АВГУСТинчетата ни красиви,стават вече на две години....-тема № 29

• 47 015
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Много благодаря на всички за милите думи за моето детенце!Да ви се връща всичко двойно и тройно! Hug Hug Hug Hug
dyndla, Валче е роден в 5:40.Беше ми интересно просто кое бебче първо се е родило,за това питах.А тая вечер докато вечеряхме си припомняхме момента как мъжа ми ме закара в болницата и как постоянно питаше санитарите дали да си ходи вече, докато накрая не излезе лекаря да му каже да си ходи и че ще му се обади като всичко свърши. Mr. GreenИ той се прибрал и блажено заспал.Нищо,че жена му се мъчи там,той си спи. Crossing ArmsЗа пореден път му се карах.А той ми казва - "Нямаше за какво да се притеснявам.Притесняват се хората без вяра.Аз знаех,че всичко ще е наред с вас."
Още беснее малкия и няма намерение да си ляга.
Лека нощ! Hug

# 151
Искаме и ние да подаряваме подарък, ако може да се включим, макар и по-късно.
Павел е гоолям инат, дева. Като иска нещо мрънка, докато не го постигне, ако го забаламосаш може и да мине, но така рита батко си, а като иска някои да му вземе или играчка или това, което си е гушнал и яде, ако неши, че няма да стане, дърпа до последно, на неговата да е.
Хари, нося по няколко комплекта дрешки и дълги и къси ръкаво блузки и гащи, панталонки, за пижамката като е топло слагам му една с къс ръкав и къси гащи, но като беше много топло две седмици спяха по памперси.
Славена, четем всякакви книжки, сами си ги избират и ми дават да им я прочета-Питър Пан, Мечето клепоушко, разни приказки с поука, шехерезада, Али баба... и много. А миналата седмица сестра ми беше взела на Павел една с твърди корици с една козичка и само я носи да я четат изразително.
Лека нощ

# 152
И няколко снимки от партито, което  беше в нас, защото времето ни изненада, а мн. исках да отидем пак на Витоша

# 153
Честит рожден ден на всички малки слънца,които през изминалите няколко дни станаха на 2 годинки-да са живи и здрави,много щастливи и усмихнати,да имат прекрасно детство изпълнено с много игри и радости,да пораснат умни и красиви дечица за радост на цялото семейство   newsm59  bouquet.Извинявам се,че не се обръщам поименно към всички малки сладури,но изтървах толкова много рожденици,че ще пропусна някой.Тия шофьорски курсове са ми заели цялото време,през няколко ден само надничам да ви видя какво правите и няма време за писане,дано поне взема изпитите от първият път Grinning

Видях много хубави снимки на дечицата,да са живи и здрави Heart Eyes

За тръшкането и агресията-Али също взе повече да се тръшка напоследък,особено ако е била при баба си (тя я глези много и не и противоречи изобщо и Али съответно много се лигави след като я взема,но при мен не минават номерата Sunglasses)Иначе засега не посяга на други деца,нито ако я ударят нито ако тя им се ядоса.Ако посягат да й вземат играчките или с друго дете имат претенции към една и съща играчка,започва да крещи силно и в повечето случай другото дете се стряска и се отказва.

Ганушка-и аз съм съгласна за снимките,само да навършим двете годинки Wink

Янче-представям си колко ти е криво без Анди,и другите момичета са ти казали,че на Анди ще и е супер при баба,няма съмнение,така че отдайте се на почивка и ходене по заведения,театри и т.н. с Миро  Grinning

Шайн-много ви е била натоварена програмата,но пък щом резултата е страхотен си е заслужавало Wink

Лека нощ

# 154
честит рожден ден на Кубрат да е жив и здрав и игрив
честит рожден ден и на Валката и Алекс,да са живи и здрави и много игриви

# 155
  • Варна
Днес май нямаме рожденици(или поне такива, чиито майки да пишат тук).

Шайн, да покажеш снимки от новия апартамент(ако искаш де Grinning), винаги ми е много интересно да разглеждам такива. Simple Smile

