Вече съм на ясла

• 46 291
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Събота и неделя детето се поосвести и днес пак в казармата. Днес дори не ги бяха извели навън. Баща му си пусна отпуска, за да го взема на обяд, сестрите пак се намусиха. Вече сериозно обмислям вариант "Б" за бъдещето....
Някой питаше в коя ясла сме - в Дружба 2.
Болестите още не ме плашат , като дойде време и за това ще се тръшкам.

# 271
Sinat mi e na 15 meseca i ot sedmica e na detska gradina ( tuk taka se vodi). V grupata sa 8 deca. Hrana nosim ot vkasti - ne iskam da iade tehnite nesta.
Nosim si pampersi, karpichki, dreshki. Vsiako dete si ima rafche i koshnichka za nestata.
Inache ot parvia den e za cial den tam. Plache samo kato go ostaviame, i kato ni vidi che otivame. Imame po cial den videonabludenie i kanal po koito da vijdam kakvo pravi. Igrae s decata, slusha uchitelkata . Problema pri nego e che ne razbira angliiski.
E estestvenno veche imame i virus ot gradinata, nisto che davam non stop kolastra, ot sedmica e i na oscilokokcium

Sorry za latinicata, no na rabota niamam kirilica

# 272
-V grupata sa 8 deca.
-Hrana nosim ot vkasti - ne iskam da iade tehnite nesta.
-Imame po cial den videonabludenie i kanal po koito da vijdam kakvo pravi.

Ей заради неща като тези три ще си скъсам ушите от яд, че не заминах, когато имах тази възможност  Crazy
Успех на детенце, дано се размине вируса. Peace

# 273
Баща му си пусна отпуска, за да го взема на обяд, сестрите пак се намусиха. Вече сериозно обмислям вариант "Б" за бъдещето....

все едно аз съм го писала   Hug

# 274
Хелоу и от мен  bouquet

Дрехите ще надписвам с маркер от вътрешната страна на подгъва както съм правила и с баткото...Караха ни само инициалите да пишем..Не бих се наела да бродирам по никакъв повод....не ми се отдава изобщо, не за друго - иначе ми харесва...

Titina,  писа точно колкото да ти завидя, па макар и не благородно...Винаги съм се възхищавала от начина на организиране на градините и яслите в другите държави.....

# 275
Ей заради неща като тези три ще си скъсам ушите от яд, че не заминах, когато имах тази възможност  Crazy
Успех на детенце, дано се размине вируса. Peace

nedej gi kasa, che kato chuesh cenata i.... ste se otkajesh

P.S. Drehite i az gi nadpisah s marker, kakto i vsichki konteineri za hrana, voda i dr takiva. I kakto sa nadpisani zabravili da mu davat biskvitki. A i voda ne pie ( nesto neobichaino) ta dnes se naloji da napomniam za vodata.
Ima oste kakvo da se jelae, no naprimer mi haresa, che parvite 2-3 dni imashe pomostnik uchitel prikrepen kam nego.

# 276
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, а изследвания и прочие документи предварително ли ги занесохте, или в деня на постъпването  newsm78

# 277
На нас ни ги искат в деня на постъпване.

# 278
  • Шумен
Поиска ги директорката предния ден, занесох ги като взимах храната. Тя попълни данните на яслата, прегледа ги и ми ги върна. На следващия ден ги занесох и дадох на сестрите при постъпването в яслата  Peace

# 279
Момичета, а изследвания и прочие документи предварително ли ги занесохте, или в деня на постъпването  newsm78
Казаха ми, че може  и в деня на постъпване, но аз ги занесох по-рано и по-добре, защото днес не сипаха храна в бурканчетата на едно детенце, защото не били заявили 1 седмица по-рано, че ще тръгва на ясла  Thinking Само контактната бележка носех в деня на постъпване.

# 280
Ние не можахме да стартираме. Малката от вчера ми вдигна Т. Сега евентуално да се оправим и в понеделник. Другата седмица кратка. Не знам дали ще стигне времето да свикне, че аз в началото на ноември се връщам. Много бавно е темопото за адаптация в яслата според мен. Като се разболее още един - два пъти и дошло време да се връщам на работа

# 281
  • Leeds, UK
My love, напълно те разбирам! Аз си оставих 2 седмици за адаптация, от които една пълна прекарахме вкъщи. В края на тази седмица трябва да се явя на работното си място.Имах късмет, че на втория ден беше станал много рано сутринта и с кеф си е заспал на обяд в яслата. Казваха ми, че е рано да остава по цял ден, но аз им казах, ако има проблем, просто ми звънят и идвам да си го прибера. Та всъщност само един ден беше за 3 часа и оттогава все го оставям да спи. Сега пак го закарах, ревна докато влизаше, но докато изляза през външната врата и беше млъкнал вече. Явно знаят как да си го подхванат.На обяд явно малко яде, за сметка на това на вечеря ми изяжда и ушите. Grinning Казах му, че отивам на работа и като свърша, ще дойда да го взема. Колко е разбрал, не знам. Мъничък е още! Следобед като ме види и почва да реве, но млъква почти веднага и почва да си разказва нещо на неговия си език и да сочи децата и яслата. Имам чувството, че адаптацията май е за мен, не за него - трябва да свикна, че го няма! Rolling Eyes

# 282
Здравейте муцки... Преди малко и аз закарах Ради на ясла за първи ден, и сега естествено ми е толкова свито....незнам как ще ми минат 4асовете... И той естествено се разрева, лелката го взе,затваряше вратата , а той милия буташе да отваря.Казаха ни бързо да го оставим и да си тръгваме, за да може по-лесно да се успокои,да не го гушкам, целувам и сбогуваме, 4е ставало още по-тежко.... и може би са прави.Дано да се успокоил и да си е намерил занимание.Казаха, 4е ако има проблем ще ми звъннат да си го взема по-рано, ако не да отида към 4 , да го взема първи, за да не му е кофти като по4нат да взимат другите деца, пък той стои там и никой не го взима него....
И така, днеска ще се побъркам...ама пове4ето преживявате същото, та знаете как е.
Имам чувството, че адаптацията май е за мен, не за него - трябва да свикна, че го няма! Rolling Eyes
Все едно аз съм го писала...

# 283
И моето малко момче днес отиде на ясла. По-точно градина, защото са смесени малки и големи деца, всички заедно. Частна е, което прави известна разлика. Големият ходеше в общинска ясла, и макар че добре гледаха децата, имаше много неща, които им куцаха. Малкият ми е значително по-привързан към мен от брат си, и е много по-чуствителен като цяло, затова имам известни притеснения, но пък е много общителен и много иска да играе с деца, и не се тревожа прекалено. Днес си изпълзя сам в помещението, забърза се, изобщо не се обърна. Ще остава да спи от днес, ако не е разстроен нещо. Но като първи ден очаквам да мине добре, а след 3-4 дена, когато разбере, че винаги го оставям, тогава може да има повече драма.
За болестите - надявам се адаптацията да мине леко. Той до скоро си беше кърмаче, доста здравичко, сега му давам мед сутрин и вечер, също пчелен прашец с киселото мляко и лимонада с кленов сироп.
И на мен ми е неразбираемо да се водят болни деца на градина или ясла, но пък и "болни" има доста широк смисъл... Децата носят най-различни бактерии и вируси, както и възрастните, но не винаги се разболяват от тях. Така че и напълно здрави деца биха могли да пренесат вирус в градината, и да заразят друг, нали така. Не можем да се втренчваме във всяко сополче и във всяка кихавица.

# 284
И Александра днес пропуска яслата  Tired Чакаме да избият два кучешки зъба и е драма голяма, а от вчера вечерта пусна и сополи...пак бяхме при педка, тя каза че е ок и е от зъбите всичко, нооо в името на добрия тон реших да не я водя, че да не реши някоя майкиня че и носим вирус  Crazy

Сега да си изкажа възмущението от нашето си родителско поведение  Crossing Arms Всеки път като взимам Александра от яслата и оставаме, за да поиграе малко там виждам некви майкини дето се полюшват радостно на детските люлки  ooooh! На всичкото отгоре не са от вида нисичка, слабичка, ами са сииии майкини баш  Crossing Arms Ми как да имаме люлки, катерушки и каквото си трябва там, като самите ние - родителите не ги пазиме, м? Тези люлки примерно са за малки деца, то си им личи...не са пригодени за 60кг майки...ааа...
Ай Ше ме извините за отклонението, ама мноУ ми действа на нервната системка тва поведение...

Хубав ден момичета  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт