Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 947
  • 572
  •   1
Отговори
# 480
  • забравих си мисълта...
Аз още преди много години ползвах еднократни мокри кърпички Българска роза, бяха опаковани всяка поотделно във вакуумирана опаковка, която се късаше, за да извадиш сгънатата кърпичка.

И още ги има, ако ми се случи да ми свършат тези в чантата, си купувам веднага кърпички българска роза, като съм си в BG. Аз лично ги харесвам, може би защото много им се усеща алкохола. Сигурно затова съпругът ми казва, че алкохола го консумирам под прикритие.  Twisted Evil

# 481
Вярно е! Откакто се помня, все си има мокри кърпички.
А ако щете вярвайте, но когато сме пътували (с обществен транспорт -влак, авотбуси), майка ми носеше шишенце със спирт и памук - за всеки случай, ако се наложи.
Специално за ръцете, пък не виждам нищо лошо в почистването им на път, даже точно обратното.
Не случайно има болести "на мръсните ръце".

# 482
  • забравих си мисълта...
Венета, това не е кръвжадност, просто знам кой ще измисли най-ефективния начин:)
( първата снимка е върховна, ще си я запазя за аватар, когато му дойде времето  Twisted Evil)

Подарявам ти я от сърце и с надеждата, че ще спечелиш приза за най-приятен аватар Wink на всички времена! Wink newsm08
Но иначе не се изложих в препоръката си, нали. Да не забравите и калиевия перманганат, не го подценявайте, въпреки че има и много други по-ефикасни дезинфекционни средства, но нали знаете, че в случай на нужда от какъвто и да е медикамент или препарат не се започва от най-силния, така че вземете си и него като за начало. По този повод: медикаменти - от аспирин до антибиотик и още спирт, реванол, йод и т.н. (в краен случай може да си вземете и домашна ракия за целта Wink.). Ще имате нужда за свалянето на маските, грима и всички мазни и не толкова мазни мазила, които сте понесли себе си в опит да върнете годините назад Wink.
А сега съвсем сериозно. Според статистиката тук където съм аз, след тоалетна жените си мият ръцете много по-рядко от мъжете. В една фирма произвеждаща медикаменти, тази година уволниха две "дами", защото не са си измили ръцете след излизане от тоалетната, а в тази фирми това е причина за уволнение и не се правят компромиси.  Naughty

# 483
Ако пътувам само аз, ми е лесно. Мога много бързо да си приготвя багажа и той няма да е много. Когато обаче тръгваме някъде с децата за няколко дни, няма как багажът да е малко. И двамата са малки. Цапат се, съответно трябва да взема повече дрехи. Нямам желание да се занимавам и с пране докато сме някъде на почивката. За всеки случай нося и някои лекарства, някои играчки, една-две книжки. Като сложим и колелета им - колата се напълва. Така като се замисля, тръгнем ли семейно някъде, препълваме каручката. Затова сме си взели и голяма кола, да можем да събираме много колелета  Laughing Ако сме и някъде на палатки, багажът набъбва още повече.

# 484
  • забравих си мисълта...
По темата:

Това, което в никакъв случай не трябва да вземате със себе си, са  скучни и сковани придружителки, които ще се забавляват, като ви развалят приятното прекарване на отпуската с обичайното за тях.

# 485
С котлоните, чушкопеците и метлите започнахте вече да прекалявате. Естествено, че когато човек не отива на палатка, къмпинг или някакви полеви условия, където да почива, а отива в хотел не носи такива неща. И естествено, че когато човек си е платил за ОЛ и шведска маса ще яде от нея, а няма да си готви на терасата. Ако не е искал да яде кебапчетата на хотела е нямало да ги плаща. Недейте да се лигавите, темата не е за това.
Абе на вас не ви се вярва това с готвенето в хотел, но мен навремето ме беше поканил един екземпляр да споделя "домашно" приготвената му скара на хотелската тераса. Той би предвидлив и всичко си носел.  Mr. Green

# 486
  • София
Където и да тръгвам, помъквам максимум една раница. Какво му трябва на човек?

# 487
  • София
Абе на вас не ви се вярва това с готвенето в хотел, но мен навремето ме беше поканил един екземпляр да споделя "домашно" приготвената му скара на хотелската тераса. Той би предвидлив и всичко си носел.  Mr. Green
Моя приятелка в момента е в някакъв хотел в Приморско (или станция се казва) на медицинското съсловие, в който ходят с карти.
Та тя се ядосва, че не си взели скарата, понеже почти всички си правели барбекю на терасите  Mr. Green

# 488
Взехте ми на подбив темата, а мен ме "втриса", тъй като ми предстои опаковане на багаж.Това ли да взема, онова ли.
За скара на терасата- откровено ви казвам, бих се оплакала от хотел, който допуска гостите му да ползват скари на терасата .Като искат да си готвят- има къщи за гости, не по-малко привлекателни като място за отдих.

Видях доста странни неща, които хората носят на почивка.
Но сред моите най-странни- на хижа "Узана"/старата хижа, ако някой я знае/ когато бях на 16 години отиваме на екскурзия с класа и класната.По това време аз сама си приготвях багажа, но майка ми все издебваше "да притури" нещо.Спукаха ме от майтап ,когато извадих от чантата си две закачалки.А майка ми многократно до момента беше водила деца на лагер в планината, семейно сме ходили на планина също, не е като да няма представа.

Тук някой беше писал, че е носил нес кафе в Италия.Аз също бях на път да взема + елекрическа кана, но мъжът ми разумно ме възпря.Друго, което исках да си взема при пътуването в Италия- кроасани " за по път",да не прегладнея случайно, ако щете вярвайте.Много обичам кроасани, но си разрешавам само като пътувам някъде, защото тогава не слагам килограми.Но се възпрях, де, пак мъжът ми ме вразуми.Обаче сешоар взехме, въпреки, че изрично пишеше, че в банята има, даже на картинка го видяхме.

Но сега, за планината ще си взема машината, кафето, чанта с лекарства/ някои се ползват, други "за всеки случай/ и ред други ...

Синът ми е почти на 6, отдавна- отдавна памперсите са забравени, но на път нося пелени от тези, непромокаемите, дето се застила леглото.Пак "за всеки случай", дето ще се притеснявам дали случайно няма да подмокри леглото...

Като беше малък и току-що махнал памперса, носих и едно миниатюрно легенче, за аварийно изцапани гащи , иначе по принцип не пера на почивка или пера нещо съвсем дребно.Но сапун за пране нося винаги.

И на екскурзионни съм ходила, там съм мъкнала какво ли не в раница.Но поне се научих да нося сапуни, шампоани, паста за зъби в малки опаковки, малък размер салфетки, малки туристически кутии, чаши.

Най-ценното от темата ми беше технологията за "навиване на руло" и идеята за контейнерчетата.Но иначе няма спор, получи се забавна тема.

# 489
  • София
[
За желаещи, винаги. Hug
Сгъвам дрехите на руло - така не се мачкат и не заемат много място.

Azaf,жива да си. Снощи стегнах багажите за двуседмично пътуване. Сгънах точно на руло дрехите по твоята идея. Ми то било супер бре. Благодаря за ценния съвет.    bouquet
Иначе едвам се удържам да не помъкна къщата, но напоследък успявам да намаля обема на багажа.
Това, без което не тръгвам никога е ел. кана и разтворимото кафе, което пием обичайно и което не се намира навсякъде. Обичам рано сутрин да стана и да изпия чаша кафе на балкона на хотела, където и да сме и да се насладя на тишината и гледката.
Хубава и безпроблемна почивка на всички желая.

# 490
  • София
преди детето пътувах с минимален багаж, сега събирам половината къща Simple Smile на никой не му пречи, с кола сме , мъкнем си Simple Smile

правя си подробен списък и по него пакетирам Simple Smile

# 491
Много бързо се справям с багажа си. Няколко рокли, няколко чифта обувки, чанти, бански, четка за зъби. Крем, парфюм и гримове са винаги в дамската ми чанта, така че са винаги готови. Книги. Децата ми също са експедитивни.
Обаче съпругът ми е много педантичен и капризен по отношение на багажа си. Съставя списъци, винаги има дрехи от противоположния сезон, няколко парфюма (според настроението), много козметика , лекарства... Но в Париж ми светна, когато изневиделица ни плисна дъжд, а той бръкна в чантата си и извади ... 4 дъждобрана  Laughing

# 492
  • Майничка
Това си вика предвидлив мъж!  Laughing
Пък и явно е знаел правилото, че при първа визита в Париж, винаги те навалява. Wink

# 493
Не беше първа и никак не ни е валяло никъде във Франция. Направо се чудя откъде му е хрумнало?! И кога ли ги е купил?
Аз се смея и се шегувам с него, но истината е, че е грижовен и много по- отговорен от мен. Защото аз отговарям само за личния си багаж, а той- за всички останали подробности около всички ни, включително и документите.

# 494
вълшебница, това би ме сринало мен, честно!
Не мога да си представя, че може да има по-организиран, предвидлив и отговорен човек в семейството ми от мен  Crossing Arms. Аз не бих изтърпяла твоят човек дори и за секунда, но така и трябва, ако харесвахме еднакви хора, то те много бързо биха се изчерпали Peace.

Общи условия

Активация на акаунт