Отговори
# 330
Tony_st, зъбки ли ви никнат? Нашите ръце са все в устата, голямо лигавене. Гледахм вчера и като че ли венеца се белее, даже и на двете зъбчета. Понадут ми се вижда, ама то може и след 2 месеца да ги изкара. Всички казват, че е рано още, ама то не зависи от мен. Когато - тогава.

Склонна съм да мисля, че подготовката на венците и слюнчестите жлези е вече факт, а кога ще изникнат самите зъбки е Божа работа... Иначе е голямо бъркане в устата и с двете ръце едновременно и кофи с пюнки... ако го намажа с гел за зъбки има половин час спокойствие и после пак рев и носене на ръце, кърмене и кръга се завърта отново...  Mr. Green
Успокоявам се, че ще е така още година и половина-две и после ще ми къса нервите от бебешкия пубертет и “ужасните две“, както го прави успешно сега сестра му. hahaha

# 331

Момичета, много важно питане, ще се радвам на колкото се може повече отговори. Въпросът ми е следният: Като изправите бебетата, как стъпват на крачетата си- на стъпалото (равно) или си кривят стъпалцето нанякъде?

Предварително благодаря!  Praynig

И Максим стъпва с целия крак и той като Боримечето опъва краката и после бързо сдава багажа Simple Smile

# 332
Хайде и аз се докопах до форума най-накрая!

Едва сега смогнах да изчета всичко. От два дни бебо нещо е нервак, не реве, но мърка, трудно заспива и ме поизмори...

Малко на патерици честит рожден ден на Шени и Вики на Марта, както и на днешните месечинки! Много здрави и късметлии!  Hug

Бубе на цяло стъпало заставаме и ние.

За ушенцата- засега са много хубави и мекички и се надявам хрущялчето като се втвърди да останат така, копие на тези на баща му са. Heart Eyes

Всички бебоци от снимките са сладуранчовци, не изреждам, защото видях доста Simple Smile Рая, клипчето на Давид също е много миличко.

За спането- ние нямаме режим от край време. Нито мога да планирам нещо, нито нищо. Дните се нижат, ...не ги усетих тези два месеца и нещо.

Имаше и други темички, но нещо тотално блокирах. Crazy

Лека вечер на всички!

# 333
.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 13:57 от БУБА

# 334
Здравейте майчета!

Аз се появявам все за малко, но сега приспах Максито, че да драсна някой и друг ред.
Да кажа и за моЙто детИ- от вчера дадох сокче аз. Вчера 1 лъжичка, днес 2. Човекът доста добре го прие. Не се е запекъл, днес даже имаше 2 бомби (втората по-оранжева, явно от сокчето вече).
И така като го хвана за ръчички си се изправя съвсем до края, много го кефи. Нещо обръщането не го владее, завърта се като му покажа, но се забива в леглото и до там.  Joy
Уча го и от два дни да държи играчка в ръчичката. Полека полека и това ще стане. Още палеца е като на маймунките и не може много да хваща  hahaha Но успее ли, много му се получава.

Бубе, нали ти обяснява и аз за "джаскането" на Максим (ти на това му казваш опъване като дъска). Не е само Ралфито, и Максито е същото диване- надига си дупето и чак мост ще направи и ще се обърне. Но това е като е мега крив и се блъска и реве.

Та това от  нас... за сега. Още нямам нова прическа, веднага ще се похваля като имам Simple Smile

# 335

П.С. Муше, щ бързаш със сока, бе..Рано им е още. Те, че добре го приемат, добре е. Новите вкусове им харесват, но може в дългосрочен план да не му повлияе добре, не избързвай ако питаш мен  Hug

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 13:56 от БУБА

# 336
Буба , не се притеснявай. Всичко с Ралфи е наред, не се вкарвай във филми. Ще видиш утре след трансфонтанелната  Hug Ние всеки месец ходим на ТФЕ ,заради престоя на Тони в кувиоза.
При кой невролог ходи? Ако е при този при който си мисля, нормално е за него. Той така плаши доста майките.  ooooh!
Нищо му няма на мъничето , ще видиш   bouquet

# 337
Ето и една снимчица на Тони-бонбони от днес Simple Smile

И ние сме от финните. 5,500 и 60 см Simple Smile Иначе на дължина го докарваме  Joy Хапва добре , последно яде около 24.00 ч и вече чак сутринта в 08.00-09.00 , когато се събуди.
Обръщането все още и ние не го владеем, стига до едно положение и до там  Simple Smile