Хари, по принцип всяка ясла сама си ги решава тези неща, на нас ни искаха по 5 чифта дрехи и гащи, но аз съм занесла само два, защото Дарито е научена без памперс и фалове почти няма(като изключим че се беше наакала 2 пъти, като става от сън, според мен обаче не са я сложили навреме на гърне). За пижамата, аз съм занесла пролетно-есенна, с къс ръкав и къси панталонки, тъничка. За дрехите, с които изпращам Дария на ясла, вече гледам да са такива, за които няма да ми е жал, ако ги накапе или изцапа Mr. Green, в никакъв случай роклички, за което много ме е яд, само си стоят в шкафа необлечени, най-добре според мен с клинчета надолу, в никакъв случай светъл цвят Laughing, там си играят в пясъчници, въргалят се по земята, въобще не вярвам че при 20 деца може да се обърне внимание на всяко и за мен роклите са напълно неподходящи за ясла. В началото я кипрех с най-хубавите дрехи, но като ми се връщаше всеки ден накапана с нещо, което не може да се изпере и се отказах. Grinning Те лелките ми казаха, че тя и още едно дете само могат да се хранят долу-горе добре сами и ги оставят да се оправят, а хранят другите, които въобще не могат, уж имат лигавници, но.... Голям ферман ти написах. Joy

Skypetia, много ви е хубава тортата, ти ли я прави? И сте много сладки цялото семейство. Grinning

Jijin, успех на курсовете,охх и на мен ми се иска да изкарам, но все ми се струва, че съм закъсняла вече.

# 156
Pepejeans, радвам се да те видя!  Hug А също и за това, че има и други "ергенуващи", сирече зарязали детето/децата си по баби!  Joy Ние от известно време спряхме да четем книжки. В началото се кефеше, защото беше нещо ново, но после го прие като знак за лягане (защото само тогава четяхме) и не искаше. Скоро пак ще я пробвам. Ти виждаш ли се с Биби и Дани? Ако да, те утре имат рожден ден и ако ги видиш другата седмица, много да ги нацелуваш от нас с Андичка!  Heart Eyes

Шайнче, ама като се нанесохте нямахте ли кухня, че съм забравила?  newsm78 Радвам се, че резултатът си е заслужавал!!! Отмина ли съвсем пневмонията? А ръката ти как е? А какво стана с изследванията на Бела?  Hug

Жижин, кога ти е изпитът? Успех! Браво, че си се наканила. На днешно време човек без нкнижка според мен лично е като със завързани ръце!  Laughing Във ФБ днес Бо (ако се сещаш коя е) беше писала в статуса си, че един ден останала без кола и й се наложило 7 пъти да вземе такси!  Crazy Joy

За агресията или детския пуберитет, както там всеки го нарича, аз съм писала, че с Андичка много отдавна имаме проблем с блъскане/дране/щипане както на деца, така и на нас. Никога обаче не удря и не се кара, което ми говори, че не го прави с лошо чувство, а по свой начин изразява любовта си, а понякога имам чувството и че е метод за привличане на внимание. На децата най-често им се мята да ги прегръща с една задушаваща прегръдка и да ги целува, съответно често ги събаря. Естествено повечето дечица се дърпат и размрънкват, а тя се чуди защо. Напоследък обаче забелязвам, че е разредила самото бутане и щипане и залага само на грубоватата си любвеобивлност. По улици досега не се е тръшкала. Е, и тя започна лесно да се размрънкосва, когато нещо не е на нейното, но засега успяваме да увладеем такива моменти като я разсеем с нещо. Когато прекалява и много ме ядоса я затварям в някоя стая за 2 мин и се успокоява. Но, както казва Шайн, като излезне започва да се извинява "нааай, мамоо" хлипайки, питам я "ще плачеш ли още", тя "нее, нааай мамооо" и на мен всичко ми се преобръща, много жал ми става. Sad Но като цяло не мога да я определя като ревлива, бързо й минава. Дори когато падне или нещо се удари, в 90% от случаите не реагира - става и продължава. Дано така остане, но и да се попромени в това отношение все си казвам, че в яслата ще се научи.

# 157
  • София
Hariela - рождения ден го правихме в едно заведение "Калипсо" и от там е тортата. Тортата е козуначена. Всички бяха възхитени от нея. Предлагат я в "Романса" също. Там повече ми харесва. Много е лека и приятна.

# 158
Днес нямали рожденници? newsm78
Гануша да тортата я правих аз с една приятелка, която с голям опит в правенето на торти с фондан и вече поема поръчки за сватби, кръщенета и рожденни дни. Аз и бях чирака и забърквах цветове и разбира се помагах с идеи Wink.кубрат е голям фен на филмчето на Макуйн и се зарадва много на тортата Heart Eyes заслужаваше си 6-ст часовото и приготвяне.Най ме е яд само , че времето се развали и трябваше в нас да е парито, че в последния момент къде ти клубче да търся newsm78 , но пак стана весело за дечицата, макар че 3-ри приятелчета много ни липсваха, но така ще е който се ражда в разгара на отпускарския сезон ще е ощетен от присъствие винаги от към приятелчета Confused
 От мен хубав ден. Дано успеем да стигнем до морето и ние Heart Eyes скоро няма да мяркам в форума.
 newsm59 за скорощните рожденници

# 159
  • София
Привет сладурки!
Използвам докато бебето спи, а халата е навън с тати и чакам пералнята, да ви драсна. То трябваше да е изпрано, ама Боби врътнал програматора докато е работела до 0 и сега всичко от начало - гледам с повечко вода пере - явно е била по средата програмата - поне пералнята е оцеляла... Накарах му се и сега му е забранено да пипа - иначе все му давах той да я пусне, ама до сега не пипаше без мен...

Ние след едни невероятни уговорки със свеки и сестарата на мъжа ми ще ходим до Хисаря утре за няколко дни. Заради великите им планове дето и те не ги знаят не можахме навреме да резервираме и вместо днес, утре ще пътуваме. Ама както и да е, ще имам време за багажа  Rolling Eyes

Шайни, представям си просто какво избиране си му хвърлила - и ние все с децата се влачим за разни неща и все нещо недоглеждаме, та по 100 пъти се връщаме. Важното е, че ти харесва какво се е получило.

Скайпете, страхотна е тортата - направо може сладкарница да отваряте с приятелката ти!

Славенче, ЧРД на Валето на патеричка, да ти жив и здрав!

Диндла, ЧРД на Алекс на патеричка също. Много да те слушка, че ще имаш нужда Wink

Янче, аз от време на време си мечтая за една вечер без деца, ама скоро няма да ме огрее Wink

Ох още исках да ви пиша, но ще трябва да се захващам с багажите, че няма да са малко.
Качвайте снимки на сладурковците, то вече не сме много и сигурно ще успея да спретна нещо някоя нощ докато друскам принцесата. Ако някой е навит да помага е добре дошъл Wink

# 160
Привет.ТАзи сутрин ни събуди пощальона и донесе подаръка от Шайн.Децата много се зарадваха на двете колички, а блузката ще му я обличам с удоволствие- много е хубава!Шайн, благодаря ти!

Ето снимка от снощи да ни видите колко сме пораснали:

# 161
Свеки всеки ден питала Даниел какво да му приготви за ядене като му изброявала какво има, ааааааа, казах и по изключение да го пита, да готви и да слага каквото има, ако иска да яде. Днес си ги чух пак по тел, Дани много ми говореше, а Павел викаше "мама" и ме слушаше какво му казвам и като го питах тича ли по плочите до чешмата и играе ли си с водата, тои се затича и отиде да търси шишето с водата. Днес го замислих, на Р на дани да ги взема и да ги заведа три дни на море при кръсника му на Варна.
Целувки и може ли да подарим подаръче на някои, има ли желаещи дето не са участвали, като мен.
Отиваме с татко им да пием по едно-две.
Яна  Hug, като ги видя ще предам.

# 162
Силви, приятно прекарване в спа рая Hug! Пожелавам ви страхотен релакс.

Славенка, радвам се, че сте получили подаръка, със здраве да си го ползвате Hug!Страхотни сте с децата, пожелавам ви да си прекарате незабравимо на морето.

