"Август месец е вече тука, Юнчето весело почна да гука" - тема 3

• 26 869
  • 768
  •   1
Отговори
# 630
Привет и от мен, чудех се..дали има някоя мама от Света троица или наблизо....?

Аз  Mr. Green
Живея в Толстой, обаче съм моторизирана и винаги след лекар (в Полимед) ходим в градинката с корабчето, а и не само тогава.  Grinning

Режим и аз не съм се опитвала да правя, просто правим едни и същи неща по едно и също време почти (  Mr. Green то тва си е цял режим!), а пък тя Сиана сама си изгради режима за сън. Още от началото си правеше 4-часова пауза нощем, като постепенно си я увеличи до 7-8 часа в момента.

КитиHug , дано като се отделиш известно време и видиш как ще е когато сте далече, да вземеш най-правилното решение. Само едно - най-важното за Дара е ти да си щастлива   bouquet

Момичета, Ваче кога се връща? Ние заминаваме в неделя, дано не пропусна първата среща на бебоците  Praynig

Сиана от снощи не е акала, наистина като слузеста беше тази жилка вътре, но ми казаха, че може и да е от лактулозата - ще видим.  newsm78

# 631
  • Sofia
Здравейте!
Голяма жега, наистина... Аз днес ще ходя за последния болничен и дето досега ви разправях, че трябва да се пазят копия от предните болнични, оказа се, че нямам на единия.  ooooh! Но разпечатах данните от сайта на НОИ и дано не се налага да се разправяме.

За кърменето наистина много-много не помагат никъде, добре че в ТК имаше плакати как се слага бебето правилно да суче. И сега, както ви писах, педиатърката щом смята, че ми е намаляла кърмата, вместо да предложи начин да я увеличавам, тя веднага ми изписа АМ. Поне не направи забележка, че се храним по 10тина пъти на ден.
Снощи наистина реших, че ми е намаляла, бебето рева цяла вечер, не щя да яде особено, аз през 20 мин. се опитвах да го слагам на гърда, но за повече от 2 мин. не се задържаше. Накрая май хапна повече и заспа, не помня вече... Но през нощта се е будил веднъж и ревал, а аз до него не съм го чула  ooooh!, мъж ми от съседната стая дошъл да го успокоява. А гърдите ме боляяяха от тормоз, чак преди малко ми поразмина.
Днес съм на жито...

ММ пък само си иска гушкането, на мен хич не ми е до това, а и изобщо не разбира, че ме болят гърдите.  Confused

Деска, не се връщай към лошите моменти, най-важното е, че имаш жива и здрава Йоанка, независимо от трудностите! Излязла си от болницата без бебе, но все пак го е имало!  Hug

Кити, все мислех, че са се пооправили нещата при вас....  Sad

Зверче, Инсайд, надявам се всичко да е ок с бебоците! Миличките!!  Hug

И ние нямаме режим, напоследък забелязах обаче, че си иска по някое време към 9 банята и в 10 и нещо заспива. После може и да се буди, но дори вчера при целия рев, кротна за малко по това време.

Ани, много е пораснал Никола! А Иван какви червени устни има! Страхотни сте всичките!

# 632
Чин  Hug много мило че ме мислиш...но вече съм толкова уморена, че не мога да заспя... трудно ми е и да чета и да пиша...пак ще се кротна да видя дали ще се получи...

Деска - наистина си постъпила много правилно като си се доверила на инстинкта си! Така си е честото поставяне на гърда (цедене ) особено в началото е ключово за успеха в кърменето! Невероятно е, че още имаш търпението!   bouquet

мен пък новите ни педиатърки ме изнедадаха - окуражават кърменето на поискване!

# 633
  • София
Привет и от мен, чудех се..дали има някоя мама от Света троица или наблизо....?

Аз  Mr. Green
Живея в Толстой, обаче съм моторизирана и винаги след лекар (в Полимед) ходим в градинката с корабчето, а и не само тогава.  Grinning

,

Ха така, аз всеки ден почти съм там,странно как не сме се видяли..но аз вися по-скоро от към църквата...но ще ми е  драго да се видим  Grinning кажи кога сте на кораба Simple Smile

А за акото на хлапетата,моето отдавна спря да ака всеки ден, веднъж на 3-4 дни го прави и то обилно  Embarassed е

Момичета,ПОДАРЯВАМ чисто нова неотваряна опаковка Гармастан-ако някой има нужда...както и кутия с  Аптамил Имунофортис 0-6 месеца-само едно ядене има от нея, а я подарявам защото ми го смениха,както вчера писах пак с Аптамил от АР-това против повръщане, че нали се оказа че имаме рефлукс...храната е годна тази и още 2 седмици.

