Идеи за бизнес 15

• 105 843
  • 699
  •   1
Отговори
# 645
Кредитен инспектор от кога е мечтана позиция за магистър по финанси или и банково дело? Банкер магистър би следвало да е на експертна или ръководна позиция като цел. По изброените в горния пост причини на тези ширини това е трудно за реализация.
Е, мисля че сама си си отговорила на въпроса.

Имам позната, управителка на клон на банка. Наскоро откриха нов клон, тя се премести в него и имаше задача да си назначи екип. Каза ми, че е взела млади хора около '90-ти набор и си работят чудесно заедно.
Все си мислех че съм много наивен, но имало и по-наивни. Защо очаквате всеки да ви каже истината? Хората са станали толкова лицемерни, че и от приятели не очаквам да са искрени. Примера съм го дал по-горе. Колко пъти го питах как си е намерил работата, докато изплюе камъчето че бившата му шефка се обадила на шефката на клона. И въпреки това твърдеше, че не го била уредила, само се обадила да му каже да кандидатства. Та на твоята позната едва ли и е удобно да ти каже, че са я натиснали да вземе този или онзи. А че са млади хора то е ясно. Само че ако на повечето им видиш дипломите, може и да се хванеш за главата (ако изобщо ги имат).

Бизнесът Е игра! А ти не си за бизнеса - ти си за чиновник в банка.
В предната тема беше споменал следното:

Както казва един приятел - "Това че имаш писалка не те прави писател".
Както аз ще кажа - това че имаш бизнес, не те прави бизнесмен. Той и бившия ми шеф имаше 'бизнес' и се перчеше, но всеки го разбра що за бизнесмен е. Не аз му докарах 'бизнеса' до фалит. Та, той и белота е игра, ама за играчи Wink А дали аз съм играч или съм прост чиновник, това ти не можеш да го кажеш без да ме познаваш. Така че можеше да си спестиш репликата.

JiD, съгласен съм с това което казваш. Аз вече и не се натискам за подобна позиция в банка, както ми беше казал един работодател, при който бях на интервю, радвай се че не ти се обаждат, правят ти само услуга. За останалото ще ти пиша ЛС, че съвсем спам става. Макар че аз се включих по темата, заради безнесангелите и конкретната бизнес идея която имам, но не се сдържах да коментирам, след това което изчетох в цялата тема. Наистина разбирам защо много хора ми казват че се подценявам.  

# 646
diplodon, нито ми е работа да я питам как ги е избирала, нито ме интересува. Споделих просто факт.  Peace В София наблюдавам един такъв процес: съграждани взаимно си помагат активно. Дали да се уредят в ДГ, дали за работа, един да има от населено място Х, веднага придърпва следващите.

Сега чета за Боевски, който имал 2 млн. лв. дългове. Казвам го във връзка с това кой е бизнесмен и кой не е. Grinning

# 647
В София наблюдавам един такъв процес: съграждани взаимно си помагат активно. Дали да се уредят в ДГ, дали за работа, един да има от населено място Х, веднага придърпва следващите.

Факт. Ама е време и софиянци да вземем да си помагаме, че не останахме!  Laughing

# 648
diplodon, нито ми е работа да я питам как ги е избирала, нито ме интересува. Споделих просто факт.  Peace
Единствения факт е, че са млади. За това доколко тя си ги е избрала на случаен принцип, нито аз мога да ти гарантирам че не е така, нито ти можеш да ми гарантираш че е така, понеже ти е позната. Но само още нещо ще вметна, в подкрепа на моята теза. Беше се наложило да ходя в полицията при районния, заговорихме се и той ме пита кво работя, обясних му как седят нещата и той на тръгване ми каза: "бъди оптимист". Отговорих му, че след като всичко е връзки, не виждам на каква база да съм оптимист, и той каза: "Да, така е, но...". Защо ли той потвърди това? Дали не е защото и в полицията назначенията са по същия начин? Wink

# 649
diplodon, не ти опонирам. Знам как се намира работа. Ако човек мине само с връзки, пак добре.
Често обаче се налага да си платиш крупна сума, за да те наемат на работа.  Peace
Според мен човек трябва да излезе рано на пазара на труда, това ми беше част от мисълта за младежите. Да завързва познанства, контакти да създава, кариера ако щеш, репутация най-вече.

# 650
  • На дивана, под юргана

Както казва един приятел - "Това че имаш писалка не те прави писател".
Както аз ще кажа - това че имаш бизнес, не те прави бизнесмен. Той и бившия ми шеф имаше 'бизнес' и се перчеше, но всеки го разбра що за бизнесмен е. Не аз му докарах 'бизнеса' до фалит. Та, той и белота е игра, ама за играчи Wink А дали аз съм играч или съм прост чиновник, това ти не можеш да го кажеш без да ме познаваш. Така че можеше да си спестиш репликата.

По принцип избягвам да използвам "прост" като допълнение за каквато и да е професия. Всяка професия трябва да бъде уважавана. Имало е, има и ще има много хора, които се мислят за бизнесмени. Лично аз не се смятам за бизнесмен, макар дейността която развивам да ми носи и печалби. Не те познавам - само чета това, което си написал самият ти. А дали си бизнесмен или служител - и в двата случая най-важното не са уменията ти, а отношението към работата. Умения се научават, отношение - не.

