Вече съм на ясла

• 46 187
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • Шумен
Чистите ясли би трябвало да имат условия и за по-мънички дечица. Имам спомен от зимата мъжо като подаде документи, директорката му беше споменала че са имали групи от 4 месечни доскоро. Сега всички са смесени, има и по-големи (като нас) има и бебета на 1г 3 м. и всички общо. Толкова подробно табло при нас няма, има дневния режим на яслата (по него трябва да има излизане навън а няма  Confused ) и седмичното меню. Четох веднъж написаното на шкафчетата пред групата, на един лист уменията които трябва да придобият до 3 г. и на един описание на морбили - симптоми и протичане. На таблото изнасят списъка с дължимите такси.

# 631
  • София
Мисля сме 2-3 майки с най-малки бебета.Малката е август 2010.

А е и важно дали е в чиста ясла или ОДЗ - в чистите ясли, доколкото знам, са специализирани да обгрижват по-малките дечица - май имат сутрешно спане и храната е пасирана. При ОДЗ-тата не е така - храната е като на големите и не ги слагат сутрин да спят ....

Малката я слагат да поспи предиобяд,когато видят,че й се спи.

# 632
vanina123,имате страхотно табло,нашето е стандартно с менюто и дневният режим.Много ми хареса, че изнасят текста на песничките Simple SmileМъжът ми вчера ми разказа ,че събирали пари в яслата за учебни тетрадки и сега от вашето табло разбрах защо Simple SmileПохвално е за г-жите,че са си направили труда   bouquet

desitoo Браво на момичетата ,колко бързо се оправиха с тая ясла.Знаех си,че жените сме по оправни  Grinning  а това с глада след като се вземете следобед ще го има винаги.Всички така правят,даже ме навяха едни стари спомени с дъщеря ми когато беше на тая възраст,колко глупости се купуваха докато се приберем в нас за вечеря.

savi_2210, Еmily стискам палци бързо да се оправят дечицата newsm10

# 633
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
Тези дни снимах да ви покажа нашето информационно табло. На мен много ми харесва как са се постарали да го направят, има и седмичното ни меню, което според мен никак не е лошо Peace

Евала на лелките от вашата ясла  Hug - имало "хора" на тоз свят - това съм го виждала веднъж в една чужбинска частна детска градина там даваха и отчет на всяко дете като табличка колко е спало, колко е яло и играло
- а колко са годишни лелките ако не е тайна - щото в нашата ясла са две доста възрастни жени и една що-годе млада - та не очаквам от тях подобна красива "измишльотина"

# 634
Ами в нашата група са 2лелки и 2 сестри. Като незнам коя коя е .... има една която е на около 30и няколко, тя ни е любимка, като сме при нея никога няма драми Simple Smile една на около 40и няколко и другите категорично са доста по възрастни ма колко незнам точно. Иначе наистина е мн красиво направено. Отчет няма написан, но ми казват примерно : Днес плака няколко минутки като я оставихте, но псоле се заигра и не се е сещала изобщо, на обяд е яла 1лъжиц боб, от кюфтенцата със сос е хапнала смао няколко лъжички сос, кюфте категорично е отказала. Лелята ме пита да не би да и пасираме вкъщи, че да знаят да и пасират и те.... казах че не пасирам, но моето дете просто не яде, под никаква форма....Доволна съм от всичко до момента. Един ден ми викат: има 2синини на едното бедро, но се извиняваме не сме видяли какво е станало, аз ги успокоих че не се е случило при тях, и те помолиха ако имаме някакви травми ако се сетим да им казваме , та да не се чудят и те кой, какво си е направил  Peace

# 635
  • в две хубави очи; - музика - лъчи
при нас двете сестри са около или над 60 годишни, а младата лелка е над 40 според мен - и аз малко се отчаях в началото - стана ми жал за женичките станали на по 60 години и принудени да работят в яслата - те не са виновни - виновна ни е системата - щото и двете сестри са постъпили за да вземат внучетата им на градина
сега разглеждаме със сина ми снимките от моята ясла - ами мойте сестри са били доста млади парчета като гледам
браво браво на вашите лелки - явно не навсякъде е като при нас

# 636
  • Кърджали

vanina123, наистина много добре направено табло. Доста подробно.
При нас освен менюто, друга информация няма.Ако няма много ревящи деца, може да подпитам нещо за Кати, но общо взето информацията е обща - че е яла, че е спала, че си е играла, включвала се е в общите игри и така.
И докато се прибирахме с Кати видях, че нослето и тече слабо. Доста слабо, та се надявам да го пресека от раз, преди да тръгне да се влошава.ОТ време на време и киха по един - два пъти.  Като се прибрахме и дадох ехинацея и клеева тинктура /тях си и ги давам всеки ден, сега като я прибрах отново/, дадох и инфлуцид. Почистих и нослето. След това не съм видяла да и тече повече нослето, но ще видим, има време. Надявам се още тази вечер да се приключи и  да нямаме време да го отчетем като настинка...
Сигурно стана тази сутрин.Бях я облякла само по едно боди и дънки. Дори и елече не и сложих за навън, че мисли че веднега ще се качим в таксито. Да, ама се наложи да го чакам туй такси 20 минути и накрая звъннах на друга фирма,  които изпратиха кола за две минути. А бая се оказа студеничко навън тази сутрин.Явно тогава леко е понастинала.Но пък като я взимах, не казаха нищо - че е имала сополки или е кихала. Само ме питаха дали в къщи я приспивам, защото едната леличка там и е намерила цаката и я приспивала тупкайки я леко по гръбчето. Казах им че в къщи си заспива сама, само иска да има някой в стаята, но заспива много трудно и бавно. Там уж заспивала почти веднега...

Та стискайте палци, ако е хрема, да я пресечем набързо. Не ми се иска още в първата седмица да включваме настинка...

# 637
Хайде и аз сега да си споделя днешната случка  Thinking
Отивам да взимам хулиганката(към 17:30ч) и лелката ми казва, че била омърлушена последния час, търсела ме, дърпала педето да проверява дали идвам...виждала и се да има температура. Аз като чух и ми прилоша. Пипнах я по челото, ударих и един целуфан, майка ми беше с мене и тя направи същото (а тя познава от 10-10) ми нищо му нямаше на детето...само дето се тресеше и повтаряше "бебе, бебе"...така казва на пустата вода за пиене  ooooh! (първата и чаша беше с картинка бебе и сега върви обяснявай, че това е "вода" не "бебе") Та трепери тя и вика, давам аз шишето, мята се тя все едно никога не е пила вода, изсмуква около 150-200мл  #Crazy Лелката ми вика "ми аз ей сега и дадох от чашка"  ooooh! Изпи тя водата до края...беше около 250мл общо, после поиска сок - още 200мл, след това каза че е гладна - изяде един банан и половина, 4-5 бисквитки Хугаренас, едно пюре пуешко със зеленчуци (190гр), купихме и хляб и тя изяде около 1-2 филии...и това всичкото за около час след като я взех докато още бяхме в двора на яслата  Crossing Arms И след това детето се оправи, не беше омърлушено и едва го извлеках от пързалката...ебаси колко ме е яд така  #2gunfire

# 638
Teddy*  звучи изключително неприятно  Shocked
Искрено се надявам да е инцидентно, може малката да не е искала да яде това което са и предложили, но за водата и течностите  #Cussing out едва ли би отказала вода, ако е жадна и и се предлага. Съмнявам се и да не са разбрали, че иска вода, дори и да и казва "бебе", съдейки по моята дъщеря, която ако не я разбереш с думи изиграва театрална сцена и направо те дърпа.
Не разбирам обаче, защо да не им дадат да пият!

# 639
  • Шумен
Да доразкажа за днес, сестрата от нашата група по телефона ми каза да ида в 15 ч. да ги взема. Е там бях, заместничката точно излизаше от стаята като отивах към вратата. Казах и че съм за близнаците и тя изчезна, мислех че са будни но след 10 мин ми ги доведе сънени  ooooh! Ако ми беше казала че спят щяхме да се разберем да дойда по-късно, не съм фен на буденето и когато мога го избягвам  Naughty Но станалото станало, тя е една от най-младите сестри в яслата (30-35 годишна) и доста ми хареса просто си личи кой харесва и работи с удоволствие с децата и кой по задължение, колежката явно и е поръчала да буди и предава на родителя. Имах възможност да поговоря с нея и педагожката едновременно. Дадоха ми съвети за поведението, които от нашата сестра никога не бих получила  Confused  Всички в яслата са много доволни от бързата ни адаптация, споделих с тях че вкъщи плачат след ясла от най-малкото, изобщо не ме слушат и като цяло са много различни. Посъветваха ме изобщо да не споменавам яслата и нищо свързано с нея пред тях, аз по начало ги разпитвам (отговора е на бебешки все още) на път за вкъщи и до там спирам. Но бабите са много любопитни и само ги подпитват а видимо от тези въпроси малките се вкисват. Предупредих ги да поспрат (вечер ги разхождат) и тази вечер те двете (свеки и сестра и) не са имали такива моменти навън с тях. Може пък да се окаже това нашия вариант. Взех им първите рисунки от яслата "Тревичката на Зайко"  Heart Eyes Утре ще пеят песнички Simple Smile

