"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 870
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро Simple Smile

brazilka, да не би да търсиш този линк? http://xedra.wordpress.com/2009/11/27/poop/

Insaid, зверче, тук има и за кървавите жилки в акото : http://xedra.wordpress.com/2008/01/17/blut-im-stuhl/ Дано да е безобидно ! Praynig

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 09:10 от *Oryx*

# 616
Carry - мерси за закусчицата! Ей това ми е любимата...ммм

Тази сутрин съм толкова недоспала...Оги към 4 след поредното хапване започна яко да рита с крачета и да боксира с ръчички (ама е един як, а спим заедно) и чак към 6 заспа след като последно опитах с повиване...Малко след това се събуди щерката и дойде време за градина ..така, че днес гледам лошо  Rolling Eyes  А Оги още си спи... Thinking

ВяраВики - ти да не усвояваш езика на бебчо?  Wink Къде се губиш?

Зверче, Инсайд - стискам палци да няма проблеми при бебчетата!  Praynig

Моя младеж продължава яко да пълни памперсите. Не знам колко е наддал този месец но вече доста ми тежи. А и добре си държи главичката изправена, даже се върти любопитно оглеждайки всяка нова обстановка...Уф събуди се

# 617
  • София
Добро утро!

Инсайд, дано всичко е наред, с теб сме Praynig

зверче, стискам палци жилките да се окажат нещо моментно и днес да ги няма Hug
Малко ти завиждам за режима, но при нас няма как да се получи засега - ние излизаме винаги вечер след храненето в 6-7...Ще се опитам да направя нещо по въпроса от есента.

За кърменето - аз имах далечна позната, която отказа изобщо да кърми бебето си, защото "не възприема гърдите си по този начин"  ooooh!  Мисля, че за такива момичета говорят симпли и силвия.  А ние добре се познаваме вече, макар и с някои само виртуално, и знаем за усилията, която всяка една полагаше и полага да кърми.  Според мен в темата има уважение към грижите на всяка една майка към нейното дете Hug

Хубав ден и софиянки - какво става със срещата?! Crazy Може би чакаме Ваче....

# 618
Здравейте.

Зверченце, дано днес всичко е наред с акитата и вчера да е било инцидент

Кари, благодаря за прекрасната закуска.

Мама Ани, за съжаление не мога да ти помогна.

хеберлеа, легни сега да си починеш докато Оги спи.

Хубав ден от мен

# 619
Добро утро.
Уморена съм от сутринта, ужас. А имам да готвя. Снощи Йоана си легна в 21.30, но в 22.30 вече беше на вълна игра. Това дете се наспива толкова бързо, че не знам на кого прилича. С Марти ги оставих да погукат малко, тя така му приказва. Такова говорене до сега не е имало, много мила картинка бяха. А пък аз вместо да им се радвам, бях крива. Може би заради това, че писах в темата този раказ, после се ядосах, че детето не спи и развалих май хубавата вечер. Йоана заспа чак в 0 часа. Както и да се опитвам да приложа някакъв режим, тя си знае нейното. Ама все пак си е овен, рогатичка е. Зверче, теб те поздравявам за режима. Аз не мога да направя нищо, ако Йоана не ми съдейства. Може да предложа храна, тя да откаже и след 2 мин да реве от глад и да хапне огромно количество. Инатичка си е.
Бразилка, аз доколкото четох за акитата знам, че е нормално да има парченца като семенца вътре, ако за това питаш.
Инсайд, стискам палчета да е ок всичко.
Мама Ани и аз не мога да помогна.
Хелън, Кити, Бразилка  Hug

# 620
  • софия
Добро утро,
Инсаид, Зверче, дано всичко е наред Hug
Деска много силно те гушкам, поплаках си, после гледах снимките на Йо и пак си поплаках този път от радост. Heart Eyes
Чин HugТолкова си права че това което ти се случва на теб на нас ни се случва по късно забелязала съм го, така че ти си ни много полезна, а и няма да забравя, как въпреки че ми е второ дете бях на косъм да започна да изцеждам първия месец и ти тогава  ми каза в никакъв случей че ще ми намалее кърмата, твоята подкрепа няма да я забравя и не само тогава и в много други моменти Heart Eyes
За кърменето, съм съгласна с много от написаното, за мен е важно в болницата да се дава адекватна помощ, която аз не видях и при двете си раждания, след това първия месец е много труден и преломен момент в който много лесно поради ред причини може да се посегне към шише, малко и въпрос на късмет, имайте предвид че не всички имат нашата привилегия да се подкрепяме тук във форума и да получаваме съвети.Така че е много трудно не бих упрекнала никоя мама, само тези с цигарките и това че не може да си излиза вечер ми иде да ги #2gunfire
Ние не сме спали нощес Дани го боля корем изкарах си акъла, дано не е нещо сериозно, на всичкото отгоре се скарахме с мъжа ми. Забелязала съм че винаги като се караме за незначителни неща се случва нещо което ми показва че има по важни неща.
Кити това си мислих когато Дара се разболя се бяхте карали с Пламен, дано неприятностите който имахте са ви сплотили.
Е аз съм кисела и недоспала, но ви желая много хубав ден.

