Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - Приказката Свърши - Тема 60

• 51 046
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Правото на по-бързия Joy Joy Joy Сега за наказание намери снимките за които споменах по-горе/стига да има такива/. baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 376
# 377
# 378
Така изглежда този който приготвят при нас.

# 379
# 380
Фалафел (  / f ə ˈ l ɑː f əl / ; Arabic : فلافل ‎, [falaːfil] ( / е ə L ɑ ː е əl / ; арабски : فلافل [Фала · FIL] (  listen ) ) is a deep fried ball or patty made from ground chickpeas and/or fava beans . слушам )) е дълбоко пържени топка или Пати от земята нахут и / или Fava боб . Falafel is usually served in a pita , which acts as a pocket, or wrapped in a flatbread known as lafa . Фалафел е обикновено се сервира в пита , която действа като джоб, или увити в flatbread известен като lafa . The falafel balls are topped with salads, pickled vegetables , hot sauce , and drizzled with tahini-based sauces . Фалафел топки са гарнирани със салати, мариновани зеленчуци , лют сос и поръсени с тахан-сосове . Falafel balls may also be eaten alone as a snack or served as part of a meze . Фалафел топки може да се яде и самостоятелно като лека закуска или служи като част от една мезе .

Generally accepted to have first been made in Egypt , falafel has become a dish eaten throughout the Middle East. Общоприети са били предварително направени в Египет , фалафел се превърна в едно ястие, се яде в целия Близък изток. Falafel is also often considered a national dish of Israel . [ 1 ] The Copts of Egypt claim to have first made the dish as a replacement for meat during Lent. Фалафел е също често се смята за национално ястие на Израел [1] коптите от Египет претендират да имат първо ястие, като заместител на месото по време на Великите пости. The hearty fritters are now found around the world as a replacement for meat and as a form of street food . Сърдечен бухти сега са намерени по целия свят, като заместител на месото и като форма на хранителни улица .

# 381
# 382
# 383
Рецепта за Фалафел  

•250 г сух нахут
•1 връзка магданоз
•3 ч.л. сол
•7 ч.л. готова подправка за фалафел или смес от по 1/2 ч.л. смлени ким, кориандър, канела, черен пипер, карамфил, индийско орехче, червен пипер и лют червен пипер
•2-3 скилидки чесън по желание
•мазнина за пържене

друга рецепта Фалафел
За кюфтенцата:
нахут - 2 ч.ч.
кромид лук - 2 средни глави
чесън - 2 големи скилидки
магданоз - 1 китка
кимион (млян) - 2 ч.л.
кориандър (млян) - 2 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
сол - 1/2 ч.л.
чер пипер - 1/4 ч.л.
олио - 2 к.ч.
За соса:
кисело мляко - 1 ч.ч.
тахан - 2 ч.л.
лимонов сок - 2 ч.л.
чесън (счукан) - 1 скилидка
кимион (млян) - 1/4 ч.л.

--------------------------------------------------------------------------------

Приготвяне на кюфтенцата:

Нахутът се накисва във вода за 12 часа. Ако има люспи се премахват.
Омесете нахутът и останалите подправки и изсипете в блендер. Блендирайте докато се получи добре раздробена гладка смес.
Оставете да почива 30 мин.
Оформете плоски обли кюфтенца взимайки смес колкото орех. Готовите кюфтенца оставете около 15 мин. за да запазят формата си.
В дълбок тиган загрейте олио достатъчно да покрие кюфтенцата. Изпържете кюфтенцата до златисто-кафяво.
Готовите кюфтенца се поставят върху салфетка за да се отцеди олиото.
Сервира се с ливански питки и сос от кисело мляко.

Приготвяне на соса: Смесете всички съставки за соса, пасирайте в блендер. Получената рядка маса замразете

# 384
Ванинка нахранихме ли те Joy Joy Joy Joy като дойдеш в София мини непременно по ,,Графа,, и ще ги опиташ, заедно с дюнерите  love001

# 385
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
E, с това за фалафела ме сразихте. Ще го правя, няма начин. А и по графа не е късно да започна да опитвам това, което казвате. Досега не бях се заглеждала какво предлагат по тези места освен дюнери.
Илка, как ме улучи  Hug Аз това парче откакто го чух в изпълнение на Сюзън Бойл обаче си го пея в кухнята. Пея е силно казано, защото моя мъж не мисли, че правя точно това Joy Joy JoyНо си слагам престилка като нея. Laughing
Сещам се за момента който искаш да видиш, но не мога да улуча едно клипче, дето го има точно така. Но и тук, особено след втората минута най-вече може да му се наситиш на този поглед

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 20:06 от vanina707

# 386
Eли браво Hugвижда се кой е по вещ в кухнята Joy Joy Joy
Момичета време е да продължим с уроците, за това който знае моля да ми помогне да се науча да правя гифчета.Предварително ви благодаря.  bouquet

# 387
Eли браво Hugвижда се кой е по вещ в кухнята Joy Joy Joy

За съжаление не обичам да съм  кухнята Joy Joy Joy Просто обожавам  ,,графа,, и в събота обичам да се разхождам по нея, но в последно време ми се случва все по рядко

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 20:36 от eliNIM

# 388
Ванина благодаря.Така като си спомняме моменти от филма все повече се обеждавам какви невероятни актьори са всички и положителни и отрицателни герои.Всеки един от тях даде всичко от себе си за да можем  да се насладим на този прекрасен сериал.

# 389

Общи условия

Активация на акаунт