Кой е егоиста в случая?

• 23 872
  • 528
  •   1
Отговори
# 195
А аз смятам, че отгледалите 1 имат силите да отгледат и 5 ...
А,тя може и за 15 да има сили,ама дали иска ?

# 196
  • София

Та,вземам мерки и няма как да стане  бебето ако ще той планина да обърне.

Никой не изземва избора ако вземаш мерки,но не вземайки мерки,не трябва да се сърдим на този,който прави обратното а на себе си за това ,което сме му позволили да направи:)

Това ми прилича на криеница!!! Тука има, тука няма.... Никой не мисли за другия, а само за себе си. И да се защити от действията на другия!!!

# 197
  • София
Тц, не е това.
Отдавам му се, така да се каже, изцяло.
Ако предаде доверието ми е съвсем друг въпрос.

По принцип, Лабрадор реагира така, защото защитава правото на избор и от другата гледна точка.

# 198
  • София
Мъжът е доста неприятен.....Ако така се налага за всичко, не ме учудва нежеланието на жена му да роди пак....И не бих на неййно място....

# 199

Та,вземам мерки и няма как да стане  бебето ако ще той планина да обърне.

Никой не изземва избора ако вземаш мерки,но не вземайки мерки,не трябва да се сърдим на този,който прави обратното а на себе си за това ,което сме му позволили да направи:)

Това ми прилича на криеница!!! Тука има, тука няма.... Никой не мисли за другия, а само за себе си. И да се защити от действията на другия!!!

Я пак ще не те схванах?Simple Smile
Може и така да е ,ное истина...т, е бременна  е независимо ,че не е искала дете и не се  е пазила.
Той е искал дете и го е направил?
 Кой е виновникът?
И двамата  Peace

# 200
Тц, не е това.
Отдавам му се, така да се каже, изцяло.
Ако предаде доверието ми е съвсем друг въпрос.

По принцип, Лабрадор реагира така, защото защитава правото на избор и от другата гледна точка.

Е, значи аз съм мъж:0 -І)
Понякога стават грешки и да си нямаме конфликти  и ситуации като тази,както казах съм поела това аз .
Той пък друго и така.
Но е обединено решението ,иначе не е семейство  това, а само-синкадикално решение на единия.

# 201
А аз смятам, че отгледалите 1 имат силите да отгледат и 5 ...
А,тя може и за 15 да има сили,ама дали иска ?

Аз смятам,че това съвсем не е така Simple Smile,може да е "набрала" опит и техники за отглеждането на 15, но сили-не,всяка следваща бременност и раждане се отразяват на жената, и то ,УВИ, не в посока подмладяване Simple Smile,да не говорим,ако разликата между децата  е малка .Споделям личен опит. Simple Smile
По темата,трите ни деца са планирани и желани,защитавам тезата,че жената е доминант във вземането на подобно решение/тогава,когато зачатието е вече налице/,и ,за да не се стига до гореописаните ситуации,а именно-семеен съвет постфактум ,прилагам мисълта " Вратът на вълка му е дебел,защото сам си върши работата",т.е.не оставям "предпазването" единствено и само "в ръцете" на съпруга ми Simple Smile

# 202
  • София
Е, дами, това са лични решения и преценки, все пак.
Който както си преценява, така да постъпва.

# 203
  • София

Той е искал дете и го е направил?

[/quote]

Това кой го е казал?

# 204
Не мисля, че изобщо става въпрос за егоизъм в случая. Просто разминаване във вижданията за бъдещето на двамата. Той какво предлага в случая, ако тя все пак роди второ дете? Защото заплашванията, в случай, че не го направи, не са особено градивни.

# 205
  • София
Ази, абортът е манипулация, без съмнение. Когато има причини за него.
Не само медицински, но и битови, психологически и ред други.
В този случай, в който имаме брак, липса на медицински показания, нормални битови условия и изявено желание от страна на единия родител, пак ли е манипулация или е отказване правото на едно човешко същество да живее, както и на един родител да го има?
Причината - жената не била готова???
Е, добре.
Съгласявам се. НЯма да споря.

# 206
 По темата , майката трябва да вземе последното решение , а бащата да го уважи .
 Съгласете се че майката е основен фактор в отглеждането на едно дете . И ако не се чувства напълно готова за тази крачка , по добре да не я прави .  Peace
 Предпазните мерки не са на 100 % сигурни . Има случаи , когато и жени със спирали са забременявали , също приемащи и противозачатъчни  Peace
 П.П Бих искала да попитам , във Бг мама , практика ли е да се правят теми свързани с личният живот на приятелката , колежката или съседката  ?  Rolling Eyes
 Например , дали бих могла да пусна тема от сорта : Какви са причините , комшийката ми  да си загори манджата  Rolling Eyes

# 207
  • в 1001-та нощ
жената е егоист,
мъжът е глупак.

Peace

# 208
  • София
Ако аз сега забременея, при нас ще е абсолютно същата ситуация!
Затова съм предупредила мъжа ми да си знае какво да очаква от мен. Ако ме забремени, изобщо няма и да разбере. Толкоз по въпроса.

Съгласна съм напълно с това:
По темата, майката трябва да вземе последното решение, а бащата да го уважи.

# 209
  • София
Ази, абортът е манипулация, без съмнение. Когато има причини за него.
Не само медицински, но и битови, психологически и ред други.
В този случай, в който имаме брак, липса на медицински показания, нормални битови условия и изявено желание от страна на единия родител, пак ли е манипулация или е отказване правото на едно човешко същество да живее, както и на един родител да го има?
Причината - жената не била готова???
Е, добре.
Съгласявам се. НЯма да споря.
Мила моя, ненагледна, аз не одобрявам взимането на едно такова решение с лека ръка или безотговорно, не.
Но ако има съмнения относно мъжа си, себе си, семейството си и живота си, може да вземе такова решение, тя има това право.
Наричайки едно такова решение или манипулация "убийство", наричаш неговия автор "убиец".
Не е правилно да се отнема правото на една жена да вземе такова решение.
Без значение ние какво мислим за това, то може да се отнася за нас и нашия живот.
За нейния трябва тя да си реши.

Общи условия

Активация на акаунт