Живеете ли нормално?

• 12 614
  • 154
  •   1
Отговори
# 105
Азаф, в банковия сектор за една и съща длъжност, абсолютно идентична като отговорност и задължения в два различни града- две различти заплати.

# 106
  • София
Наскоро моя близка ми сподели, че в малък град за доста отговорна работа и с високо образование са й предлагали 280 лв. на месец /нето/...
В БАН пак толкова горе-долу  Wink
На мой колега жена му напусна БАН и сега работи като продавачка в един голям магазин.

Азаф, в банковия сектор за една и съща длъжност, абсолютно идентична като отговорност и задължения в два различни града- две различти заплати.
Във Видин наша позната е управител на банка. Получава 800 лв заплата. Дали колегата й в София е на същото дередже?!  Wink

# 107
azaf, дали усещат почивката, не знам...по-вероятно не. Но повечето хора го правят заради децата си.

Касита, не само в банковия сектор е така, а във всички сектори. ) София не е БГ, а просто София. )

# 108
azaf, дали усещат почивката, не знам...по-вероятно не. Но повечето хора го правят заради децата си.

Касита, не само в банковия сектор е така, а във всички сектори. ) София не е БГ, а просто София. )
И ако не са парите,не е добре и за живеене:)

# 109
tanyatais, е да, но би ли се отказала от високата си заплата, която ти дава достатъчно свобода, за да живееш в друг град?. ) Силно ме съмнява.

# 110
tanyatais, е да, но би ли се отказала от високата си заплата, която ти дава достатъчно свобода, за да живееш в друг град?. ) Силно ме съмнява.
И да и не!
Отказах се от висока заплата и се прибрахме в Бг (Пловдив)  на сляпо за 3 години,сега като се върнем ще има план да живеем пак извън Сф.
И Лондон е лудница и затова не ми харесва,но е страхотен пред Сф.
 Пловдив е прекрасен град за живеене,да отгледаш деца ,но работата е в Сф:((((

# 111
tanyatais , все пак Пловдив е относително голям и добре развит град.

# 112
  • Linz
Вярвам ти, но надали разходите в Плевен са като в София /примерно, на ден са ми необходими точно 6 билетчета за градски транспорт - т.е. точно 6 лв. само за това и само за ходене на работа, без да /броим ако реша да отида до някъде след работа и ползвам още 1-2 превоза Simple Smile /.
Месечна карта за градския транспорт е 50 лв. Дневната е 4 лв. ако не се лъжа.

"Нормално" е много относително понятие. За някой нормално може да е да не си ляга гладен, за друг- ежедневно да разполага с джобни в размер на една минимална работна заплата.

# 113
За сега,да. Щом успяваме и да заделим по някой лев, значи се крепи положението.

# 114
  • близо до Кресненското дефиле
Определено живеем нормално, според така посочените критерии . За мен ,  те не могат да бъдат идентични , за големите и по-малките градове!

# 115
Ох, какви 500 лева... Да, покриваме ги, естествено, но за 'нормално' съществуване са нужни поне двойно повече. Ми, далеч съм от тях засега.  newsm78
Курсове - за мен и него, спорт - за мен и него, дрехи - според изискванията ми - ето само от тук ще отиват по 200-300 кинта на месец.. ми , не, не ги покривам в степента, в която искам. Хич и не говорим за ежемесечни почивки - зимни - за ски, или летни. А как ми се ходи на нещо тип екскурзионно. Ей ти ги - два пъти да отидеш на сезон, по 400-500 кинта на човек, ние сме двама души.... не ми излиза сметката, определено.
За 500-те кинта ще кажа само, че са смешни.
А, познавам доста хора, които не ги покриват, да. Sad
1000 лева за двама души е смешна сума , хора. Наемът ми е 500, разберете, ако доходът ми беше 1000 щях отдавна да съм умряла. Какви 1000 лева заплата говорите, незнам. Нямам наследствено жилище, къде да живея точно. А наемът е 500 кинта, откъдето и да го погледнеш. Нали се сещате, че няма да набутам себе си и детето в една стая с апартамент с хазяйка..... все пак, колкото и самотна майка да съм.  #Crazy

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 08:04 от Анонимен

# 116
  • Бургас
Според тези данни за нашето семейство са необходими 3170лв,абсолютно нямаме такъв доход имаме си и кредити,но не се оплаквам,трудно ни е само зимата,но се оправяме.Вярно е че ще ми се наложи да се върна на работа,но не мога да си позволя да получавам 240лв майчинство,а и ще започна допълнителна работа,налага се няма начин!
До месец ноември заделяме пари за зимата,много празници,много нещо,а и разходите са много,та така си я караме от 2 години насам.Не знам ако живеем и работим в чужбина, как би било!

# 117
  • София
Живеем нормално според статистиката,но ми се иска и по-добре.Една екскурзия до Индия добре ще ми дойде.След като четох,че за детски рожден ден може да се даде 900лв.,а и изхвърлянията на Касита за почивки по 20000лв. и сирене от биомляко за 30лв.направо сме мизерници.Между другото откъде сиренце с такава цена,че биосиренето, което знам е с цена 20лв/кг,а даже и мухълите вървят по-евтинко от 30лв/кг!? Mr. Green
Относно стратегията за почивка се кефя на колега на мъжа ми,ест. човека няма заеми,но и не е с голяма заплата,на ниска позиция е.Та човека си тегли кредит посещават семейно някоя екзотична дестинация и после изплаща цяла година и така всяко лято или зима  е на интересно и страхотно местенце.

# 118
Живеем нормално според статистиката,но ми се иска и по-добре.Една екскурзия до Индия добре ще ми дойде.След като четох,че за детски рожден ден може да се даде 900лв.,а и изхвърлянията на Касита за почивки по 20000лв. и сирене от биомляко за 30лв.направо сме мизерници.Между другото откъде сиренце с такава цена,че биосиренето, което знам е с цена 20лв/кг,а даже и мухълите вървят по-евтинко от 30лв/кг!? Mr. Green
Относно стратегията за почивка се кефя на колега на мъжа ми,ест. човека няма заеми,но и не е с голяма заплата,на ниска позиция е.Та човека си тегли кредит посещават семейно някоя екзотична дестинация и после изплаща цяла година и така всяко лято или зима  е на интересно и страхотно местенце.

?

Сиренето го вземам от една био-ферма- смес козе и овче. Кравето е около 22-25 лв.

# 119
  • Бургас
Inkа,аз пък се кефя на такива хора,щом могат нека да си го позволяват!Тъпо ми е когато някой има пари,живее мизерно и трупа ли трупа.
Колкото до сиренето на мен пък такова ми е безплатно,ама пусто не го обичам,ако и 50лв за кг,не обичам нищо различно от краве сирене!Опитвала съм почти всички сирена които се продават и не,не харесвам!

Общи условия

Активация на акаунт