# 621
  • София
Привет и от мен, чудех се..дали има някоя мама от Света троица или наблизо....?

# 622
  • София
Привет  Simple Smile

Инсайд, много се надявам всичко да е наред при вас  Praynig

Деска, и аз те прегръщам  Hug Трудни моменти си имала, но са вече зад гърба ти, много здравичка да расте Йоанка  Simple Smile

Аз и друг път съм казвала - изобщо не се надъхвах предварително, защото от опит в други ситуации - после се разочаровам. Надявах се де, поне 2-3 месеца да кърмя, ето че това време минава, оттук нататък е бонус кърменето  Simple Smile
Аз дори и тези майки, които са имали възможност да кърмят, пък не кърмят, не обвинявам. Всяка жена си знае психическото и физическото здраве, не вярвам да има майка, която да не желае да расте здраво детето й.

Иначе като временен резултат от този кърмачески период - изобщо не чувствам "свои" гърдите си. Преди ми бяха силно ерогенна зона, а сега ги чувствам все едно съм ги дала на заем на бебето, нищо, че си ги нося  Laughing. Гледам, че при секс и мъжът ми не им се застоява много много  Laughing

Аз да ви се оплача - разби ми се съня. Преди можех да заспя за минути навсякъде, по всяко време. Сега през деня много рядко да успея да заспя, по-скоро да задремя, а вечер си стискам очите по един час поне  Tired Хем съм уморена, хем сънят ми бяга, ужас. А като сложим и будещия се по няколко пъти на нощ за ядене Виктор картинката е, че съм крайно недоспала. Имам червени капилярчета в очите.

Чин, щях да ти пиша - опитай се да се отпуснеш на сватбата. Това са толкова хубави поводи, а сега като сме майки на малки бебета са и много редки, не си струва заради свекървата да не им се наслаждаваш. Така или иначе тя е баба на детето ти и няма как да не го вижда в бъдеще, мен моите също ме дразнят, но се опитвам да съм над тези неща.

# 623
Ох, момичета, тази темичка тотално я изпуснах откъм включване, иначе чета когато и по колкото стига времето. Пък то напоследък никак не стига. Бебко си е "изместил" пристъпите на колики рано сутрин и почти не се наспивам, а през деня готвя сватба. Прав е бил този, който е казал първо булка после люлка. Хихи. Нее, за нищо на света не заменям това, което имаме сега, разбира се. Но си е голям зор да организираш нещо голямо.
За кърменето, понеже виждам, че има дебат - мисля, че има много какво да се желае от здравните заведения. Не че не насърчават кърменето, но Деси е права - всеки дава различна информация, не мисля, че имат каквато и да било обща политика да стимулират майката да направи всичко възможно да кърми. А в цялата суматоха след раждането и "полезните" съвети на баби, свекърви, лели...и стреса...толкова е лесно да се окажеш объркан и да не се справиш при цялото си добро желание да кърмиш детето си. А и ми се струва, че педиатрите с лека ръка пристъпват към дохранване при най-малката необходимост. Някой беше писал, че е странно как толкова много жени напоследък дохранват поради липса на кърма... ами ето, има си обяснения.
При нас с бебо успешното кърмене до момента е в много голяма степен благодарение на силния му сукателен рефлекс, благодарение на който засука от мен веднага въпреки че бяхме разделени 1 седмица след раждането ми. Кърмата ми дойде в деня на изписването ми (той остана в кувиозче още 4 дни) и аз започнах цедене на всеки 3 часа , упорито - по един час църках с помпата и успявах да вадя по 40 мл. коластра.
Първите дни с бебчо имах кофти болки в зърната докато сучеше, а и с неоформени зърна - успявахме само със силиконки - и досега сме така, и като се добави, че майка ми (която не е успяла да ме кърми) беше напълно убедена, че на бебо не му стига, че се храни прекалено дълго и не си е работа и какво толкова страшно има в АМ...абе ако не беше магарешката ми упоритост можеше и да се откажа.
Мисля, че в такъв момент е най-важно да се получи подкрепа , ако не от обкръжението, то поне от консултант по кърмене - аз се свързах с такъв веднага и много ми помогна - не толкова със съветите , а с това, че ми каза: добре се справяш, продължавай така, идеални сте.
Много ми помагат и статиите в ЛЛЛ и другите асоциации за подкрепа, че лактацията може да се увеличава, че има какво да се направи, когато има проблем, че не е необходимо веднага да се дава шишето, преди да са проверени тези техники. . . но тези неща обикновен педиатър няма да ти ги каже...
така че никой не бива да съди майки, които не са успяли, а и никой не е застрахован, че ще успее да кърми...но тук във форума мисля, че имаме подкрепата една на друга, която ни е необходима! Hug

