АВГУСТинчетата ни красиви,стават вече на две години....-тема № 29

• 47 013
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Честит рожден ден на Кубрат! Много здрав, много силен, много умен и забележителен младеж да порасте!  Hug   bouquet  Hug
Скайпетя, честит прзник, маме!   bouquet

Аси, добре дошли отново в София! Аз не мога да ти помогна със заведение в тези райони.

Александра, аз също мисля че изобщо не трябва да се притесняваш за английския, даже трябва да се радваш, че така бързо е запомнила думички Кати. Няма как да не научи български, това е изключено просто.  Naughty Моето дете пък изобщо не го влекат никакви детски филмчета, аз пускам, обяснявам, то изобщо не ги отразява. Но виж книжките много ги уважава, прелиства ги и ги разглежда, говори си нещо дълго време. Само още не се е научила да слуша приказки, явно не е готова, рано й е.

Дю, наистина много са пораснали дечицата ти. Много са щастливи на снимките.  Grinning

Янче, направо ти се чудя и аз как ще издържиш до събота. И аз имам чувството, че ако я дам Софи на някоя баба за една седмица сигурно ще ми е много криво и странно. Ама то все ще се случи де.  

Леле, Силви, ти си героиня с две кърмачета.  Grinning Като те чета и аз не знам как ще се справям с две бебета - едното по-голямо, другото по-малко ..., а и помощ няма да имам..., ама здраве да е, все някак си ще се оправим, не съм единствената. Важното е да са здрави! А иначе и аз забелязвам в София от известно време страшна агресия. Чак се чудя от къде, преди беше толкова добричка и мила, сега е чудо на чудесата - все се сърди, посяга на децата по детските площадки, дърпа им играчките сякаш са нейни, а нейните си ги прибира и не си ги дава, сърди се, пищи, бие ни и нас с баща й, гони ни..., ужас направо  Shocked Аз се чудя от къде ги е научила тези неща, като вкъщи няма такъв модел на поведение, за да копира.  Rolling Eyes Аз се чудя как да постъпвам, ама много лоша е станала, обяснявам че така не се прави, че това е лошо, наказвам я, обаче то пак си знае неговото...  Rolling Eyes Какво ще става в яслата не знам... Сестра ми се смее "Да не те привикват всеки ден в яслата?!", казва ми, ама на мене хич не ми е смешно...

# 136
Пете,честит празник, да е жив и здрав Кубрат, много палав и щастлив!
Честито на всички рожденковци! Да са живи и здрави, да правят пакости понякога и да им позволявате да си играят тяхната игра по детски!
Децата бяха на село с племенничките и мама и сестра ми ги гледаха, гоолляяяям кеф, ходиха и на Враца и на другото село, сега са при другата баба, а ние с Митко ергенуваме когато не сме супер изморени.
Целувки, весело лято

# 137
  • Кърджали
Хариела, какво да ти кажа, освен, че стискам палци София по - бързо да се измъкне от този агресивен период. Кати въпреки всичките нерви, които демонстрира, слава Богу, засега не посяга. То е въпрос на време и това да се случи май, а не знам какво да направя за да не го допускам. Като си играят с братовчедчето и, се случва то да и посегне, Кати засега не му е отвръщала. Разревава се, но не посяга.И навън на площадката не отвръща ако някое детенце и посегне... Обаче, такъв един злобен поглед вади  Whistling, че имам чувството че само да замахне и ще отнесе детенцето не знам къде...
А бейби тв си и е някаква страст. Понякога се случва да забравя телевизора на тоя канал, докато върша нещо или просто докато се мотая /защото никак не обичам да е тишина в стаята,/, когато се усетя, я заварвам, че продължава да си седи и да си гледа детските... Или си играе и по някое време зарязва всичко, сяда някъде и гледа, после пак продължава да си играе. МВъобще ако я оставя и цял ден може да го гледа, имам чувството, че няма да и омръзне..Също както и рекламите по българските канали, телеманиак е това дете...Баща и като я чу колко английски думички е научила /те не ча са много, ама сигурно и толкова български знае/ и заяви, че трябва да и спра канала ...Да, ама да дойде той да я занимава като издивее дребното, пък и го ползва за да може да се измъкне незабелязано сутринта за работа...Не, че се притеснявам, че ням ада научи български, ама докато близките ме тормозят " що не говорила", тя ще ги шашне с някое изречение на английски май  Laughing
Иначе и аз много държа да научи езика, без чужди езици вече човек е за никъде.. И много се ядосвам на себе си, че така и не успях д аго науча като хората..

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 22:53 от Aлекcандрa

# 138
 [/url]

Днес моето най-малко момче става на цели 2 годинки!!!Да ми е жив и здрав!!!