# 338
ДА ВИ ПИТАМ ЕДНА МАМА  МИ КАЗА ЧЕ СЕ ХОДИЛО НА ОРТОПЕД ЗАДАЛЖИТЕЛНО ЛИ Е НО НЕИНОТО БЕБЕ Е  ГОЛЯМО НА 8 МЕСЕЦА

# 339
  • До морето :)
Препоръчително е. Нашата докторка ни каза на 4-тия месец да идем. На мен ми се струва късно,  но ще слушам. Дано да няма нищо, че ми е притеснено.
мама на Тони и Ванко, страхотно е бонбончето  Grinning И стига си приказвала така. И на килограми си е много добре детето  Grinning
Тони–ст, с глас се смях на позите на Рая за заспиване  Joy Да ви е жива и здрава  Grinning

# 340
Бубе, забелязах аз Ралфито в крачетата, но мисля че не е нещо тревожно на тази възраст, в която го правят това. Еди също стъпва с цяло ходило, но не винаги.
За опъването като дъска, когато е нервен и ядосан -  newsm10.
Онзи ден майка ми взе да дига Едито с двете ръчички нагоре, ама аз и се скарах на жената, че е рано и да не му направи нещо... пък като гледам вие го правите...  newsm78 newsm78 newsm78

Мушеенце, раничко започна със сокчетата? Защо така реши?

Рая, клипчето с Давид е много сладурско...  Peace Heart Eyes

Тони - бонбони е станал голям мъж! Браво на него  Hug Heart Eyes

# 341
  • София
ДВ и от нас! Laughing Laughing
Бубе:не се тревожи прекалено мила- ние също още си имаме рефлекс на Моро, опъваме се като струни, когато сме ядосани и си държим ръцете, свити в юмруци! Преобръщане още не е направила сама, но се опитва, подава ръце към играчки, но още е некоординирана.....бебенцата имат известни различия във времето на съзряване, но дано нашите ( от майската тема ) да се развият здрави и усмихнати (а и изобщо всички бебенца!) Hug Praynig Peace
Много големи сладурковци видях пак- растът не с дни, а с часове! Peace
За режима: Имаме такъв от около месец: сутрин-в 6.30-7 ч., след това в 10.30-11 и после в 2, в 5 в 8 и в 10.30-11!Идеален е,с тази малка подробност,че към 4 през нощта я заболява корем и аз ставам и я обръщам по корем и после чакам да заспи, та не мога да кажа,че мнго съм се наспала, но не се и оплаквам!Тя е рай в сравнение с момчетата! Peace
Лека и спокойна нощ от нас...ауууу, кончето запя фалшиво-явно плаче за батерии...

# 342
А има ли бебе, което като е нервно и се изпъва като дъска? И също като е крив (както днес!) като го сложа по гръб и почва да се надига на краката си, чак мост ще направи  Confused Само при нас ли е това?
Виката е така от няколко дни. Изпъва се постоянно и се опитва да прави мост.
Относно стъпването - стъпва на цялото ходило, ама пак не особено право де и тя ги закривява малко.
Все още и на нас ръцете са ни почти през цялото време свити в юмрук, отпуска ги само като спи и яде. Рефлекса на Моро още си го има. Иначе вече хваща предмети, дори хвърля като не е на кеф  Mr. Green И от няколко дни казва мам, мам, мам  Hug Heart Eyes Това без да си кривя душата. Много ми е мило  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Успех ви пожелавам ! Дано нямате повече премеждия, че доста ви се струпа.

# 343
  • Варна
Буба, и аз пробвах с Валентин, стъпва си на цялото ходило, но все пак - не е ли рано да се правят изводи на база на това как стъпва бебето newsm78. Ръцете му иначе са почти постоянно свити в юмрук.

Рефлексът на Моро и ние го имаме - нали това е стряскането от шум и разперване на ръце, поне така четох някъде? Ако е това, имаме го още, само че без плача, само разперва ръце като се стресне от някакъв шум. Четох, че до 5-6 месец е нормално да го има newsm78. Още не може да хваща играчки, нито се е обръщал по корем. Мост не е правил, но пък много често застава на една страна и се извива на дъга. Аз не съм водила Валентин на невролог newsm78.

Да ви почерпя за днешната ни месечинка:

Честити месечинки и на останалите юнаци, родени на 9 май Simple Smile.

Отдавна се каня да питам нещо консултантките по кърмене: Всички казват, че бюстът ужасно се прецаква след кърменето. Има ли някакъв начин да се предотврати това, можем ли да полагаме някакви специални грижи и мазила за бюста, за да намалим пораженията newsm78.

# 344
Бубе, и тук -  Praynig Hug Знам, че всичко е ОК с Раф. Чакам утре да кажеш какво става.  Hug

Аз вече се върнах на работа, та ще пиша по-рядко...  Cry
Много ми липсва Филип.  Sad Cry
И вие.  Crazy

Hug

Общи условия

Активация на акаунт