# 624
Привет Wink
Деска, толкова тъжно ми стана, самичка без Йо  си тръгнала, не мога да си представя какво ти е било Hug
Инсайд, Зверче, стискам палци, дано всичко бързо премине.
И аз уж не бях от неинформираните майки по въпросите с кърменето. Но теорията и практиката са две различни неща. И също си повтарях, че ако нещо не се справя не е голяма драма обаче доста драматизирах в началото като не се получаваше, все едно това ме правеше лоша майка.  Съсипвах се, стигаха ми самообвиненията, какво остава за чуждите. Околните също имат голямо значение - не само приятелките в парка, а семейството и тези, които уж са дошли да помагат. Аз също смятам, че свекървата  при Чин изигра сериозна роля, а също и моята - факт е, че кърменето на поискване у нас започна след като тя си тръгна. Но съм си направила изводите и живот и здраве с второто нещата ще бъдат другояче.  Иначе и аз само добри думи мога да кажа за акушерките от ТК - много дължа и на Вихра и на Серафимова. На тръгване педиатъра там ме посъветва да кърмя на поискване, после нашия педиатър каза яж супа за кърма и дохранвай.
Цвети, и  аз съм забелязала същата закономерност с кавгите. Ние от време на време се сдърпваме нещо, но се е стигало до сериозни конфликти и намерения за раздяла.
При Крум от два дни е започнало онова ръмжене на гърдата, особено след 5 минути, като поомекне вече. По принцип е изградил режим на 3 часа, с нощна пауза около 5. Снощи обаче заспа в 11 и ме събуди тази сутрин в 6. Отделно сега като се стопли пак започнаха пъпките, а тази сутрин пак се борих с упоритите крусти. Забелязах че освен по гушката  зачервяването вече има и зад ушите, като подсечено. Мазнах със Судокрема леко, дано се оправи.
Съншайн, аз едва успявам да се организирам с домакинските задължения, а ти сватба стягаш. Браво, момиче  Hug

# 625
Ето Никола на 2 месеца: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2335286338657.137588.1144791217
Няколко семейни снимки.

# 626
Здравейте, момичета!

ЗВЕРЧЕ, ИНСАЙД, как сте?

ЦВЕТИ, мерси че ме мислиш, мила Hug, но нещата при мен не са никак розови- караме са за дребни неща, нямаме интимни отношения повече от половин година сигурно........., аз се чувствам майка, но не и жена- поне Дара ми е утеха, заминавам за месец при мама и там ще имам време да помисля......Винаги има нещо, което да ни тормози, но всяко зло за добро ..............

# 627
Съншайн, браво бе... Simple Smile Ние верно не можем да я свършим вкъщи, пък ти и сватба.

Мушмуронко, и при нас се е стигало до намерения за раздяла. По-скоро от моя страна, но понякога наистина припатквам, а не знам моя мъж ли е толкова хубав или жените са станали нахални, не спират да нахалстват, как не ги е срам- жена и дете има...  Close

Деси,  Hug кошмара на всяка майка е да си тръгне сама от болницата.

Цвети  Heart Eyes  Hug Наистина има такава закономерност, вселената ни показва, че има много по-важни неща, но и дребните проблеми не бива да се пренебрегват, че после... много се натрупва.

Мейдънли, и аз преди можех да спя по всяко време, където и да било. Сега въобще не лягам през деня, ако през нощта спя 4-5 часа си е супер.

Много топло днес...

# 628
ЧИН, мисля, че именно децата правят нещата по-интересни за подобен род жени- така си доказват, че са по-силни от всичко свято #2gunfire

# 629
Благодаря ви момичета. Наистина е ужасно да оставиш детето си в болницата. Всички ми викаха - успокой се, тя там е по-добре, да ама не. За мен това не беше успокоително. Просто исках да си гушкам детето. Сега вече всичко е зад гърба ми. Но като се обърна назад, наистина много неща като съвети можеха да ми дадат от болницата. Добре, че инстинкта ми сработи. Аз я будех постоянно, за да яде - поне на час в началото и така докато започне сама да се събужда. Всички ми викаха не я храни толкова често, не я буди тя като огладнее сама ще си поиска. А на скоро чак попаднах на една статия и се оказа, че съвсем правилно съм действала. А като се сетя, че там се опитваха да й направят 6 часова пауза през нощта  #2gunfire Много е неподготвен май персонала в болниците и дано скоро се оправи.

Чин, то нахални жени винаги ще има. Щом Слав не им обръща внимание, не бива да му се ядосваш за това. Пускай ги по течението както се вика и хич не ги мисли.

Кити, дано ви се оправят проблемите, защото вие тъкмо се сдобихте с един дар и не е хубаво сега да не се разбирате и да се карате  Hug

Общи условия

Активация на акаунт