# 651
По принцип избягвам да използвам "прост" като допълнение за каквато и да е професия. Не те познавам - само чета това, което си написал самият ти.
И от написаното явно си направил извод, че съм прост, щом според теб не ставам за бизнесмен, затова използвах тази дума. Защото според мен, ако човек е умен, то той би бил успешен мениджър. Всъщност аз самият казах, че нито имам опита, нито компетенциите (поне на този етап) да ръководя сам бизнес (но това не значи че нямам потенциала), така че дори и да имах пари, не бих се втурнал самостоятелно да правя нещо. Та затова бизнес ангелите ми се виждат добра алтернатива, но винаги ме е притеснявало дали ще попадна на точните хора, дали просто няма да използват идеята ми и да ме елиминират.

Между другото се оказа, че наистина мога да се включа в програмата, та поне 1 курс да изкарам, ако не друго. Така и така се очертава цяла зима на топло, ако не ме уредят и мен някъде...Друг е въпроса че както нямат срок за подаване на молби, може да отиде до другата зима Thinking

# 652
  • На дивана, под юргана
По принцип избягвам да използвам "прост" като допълнение за каквато и да е професия. Не те познавам - само чета това, което си написал самият ти.
И от написаното явно си направил извод, че съм прост, щом според теб не ставам за бизнесмен, затова използвах тази дума. Защото според мен, ако човек е умен, то той би бил успешен мениджър. Всъщност аз самият казах, че нито имам опита, нито компетенциите (поне на този етап) да ръководя сам бизнес (но това не значи че нямам потенциала), така че дори и да имах пари, не бих се втурнал самостоятелно да правя нещо. Та затова бизнес ангелите ми се виждат добра алтернатива, но винаги ме е притеснявало дали ще попадна на точните хора, дали просто няма да използват идеята ми и да ме елиминират.

Между другото се оказа, че наистина мога да се включа в програмата, та поне 1 курс да изкарам, ако не друго. Така и така се очертава цяла зима на топло, ако не ме уредят и мен някъде...Друг е въпроса че както нямат срок за подаване на молби, може да отиде до другата зима Thinking

Изводите си ги направил ти. Аз не съм написал никъде подобно нещо. Вземи да инвестираш едни двайсетина лева и прочети това: http://www.klikshop.bg/e-magazin/847686_richard_bransun_-_biznes … _ogranicheniiata/ - щом казваш, че така и така се очертава да си седиш вкъщи тази зима...

# 653
последните страници са нечетими Simple Smile
ще почакам да укротите страстите ...

# 654
Изводите си ги направил ти. Аз не съм написал никъде подобно нещо.
Ами ако аз ти кажа, че не си за бизнес, а за чиновник, няма да е защото съм счел че си много умен, та по пътя на логиката са моите изводи.

Мерси за книгата иначе, може и да се възползвам. Аз съм чел тази: http://www.expert.bg/book_640773

# 655
  • Варна
Ей, на клюкарник замязаха последните страници. Laughing Като видя, че заформяте спорове прескачам на следващата страница без да чета. Що хабите нерви бе хора? Я горе главите. Най-лошото тука е че си мачкаме самочувствието един друг. А за да върви бизнеса трябва и самочувствие. Дори най-големия и тъп келеш има голям шанс да успее. Като загуби първия месец пари, втория ще се научи.Не е ли така? От друга страна тия дето много мислят и премислят по-добре да не се хващат. Защото бизнеса е риск винаги. Никога не можеш да изчислиш всичко. Ето сега чак се ядосвам на Диплодон, как сам си казва че не е готов за бизнес.Що бе човек? Давай смело.
 Ако идеята ти не е голяма тайна, драсни на лични, че си умирам от любопитство.  Wink

# 656
Като загуби първия месец пари, втория ще се научи.Не е ли така?
Абе както казах, бившия ми шеф фалира, така че не му пречеше всеки месец да затъва. Всъщност той не беше тъп, но май го мързеше да мисли, или пък просто си мислеше че кредитите и лизингите могат и да не се връщат, а само да се харчат Laughing

Колкото до мен, казвам че не съм готов да управлявам сам бизнес, защото си знам реалните компетенции към момента. Далеч съм от мисълта, че с дипломата си съм придобил практическите знания за ръководене на бизнес. Така че може и да имам потенциал, но в началото ще ми трябва помощ определено.

Идеята...ех, това женско любопитство Mr. Green Обаче няма да бъде задоволено Blush

# 657
Аз също "изповядвам" философията на diplodon. Много по-лесно и безопасно е човек да придобие опит и знания за нечия друга сметка, вместо да залага собственото си име. А да стартираш бизнес без да си си направил сметката и да си претеглил приходи и разходи, чакайки от този месец да се научиш за другия е меко казано несериозно.
diplodon  в друг форум бях попаднала на идеи финансирани от бизнес ангелите. Търси из нета има доста инфо

# 658
Аз също "изповядвам" философията на diplodon. Много по-лесно и безопасно е човек да придобие опит и знания за нечия друга сметка, вместо да залага собственото си име. А да стартираш бизнес без да си си направил сметката и да си претеглил приходи и разходи, чакайки от този месец да се научиш за другия е меко казано несериозно.diplodon  в друг форум бях попаднала на идеи финансирани от бизнес ангелите. Търси из нета има доста инфо
Peace

# 659
Абе кви приходи и разходи, бизнеса е игра и удоволствие hahaha

Общи условия

Активация на акаунт