Идеи за бизнес 15

• 105 875
  • 699
  •   1
Отговори
# 615
 Здравейте !
Имам един въпрос.  Има ли някой , който се е занимавал с продажба на количка / на пуканки , царевица и др./ ? Иска ми се да си развия тази идея , но незная от къде да получа нужната информация. Примерно - къде в общината трябва да се обърна за  да ми дадат място под наем? И мога ли аз да си избера мястото или те ми го определят ? 
  Изобщо всяка информация ще ми е ценна ...

# 616
Попаднах на обява за безплатен еднодневен курс на тема възможностите за финансиране и привличане на инвестиции за развитие - http://www.ogra.bg/index.php?section=pages&pages_id=80

Таня, много ти благодаря за това полезно инфо. Регистрирах се.  Wink

# 617
После ще разказвате  Peace

# 618
  • Варна
Vivina, трябва да отидеш в отдел "Търговия", в района в които искаш да ти е разположена количката. Те ще ти покажат къде имаш право (ако изобщо ти разрешат) да сложиш количката и ще ти обяснят какви документи ще са ти нужни.

# 619
Случайно попаднах на темата, търсейки инфо за прословутите безвъзмездни 20 000 за безработни, и падна голяма веселба докато изчета цялата тема. Едни ще стават охльовъди, а не могат да напишат 2 изречения грамотно, други пък пишат грамотно, но са меко казано наивни (сещайте се кое е грубо казаното) и правят сметки без кръчмар, трети също пишат грамотно, но освен че са 'наивни' са и много нагли (ей такива най ги обичам), за същите всичко е ЕЛЕМЕНТАРНО стига пари да има (дайте им ги и им гледайте сеира), четвърти нямат идея какво да правят, но са готови да плащат наем, защото били решили че е изгоден (аз поне разбрах, че изгодно за тях значи много пари за малко кв.м.), пети пък ще купуват парцели, шести направо къщи, защото наема бил неизгоден. Добре че има и седми, от които можеш да научиш нещо, та темата да придобие смисъл. Тези 7-те са провокирали това, с което "не помагат":

Нагоре някой писа негативното можело да помогне, но лично на мен комнетар от типа на  ooooh! - единствено, никога не би ми помогнал!
Ще си позволя да отговоря от тяхно име, макар че те са били достатъчно умни да не отговарят, защото е явно че на запиталите ги така или иначе няма да им стане ясно. Та, подобни коментари от този род са насочени към хора, на които и Господ не може да им помогне. На простия нито можеш да му дадеш, нито да му вземеш.

Но да продължа по същество. Понеже мен 20 000 така или иначе до никъде няма да ми стигнат за моята бизнес идея (а и доколкото разбрах едва ли някой ще ги види тези пари), искам да попитам malko_mishlence за сайта на бизнес ангелите, за този ли става въпрос: http://bban.eu/ . И до каква сума на проекта финансират? Освен това и аз винаги съм се опасявал, че могат просто да използват идеята ми, за да я реализират сами, затова и досега не съм търсил подобно финансиране. Видях и сайта даден от Rain*, доколкото разбирам там максималното финансиране 50 хиляди за спечелилия проект, което е прилична сума.

# 620
Господ ми помага и то много не бой се. Само разни профани се опитват да подложат крак тук там, но ще ги преодолеем някак си. Ти където отиваш аз оттам се връщам. Но прабвай при бизнес ангелите. Не само, че трябва да си кажеш скъпоценната идея, а и да я обосновеш и да чакаш някой да клъвне..

p.s. И не си позволявай да бъдеш адвокат на "другите" без да са те наели. Wink

# 621
Случайно попаднах на темата, търсейки инфо за прословутите безвъзмездни 20 000 за безработни, и падна голяма веселба докато изчета цялата тема. Едни ще стават охльовъди, а не могат да напишат 2 изречения грамотно, други пък пишат грамотно, но са меко казано наивни (сещайте се кое е грубо казаното) и правят сметки без кръчмар, трети също пишат грамотно, но освен че са 'наивни' са и много нагли (ей такива най ги обичам), за същите всичко е ЕЛЕМЕНТАРНО стига пари да има (дайте им ги и им гледайте сеира), четвърти нямат идея какво да правят, но са готови да плащат наем, защото били решили че е изгоден (аз поне разбрах, че изгодно за тях значи много пари за малко кв.м.), пети пък ще купуват парцели, шести направо къщи, защото наема бил неизгоден. Добре че има и седми, от които можеш да научиш нещо, та темата да придобие смисъл. Тези 7-те са провокирали това, с което "не помагат":

Нагоре някой писа негативното можело да помогне, но лично на мен комнетар от типа на  ooooh! - единствено, никога не би ми помогнал!
Ще си позволя да отговоря от тяхно име, макар че те са били достатъчно умни да не отговарят, защото е явно че на запиталите ги така или иначе няма да им стане ясно. Та, подобни коментари от този род са насочени към хора, на които и Господ не може да им помогне. На простия нито можеш да му дадеш, нито да му вземеш.

Но да продължа по същество. Понеже мен 20 000 така или иначе до никъде няма да ми стигнат за моята бизнес идея (а и доколкото разбрах едва ли някой ще ги види тези пари), искам да попитам malko_mishlence за сайта на бизнес ангелите, за този ли става въпрос: http://bban.eu/ . И до каква сума на проекта финансират? Освен това и аз винаги съм се опасявал, че могат просто да използват идеята ми, за да я реализират сами, затова и досега не съм търсил подобно финансиране. Видях и сайта даден от Rain*, доколкото разбирам там максималното финансиране 50 хиляди за спечелилия проект, което е прилична сума.

[/quoteПише се понеже на мен, а не понеже мен. И не мога да разбера, защо трябва да пишеш правилно, за да гледаш охлюви. При следваща публикц;ия използвай Проверка правопис.Естествено, че ще ти откраднат идеята Те за какво са? Ти като си грамотен и умен, защо си бозработен?

# 622
Следя тези теми,макар да не се включвам и винаги са били много полезни,но се чудя в какво е на път да се превърне настоящата.Спамър след спамър,който оплюва всички наред...
Повечето хора пишат тук от години и знаят за какво става въпрос и е много тъпо,когато се появи някой и се изкаже неподготвен така да се каже,омаловажавайки трудът,опита и стремежите на другите.

# 623
  • Варна
Следя тези теми,макар да не се включвам и винаги са били много полезни,но се чудя в какво е на път да се превърне настоящата.Спамър след спамър,който оплюва всички наред...
Повечето хора пишат тук от години и знаят за какво става въпрос и е много тъпо,когато се появи някой и се изкаже неподготвен така да се каже,омаловажавайки трудът,опита и стремежите на другите.

Е ти не свикна ли? Laughing То вече 15 теми са така.Без спор, дразги ,че и обиди няма тема. Сеир да има. И на мене ми е гадно , че тука влизат хора да питат нещо или споделят нещо и веднага някоя сврака ще се заяде с човека. Затова в темата си пишат основно  5-10 човека и никой друг не смее да пише.

# 624
Нито спамя, нито оплювам всички наред. Темите наистина са полезни, но приноса е на т.нар. от мен 7-ми в лицето на Лейди Блу, Малко Мишленце, Пуканка, Рокси и не на последно място Ерин Брокович. Лошото е, че такива като меца, които си нямат хал хабер, не стига че не се вслушват в думите им, ами и се правят на обидени (така е, истината боли), вместо да си вземат поуки. Мисля че е безпредметно да отговарям на написаното от нея сега, тя достатъчно се е изложила. А Vacantion съм сигурен, че не знае значението на думата 'профан', в противен случай нямаше да я използва.

Надявам се malko_mishlence да ми отговори на въпросите, не че не мога да и пиша ЛС като ме интересува, но нали уж темата да е полезна за всеки. С глупости не ми се занимава.

