Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 946
  • 572
  •   1
Отговори
# 465
  • Куциндрел
Това за готвенето в хотел - как ще стане?!
Ако не е на квартира/палатка/бунгало/вила, не мисля, че някой ще тръгне да си пече чушки на терасата на хотела с донесено, собствено котлонче...
Представи си каква задушевна обстановка ще стане в хотела, когато замирише на печени чушки.  
Направо ще се пренесе домашната обстановка там.
Все ми се струва, че има някой пишеш/четящ от тук, който си е носил котлон в хотела.

А някой не си ли носи чесън и светена вода, когато тръгва на почивка? Все пак не се знае какъв караконджул ще срещне там.

# 466
  • Sunshine state
Това с готвенето е голям джомбиш.Вече си представям димящата скара на терасата на 5-звезден хотел ОИ  Mr. Green - така де,отде знаете какви кучета се крият в кебапчетата от менюто.  Crazy
Едно време и ние т'варихме ладичката с каси домати и зарзавати,но ходихме на бунгала за по  20-30 дни. Peace
Сега въртим по заведенията и кръчмичките и хич не се зорим да готвим.  Hug
П.П. Чат-пат за обяд сме си взимали някоя и друга консерва  пастет,но това е било,когато сме окъсявали финансово.  Whistling

# 467
 С котлоните, чушкопеците и метлите започнахте вече да прекалявате. Естествено, че когато човек не отива на палатка, къмпинг или някакви полеви условия, където да почива, а отива в хотел не носи такива неща. И естествено, че когато човек си е платил за ОЛ и шведска маса ще яде от нея, а няма да си готви на терасата. Ако не е искал да яде кебапчетата на хотела е нямало да ги плаща. Недейте да се лигавите, темата не е за това.

# 468
  • Варна
Ще ви разстроя, момичета.
Не знаете какво става по Златните. Един почтен германски гражданин си бе купил фритюрник, пържеше си картофки на терасата. Откъде знам? Седях долу на басейна, а той се хвалеше с продукцията си. То се чуваше как се пържат, пушеше си и си миришеше. Преди 2 години това.

# 469
  • Майничка
Аз съм виждала на хотелска тераса газово котлонче и се пекат миди на тенекия. а съдейки по колите и водолазната екипировка на "готвачите", едва ли е било момент на финансова закъсация.

# 470
Правя си списъка точно. Под номер едно - чесън и светена вода. Номер 2 - метлата, че ако срещна караконджул да мога бързо да да отлетя.  Joy
Вече гърнетата не носим и не изнасяме цялата къща, а само половината. Много ми се иска да изкараме почивка без пране, но не ми се получава колкото и багаж да понесем.
Със сигурност си нося кафемашината, кутията с кафето и чашата, а мъжа ми най-много за нея мрънка, че той кафе не пие.
Ютия - категорично не. Такова гладене пада през останалото време, че тайничко си пожелавам и "служебна" да нямат.
Игри, играчки, книги и книжки, гоблена, бижута, "белило и червило". С една дума - ужас!
И да не забравя щипки за пране Wink

# 471
  • забравих си мисълта...
10 c's, виждам, че съм ти липсвала днес.  Grinning
Знам си аз, че ако не се появя, ще пропуснете да вземете едно от най-важните неща със себе си.
След като взехте куп мазила, които си ги нанасяте по лицето, краката, тялото и където ви хрумне още, защо никоя от вас не се сети да си вземе и едно малко, но изключително важно шишенце, особено по време на път е жизнено необходимо! Прибавете го в списъка на първо място,  Naughty с три удивителни след него. Не!!! По-добре 30, за да не го пропусне някой!!!
10 c's, това се нарича удар под кръста  Naughty! Много кръвожадна си станала  Mr. Green, веднага ми произнасяш смъртната присъда  Twisted Evil и ме принесе в жертва на

проучванията ви, поне да бяха научни,  но  Naughty  Laughing

И стига сте пушили и омирисвали  по хотелските тераси, не искате да перете тираджийската запазена марка, а ще губите време да готвите. Ще ми се умиришете на картофки, на кебапчета, на печени чушки и после ще се олеете с парфюм. Хм...  newsm78  #2gunfire

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 01:29 от Venetta

# 472
  • Майничка
...защо никоя от вас не се сети да си вземе и едно малко, но изключително важно шишенце, особено по време на път е жизнено необходимо! ...

Че това не е за багажа, всяка уважаваща себе си жена, съпруга и майка носи по една тубичка антибактериален гел в дамската си чанта, джобовете, сутиена и запасан в чорапа, ако е с панталон, в жартиера, ако е с пола, а ако е боса, слага още един брой в сутиена или го бучва в кока, за по-лесен достъп. Laughing

# 473
  • забравих си мисълта...
Че това не е за багажа, всяка уважаваща себе си жена, съпруга и майка носи по една тубичка антибактериален гел в дамската си чанта, джобовете, сутиена и запасан в чорапа, ако е с панталон, в жартиера, ако е с пола, а ако е боса, слага още един брой в сутиена или го бучва в кока, за по-лесен достъп. Laughing

В багажа разбира се, най-малко 1л.  Naughty В дамската чанта по време на пътуване са кърпичките, напоени с дезинфекционен разтвор. Хем са леки, хем не заемат кой знае какво място. Практично, нали Wink.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 01:54 от Venetta

# 474
  • Майничка
От мен да мине. Laughing
Първо се пребърсваме с кърпичките, после се умиваме с гелчето/течността и си стискаме ръцете!  friendship

# 475
 Кърпички и аз винаги нося, нужни са най-вече по време на пътуване. gargamela, какво смешно намираш в това?

# 476
  • Майничка
Нищо, защо? Аз също нося. И гелче нося. Ако не ми беше по-удобно и от разтвора на Венета щях да нося.

# 477
  • забравих си мисълта...
и си стискаме ръцете!  friendship

Хайде и от мен да мине , но преди това си дезинфекцираме ръцете до лактите, нали  friendship ? Wink

Между другото много го обичам този разтвор от предишния ми пост, няма нужда да ползвам крем за ръце. Много приятно ми действа на кожата. Така че го ползвам много често всеки ден.

# 478
Едно време като нямаше мокри кърпички и гелчета с какво се почиствахте?  Mr. Green
Дезинфекция с хлорна вар предлагам аз. Никакви бацили няма да ви останат по ръцете. След време и ръце няма да имате.. Mr. Green

# 479
 Винаги е имало мокри кърпички, просто в последните години станаха популярни и всеки ги ползва. Аз още преди много години ползвах еднократни мокри кърпички Българска роза, бяха опаковани всяка поотделно във вакуумирана опаковка, която се късаше, за да извадиш сгънатата кърпичка.

Общи условия

Активация на акаунт