Изхвърляте ли храна?И ако не-как го постигате?

• 50 537
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 120
Добре, а защо готвите в големи количества, ако знаете, че няма да се изяде?

# 121
  • София
Няма как да зная дали ще се изяде - едно и също количество ядене веднъж едва стига за два пъти, друг път го влачим на три яденета и накрая писва. Или пък не всеки път се получава еднакво вкусно, или пък точно тогава се случи половината домочадие да яде навън... Вкъщи не сме рессторант, че да се готви по порция на човек в момента. И както написах, понякога се изкушавам и купувам повече.

# 122
  • Куциндрел
Веднъж се изяжда, веднъж не. Всичко зависи какво ни се яде в момента. Вчера може да ни се е яло боб, а днес нещо друго, но не и боб.

# 123
За съжаление се случва да изхвърляме понякога плодове и зеленчуци, най-вече защото майка ми пазарува и за нас, без да сме я молили, и не се изяждат.

# 124
Не, не изхвърлям. 5 години живеем заедно така щото да знам колко и кое се изяжда. Недоумявам що за пазар правите и то чак редовно - та да хвърляте храна...

# 125
Веднъж се изяжда, веднъж не. Всичко зависи какво ни се яде в момента. Вчера може да ни се е яло боб, а днес нещо друго, но не и боб.

Много сте капризни . Wink
При нас се яде това , което е приготвено .
Като свърши - тогава друго .

# 126
  • София

Много сте капризни . Wink
При нас се яде това , което е приготвено .
Като свърши - тогава друго .

И у дома е така.

# 127
Явно съм много стисната по отношение на храната. Де да бях за всичко така. Май готвя като в ресторант - толкова порции. И знам кой колко изяжда.  А откакто правя хляб, и това не хвърляме.

# 128
А не е ли по-лесно вместо да се готви за няколко хранения, да се готви за едно? Аз така правя и съответно рядко хвърлям, както казах. Точно защото не ни се яде два дни подред едно и също.

# 129
А не е ли по-лесно вместо да се готви за няколко хранения, да се готви за едно? Аз така правя и съответно рядко хвърлям, както казах. Точно защото не ни се яде два дни подред едно и също.

Не знам по-лесно ли е, но у нас е така - готвя /ако въобще готвя, защото по-често по-скоро приготвям набързо нещо/ всяка вечер. За друг ден не остава, пък и да остане - детето го изяжда на обяд на другия ден. НО аз готвя/приготвям/ само неща - които ядем и тримата вкъщи!

# 130
Ами да де, и аз така, и ми се струва по-лесно, отколкото да готвиш, да хвърляш и пак, така или иначе, да готвиш. То няма край тая работа.  Mr. Green Кофти е ако човек не обича да кулинарства, но пък тогава поръчваш готово и така.

# 131
Ами хвърлям често всъщност.
Ето онзи ден готвих зеле - ядохме вечерта, на следващия ден наобяд и остана 1 порция, дето никой не ще да я яде. А в чекмеджето на хладилника имаше 4-5 краставици, ами сбръчкали се - изхвърлих ги. Като няма кой да ги яде.
Кисело мляко - половин кофичка, вкиснало, изхвърлих го.
Ям колкото ми се яде, никога не дояждам начие ядене. И не връщам обратно в тенджера или тава, това не знам защо, ама ги е гадно, да върна обратно от чинията/ купата останалото в тенджерата.
Но пък имаме 2 кучета, котка, съседите имат прасе и кокошки, стар хляб и разни остатъци от храна прекрасно ги оползотворяват.
Плодове - ако вадя от хладилника и режа в чинии, всичко се омита, ако трябва мъжът ми сам да отиде и да си нареже ябълка, там ще си изгние ябълката. Наскоро експеримент с пъпеш правих -много го яде моя мъж, и е пред очите му в хладилника, и по цял ден си е вкъщи, обаче пусти мързел да си го нареже  ooooh! и пъпеша се развали, дадох на съседските кокошки и заявих на милото, че такова нещо като неговото не съм виждала  Rolling Eyes

# 132
  • София
то и не трябва да се връща обратно в общата тенджера или тава вече започната порция, защото по-бързо се развиват микроорганизми, които ще развалят цялата манджа. Пък и не е хигиенично. Евентуално може да се сложи в отделна чиния в хладилника, но рядко се прави.

# 133
За да се върне - трябва да остане!
Като готвиш толкова - колкото за една вечеря - най-много от дъното нещо да изхвърлиш, като миеш.

# 134
Рядко се случва да има за хвърляне, но тогава се носи на кучето на вилата  Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт