"Системата минус 60"- тема №27

• 35 220
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
 Crazy Зашеметена съм от тази закуска наистина. Аз се считам за човек с много големи възможности, но май дори на Коледа не мога да го стигна това  Laughing
Аз закусвах остатък от пълнени чушки и домати, които бяха зарязани в хладилника от миналата седмица, няколко бисквити и редичка шоколад за енергия и заминах на изпит.
На изпита имам 6. От една страна добре от друга понякога ме дразни, че всички: майак ми, приятеля ми, познатите, приятелите очакват винаги 6 от мен и това ми навява само допълнителни нерви, когато се подготвям, все едно нямам право да го давам по-леко.
Обяда ми беше към 10.30-11 часа - рано, рано, докато чаках резултата в едно кафене, клуб сандвич с черен хляб пилешко, кашкавал, зеленчуци, хляба имаше гаден мухлив вкус , но го изядох и макар да не беше много ме засити и пих и чаша мляко.
Вечерята ще е доматена салата със сирене май.
Вярно, че това е БГ мама, но все пак да питам - Тук всички ли са майки? Всички ли имат деца? каква част от дамите свалят кг. след бременност и кърмене? Защото аз не съм майка, макар че съм на 29 мисля че не му е сега времето още, макар понякога да ми се иска да можех да си го позволя, но мисля, че сега не бих се справила финансово и го отлагам.  Laughing От друга страна представям си какъв слон е бъда, ако забременея, като и без да съм бременна съм била 97 кг., не че притеснението за кг. ме спира. Други са ми притесненията и за сега сме решили, като че ли да поизчакаме, не че оживено сме го коментирали.

# 661
Днес ще се мотая във форума, защото това определено ми помага да не налетя пак на храна (облизвам се в момента при мисълта за една салата.., но си казах, че чак в 16:00 ще си позволя да сложа нещо различно от чай и вода в устата си...)

poohito на 31 съм и все още не съм майка Simple Smile В близките 2-3 години вероятно няма и да правим опити... Та... най-рано се виждам като родител на 35... (спомням си, как си мислех, че сестра ми е хванала  hahaha последния влак като забременя на 25, а сега с любимият ѝ я навиваме за второ - тя е на 39 в момента и доста е пораснала в кариерата, но и се расте още, та изобщо не ни обръща внимание  Mr. Green)

# 662
  • София
Аз съм от майките които свалят кила след бремености ( 3 бр.) . Та ... На системата И харесах това, че предлага "Пакет за цялостно преобразяване", а не само свалени кг. Точно от тава имах нужда. И като бонус си промених и мисленето относно храненто, храните и т.н.

# 663
И аз като Tanija, свалям килограми след бременности (3 броя) и при мен понеже са почти една след друга се получи наслагване и стана една дебела работа... Crazy
Лебед, с тази твоя закуска разсърди моята ламя....държала съм я изкъсо  Joy
Но аз и напомних за снощните ни хранителни оргии и за болките в стомаха и тя се кротна Mr. Green
Вече мога да си напиша менюто
З- 2 с.л. смляно ленено семе, малко суров слънчоглед, 2филии хляб тонус с чисто масло и шунка, чаша прясно мляко с мед, круша (а уж не бях много гладна)
о- салата домате, месо, 2 сини сливи
В- 1кофичка кисело мляко с малко сини сливи

# 664
  • София
Привет на всички  Hug ! Благодаря ви за разкошните пожелания към моя мъник (опаа! порастнал вече)  Wink  bouquet !
Вчера геройски удържах и на празника пих само минерална вода  bowuu. Вечерята я пропуснах (корегирах предишния си пост). Към 17ч. не бях гладна въобще, а към 17:30 отидохме да си приберем рожденика от детска градина. Когато вече седнахме на масата, часът за моята вечеря беше минал и заминал. На сутринта, обаче, уважих и тортата, и соленките + една голяма чаша кафе.
Посред нощите така ме стовари МЦ по-рано от очакваното, че сутринта не бях на себе си. Всичко ме болеше, отпаднало едно такова, въобщеее  ooooh! . Издържах да не си легна обратно в леглото след закуска, че само това ми липсваше след тая захар и шоколад.
Обядвах към 14:00 с доматена супа, краставица и кюфтенца. За вечеря мисля да е сурова зелена чушка със сирене.
В такива дни не ми се живее просто.... и изпитвам пълна непоносимост към мъжете, затова че изобщо си нямат хабер от МЦ  Crossing Arms !