# 640
  • София
Нашият пък вече е болен...и днес не е на ясла. А защо ги държат жадни не знам. Много ми се иска да предложа да сложим видеонаблюдение в яслата, за да може да си ги гледаме родителите, както е в някои от "белите" държави, ама не знам как ще реагират другите родители, а да не говорим за персонала  ooooh! Ама да си споделя мислите поне тук...

# 641
  • София

Не разбирам обаче, защо да не им дадат да пият!

За да пишкат по-рядко.
Като го чух това като отговор за първи път,не повярвах,но от както ходи на града виждам колко много неща се оказват вярни.
При нас също има проблем с даването на вода.

Нашият пък вече е болен...и днес не е на ясла. А защо ги държат жадни не знам. Много ми се иска да предложа да сложим видеонаблюдение в яслата, за да може да си ги гледаме родителите, както е в някои от "белите" държави, ама не знам как ще реагират другите родители, а да не говорим за персонала  ooooh! Ама да си споделя мислите поне тук...

Аз съм много за,но нали се сещаш,че ще изкарат от 9 дола вода,как не става,щото ще лъсне как нищо не правят голяма част от тях.

# 642
Teddy*, съжалявам за детенце! Факт е, че водичка не им дават. Аз се примирих с това, то милото така и така не умее да пие от чашка, но и да можеше - както виждаме пак щеше жадно да стои.  Днес добре ли е малката? Май не я мернах тази сутрин.

Примирих се и с извеждането по пантофи.
Но няма как да се примиря с неизвеждането на по-малките деца.

Днес направих голяма разправия по този повод. Предполагам, че прекалих, но ми кипна детето ми да стои затворено вътре в това хубаво време. Нещата прерастнаха в скандал, след който всички деца все пак бяха изведени, а лелята  разтреперана отишла да се оплаче на директорката. Която ми се обади по телефона и половин час (може и повече) разговор с нея. Да ги оставя да си вършат работата, колко им е трудно и т.н. Разбирам я, опитва се жената да балансира - малко и нископлатен персонал, много и мънички деца и нетърпеливи изнервени родители. Не й е лесно. Но аз коня си в калта не оставям, съжалявам.  В крайна сметка обещаха, че моето дете ще го извеждат всеки ден - щом толкова държа ?!:ooooh: ?!

# 643
Аз съм много за,но нали се сещаш,че ще изкарат от 9 дола вода,как не става,щото ще лъсне как нищо не правят голяма част от тях.

именно  Peace

# 644
  • Leeds, UK
Те пък и те, какви са такива хора тези в яслите...Най-лесно се гледат деца навън!Пусни ги да щуреят в градината! И в нашата ясла ги извеждат по пантофки навън, карай, поне ги извеждат. Ей сега идват валежите и студовете, край на излизането, щом мислят, че им е по-лесно така. Аз гледам деца и изобщо не съм на това мнение. Навън суперлесно и бързо минава времето и всички са доволни. А моите деца са 17 на брой и са с увреждания, нищо, че са по-големи - пак не могат да се обличат свястно и да се обуват, все са им на обратно дрехите или обувките. Е и, дай да ги държа горе, щото ще ми отнеме 20-на минути обуването.
Ние още сме болни, температурата не е толкова висока вече, носът не е толкова запушен, а и почна да яде по малко. Мисля, че до понеделник ще се оправим. Старчева, благодаря за пожеланието!   bouquet Няма по-тъжна картинка от болно детенце.

Общи условия

Активация на акаунт