А за паузите,моето момче вече ги прави по-големи 7-8 часа Simple Smile и се спи Simple Smile

# 634
Охоо, че голяма пауза. Моето дете не прави повече от 5-6 часа, но и така няма да се оплаквам..  Rolling Eyes

Нико има режим и гледаме да го спазваме, но винаги търпи промени...

Кити, дано нещата се наредят.
В този ред на мисли, като споменах наглите жени, и при нас скандала не закъсня.
Лошото е, че вече ми става доста безразлично..
Мисля въобще да не ходя на сватбата в неделя. Да си ходи сам, както ще ходи на ергенско парти, така ще си ходи и сам на сватба.  Naughty

# 635
  • София
Чин и аз в неделя съм на сватба  Grinning

# 636
  • София
Хайде вземете ме и мен деее  Praynig Така да ми се тропкат хорца... От моята сватба не съм играла  Mr. Green. Иначе преди да разбера, че съм бременна ме заведоха на чалготека и последните ми изяви бяха някакви луди гюбеци, ама то на 200 грама всичко може  Twisted Evil
Някои сватби вече ги правят по-тематични - музика според аудиторията, но за мен сватба без хора не  е сватба, ако ще да са само от хеви метъл фенове  Laughing

Иначе се очертава аз отново да пропусна срещата  Sad Ама така е, който няма книжка, съответно и кола е трудно подвижен из София.

# 637
Момичета, нямам никакво време тези дни, обикаляме от сутрин до следобяд с количката по парковете. Следобед сготвям, чистя набързо и вечер излизаме с мъжа ми за вечерната разходка. Продължавам активно да чета по пейките и детските площадки.
Благодаря ви за пожеланията за р.д. и за месечинката на Диди  Heart Eyes
Сатурновата дупка онзи ден доста дълбока излезе, то пък цял ден само несгоди, но да сме живи и здрави, добре, че мина  Simple Smile
Много трогателни постове имаше тези страници, аз също ако не бяха консултантите и подкрепата от майка ми едва ли щях да успея. А майка ми е минала по пътя на Деси - с цеденето месеци наред и даване от шише, но все пак - кърма. Тя много вярваше в мен и при всеки проблем ме успокояваше и окуражаваше. За разлика от други хора, които вдигаха вежди и се чудиха защо пък се пъна толкова.
Изчезвам, че плачат за мен.
 Hug

# 638
Magnet, ако не успееш да подариш млякото, може да направиш течен шоколад. Става страхотен със сухо мляко.  Peace

# 639
МамаАни,Мушморонко,Магнет,наистина големи паузи.Не ви ли намалява кърмата така или ставате посред нощите да цедите.Аз имах неблагоразумието да направя 9-10ч пауза и положенивто стана трагично с кърмата.
Ани,много сладък Никола-прилича на бебето Дарис от рекламата на Теобебе.
Кити,и аз си мислех ,че са поутихнали разправийте с Мм.Има  такива моменти.Дано свършат вече.

# 640
  • София
Привет....
Крис днес не е акал още и не знам дали е ок, но пък за сметка на това аз съм с разстройство и ме боли корема..нищо чудно да е вирус и от това той вчера да беше така...Иначе той е добре поне видимо, смее се, спи си, същите неща, дори днес не е ревал изобщо Rolling Eyes
То май аз нищо не мога да пия, педиатърката каза само пробиотик и да ям само сухари и сирене...егати и тъпите вируси...дано Крисчо е добре поне...
Тази градинка в Света Троица е много яка, аз до преди 2 години живеех там, а сега често ходим до там при разни приятели и се разхождаме в градинката (парка по точно).
Хайде да правим нещо по въпроса със срещата, само да не е събота и неделя, че тогава е лудница по парковете. Искате ли в понеделник newsm78

# 641
Силве, ще гледам рекламата!  Mr. Green Peace

# 642
Здравейте  Hug
Аз днес съм много, ама много щастлива - получих страхотни подаръци за детето, обаче по-важното е, че се убедих, че все още има безкрайно добри хора на тоя свят... Това, което направиха ме трогна изключително много, до сълзи...  Heart Eyes Изключително съм благодарна и признателна   bouquet
Деси,   bouquet много се радвам, че твоето талисманче прилича на моето момче Simple Smile
Чин... Не се връзвай на навъдилите се девойки, чиято цел в живота е да разбият нечие семейство  Naughty. Аз на моя мъж съм му казала, че след всичко, което съм пожертвала и направила за него никога не бих простила изневяра...  Naughty. Съжалявам, че го казвам с "никога", но съм убедена в думите си и съм се постарала да разбере, че това е предателство от първа степен за мен. Доказала съм му съвсем целенасочено, че мога идеално да се справям и без него с детето, родителите и роднините ми са плътно до мен, така че... няма прошка. Аз съм сигурна, че Слав много ви обича с Нико и знае сам да се пази от нахалните жени  Peace
А н и, страхотни сте, цялото семейство  Hug. Голямото ти синче е страхотен сладур, сега успях да го видя добре Simple Smile
Зверче, преди няколко дена и аз имах разстройство... А акото на Алекс от два дена си е доста течно и почти не забелязвам това, което е като пресечено... Цялото ако попива в памперса, дори не му цапа толкова дупето  newsm78. Добре, че в петък сме на консултация, ще питам, че се притеснявам ooooh!. Иначе и Алекс се смее, рита, хапва нормално, няма темп... но все пак има промяна в акото...
silvia77, моето дете като заспи 21.30-22 и вече става в 4-4.30 часа - сам си го направи. Моята кърма не намалява - напротив, гърдите ми ще се пръснат, стават огромни и има адски много мляко. И като стана сутрин, до следобеда имам доста...
Шунка, и моята педиатърка не дава съвети за кърмене - само пита имам ли нужда от АМ, какво мисля по въпроса... За тях явно е важно само детето да е нахранено, а с какво - не е важно.
Инсайд, как сте днес?
Ани2 и Ваче вече ми липсват  Hug, както и ПаО и Ичката. Вярно, къде остана Гачони - дано всичко е наред при тях...  Praynig
Кити, много си права, много нахални жени има  Peace. Аз много обичам да ги моря такива, хич не им цепя басма. Naughty. Надявам се въпреки всичко да си оправите отношения с мъжа ти, пожелавам го от все сърце  Hug

# 643
Helenche,тук съъъмм  Hug Страхотен подарък,браво на лелките дето са го подарили на Алекс  Mr. Green   bouquet ООоо вие си имате супер режим,послушанко си е той,похвали го де : ))))
Кити дано тази раздяла да допринесе за развръзката в отношенията ви и всичко от тък натам да бъде слънчево около вас.Според мен много ще сте си залипсвате..всеки на всеки.
Деси Hug Представих си много реално как излизаш от болницата и дори физиономията на Марти с букета в ръка,оххх изтръпнах дори.Опрделено това не е преживяване,което искаш да помниш дълго,но е повод да се почувсташ още по-горда,че се справи освен с тежката бременност,а и ситуацията след това.Не се срина и това е и причината Йо да хапва от майчиното мляко,за което искрено знаеш,че всички тук ти се възхищаваме.Това е огромно изпитание на характера и ти го отнесе с все сила. Hug
Ани ейй такъв готин Нико си имаш.Не съм гледала рекламата на Тео бебе,ама и на мен ми изглежда като бебе от реклами.Чаровник е.Кажи ми колко см е?Много висок ми изглежда на тези снимки.Интересно ми е дали и Мартинче изглежда така висок отстрани.

Момичета нещата при нас се обърнаха.Докато Марто беше малък правеше тези паузи,за които вие говорите сега.Вече най-дългата пауза е 4 часа и то не всеки път.Трите часа си ги спазва и през нощта,което значи че имам около 3 ставания през нощта и ранното утро.Отделно от това,след 6:30 рядко иска да спи..много ранобуден се оказа тоя мушморок,това не е от баща му  Mr. Green Преди два дена за първи път от не знам си колко време направи пауза 6ч и аз направо имах чувството,че съм спала цялаааа нощ.Ама тва май си беше само бонус,за да презаредя батериите Simple Smile
Момичета вчера десетина мин. след като ви писах,че няма последствия от ваксините и изживях най-стресиращия момент от раждането насам.Както си ядеше,пусна цицата и ревв реввв ама неутешим.Не искаше ни цица,ни биба,ни гушкане..В една едноминутна пауза набутах 2мл панадол и след 30мин ми заспа в ръцете с червени от рев очи адски уморен.Аз си поревах с него,баща му ми се скара,че така още повече го шашкам,което вероятно е така,ама....беше много жален,а знаех,че просто трябва да изчакам да мине и нищо не мога да направя.Спа два часа,аз не помръднах и после се събуди щастлив и раздаваше усмивки.Това беше реакцията от тъпите ваксини,добре че беше само за час,че...щях да откача.

# 644
Пао Hug
Хелънче,честито за придобивките ! Hug
Момичета ,аз имам въпрос-може да е глупав ,но да попитам.Нещо много бързо изразходвам пакет от 58 памперса ,та въпросът ми е напишкания памперс колко време чакате ,за да го смените .Ноооо нашата Дара обича да се изака на чистичко и сухичко.Днес 3 пъти едно след друго ака и сменях памперс .....

Общи условия

Активация на акаунт