Вече съм на ясла

• 46 184
  • 729
  •   1
Отговори
# 645
Аз доколкото виждам сте на 18м  Crazy ако това е малко нИзнам  ooooh! Ебати хората има честно.... При нас няма такива неща... имаме заден двор не към улицата и всяка група си има отредено място на него. Преди да излезнат с децата, първо излиза едната леля и вади по 2 дюшека на група и по 1 огромен плик от джъмбо пълен с играчки. После се качва и свалят децата. Има групив които виждам дечица които лазят, тоест са наистина малки, но ги слагат на дюшеците, дават им играчки, някой път им дават да лазят и извън дюшеците, но тук предполагам че са говорили с родителите, защото долнищата им после няма да стават за нищо. Педагожката излиза и тя и обикаля по групите да помага. Взима едни които немогат да ходят явно още самички и ги разхожда за ръчичка, после отива в друга група в която има някое плачещо и така... иначе и при нас са с пантофи  Peace аз лично ги позабърсвам с мокра кърпа , като не бързам а петъците си ги взимам за щателно почистване  Laughing

# 646
...Днес добре ли е малката? Май не я мернах тази сутрин...

Там е, нахранихме я сутринта...по-точно я натъпкахме, вода и дадохме и да видим как ще е...Дано са я съблекли, че пък другото което ме подлудява е, че я оставяме сутрин с боди-потник, тениска и блузка с дълъг ръкав с идеята към 11ч като се затопли да остане само по тениската, да ама не...все си седи така явно. На нея и личи, едно защото е къдрава и като се изпоти къдриците стават мамо мила  Crazy и второ, че като се претоли на ръменцата и стават обривчета (като атопичен дерматит)...които ако се продължи с претоплянето прерастват в рани, което вече ако се случи, не само скандали ми и шамари ще има  Crossing Arms

За водата - ужасно е, аз отдавна го знам, ама чак да я видя разтреперена за вода не мислех че ще се случи  ooooh!

Еmily, най-лесно ама за тебе и за мене...а на тях не им е така, щотоооо навън трябва да се гледа някое да не си счупи главата - люлки, пързалки... пък вътре са сравнително обезопасени всички неща и...дреме им на лелките кой какво прави...

А и още нещо се сетих - ние носим всеки месец по един плик мокри кърпички (освен всички други неща), оообаче на мен нещо ми искат всяка седмица на практика  Thinking Всяка седмица по веднъж ми се казва "тя сега ака, ама ще ме извините ако не е избърсана добре, щатото ни свършиха кърпичките, ако имате възможност да донесете..." А аз купувам от големите пакети...имало каза госпожата некоректни родители дето не носели...ми...аз кво да направя...баси ядосах се...

# 647
  • София
Те пък и те, какви са такива хора тези в яслите...Най-лесно се гледат деца навън!Пусни ги да щуреят в градината!

Мога да споря по този въпрос. Мъжа ми преди 2 дни се прибра бесен (той хич не иска да я извеждат,докато аз настоявам),лелките от въпросния ден изобщо не се интересували какво се случва,детето явно беше яло пръст,устата й била черна,ръцете също.Каза,че госпожите си правели лаф мообят и изобщо не я гледали какво прави.

И на мен ми искат влажни кърпички всяка седмици,обясненнието,че е с памперс и им трябват,а веднъж я бяха оставили с мръсно дупе,нищо че сме изрядни в кърпичките.

Последна редакция: пт, 07 окт 2011, 15:38 от mikimik

# 648
А и още нещо се сетих - ние носим всеки месец по един плик мокри кърпички (освен всички други неща), оообаче на мен нещо ми искат всяка седмица на практика  Thinking Всяка седмица по веднъж ми се казва "тя сега ака, ама ще ме извините ако не е избърсана добре, щатото ни свършиха кърпичките, ако имате възможност да донесете..." А аз купувам от големите пакети...имало каза госпожата некоректни родители дето не носели...ми...аз кво да направя...баси ядосах се...

Ами да си водят списък кой какво носи. Моето дете ходи по голяма нужда само сутрин вкъщи, през останалото време няма нужда да я бършат - следователно целия пакет кърпички, които съм оставила, е на разположение за други дечица. Половината деца ходят за половин ден или за по 2 часа - колко пък кърпички са изхабили. Просто не ми се вярва тая работа със "свършиха кърпичките". 10 литра вода оставихме, 100 мл от тях не е изпила малката, така че само да ми кажат утре че нямат вода, щото свършила и не знам....
Освен това, половината родители в яслата са интелигентни и читави хора, другите не ги познавам, ама чак пък некоректни... кой ще скатае от доброто на детето си... ooooh!

