Вече съм на ясла

• 46 191
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Синът ми е родей май, 2011. От 6 септември е на детска ясла, от първия ден е оставен цял ден. Не говореше и не разбираше английски, сега месец след започването ако му говоря на английски разбира

# 616
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Здравейте.
Моята джуджана я приеха, но ми се струва прекалено мъничка още.
Има ли тук някоя мама с бебенце набор 2010 ?

Аз........... ама Януарче 2010

# 617
Здравейте.

много сте мънички още наистина  Heart Eyes вие сте почти набор 2011  Wink
най-малкото дете в нашата група е на 1 г. и 3 мес, следващите сме ние, сега направихме 1 и половина.
на нас по-малките гледам ни е по-трудно, а какво остава за единадесетмесечно бонбонче...
изчакай ако можеш, пусни я след няколко месеца   bouquet

# 618
Аз искам да я пусна чак на пролет, но директорката ме натиска..
Ще гледам да измисля нещо с бележки от педиатъра, но не ми е много ясно как става и там..
Има ли праг на отсъствията ?

# 619
Здравейте.

Моята хулиганка също е 2010та, но също е януари  Crazy
Аз пък мисля, че не е малка...и никой не те кара да я оставяш по цял ден...пък и по цял ден да е по няколко дни в седмицата пак е ОК според мен. Като си плащаш пълен месец няма да ти кажат нищо. А и ще видиш, че като вече е достатъчно голяма (каквото и да значи това) няма да има драми, тръшкане и сълзи. Ще си яде и спи там като пич  Peace

# 620
Здравейте от мен. Ние тази седмица пак сме си вкъщи. Вече се оправяме и от понеделник живот и здраве отива пак на ясла. Още не сме спали там, а наближава и мойто време да се връщам на работа. Почнах да и давам Имунокол Перфект. Някой давал ли го е на детето си?

# 621
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте.

И моята е 2010 реколта, но февруари ... Днес отново тръгнахме след едноседмично отсъствие заради вирус Sad Ще сме до обяд тези два дни, а другата седмица - ще не ще - по цял ден Simple Smile

За отсъствия чрез ЛЛ ... не знам ... май трябва да има поне един присъствен ден в месеца  newsm78

А е и важно дали е в чиста ясла или ОДЗ - в чистите ясли, доколкото знам, са специализирани да обгрижват по-малките дечица - май имат сутрешно спане и храната е пасирана. При ОДЗ-тата не е така - храната е като на големите и не ги слагат сутрин да спят ... Ето моята днес "цъфна" в 6, което е нетипично за нея и към 9,30 вече ще е сънена и кисела ... Помолих сестрата да я сложат на някое легло да спи ..., но категорично ми отказа ... Ами ще им стъжни света ...

Синът ми е родей май, 2011. От 6 септември е на детска ясла, от първия ден е оставен цял ден. Не говореше и не разбираше английски, сега месец след започването ако му говоря на английски разбира

Тинита, да не е роден май 2010, че иначе как 4-5 месечно бебе е на ясла  newsm78 ... Уф ..., сега видях, че не си в БГ Simple Smile Как е устроена при вас грижата за толкова малки бебета? Ще ми бъде много интересно да разкажеш Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:36 от la vida loca

# 622
В ОДЗ е.

И моята спи по 2 пъти на ден, а ако не си легне когато й се доспи - целия квартал го разбира. Grinning
За един ден ще я прежаля, но за повече.. по натам. Много е малка още, аз друго толкова малко бебе
на ясла за сега не мога да чуя да ходи.  Confused

Пък и тя като не ходи какво ще прави там.. Те всъщност какво правят всички деца на ясла ?
Някой си играе с тях ли ?

И от колко часа се водят сутрин ?

# 623
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Ами хранят се; играят с играчки; два пъти в седмицата идва педагог ... с него "учат" Simple Smile цветове, животни, пеят песни и т.н.
Водя я към 8 и 15 и вече всички са там Simple Smile Тя е все от последните Simple Smile

...
Пък и тя като не ходи какво ще прави там..

Доколкото знам в чистите ясли има специални дървени кошарки за непроходилите; слагат ги там по едно две дечица с играчки и се забавляват Simple Smile За ОДЗ-тата не знам ... Все пак директорката щом настоява да я пуснеш, явно има условия и подготвен персонал ... попитай ... И ние сме в ОДЗ - директорката ми каза, че по вътрешен правилник при тях децата трябва да са стабилно проходили, защото нямат условия да гледат по-малки деца, въпреки че по закон могат да ги приемат от 10-месечни - явно си е до вътрешна органицация Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:55 от la vida loca

# 624
Александра е в чиста ясла и нито храната е пасирана, нито има сутрешно спане, нито специално кошаркиии  Crazy Обаче пък и в групата и няма и бебета под 1г3м  Thinking
Аз съм чула за толкова малко бебе в ясла бе  Crazy и не само едно. Ама е готино ако има още един брой от подобен вид (неходещ) в групата, за да си се забавляват. Иначе ги слагат в кошарка и си зяпат от там другите деца, играят си с играчки, спят като им се доспи(никой няма да си причини ревящо бебе поради сън Crazy ), ноооо вниманието не е като вкъщиии  Naughty
Мисля си, че мястото в ОДЗ не е за изпускане и може да я даваш 1-2 дни в седмицата до обяд...

