробвали и да яде. Според леличката бил си изял всичко сам и всички били очаровани от него   Flutter. И у дома се храни сам, но не винаги и ако не го мързи. Дано другата седмица да е съгласен пак да яде там и дори да го пробват да спи  Praynig
Иначе вечер му правя "кръстосан" разпит. Казва, че "гае с гачките", дори навън са излизали за малко. Но като го питам харесва ли му там, казва "Не!"

# 425
Имам първата рисунка на Кики ( на мама художника). Предния ден баща му го сварил мажещ с валяче. Целият беше оклепан с червена боя.

Казват, че не яде домашната храна ( интересно защо ли ми връщат контейнерчетата празни  newsm78). Явно е под стрес, но това е положението. Онзи ден му викам, айде ти на работа, с колата, а аз на детска градина - вика ми не, той щял да ходи на детска.

Иначе го сварва баща му сгушен във възпитателката. Обяснила е , че го прави защото очаква да отидем да го вземем, в което обяснение има резон. Планираме да го местим в др ясла ( най-накрая ни приеха там където искаме), надявам се да понесе леко местенето.

# 426
Здравей те и ние ходим на ясла от 7 септември , но имаме проблем от тази седмица детето ми не иска да ходи и много тежко го изживява . Надявам се някои да ми даде мнение с опит и със същото изпитание да е преминал.

# 427
dida84, това е нормално. В началото не осъзнават още какво им се случва, но идва момент в който вече им се запечатва в мозъчетата схемата и започват да протестират. Последните 2 дена и моя син се размрънка нещо. На влизане. Във вторник каза, че повече нямам да ходи там. Но пък вчера като го вземах, не му се тръгваше. Аз все гледам раничко да го взема. Той си знае, че като се наспи и напапа и идвам. Вчера не ме отрази, започна да ми вади играчки... да се опитва да ми обясни какво прави с тях. Аз стоях, стоях.... гледах го как ту се появява на вратата на стаята и пак влиза вътре. Реших да го оставя още малко, отидох до магазина, върнах се след половин час, а той все още не искаше да си ходи!!!!
Смятам че децата също като нас са в различни настроения всеки ден. Няма нищо страшно ако няколко дена не им се ходи. Но пък може все пак да попиташ дали нещо не се е случило, някое дете да го е уплашило. Нещо, което ако му обясниш и успокоиш и ще се оправят нещата.
Това е от мен! Дано бързо преодолее тази криза! Simple Smile

# 428
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Уффффф ... аз се готвя психически да събудя малката и да ходим на ясла Simple Smile От 6 вече съм на две гоооолеми кафета и ... не знам колко цигари  Embarassed ..., а тя блажено си спи Simple Smile

# 429
la vida loca, стискам палци Иринка да приеме добре престоя си в яслата без мама, но пък с приятели добри  Hug Ти в коя ясла я записа?

# 430
la vida loca, успех и по-малко нерви за теб  Hug

Днес, след седмица престой заради хремата и моя малък мъж отиде на ясла, в 11 ще си го взема, не друго ами все пак не е ходил цяла седмица, а и ще го водя на консултация. Ох, меко казано ми е притеснено, иначе детето се е държало мъжката без ревове и спокойно е влязъл вътре при сестрата.
dida84, единствено ти препоръчвам увереност от теб, че детето трябва да ходи и да му го повтаряш със убеден и сигурен тон и разбира се, че повече гушкане и усмивки.

# 431
  • София
dida84, и моето дете тръгна на ясла на 7 септември, и сутрин наистина е голяма драма, много ми е мъчно, и не знам още колко ще издържа и аз така. Сутрин го води баща му, говоря му много за градината, но стане ли време да ходи, е кошмар  Cry. Не знам още колко ще издържа така, знам, че трябва да му дам време, но наистина е тежко. За мен най-важното е, каквото и да си мислиш, съмненията и притесненията ти, да не се отразяват на детето, така че пред него винаги с усмивка и винаги с убеждението, че там е хубаво. Дано е  Praynig!

# 432
  • на последния етаж
Днес - втори опит (след като след първия опит на 15.09. вдигна висока температура, а след това изкара и вируса с разстройството). Не сме спирали да й говорим колко интересно е в детската градина, а и нейната нагласа е положителна - дори днес в колата ме пита къде е детската... Но когато пристигнахме започна един рев.... Не можах да я "откъсна" от врата си - опитвам се да я успокоя, но тя въобще не ме чува... Горкото дете... Повече от половин час се опитвах някакси да я успокоя и убедя да влезе - накрая влязохме двете и я оставих... Плачът й се чуваше на повече от 100 метра от оградата - още го чувам в ушите си...
Уф, много ми е тежко - дано по-бързо мине този период на адаптация - много травмиращо е това за всички ни...

# 433
  • София
След изкараните кошмарни почивни дни(малката беше много зле) днес и утре мисля да не я пускам на ясла,за да се съвземе и позакрепи. Трябва ли да нося, след това някаква бележка на сестрите?

# 434
Яя , много е неприятно. В началото и моя син влизаше в плач, и аз цял ден чувах плача в учите си  Sad. Дано скоро свикне и да ходи с желание  Hug
mikimik , ако е била болна , трябва да за несеш бележка от ЛЛ , че вече е здрава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт