Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 727
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 765
  • София
последно, че да не оспамваме темата - най-добре да се престрашиш и да направиш един обикновен тест при алерголог за най-разпространените продукти, към които може да се направи алергия, особено за яйца. Така ще ти е мирна главата. Аз така навреметоо се бях наплашила за едното дете от ягоди и яйца, но тестът не показа алергия. Детето просто си знае и не прекалява с ягодите и яйцата.

# 766
последно, че да не оспамваме темата - най-добре да се престрашиш и да направиш един обикновен тест при алерголог за най-разпространените продукти, към които може да се направи алергия, особено за яйца. Така ще ти е мирна главата. Аз така навреметоо се бях наплашила за едното дете от ягоди и яйца, но тестът не показа алергия. Детето просто си знае и не прекалява с ягодите и яйцата.

Съжалявам и аз за спама, ама ми е важно  Embarassed
Миналото ято така ставаше на червени петна през има няма седмица. Направихме тест за 28 различни показателя, е откриха - домашна прах. Сега, не съм кой знае каква чистница, ама това е абсурдно! В едни и същи условия живеем. Отшумя на края на лятото. Тая година нямаше.
Та тогава правихме тест искам да кажа - нищо не се откри.
Сега също ще правим, но ни казаха да изчакаме месец - защото организма трябвало да бъде напълно чист.

# 767
  • София
да,и  да е отшумяло действието на всякакви лекарства. Абе, гадно си е това с алергиите! май някои си отминават с възрастта.

# 768
Вилико,  защо е нужно синът ти да яде сладко, толкова ли обича?

# 769
Оф, въобще не е важно, ама си търси  Crazy
При положение, че яде 5 неща на кръст...Сега ми е дваж по-трудно да го на храня. Примерно кюфтета - сега правя без яйце, ама той вкуса по-различен, та пак се дърпа  ooooh! Но и той се поуплаши от инжекциите и приема някак стоически нещата. То е ясно, че ще му давам пак всичко в даден момент, ама още съм на етап страх лозе пази, защото това ни се случи преди 2 седмици.
Плюс, че ни препоръчаха превантивно без ягоди и мъхести плодове...

# 770
А защо е нужно да не яде сладко? newsm78
И двете ми деца обожават сладко. Често им приготвям у дома разни неща, а и купувам други.
Аз като дете също обожавах сладкото, не е минавал ден без да си хапна нещо такова.
И преди да скочите и да ми кажете колко е вредно - нито аз съм била някога с наднормено тегло, нито някое от децата ми. Даже едното изглежда така сякаш въобще не го храня.Според мен просто не трябва да се прекалява - всяка храна в нормални количества е полезна.
Вилико относно алергиите - големият ми син понякога му избиват пъпки, правихме тестове - нищо.Определено е от храна, но от различни видове. За себе си съм стигнала до извода, че ако храната не е съхранявана както трябва или наближава да изтече срока и на годност и тогава се получава проблем. Като малък му се случваше по често, сега май вече от 2-3 години не сме имали такъв случай. А за яйцата с хубавите жълтъци - дано наистина да са селски от  свободно бродещи кокошки, защото се оказва, че инжектират с нещо яйцата за да се получи такъв жълтък. Sick

И за да не е спам -  мразя да изхвърлям храна и слава богу рядко ми се налага да го правя. Готвя ястия,които моите мъже обичат, готвя  в по-малки количества, задължително супа и ядене.Ако нещо остане отива на кучето. За тази година най-ме беше яд за почти пълна тава с дроб сърма, която кучето омете с голямо удоволствие.По-принцип това ядене го обичат, но тогава всички се фръцнаха и Мурджо намаза Mr. Green

# 771
От сладко до сладко има разлика, нали?
Нищо против плодове, кисело мляко с мед(за който има нужда от подслаждане), домашно приготвени сладкории(не, че и те са много здравословни), но не ми казвай, че купиешките плодови млекца, бисквити, пасти, шоколади, и всякакви техни модификации( дори не се сещам да конкретизирам, просто в къщи не се купуват), бъкани с консерванти са много полезни. Аз съзнателно отрова на детето си не давам. Да си призная той и не обича, опитвал е, не е възхитен от вкуса, много съм доволна. Хората са Shockedкогато презрително им откаже зайо-байо, шоколадче и всички набедени за желани от децата т.н. лакомства. В магазина ме следи да не пропусна да му купя плодове, кисело мляко Mr. Green и сирене, купешки сокове и сладкории въобще не го блазнят Mr. Green
Яйцата не знаех, че ги инжектират Twisted Evil
Кога в Бг, най-после, ще има качествен контрол Tired

# 772
Има достатъчно продукти без консерванти и оцветители, само да кажа.

Това за яйцата и аз съм го чувала.
Вчера изхвърлих супа. Направен апредния ден и забравена на котлона, тоест извън хладилника. Та да, им авръзка времето с годността на продуктите и възможността от разваляне.

# 773
  • в здрача
Аз се убедих, че всяка храна е необходима, стига да не се прекалява. Щерката почти не ядеше сладко, едно че и бяха забранили заради един красив обрив какаото под всякакви форми и цитрусите /тест за алергия не сме правили, трудно ми е да се замъкна до столицата за един тест/ и друго, че треньорките им бяха спретнали една лекция по здравословно хранене. Е, да ама една сутрин за малко да припадне по време на загрявката. Пускаме кръв, урина, всичко в нормата, само захарта и на долната граница. Като чу, че трябва да яде и сладко да видиш как и светнаха очичките. А после детето си призна, че си е купувало от лавката шоколадчета през учебната година, ама през ваканцията майка и само на плодове и домашно мляко я подхранва.

За яйцата, честно малко ми е чудно как ще инжектират нещо и целостта на черупката ще се запази  newsm78 Егати и тънката игличка, която минава между порите трябва да е. Ние яйца ядем най-много през лятото. Всяка седмица по половин кора, ама знам точно кога са снесени, както и ареала на разходки на кокошките и диетата им. Когато сме им купували готови смески за повече яйца, вярно носеха повече, но жълтъците им бяха светли и не толкова вкусни, а когато храната им е разнообразна /като за кокошки/ носят по-малко, но пък вкусни яйца. Е, тази година открихме, че от едни прости охлюви не само носят повече, ами са и много вкусни самите яйца.

А лятото да се развали каквото и да е оставено извън хладилник е най-естественото нещо на света. Случвало ми се е и с домашно приготвени био продукти супа да ми се развали, еле пък ако съм сложила 1-2 бами. И за 3 часа навън вкисва.

# 774
  • софия
Ето за яйцата, жълтите жълтъци и щастливите кокошки:
Оцветител на жълтъка на яйцето и на кожата
Яйца от щастливи кокошки

Съпругата на единият брат пише във форума и обяснява, че оцветителите били безопасни и ги слагали, защото така искали на 'талианския пазар (пастата ставала "невероятна" Outta Joint). Дали вярваме или не, всеки сам преценява Thinking

# 775
Жената обясни, че оцветените жълтъци са били специално за износ - точно за производители на паста, които искат тя да бъде с определен цвят и за целта използват такива яйца, защото няма как иначе да оцветят тестото (а не защото ставало "невероятно"). Част от тези яйца е попаднала преди време на българския пазар, което не е трябвало да става. В яйцата не се инжектира нищо (не знам как си я представяте тази работа), а се слага добавка във фуража на животните.

# 776
  • в здрача
От бегъл поглед на багрилото - екстракт от червени чушки, дозата e от 0.5 до 6 кг на 1000 кг ФУРАЖ, значи не се инжектира яйцето с някакво си багрило, а все едно се добавят червени чушки към храната на кокошката. При това на 1000 кг, че то всичките ни кокошки на село го изяждат за 3-4 години. Ми те като ядат развалена диня също им се оцветяват жълтъците. Сега ако ви кажа, че на всичко отгове им даваме и пясък  и натрошени мидени черупки да ядат, за да са им здрави черупките... А другото - екстракт от невен, в още по-малко дози. А знаеш ли свободните /пуснати в определн ареал /кокошки какви треви и билки си хапват? То верно храната има значение за крайния продукт, ама все пак кокошките и червеи си хапват с кеф, че даже се и бият за тях.

То и аз "застрелях" и една роднина, която спряла била да си купува от комшиите прясно мляко, защото били слагали сода бикарбонат. То и аз слагам ако не го обработя до няколко часа след издояване, за да се обере киселинността, че иначе се пресича.

Втория линк не се отваря.

# 777
 ani27  съгласна съм с това, аз също внимавам какви сладки неща им купувам.Напр плодови млека не купувам, но ако им се дояде ще взема. 1 плодово мляко на 1-2 месеца няма да ги отрови.Искам да кажа,че не изпадам в крайности. Познавам майки, които забраняват на децата си, а децата ядат скришом от родителите си. А и "забраненото"  винаги буди по-голям интерес.Обяснявам защо еди коя си храна според мен не е хубава, с какво ще им навреди и така.В резултат на което, често изпадам в конфузни ситуации - малкото ми дете е на 4 години.Аз избягвам купуването на каквито и да е сокове/ били те уж натурални, степчета, газирани напитки/ с обяснението, че в тях има бои и консерванти, които са вредни. Хлапето най-редовно минавайки покрай соковете казва на висок глас "Виж мамо, колко отровни сокове има тук" Sick
За яйцата имам смътен спомен за репортаж за качеството на яйцата /беше преди Великден/ - тогава го чух това за инжектирането.И на мен ми се видя чудно как става това, но нищо вече не може да ме учуди. Thinking

# 778
ani27  съгласна съм с това, аз също внимавам какви сладки неща им купувам.Напр плодови млека не купувам, но ако им се дояде ще взема. 1 плодово мляко на 1-2 месеца няма да ги отрови.Искам да кажа,че не изпадам в крайности. Познавам майки, които забраняват на децата си, а децата ядат скришом от родителите си. А и "забраненото"  винаги буди по-голям интерес.Обяснявам защо еди коя си храна според мен не е хубава, с какво ще им навреди и така.В резултат на което, често изпадам в конфузни ситуации - малкото ми дете е на 4 години.Аз избягвам купуването на каквито и да е сокове/ били те уж натурални, степчета, газирани напитки/ с обяснението, че в тях има бои и консерванти, които са вредни. Хлапето най-редовно минавайки покрай соковете казва на висок глас "Виж мамо, колко отровни сокове има тук" Sick
За яйцата имам смътен спомен за репортаж за качеството на яйцата /беше преди Великден/ - тогава го чух това за инжектирането.И на мен ми се видя чудно как става това, но нищо вече не може да ме учуди. Thinking
То и моя говори така, но какво ти пука Mr. Green
Аз се гордея с него, и не се срамувам.........детето казва истината, тези сокове наистина са си отровни.

# 779
cecunka76 да не си гледала друг репортаж за това как се инжектират бои /безвредни принципно/ в яйце, което е заплодено обаче, после пиленцето се излюпва цветно - синьо, розово, зелено - цялото пиленце - перушина, вътрешности, абе всичко. Било някаква мода да подаряваш за Великден подарък - цветно пиленце  Sick
Горкото животинче, принципно обясняваха, че не им вреди, че са сини примерно, ама си е гавра с животното. Май от "Закрила на животните" имаше реакции и това се забрани.
Но не беше в България това  Peace

Ето:

http://www.kaminata.net/viewtopic.php?f=49&t=28028

Общи условия

Активация на акаунт