# 625
Ние тръгнахме на 1г и 1 месец още лазехме и бяхме с биба Не е било проблем а сме в ОДЗ  newsm78 В нашата ясла имахме проходилка за толкова малки бебоци А моето маймунче не искаше изобщо да сяда в нея  Crazy Нито са ме натискали нито са ми отказвали да я вземат. Тя си лазеше там по килима. Само се нагласих че трябва да прежаля няколко панталончета но всъщност им приших парченца плат като наколенки за да не се късят толкова лесно. Grinning А за съня сутрин и ние като тръгнахме спяхме по 2 пъти на ден но там се отучи. В началото беше много зор и като оставаше в къщи за съб и нед или през седмицата когато мама се успи  Joy съм си я слагал да спи сутрин но това беше много малко може би само първия месец. После спряхме там все пак не плачеше че и се спи защото има много деца и играчки. Има какво да прави и и беше интересно.А и аз до като бях в платен отпуск 40 дни Mr. Green Не съм я водила всеки ден. Я и тя тръгна декември нали се сещате колко ходене беше. То бяха празници и ваканции тогава после януари имахме карантина за шарка и така първите два месеца е ходила малко После като трябваше да се върна на работа си ходеше редовно, но вече беше свикнала с порядките на яслата.  Hug

# 626
  • Шумен
Вчера за пръв път останаха да спят в ялата, дори без пижамки. Явно са тръгнали по групата и са поискали да спинкат. Радвам се че стана естествено  Grinning И днес съм на тръни и всеки момент вече очаквам да ме викнат. Лошото на момента е че едната сестра е отпуск и всеки ден е различен заместника и то следобед  Confused Ще и звъня пак да ми каже какво е положението преди да си тръгне. Вчера Михаела е спала през цялото време, подозирам че са я събудили, не е станало естествено в 15.05 ми се обадиха. Но като се прибрахме нащта налапа палеца (това го прави когато и се спи само, сами спряха да смучат палците когато им е скучно), Валерия е спала много малко, но е кротувала легнала до сестра си и не е вдигала шум, но може и да и е писнало и накрая тя да я е събудила  Mr. Green По пътя към къщи луднах, единственото което слшах е "ам-ам-ам-ам" толкова гладни бяха, Вали толкова нямаше търпение  Laughing

# 627
  • Leeds, UK
На мен пък вчера наобяд ми се обадиха да си го взема, че бил с температура. Сутринта нищо му нямаше, ама е пипнал някой бърз ясленски вирус.Пуснали са стрела на джиесема, но не съм го чула и се обадили в счетоводството на службата ми. Взех си болнични и сега се гледаме вкъщи с хрема и температура.  Tired

# 628
Ние сме в чиста ясла, и в едната от гррупите има една огромна кошара(дървено ограждение) 2х5м. грубо и е пълно в нея с бебешки играчки, и в тази група има и кошарки креватчета. В другите групи са нормални малки креватчета, та там явно настаняват най-мъничките бебета. Като шпионирам докато са навън, забелязвам че има непроходили дечица. Лазят насам-натам, идва педагожката като няма работа и по 2бр Simple Smile ги хваща за ръчички и ги разхожда из двора. Моята пикла още е само до обяд. От вторник вече ще я глася за цял ден. Иначе плаче тихичко като я оставям, но само 2-3мин. После цял ден е весела и нямат ядове с нея. Проблема с нащо неядене обаче е сериозен. Ето примерно днес, вкъщи е изяла около 100гр. прясно мляко със 2вида зърнени закусни в него. В10ч. малко ябълка, на обяд, боб-1лъжичка, кюфтета със сос-пак 2-3 лъжички само сос, плод не е искала, хляб няма и половин филийка. Не поиска и като я взех да яде. И следобяд не иска да яде и сигурно на това ше с откара до вечерта Tired Не само готвени неща не яде, ами като цяло процеса хранене и е омразен. Не признава нищо- и шоколади да и дам ще хапне 1-2 парченца, и солети ще си вземе 3-4.... нищо не хапва. Притеснявам се как и се отразява на имунната система това неядене ooooh! .... и затова ми е притеснено като остане там за цял ден, че не я знам какво ще прави. Сандвичи не обича-каквото закусват, кремчета пак така, единствено ако на обяд замези нещо или хапне млако хляб Tired Сестрите викат -такова чудо не сме виждали. Като се запъне че не иска да яде и това е. Нито сама иска, нито някой да и дава ooooh!
Тези дни снимах да ви покажа нашето информационно табло. На мен много ми харесва как са се постарали да го направят, има и седмичното ни меню, което според мен никак не е лошо Peace

# 629
Mishinatorka съдейки по това което виждам в нашата ясла, аз не бих дала детето си толкова малко!
Аз лично мисля, че е добре да могат да разбират и да има възможност да им се обясни, когато настъпи такъв стресиращ момент.
Ако си принудена от обстоятелства и нямаш друг избор, предполагам че ще свикнете, но и аз казвам, че грижата в яслата не е като грижата на мама, а и проблема с болестите не е за пренебрегване. Като чета тук, няма детенце което да е останало здраво сред сблъсък с яслените си другарчета.

vanina123 таблото ви изглежда страхотно! При нас нещата са доста по-прозаични и не чак толкова подробни. Сестрата всеки ден ми казва че пеели, играели и се занимавали, но с какво точно няма как да разбера, защото малката госпожица още не говори добре. Нямаме плод в 10h, но аз като се замисля, ако закусват в 8 h хапват плод в 10h и ги карат да обядват в 10:30h дали ще са огладнели, за да ядът добре?

Да се оплача, днес моята госпожица ли я върнаха със сополи. Твърдяха, че не е плакала, което ще рече че сополите са сериозни. Ще видя до довечера как е и утре май няма да ходим Sad

До тук с добрата адаптация Sad

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 14:10 от savi_2210

Общи условия

Активация на акаунт