Лебед, каква е тази закуска  Shocked ? Аз ако изям всичко това, направо ще умра. Явно твоята Ламя верно се е разлютила. Успешно укротяване ти пожелавам и дано кантарът да не отчете нищо утре.

Сиси ♥♥, благодаря ти   bouquet ! Ще има с какво да се образовам, пък може и да пробвам някой ден.

poohito, браво за изпита  Hands Clap !

Вярно, че това е БГ мама, но все пак да питам - Тук всички ли са майки?

Не. Във форума пишат най-различни хора. Ако "пообиколиш" отделни подфоруми и теми, ще се изненадаш и колко мъже пишат, както и тийнейджъри. Стига да се спазват форумните правила, всеки има право да пише тук.
Аз родих точно на твоята възраст - 29 години. И не смятам, че е било късно. Всяко нещо с времето си. Ето сега, например, въпреки че имам опит като майка, не мисля, че ми е времето да имам второ дете. Не, че не ми се иска, но има прекалено много фактори, които не мога да подценя, когато става въпрос за подобно решение. Един от тях са и килограмите ми. Когато забременях бях 80кг, в края на бременността бях 92кг. Да се качат 12кг е ОК, но като си спомня колко тежко ми беше, какви болки по целия гръбнак и кръст от тази тежест...  ooooh! . Няма как да рискувам на тегло 103кг. да забременея и да качвам още отгоре. А надебелях 6 месеца СЛЕД като родих. Направих генералната грешка 2 месеца след раждането да се втурна направо към диетите в момента, в който спрях да кърмя. Е да де! НО! Бебето се захранва към 5-ти месец; цените на детските бурканчета с пюрета няма да ги коментирам. И бях пред избора дали да продължа с отслабването или да захранвам нормално детето си. То е ясно какво избрах. Последва светкавичния йо-йо ефект и нА ти ся тия 103кг. Благодарна съм, че открих тази тема и Системата. Никога по-рано не съм спазвала режим с такава лекота, както сега. И затова съм оптимист, че най-накрая ще успея да се отърва от тези килограми и да си върна формата, в която бях преди десетина години  Rolling Eyes . Дори и половината от крайната ми цел да успея да премахна, пак ще съм много щастлива.

Много се отплеснах.....
Хубав следобед ви пожелавам  Hug !

# 665
  • Испания и Стара Загора
Аз пък след бременостите отслабвам много бавно.Преди да забременя със сина ми,бях около 67-70кг.След като родих от родилното излязах 72кг(влязах да раждам 83кг),но покрай кърменето,а  след него  качих и стигнах до 80кг.Малко преди вторият му РД реших ,че е време да отслабна.Започнах с диетите.Първо зелева супа,после 90-дневната и успях да валя до 69кг.Но....забременях с дъщеря ми,и пак покрай кърменето и след него стигнах до 95кг.Започнах с диетите веднага след  като спрях да кърмя,но нямаше ефект.Или ако имаше беше краткотраен и с йо-йо ефект.И така до миналия месец когато реших да започна Системата.А по отношение на възрастта-аз съм на 32,и все си мисля,че доста закъснях с децата.Искаше ми се да стана майка някъде към 23-24г.,но нямахме възможности и така до 27г.

# 666
Мислех да не си пиша закуската, защото ще трябва след това да се започне нова тема, толкова много имам да изпиша, но все пак в резюме и с малък шрифт, хората с лаком поглед да не четат! - 1/3 домашен овесен хляб с песто и ядки, сухари с 4 печени чушки в зехтин, домат с домашно сирене, купа бланширан ориз със зеленчуци и пиле, кофичка кисело мляко с 2 пълни чаши царевични хрупалки, един пълен боклук на Nestle с шоколад, цял натурален шоколад на Своге, сливии литър чай уж за да спаси положението, но!!! все още не усещам, че съм преяла... поне ламята леко се тръшна уморена в ъгъла...  #Crazy ...гррр...!

Българи-юнаци!   Hands Clap bg
Май ще трябва да си преразгледам отношението към диетите, ето - аз ям по 1 купичка и не свалям, а ти с толкова храна си на вейка.

# 667
Здравейте, дами!

Сваляйте килограмите веднага след бременностите, защото аз доста дълго време се успокоявах, че е нормално след като си родила да си ходиш с коремче , а после си викам " Е то и ЕГН-то си казва думата", а всички около мен ми казваха , че е невъзможно да си достигна моминските килограми и така около 15 години си стоях с десетина килограма горница. Но идва един момент, когато килограмите оказват влияние върху здравето и тогава яко се заинатих и казах, че ще ги сваля и не защото някой не ме харесва или не изглеждам добре, а ще го направя за себе си и за мое добро.

За сега явно "Системата" действа при мен, защото днес имам около 0,5 кг намаление (кантара ми е механичен) като при това днес ми дойде МЦ. Като знам, че в друг случай щях да имам в този ден поне 2-3 кг. горница съм направо щастлива. А и определено 2-3 дена по-рано нямах характерните подувания и задържане на течности.

Менюто ми днес:
З - макарони с 1 с.л. заквасена сметана + макарони със захар + 1 мекица (изядох я не защото бях гладна, а защото щях да я мисля цял ден и да се изкуша по никое време)
О - картофени шницели " Драники"  + 1 домат
В - сиренки "наши" + айрян

# 668
 Здравейте,
 Kally May , не съм разбрала, че детето ти е момченце,извини ме, сега вече зная даже, че се казва Антон. Голям да порасне и много да ви слуша!   Hug
  Сиси , благодаря за полезната информация относно елдата. И аз като fapua се чудех защо елдата е и кафява и зелена, макар че и двата варианта ми харесват. Стана ми интересно как ядете залената - покълнала. Искам да я опитам така, но аз ли трябва да я подготвя за покълване или готова я взимате от някъде?
  Валентина , блазе ти Simple Smile Знаеш тук какъв е абсурд, просто няма истинска храна, задължително трябва да има подобрител, даже някой хора вече предпочитат заместителите вместо истинското. Био магазините са безбожно скъпи, при вас как е?
anita29 , докато стигна до поста ти по обедно време се зачудих къде си. Наистина  kaffeetrmker_2 Много ми е лесно с твойте кафенца, като ги видя в темата и знам, че е започнал нов ден   Grinning
 Днес имах какви ли не ангажименти и съответно обяда и вечерята са ми за критика, но толкова неща трябваше да свърша, че едва хапнах и това дето хапнах  Tired
 Менюто ми:
З: к. мляко с трици, 3 шок. бонбона
О: домат
В: ябълка

Приятна вечер!

# 669
ПРИВЕТ! anita 29 закъсня днес с кафенцето ,но не ни остави и на празна софра.
faqua  честито  за  изпита ,но не се чувствай гадно ако не винаги оценката е 6.Когато започнеш да прилагаш знанията в професията много от нещата ,които сме учили за изпити ще видиш ,че не ти трябват и постепенно всичко си идва на място .Приятно е усещането да се върнеш с 6 ,но не на всяка цена.
Относно темата за децата ,аз родих на 33 -тогава се чувствах стабилна и готова.До тогава исках да се утвърдя в професията да си стъпя финансово на краката.Така бях сигурна ,че поне няма да мисля дали ще мога да купя пюрета и други неща за детето.Искаше ми се пак да родя ,но не мога да отсъствам дълго от работа и това ме спира вече 6 години.А може би е удобно оправдание.Да се отчета за днес
з-мюсли с пр мляко 3в1
о-ролца от шунка с топено сирене пъпеш в-диня и кисело мляко До  утре.

# 670
  • ВАРНА
Здравейте момичета.
Не съм се отчитала няколко дни. На лице съм, чета ви. При мен нищо ново. Предните дни имах странен плюс, системна, а с плюс ... Замислих се дали не е заради наближаващ МЦ, а той взе че дойде. Днес вече плюса го няма и продължавам напред.
Аз по време на бременността качих 24 кг, и то за пет месеца. С раждането паднаха 9 и до там. Кърмих две години и половина, а килограмите си стояха на едно ниво, плюс минус 3-4кг. Първата ми цел е килограмите, които бях като забременях. След това, ще видим.
Да се отчета с днешното меню:
з: мини вафлички "Фемили", 1 кисело мляко
о: печени тиквички със сирене и заливка, салата /домат, краставица/, няколко парчета диня
в: шопска салата

Хубава вечер   bouquet

# 671
melimel ,този пъпеш на обяд трябваше да го изместиш  на закуска.Най-добре си принтирай възможните храни и комбинации за обяд и вечеря и ги залепи на хладилника.И аз мисля като Сиси,че  освен спазването на правилата  на  хранене,трябва да има и адекватно физическо натоварване-нали знаеш-няма начин да няма начин.Стискам палци.

# 672
Ех, Жасмин, юнашки изпуснах ламята ама то... за да стане по-интересна приказката Wink

...та да довърша за деня
в 15:45 (не издържах до 16:00) - препълнена чиния със страхотни сливи
в 17:45 (няма да си изпускам вечерята я...  Blush) половин тенджерка с варен зелен фасул, домати и сирене...

Така... утре ще отбележа минимум 1,5 кг временен +, но това не ме притеснява, ще изчезнат плюсовете за месец, два, колкото-толкова.

Ламята се е кротнала и за сега я държа развързана, нали трябва все някак да я опитомя. Важно е, че знам какво ме доведе до тук:
  • малко течности
  • липса на витамини
  • интровертност

Това са основните подпомогнати и от много храна в наличност, която "трябва да бъде изядена" (от градината/ръцете на моите родители) и едни прочетени думи, които не спират да кънтят в съзнанието ми (явно те са събудили ламята!!!) "...Лакомията е в това, да си сипеш повече ядене... Който веднъж преяде, се изключва от Школата..." Из словото на Учителя Петър Дънов

Хайде, вече е нов ден!

# 673
  • Пловдив
Да вече е нов ден.
Аз най-добре да легна да спя, че започнах да чета рецепти из интернет за медена питка. Първоначално с идеята да направя такава утре за милото като се прибере. После се загледах в 1000 снимки на кексове и питки и ... Ако не заспя ще стане зле... Оххх малко медена питчица, някакво линцерче, нещо поне, филийка с мед и масло... Незнам защо но полудях от един час за този мед. Ще си лягам, а ако утре съм още зле ще хапна лъжица мед с бисквита или друго...

# 674
  • Емаесесаесесапипиа
Сиси, благодаря за разясненията. Това обяснява много неща. Щях да си умра неука и още по-лошо да дезинформирам другите колко гадна е зелената елда, а тя просто била сурова. Ще я пробвам непременно покълнала. Предполагам принципа на покълване не е по-различен от този на жито или люцерна, но ти ще кажеш най-добре
melimel, това с изпита беше към poohito. Аз вече изпити не взимам, само давам (или не давам)  Wink. в смисъл съм от другата страна.Мъжът ми скоро завършваше втората си магистратура, та за това сигурно е объркването  покрай дипломата му.
За килограмите - всеки път бременна качвах към 20тина и всеки път ставаха дори по-малко от преди. Последните ми деца са породени през 1,5 г. и се събра 3 год. нон стоп кърмене (включително и по време на бременност). После като родих година след това и ограничаване на сладко и тестено бях 68-69 кг.
Кърменето определено действа при мен, освен него и дългите разходки с количка.
После почнах работа, беше много натоварено и в крайна сметка този април стигнах до 83кг. Така че мен ако питаш от стрес и работа повече се пълнее отколкото след раждане Simple Smile. Освен това тогава много бързо падаха, а сега всяко кило надолу е събитие. Това няма да е много научно казано, но съм чувала, че бременността  и раждането влияят блоготворно върху организма, като голямо пречистване и после метаболизма се подобрява. Предполагам има майки които ще възразят, но при мен беше горе-долу така.
З: филийка дом.хляб с авокадо, праскови, 1 парче шоколад, малко тортили със сос, О: пиле с ориз, салата от цвекло, В: 4 праскови
minilini, aз  включих сезонните плодове, това не се отрази на отслабването, а направи нещата доста по-приятни.

Общи условия

Активация на акаунт