# 139
Здравейте , благодаря за поздравленията от името на Крис. НИе двамата пожелаваме на вече поразналите дечица едно безгрижно детство , много здраве и усмивки. Ще ви почерпим с тортата от рожденния му ден Wink

# 140
Честит рожден ден на Кубрат (с малко закъснение), на Валентин и Алекс! Нека бъдат здрави, щастливи и усмихнати!   bouquet

Благодаря ви за милите думи за моите деца  Heart Eyes Това са снимки от рождения ден на кака Гергана.  Grinning

Хайде, дайте и вие снимки  Hug

# 141
  • Варна
Честит рожден ден (с малко закъснение) на Теди, Еванджи и Кубрат!   bouquet Честит рожден ден и на днешните рожденици Валентин и Алекс!    bouquet Растете здрави, игриви, щастливи дечица и озарявайте с усмивките си всички около вас!    bouquet Весел празник, майчета!    bouquet

Тази тема за агресията, която сте подхванали ми е болна тема, т.е. Дария не е агресивна към други деца, никога не е удряла дете, даже някой ако я удари няма да реагира, но е много истерична, когато не и дам нещо почва направо да вие(в буквалния смисъл) и чак почва да хълца от истерия. Оня ден трябваше да се прибираме от площадката, като почна да пищи, носила съм я до вкъщи, а тя се дере, рита, ужас направо, оставих я пред входа да отключа и като почна да се търкаля по земята, в това време излезе един съсед, срам голям ви казвам. Confused Направо незнам какво да я правя, аз като реша, че нещо няма да и дам, не отстъпвам, незнам защо реши, че тези истерии ще и помогнат Laughing, надявам се че по-скоро ще разбере, че така нищо няма да постигне. Mr. Green

Искате ли да си покажем по 3 снимки, от раждането, 1-вата и 2-рата годинка, да видим как са се променили децата. Simple Smile

Бубе, аз ти казах, но да се повторя, много е сладка Симонка. Grinning

# 142
Честит Рожден Ден на Валката и Алекс, (със закъснение) на Тедо, Еванджи Мари и Кубрат. Да са много здрави, палави и винаги усмихнати!
При нас е типи4ен лондонски ден - вали и е мра4но  Rolling Eyes а уж щеше да е 21 градуса... Последните няколко дена обикалях телевизорите, интернета, фейсбук (който е по-реален от всякаква друга информация) и следях положението в Лондон. Въпреки, 4е не сме там ни дели само една магистрала разстояние и дори и да знам, 4е тук не биха станали такива неща, пак си се притеснявах. Едни приятели с 2 деца бяха в "бойна готовност" да си зарежат къщата и да се пренесат в нас докато се успокои вси4ко. Абе...не е за разправяне. Дано вси4ко да е наиситна отминало и да няма пове4е такива агресии, 4е не си е работа да те е страх за сигурността на бликите си, а полоцията да стои и само да гледа  Praynig 
За агресията си говорите - пресен пример от в4ера. Бяхме на преглед с Макси в една болница. Той се заигра с едни книжки в 4акалнята и когато дойде нашият ред и дойде лекарката да ни вземе и да ни заведе до кабинета си на 2-я етаж ми беше меко казано невъзможно да го извикам да тръгне, да го хвана за ръ4и4ка, абе нищо, та го грабнах накрая да го нося и както и предполагах, запо4на да ме скубе, да ме дере, но докато стигнем 2-я етаж ве4е му беше минало и си седеше кротко  Shocked Жената се втрещи направо, но и обясних, 4е си е такъв и 4е не знам как да го контролирам и така си останах със срама  Blush Водих до и да го теглят в понедленик. Ве4е сме 12,700кг  Party  Mr. Green Но го мериха голи4ак, без памперс, а аз си мислех, 4е ве4е не се мерят така, но важното е 4е е на абсолютно същата линийка на разтеж от раждането си и до сега не е мърдал нито нагоре, нито надолу, дано все така да е. Те дори не могат да повярват лекарките как може да е толкова стабилен в наддаването си, като по у4ебник  Party  Heart Eyes
Да ви се похваля снощи как ме изненада - тати го събли4а за къпане и той естествено се дърпа и бяга из вси4ки стаи, та където го хване там събува 4орап4е, блузка и после вървим и обираме дрехите, но снощи той сам отишал и запо4нал да ги събира и да ги слага там, където ме е виждал мен да ги подреждам, но старателно - едно по едно 4орап4етата ги е занесал и ги е разделил, от блузката и панталонките  hahaha  Heart Eyes Книжките си подрежда от миналата седмица, а преди това го похвалиха, 4е и в детската градина много е помагал при събирането на игра4ките.  На мама помага4 ве4е ще е  Party  Joy В детскта градина ще запо4ват допълнителни уроци по танци и свирене на музикални инструменти, та се надявам да не изтървем много урока докато сме в България и да се вклю4им. Мисля, 4е ще му е много забавно в тези 4асове  Mr. Green Eто, на който му е интересно да види какво е: http://dinkydancers.com 
Айде, 4е пак ферман и никой няма да го про4ете  Mr. Green

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 12:10 от Lidiya_81

# 143
  • София
Здр. и от нас. Днес малкия ми разбойник прави две години, нека да ми е здрав и много щастлив.
Ето и една виртуална почерпка от нас.

Честито и на Валката. Да е много здрав и щастлив. Весело изкарване на празника.  bouquet  bouquet  bouquet

Получихме си подаръка от ribkata87. Тамън ни е както се вижда и от снимката.

Ужасно съм излезнала на снимката.

# 144
Честит рожден ден на Алексче!!!Много здрав и весел юнак да расте!!!!

dyndla, в колко часа е роден Алекс? Grinning

# 145
Честит рожден ден на Валентин и Алекс!
Честит рожден ден и на Кубрат!
От сърце им пожелавам прекрасно детство!
Честит празник мили майчета!

Като гледам децата масово навлизат в " критичните две" Mr. Green. Белослава още няма прояви на агресия, по-скоро на системно досаждане към по-големите деца Laughing. За сметка на това, в тръшкането се усъвършенства  Laughing. В магазин за дрехи или обувки вече е невъзможно да се влезе с нея. Вкъщи също като реши, че иска нещо и направо ляга на пода. Добре, че на вън тези изпълнения са рядкост, защото вече тежи и ми е трудно да я удържам. При нас основният проблем е, че винаги е била много послушна и не сме й се карали . И сега , дори и да се карам, тя ми се смее и си мисли, че си играем. Когато прекали започнах да я оставям по 1-2 минути сама в стаята, но после така идва да ми се извинява, че няма да ви описвам как се чувствам.

Янче, не знам как ще издържиш без Анди, но колкото и да ти е тежко, физически ще поемеш глътка въздух. Аз съм убедена, че тя се чувства прекрасно при баба си Hug Миналата седмица 2-3 дена водих Белослава при майка ми, заради майсторите и сега , като стане сутрин, започва да си събира багажа да ходи при баба и дядо Mr. Green
А ремонтът го започнахме в пристъп на умопомрачение ooooh!. Беше планиран за следващата година, но един проект на кухня ни хареса много и не знам с кой акъл я поръчахме. Тогава изобщо не ми мина през главата, че това означава ново ВиК в бокса, нова ел, после се оказа, че къртенето дойде малко в повече и независимо, че боядисвахме януари, пак правихме шпакловка, заради стъклото. Не е за разправяне. И всичко това точно след моите одисеи с пневмонията, заедно с Белослава и ходейки на работа ooooh!.
Минах през всички кръгове на ада. Всичко избирах с Белослава и можеш да си представиш какво избиране се получаваше Joy. Цяло чудо е, че съм успяла да нацеля цветовете. Наложи се да сменим само плота Joy. Но сега си имаме един резервен на тавана и след някоя друга година може да решим да освежим визията Laughing.
Майсторите ми скъсаха нервите с монтажа, но резултатът си заслужаваше. 

# 146
  • Sofia
Честит рожден ден на Алекс и Валчето! Да растат здравички, щастливи и много много игриви!  Hug   bouquet  Hug
Честит празник на мамите Дундла и Славена!   bouquet   bouquet

Ох, успокоявате ме като пишете, че и вашите деца се тръшкат, сърдят, удрят, скубят и т.н. Значи не само моето е зверче, явно им е от възрастта.  Mr. Green Дано само по-бързо да ги отпусне, че е адски натоварващо и притеснително понякога.

Гануше, хубава идея си дала за 3-те снимки. Аз съм съгласна.  Peace

Да ви питам, тези чиито дечица вече са на ясла, с какви дрешки пращате дечицата в яслата, по колко комплекта ви искат там за преобличане, ако се наложи и какви пижамки сте им взели за там, т.е. колко дебели, тип пролетно-есенни ли?

# 147
  • София
slavena80 - 9:15 сутринта.

# 148
  • Sofia
Диндла, а това тортата на Алекс ли е? Ако е, домашна ли е или къде сте я поръчвали?

# 149
Здравейте честито на рожденниците който съм пропуснала през тези дни в който нямам нет и благодаря ви искренно за пожеланията към моето момченце Hug
  Gift Днес честит рожденник на Славена. Да е много здрав Валчето и много да ви слуша

Общи условия

Активация на акаунт