# 649
Ами да си водят списък кой какво носи. Моето дете ходи по голяма нужда само сутрин вкъщи, през останалото време няма нужда да я бършат - следователно целия пакет кърпички, които съм оставила, е на разположение за други дечица. Половината деца ходят за половин ден или за по 2 часа - колко пък кърпички са изхабили. Просто не ми се вярва тая работа със "свършиха кърпичките". 10 литра вода оставихме, 100 мл от тях не е изпила малката, така че само да ми кажат утре че нямат вода, щото свършила и не знам....
Освен това, половината родители в яслата са интелигентни и читави хора, другите не ги познавам, ама чак пък некоректни... кой ще скатае от доброто на детето си... ooooh!

А родителска няма ли да има, мисля си аз  Thinking Да видим кой какво и да се разбереме...кво е тва носене на вода..аз оставих 7л изворна, ама видях една майка носеше минерална. Пък педи каза, че е малка още за минерална...а като гледам и Александра...и никой не пие от тая вода дето носиме...дават с чашка...ква чашка бе, тя и да изпие 1-2-3 глътки не значи че се напила ooooh! Аман...

# 650
И аз преритвах за тази родителска среща, директорката каза, че чака всички деца да тръгнат и тогава. Последно днес по телефона ми каза дата 2 ноември (сряда), след като се върнат по курса за грижи за дечица с аутизъм - ще ходят тя и педагожката и по този повод щели да гостуват и на Гала в На кафе. Та в началото на ноември ще си сложим картите на масата. Ще сформираме родителски комитет, ще събираме пари, тя има предложение какво да купим, че играчки имало достатъчно, но ако искаш на лични да ти пиша, че окупирахме темата, извинявам се на останалите ясли  Peace

# 651
Ама пишете си тъкмо се информираме и останалите ,които сме във вашата ясла   Wink
Тъкмо мислех да мрънкам как детето е болно за втори път откакто е на ясла,но явно ще тряба да се свиква с това.Иначе адаптацията му вървеше добре,получавах си го във що годе добър вид и състояние.
Единственото което не ми хареса е как едва ли не ми се скараха миналата седмица, че съм закъсняла с взимането му ,че бил останал последен-часа беше 5,40.Обясних им че работя до 6 и без това излизам по-рано от работа да го взема навреме,но пак не бяха доволни.
Много лоша услуга  си правим родителите с това ранно взимане ,не мога да разбера как се органзират всички и какво правят ,че до 5 часа почти да няма останали деца.

# 652
...Единственото което не ми хареса е как едва ли не ми се скараха миналата седмица, че съм закъсняла с взимането му ,че бил останал последен-часа беше 5,40.Обясних им че работя до 6 и без това излизам по-рано от работа да го взема навреме,но пак не бяха доволни.
Много лоша услуга  си правим родителите с това ранно взимане ,не мога да разбера как се органзират всички и какво правят ,че до 5 часа почти да няма останали деца.

Мдам чувала съм аз да се карат, а съм чувала и лелките да недоволстват което направо ме  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Те са на работа до 19ч и така си пише там...аз съм бременна, не ходя на работа и въпреки това преди 17:30ч не мога да смогна да я взема. А ако бях на работа и аз съм до 18ч...ама според мен сега така се получава, защото все още доста деца са до обяд. Не вярвам всички да работят до 16:30ч и да успяват да си взимат децата до 17ч...мисля си, че май-късно от другия месец ще се нормализират нещата  Thinking

# 653
Днес госпожицата остана у дома. След като вчера я взех омазана в сополче, през нощта беше супер неспокойна. Около 6h сутринта започна да плаче и не можахме да я успокоим. Хапна малко, едвам я облякохме с баща и и хайде при педиатъра. След обстоен преглед се оказа, че няма видима причина да е в такова състояние, като изключим сополчето, но то не било гнойно. Малката цяла сутрин е отпусната и подремва. Заспа в 13H и спа до сега. Събуди се и пак мрънка и е недоволна Sad
Педито каза да давам осцилококцинум и да я следя за t .
С други думи май си хванахме нещо ама още не знаем каквооооо.
Днес като отидох до яслата за храната, ми казаха че в групата били не повече от 6 деца. Основната лелка била болна. А и с таткото на едно друго детенце от групата се разговорихме и тяхната била с сополи и кашляла и също днес не са я пуснали.
Надявам се да се разминем лесно и в понеделник да сме на линия, че ми остава и другата седмица и тръгвам на работа. Няма кой да я взима.

Doro, Teddy* и аз чакам род. среща с нетърпение. Това с водата и на мен не ми харесва. Не съм съгласна малката да пие минерална вода, а когато ми казаха за водата, че нямали претенции каква да бъде им обясних, че не  съм съгласна и казаха че те повечето родители носели изворна. Повечето не решава проблема.

# 654
  • София

Много лоша услуга  си правим родителите с това ранно взимане ,не мога да разбера как се органзират всички и какво правят ,че до 5 часа почти да няма останали деца.

При нас аз я оставям,баща й я прибира към 5 и нещо.Работните ни времена се разминават.
Иначе ако няма кой да я вземе,ще стои ,какво да се прави.

# 655
Те ми  вменяват вина едва ли не че съм  лош родител ,защото съм го  оставила последно,казаха ми че то горкото така било плакало и страдало за мен...като си познавам детето никога не би го направил.Като отидох то седеше на стол до вратата като наказано и ми стана много тъжно за него.
Дано като тръгнат всички деца наистина да почнат да си спазват без мрънкане работното време ,че не мисля цяла година да излизам по-рано заради тях.

# 656
Аз се чувствам достатъчно виновна, че трябва да им я оставя да я гледат точно те, та да ми вменяват и други вини  #Cussing out
А и също се чудя как успяват работещите родители да ги взимат толкова рано, но като има предвид, че повечето сега ги адаптират може и да има логика. Ние сега сме до обяд, а като я оставят да спи там първите дни искат да я вземем веднага след като се събуди. После ще остава и за следобедната закуска, а както споменах времето напредва. Ако я адаптираме от средата на септември до края на ноември, то май ще трябва да започна работа и да искам отпуска Sad
При нас няма как да си тръгна по-рано, защото магазина има работно време и то трябва да се спазва.

# 657
  • Кърджали
Ние май спасихме положението с първата " яслена хрема". Снощи нали я взех леко хремава и кихаща. В къщи започнахме лечение и до вечерта овладявахме положението. Таткото предложи все пак да я пуснем на ясла сутринта, още повече че като се събуди - ни сополи, ни кихане... Закарах я, като ги предупредих видят и съвсем леки признаци на настинка да ми звъннат и да я прибирам.Не се обадиха, а сега като я взех, гледам че по нищо не и личи, че вчера беше тръгнала да се разболява. Надявам се, все така бързо да овладяваме положението.
Като гледам тука какви оплаквания вървят за детските ясли, аз май трябва да съм благодарна, че няма за какво да се оплача. И на нас ни искаха мокри кърпички, но си личи, че ги ползват само за Кати. Пакета си е почти пълен, и винаги го прибират в раничката и, въпреки, че аз всеки следобед го махам от там, да не се пълни излишно тази раничка, и без това не е голяма. С водата не знам обаче как стои положението. Казаха ми да и занеса шише за вода, аз си и занесох нейното. Тя Кати не може да си поиска вода с думи, но като види, че някой друг пие и тя се нарежда на опашката в къщи. Друг въпроса, че напоследък нещо много много не пие вода. Единствено ме е яд, че не ги извеждат навън...
В началото бях доста негативно настроена към тази ясла. Тъй като за нея се знае, че се посещава от много циганчета, защото е  до циганската махала в града. Ако знаете колко много се тръшках, че не искама да ходи там, ама нямашше какво да направя.Не успяхме да я вкараме другаде, и тук е почти толкова сложно, колкото в София.  Tired Догодина съм решила да опитам да я преместя в една друга градина, за коят очувам много добри отзиви. Ако стане - добре дошло, ако не стане - може да си я оставя тук. Щом детето е доволно, да се надявам и перрсонала в градинските групи да е толкова добър.  Защотоостанах доволна засега. Сестрите явно са свестни, щом Кати толкова бързо се адаптира и и хареса, ходи с мерак.Сутрин и следобед мога да си поговоря с тях, да ги разпитам. Надявам се да не мрънкат за по - късното взимане /това ако изобщо успея да си намеря работа/, че тогава ще ми развалят доброто впечатление.

# 658
Момичета, а как се оправяте с работата и с болните дечица ?
Кой ги гледа когато са болнички ?  newsm78

# 659
  • София
Момичета, а как се оправяте с работата и с болните дечица ?
Кой ги гледа когато са болнички ?  newsm78

Аз ще си я гледам когато е болна. Но е и друг въпроса,че при мен няма двойно счетоводство.

Общи условия

Активация на акаунт