Скайпетя, много сте сладки цялото семейство и тортата изглежда прекрасно. Не се ядосвай за времето. Аз мисля, че в домашна обстановка стават невероятни партита. Поне при нас като съберем 3-4 деца и се забавляват много добре. Ако не беше такъв погром вкъщи и аз бях много навита за домашно парти, но следващата година ще опитам. На клубовете много се дразня, че повече от 2 часа не можеш да останеш , защото започва следващия рожден ден. Поне тук процедират по този начин и е много неприятно.

Гануши, аз мразя от дъното на душата си всичко, свързано с ремонти и обзавеждане Sad Laughing. Обещавам да пусна някоя снимка, но нека да завършим поне осветлението, а това ще ме изцеди емоционално и физически Crazy.

Янче, имахме си кухня, но беше правена от предишните собственици, когато е строена сградата- преди около 7 години. Аз за това написах, че започнахме в пристъп на умопомрачение, защото генералните ремонти ги бяхме планували за следващата година. Но всяко зло за добро Laughing. Така си напатих от майстори , че банята ще си я гледам със сегашните плочки поне още две години  CrazyCrazy .Нямам вече сили за такива екшъни ooooh!.
Благодаря, че попита за Белослава Hug. Урините за сега са чисти ако задържи така ще изчакаме няколко месеца, защото тези изследвания не са болезнени, но са много голям стрес за детето в тази възраст, защото още не може да се успокоят, за да видят, че няма нищо страшно. Така или иначе целта е да не се допускат инфекции в урината. Дори да се окаже най- лошия вариант - рефлукс, пак се изчаква да се израсте и не се бърза с операции. Та в това отношение , докато урината е чиста, оставам спокойна.
Аз се оправих, благодаря Hug

Ние се настройваме за море в началото на септември. Кажете с какво хранехте децата на морето newsm78.
За дрехите в яслата съм приготвила клинчета и блузки, защото в Пловдив до късна есен е доста топло.

# 163
Ехо, нали не сте ме забравили.
Съжалявам, че се затрих точно по рождените дни на малчовците, но .... така се получи. Имам си 4 деца вкъщи и бабата е на гости на сестра ми, така че грам помощ нямам  Mr. Green Mr. Green Mr. Green И не смогвам много, много да пиша и чета, понеже имам купища снимки от Монако, които искам да оправя, за да ги пусна за печат. Та като ми остане малко време между децата и сядам на фотошопа  Laughing Laughing
Честити рожденни дни на всички прекрасни малки пораснали дечица. Да са живи и здрави, много да слушат мама и тати и прекрасно детство им желая. Да се чувстват поздравени всички малки и големи, съжалявам, че няма да ви изброя поименно.

Видях прекрасни торти, прекрасни дечица.
Успях да ви изчета и да ви зарегистрирам  Laughing Laughing Laughing
Бърборанка без Анди, почини си хубаво.
Ганушка с притеснения за Дарито и тръшкането - дано се оправи.
Шайнче - тежък ремонт, ама пък ще ви е уютно сега.
Дю се завърна  Hug
Хари, още малко остава. А относно тръшкането на София - въх, дано скоро премине. Аз пък да ви кажа, Дани много рядко се тръшка и плаче. Само ако му вземем въртолета стават циркове, иначе никога за нищо не се сърди. Но имам пък друг проблем. Не е изобщо агресивен към децата, но пък просто не иска да си играе с други деца, иска да си играе сам, ако някой се приближи към него или иска да си играе с него и той бяга и идва и се скрива зад мен. Вече незнам какво да правя. И с братовчедка си не искаше да играе много, а тя толкова му се радваше. Само вика кака, кака като я няма, а като се появече и бяга от нея. Незнам защо, дайде съвет какво да правя. С Томи иска да си играе, дърпа го за ръчичките, милва го и го целува, не ревнува изобщо. Но с други деца - не и не. А и не говори още, 10 думи сигурно казва и аз много се притеснявам. Всичко разбира, но не иска да говови. Вече махнаме изцяло памперса, от един месец насам. Досега имаме само два пропуска (напишване). Казва си с дърпане на гащите, че иска да пиша (ако не може да ги смъкне сам заради колан) или направо си ги смъква сам (ако може) и си сяда на гърнето.
За детските градини - ние най-рано догодина можем, ако изобщо го вземат. Ще пробвам де.
Ох, много исках да пиша на всички, но трябва да ставам, че да се къпя и да ходя да спя, че съм леко уморена.
Силви, браво на теб, с две кърмачета   bouquet  bouquet  bouquet
Иначе само с две думи още да ви кажа за Томи - на който му е интересно да чете де: расте детето и хубавее  Joy Joy нали си е моето, вече се обърна няколко пъти от комер по гръб. Вири главата яко, много е послушен, буди се по един два пъти на нощ, но като цяло много добре спи. 6250 гр е и 62 см. А Дани дребосъка е 11 кила и 85 см. Слабушко голям е. Всички гащи му падат, купувам му панталонки за 9-12 месеца и са му големи. Сега като махнахме памперса и няма какво да държи панталонките и падат. Купили сме колани, ама не на всички дрехи стават.
Та да ви разкажа един майтап. Като бяхме в Монако и сестра ми ни подари много дрехи. И аз виждам едни панталонки и викам, чакай днес ще облека Дани с тях. Обувам ги аз и викам на кака: абе малко са му тесни, ама става. А тя поглежда и вика: Ееее, че те тези са за Томи бе. Гледам, те за 3 месечно  Joy Joy Joy Та така, дребосък е Дани.
Ганушка, айде и аз ще кача снимки 0,1,2, но да мине рождения ден и да го снимам.
Славена май питаше за книжките - Дани ОБОЖАВА да чете книжки, всякакви, най-обича книжки с картинки за животни. Ето да го видите как си чете Simple Smile

In his own world, 53/93 by Тracy-T, on Flickr

Айде лека нощ и честит рожден ден на адашчето Дани на Биа, на Коко на Сънчо и май това са от пишещите. Да са ви живи и здрави юнаците. И много да ви слушат. Биа, да му направиш много хубави снимки на Дани  Mr. Green  bouquet  bouquet  bouquet

# 164
Честит рожден ден на всички дечица, които отпразнуваха от последното ми включване насам! Да са живи и здрави!

Славенка, много са сладки мъжете ти. Валето много е пораснал.

Трейс, от де 4 деца ги събра бре. И Соня още е 11 кила, но мисля че няма 85см  Grinning и тя носи все още дрехте и дъкките си от преди една година, а има едни дето са за 6-9 месечни и те още и стават. Ама нали е момиченце и с клинчетата проблем няма, само дето са и къси. А никак не изглежда слаба, сигурно защото не е висока и изглежда доста пухкавичка. Страшна е снимката на Дани с книжката!

Лиде, почнахме с двора, ама то тая работа няма край брат, направо...а и тия с багерите могат да дойдат чак ноември и сега се чудим дали да не ги огложим за догодина пролет, че ноември за какво ни е вече като то зимата идва и май по добре парите да ги дадем да оправим в мазето, а после за навън напролет. Ама ние иначе каквото можем си го правим сами, аз даже почнах сама да си терасирам единия баир дето е по полегат, та да видим кога ще го свърша. Те за там ми трябват хвойнички да ги засадя, на някои от тераските, та по малко да расте трева и да няма много за косене там.

Магаренце, пратих подаръците в сряда. Не знам дали бяха добра идея, купих на мойте същите, голяма игра пада, ама...дано да нямате витрини и много етажерки с чупливи неща у вас, а и да се извиниш от мое име на съседите ви  Laughing. Има две неща, които са специално за Деската, едно за Митко, и другите нещица за общо ползване. Дано да пристигнат.

Честито на Дани и на Калоян! Много здраве, щастливо детство, дълъг и ползотворен живот! Местит празник и на мамчетата Бия и Сънчо!
Лека нощ ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт