Колко често ви гостуват приятели на децата ви?

• 4 224
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
  • На небето
Майка му ми казва: Като ти писне от него, гони го.  Shocked

# 16
О, Естел, това което описваш е нахалство и аз лично не бих го търпяла  Stop Определям твърди правила за игра. Когато може ок, когато не може и не искам - казвам - извинявай, но сега не може да дойдеш, аз ще те викна, когато може и толкоз. Изобщо няма да го пускам, нито ще се притеснявам да си го кажа.

# 17
Трябвало е още в началото да определиш ясни правила за гостуването на детето. Не че сега е невъзможно, но ще ти е по - трудно. Опитай се да го отучиш, че то ти се е качило на главата. Когато нямаш желание да идва, просто му казваш, че сега не е удобно и да дойде друг път. И когато дойде, с влизането се уговаряте в колко ще си тръгне. В началото и бях много добра и всичко разрешавах, но в един момент ми писна и сега има строги правила при гостуване на деца. Това не повлия никак на децата и идват пак с голямо желание.

# 18
  • На небето
Дори да кажа, може да играете но само за малко, то пак няма да си тръгне ако не го изгоня. А когато го правя сина ми се сърди и дори плаче, въпреки че съм му обяснявала, че се гостува само за няколко часа. Но за него това важи само когато той е на гости. ooooh! Не ми е приятно всеки ден да се караме заради чуждото дете.  Naughty

# 19
Синът ти не е малък. Кажи му, че или ще се съгласява кротко, когато кажеш, че е време да си тръгва детето, или просто няма да идва изобщо, да си избере.
Другият вариант е да говориш с майката. Когато звънне детето й казваш - след час или два ела да си го прибереш.

# 20
  • София
Estell , това при теб е странна ситуация и правилото ми за гости - колкото може повече - май не важи  Mr. Green .
Интересно ми е как родителите  го оставят всеки ден, по цял ден - някъде си. Ами ако не дойде у вас, а реши да се разходи ?  Говори с тях. Възможно е, както казва Блонди, да си е чисто нахалство. Или имат някаква "причина" - нпр. бебе, с което майката  се занимава по цял ден и просто и е "удобно" да се отърве от грижите /то и това си е нахалство/ или нещо подобно.

# 21
  • На небето
Майката има по голямо дете, което е цял ден по улиците. Тя си е почти по цял ден в къщи работи само за няколко часа вечер. Не мога да кажа, че е ангажирана, нищо не подхваща, дори аз се налага да и чистя мръсотията от цветята и в общите помещения.  
А сина ми всеки път го предупреждавам, че ще му забраня да играе с него, ако продължава всеки ден да крещи и да мрънка, щом играта приключи, но въпреки това не спира. Дори да го накажа да не играя на следващия ден пак не се поправя.  ooooh! Предупреждавам го преди това, колко време му оставя да играят да се подготви психически, но въпреки това всеки път едно и също. И комшийчето вместо да се усети, налива масло в огъня. И му казва, "хайде продължаваме ли да играем". При което аз не издържам и съвсем строго му казвам, като се въздържам да не се развикам, че няма да играят повече.
А при моя син и от наказания полза няма (в каквото и да е отношение) и не знам как да процедирам с него. А и го съжалявам, понеже му се играе.  ooooh!

# 22
  • София
Доколкото разбирам - ти се нервираш, а синът ти страда.
Не убеждавай него, а просто говори с другата майка и постави някакви ограничения. Намери занимания на твоето дете извън къщи - ходете в парка или при други негови приятелчета - лято е.

# 23
  • На небето
Не искам да се жалвам повече, просто исках да разбера дали аз нещо не съм в ред и това е нормално или поносимо за повечето хора или просто сме магнит за нахални хора. Имаме и подобни роднини, които когато имат работа идват сутринта рано и ми оставят малкото си дете, без да кажат нищо, и идват да си го приберат чак следобед като си свършат работата. Дори не се обаждат да питат имам ли възможност да го гледам. Но мъжа ми ги отряза деликатно няколко пъти и сега се усетиха.

# 24
Estell - мисля, че майката на твоето комшийче си е намерила безплатна детегледачка. Докато ти се ядосваш и прескачаш играчки, тя си почива и е спокойна. В блока при майка ми има едно дете, не разбира от дума и като му обяснявам, гледа ме нахално, казва разбрах и пак същото. Моето дете също ходи у тях - няма проблем с това, но за няколко часа. И другото дете не прекалява със стоенето в нас. Но примерно миналата година лятото бяхме на гости на майка ми. Казах на моя син, че от 2 до 5ч. следобед ще си стои в къщи и не искам да обикалят в жегата. Малкият ми син беше тогава на 1г. Обяснявам, че бебето спи и ще излизат след 17ч. Но онова дете звънеше през час. Тази година ходел да буди сутрин сина ми. Ако майка ми я няма - удрял по вратата. Наложи се да говорим с майката. При нас имаше ефект.
Явно ти си много добродушна и другата майка се възползва от това. Не може ти да гониш детето й и ти да си лошата. Не знам и какви са отношенията ти с нея. Но трябва да се говори.
Защо другото дете не иска да играят у тях - питай го? Много ми е интересно какво ще каже. Или направо ги прати да 2-3 часа у тях, когато майката е там. Кажи й, че те боли главата и затова да си играят у тях. Аз бих ги пращала ежедневно и нищо чудно, за да не идват у тях, тя да ограничи посещенията у вас?

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 01:21 от galinkacat

# 25
Има приятели точно под нас.Всеки ден са заедно.Казвам им да играят навън,но там не било интересно искат или вкъщи или в другите деца.Когато са вкъщи започвам от 21.00 ч. да напомням,че скоро ще трябва да се прибират.След 15 мин. отново напомням.След още 15 мин. казвам,че утре съм на работа....и така до 23.00ч.Когато моите деца са у тях ходя през половин час да ги прибирам...и така до 23.00.Не ме разбирайте погрешно,но чакам с нетърпение ваканцията да свърши.

# 26
затова не каня гости в къщи. неприятно ми е чужди хора да влизат у дома.

място за забавления са двора или н някой център, в къщи категорично НЕ

# 27
  • София / Пловдив
Поне два пъти седмично сега идват, зимата по - често. Играят поне по час децата, стигало се е и до три часа, но рядко. 

А вашите деца колко често гостуват? Връщат ли си визитата или само други идват във вас?

Да, ходи и тя. Имаме две приятелски дечица, с които непрекъснато "си разменят визити"  Laughing

Винаги обаче се уговаряме с  майките кога ще си вземем децата. Т.е. като дойде, знам точно колко ще стои вкъщи и обратното - винаги взимам дъщеря си в уговорения час.

# 28
  • Бургас
Сега лятото понеже сме в къща - нвсеки ден има понякое съседско или дете на почиващи хора тук.Моята дъщеричка е малка и също не я пускам сама да обикаля където и да е, та и тя откъм разнообразие не е много удовлетворена.И все пак е важно, че е навън, а не вкъщи.На мен все не ми е добре, за да я разхождам /дори и до магазина/, та съм благодарна и на това, че има с кого да си играе лятото.

# 29
Първо - рядко идват деца у дома да играят, да не кажа почти никога. Лятото е разбираемо, навън е през повечето време. Зимата, така или иначе си е на детска градина и почти през целия ден е сред приятели.
Второ, относно конкретния случай - защо продължаваш да търпиш това??? Аз на твое място отдавна да съм прекратила отношенията с това семейство, та какво остава да им гледам детето. Сигурно ще кажеш - ами заради моето дете, да не го наранявам...
Докато живеехме в предишното жилище имахме едно съседско дете, с което моят син много обичаше да играе. ОК, ама това дете, което беше по-голямо от него, само го дразнеше - идваше у дома, после след половин час решаваше да си тръгне, и наставаше един плач от страна на моето дете, защото той много се беше привързал и искаше да си играе с него. После пак идваше и т.н. След неколкократни такива прояви, реших да сложа край на всичко това. Спрях да пускам съседското дете вкъщи, а с моето ходехме на разходки в парка или играехме на някоя по-далечна площадка. Така постепенно моят син забрави това дете, а сега дори не се и виждат, защото вече живеем далеч от тях.

Общи условия

Активация на акаунт