ПС. Май изпуснах още някои, като Маркрит и Накита. Не трябваше да изброявам май кои визирам в 7-те, че някои ще се почувстват засегнати, но мисля че ще се разпознаят лесно с оглед това което казах.

Последна редакция: чт, 27 окт 2011, 23:20 от diplodon

# 625
Диплодон, ти имаш дипломи, идеи, значи може аз да съм твоя бизнес ангел. Защо така с лошо? Аз не съм се изложила, защото това което споделям мога да си го позволя. А ти с една публикация и унизи всички.Ако това ти помага, давай!

# 626
  • София
Някой от вас кандидатства ли по програма "Предприемчиви българи" ?
Аз си подадох документите, не видях в темата да се обсъжда тази програма, дори самото обучение би могло да даде някакви дивиденти, ако не друго.

# 627
# 628
Диплодон, ти имаш дипломи, идеи, значи може аз да съм твоя бизнес ангел. Защо така с лошо? Аз не съм се изложила, защото това което споделям мога да си го позволя. А ти с една публикация и унизи всички.Ако това ти помага, давай!
Вие сами сте се унизили, с наивните си разсъждения. То ви е казано, аз просто попаднах на темата, изчетох я и го потвърждавам. Мисля че посочих достатъчно хора, които са на другия полюс. Така че моля те не приемай себе си и другите няколко 'бизнесменки' за всички. Както казах, попивай от Ерин Брокович, ако искаш да успееш. Защото това че имаш финансовите възможности да си позволиш покупката на парцел, не те прави успешен бизнесмен. Като ви гледах елементарните сметки от рода на 2+2=4, толкова е просто, разбирам защо толкова хора ми казват че се подценявам. Без да имам какъвто и било опит в сферата, ми е пределно ясно че 2 и 2 никога не прави 4, а поне 6, когато става дума за разходи, а когато става дума за приходи не можеш да си сигурен какъв ще е сбора, можеш само да прогнозираш, може и да се окаже че 2, може и да е 4, може и 6, но никога не трябва да залагаш оптимистичния вариант. А вашите сметки са обратни, 2+2 е най-много 4, когато говорите за разходи, и е поне 6, когато говорите за приходи. Аз поне до такъв извод стигнах. Всъщност ти дори не си правила и сметки, след като изплюваш някаква цена от 7 лв. без разчети, без нищо. Сметките са ти ги направили други, без кръчмар, ей така наизуст. Ти вникна ли в написаното от Ерин Брокович!? Освен ако си решила бизнес идеята ти да е с благотворителна цел, то аз не виждам как тази инвестиция, която можеш да си позволиш, ще има някаква възвращаемост.

Колкото до дипломите и идеите ми. Очевидно дипломите не ми вършат работа, а на въпроса защо съм безработен, след като съм грамотен и умен (второто не го твърдя) мога да ти отговоря много подробно, но не е това темата и наистина ще бъде спам. А и отговора подозирам също няма да ти хареса. Иначе съмнявам се, че би имала интерес да финансираш идеята ми, а и мен ми трябва някой с управленски потенциал, далеч съм от мисълта че мога да се справя сам, нито имам нужните компетенции, нито опита, а като гледам ти още по-малко ги имаш, а аз не споделям схващането на някои тук, че всичко е елементарно стига да имаш пари. Съжалявам, винаги съм директен, а това не се харесва на много хора.

# 629
Някой от вас кандидатства ли по програма "Предприемчиви българи" ?
Аз си подадох документите, не видях в темата да се обсъжда тази програма, дори самото обучение би могло да даде някакви дивиденти, ако не друго.

Точно това ме доведе в тази тема и го споменах. Освен това по-назад в темата е обсъждано. А ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=615848.0 има конкретна тема, от която може да разбереш, че най-вероятно е да си останеш само с обучението ако те одобрят. Което пак е нещо, вярно.

Общи условия

Активация на акаунт