Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 939
  • 572
  •   1
Отговори
# 75
Е, Дара, ама вие сте 5 човека, от които 3-ма са деца, няма как да тръгнете с една раница  все пак Laughing
То и аз съм писала багаж  какъв бих взела за 10-тина дни - ами в два големички сака го побирам, но сме 2-ма възрастни с дете на 2 и половина, малко дете - малки дрешки, малки обувчици, незаемащи място.
Ако умножа багажа на малкия по 3, ето го още един голям сак, а вероятно децата искат и играчки, други любими вещи и т.н. То си е разбираемо принципно.
Въпросът май е да не вземаш неща, които не ползваш  Peace

# 76
  • близо до Кресненското дефиле
Лелеее , майкооо! Пътуваме с адски много багаж! ooooh!То не бельо , козметика , обувки , спално бельо ,дрехи......цъцъцъцъ Тръгваме най-малко с 3 сака щуротии! Tired
Завиждам на всички, които могат да преценят колко багаж най-малко им е необходим!  bouquet

# 77
Аз съм по-зле от жена направо  Laughing
Със сегашната приятелка като се събрахме и поехме на първото ни съвместно пътешествие, се чакахме направо на летището. И какво да видя - мойта мома с едно куфарче спретнато и голяма дамска чанта. А аз  Crazy Аз съм с три куфара и един малък сак-раница  Laughing Изгледа ме от-до и каза само 'ШЕГУВАШ СЕ'  Joy

Нося всевъзможни дивотии. Изпадам в ужас, че ще се наложи да присъствам някъде и няма да мога да изглеждам както в нормална атмосфера - домошар съм си и явно тръгвам на път с къщата Laughing

# 78
Аз пътувам винаги с оптимален багаж- остана ми навик от времето когато пътувах с автобус на ваканция и мразех да нося огромни сакове и куфари. След като се ожених обаче и се сдобихме с кола се оказа , че аз пътувам с едно малко скромно сакче, а съпругът ми си носи половината гардероб - нали сме били с кола  Simple Smile все нещо можело да му потрябва. Така и аз почнах да влача какво ли не. Като се роди детето -тогава стана страшно. Нося му почти целия гардероб,/защото не пера когато сме на почивка/ играчки, лекарства/за всеки случай/, пасатори, кана за преваряване и в крайна сметка тръгваме като цигански катун  Laughing

# 79
А най-интересно е разтоварването след това, особено ако няма как да се спре буквално пред входа на хотела. ))))
Започва се всевъзможно мъкнене на чанти, чантички, куфари и т.н.

# 80
  • Бургас
Винаги с много багаж, но не и прекалено.Предпочитам да имам ако се скъса, стане студено или нещо от сорта, пред това да нямам.И бездруго няма как да си купя с тези отънели джобове, предпочитам да заложа на сигурното и си слагам всякакъв багаж.Изключвам ютии и други ел. уреди.Говоря само за дрехи, обувки и принадлежности за баня.Пък и когато има дете, то само за него събирам един сак и за нас един общ и така Simple Smile . Все пак зависи и времето за което ще сме в почивка.

# 81
Обикновено прекалявам с дрехите (това на море). На планина гледам да не взимам нищо излишно, защото аз ще го мъкна на гръб в крайна сметка.

# 82
  • Варна
Добре де, какво толкова влачите със себе си? Особено   Rolling Eyesпък на море, когато в повечето време си полугол.
 Rolling Eyes

Ще ви кажа какво смятам да взема със себе си за 3 седмици в Щатите - дънки /едни на мен, едни в куфара/, няколко ризи, 1 пола-молив, 5-6 топа, 2 жилетки, малка черна рокля, манто. Ще пътувам с балерини и къс тренч, ще сложа 2 чифта обувки с ток + 1 клъч. Всички дрехи се комбинират заедно. За разкош ще добавя 2 кашмирени шала. Имам 2 несесера с козметика - един за ръчния багаж и един за чекирания.
Всичко, което ми потрябва мога да купя на място.

# 83
Приятно ми е - Богиня!, не всеки може да си позволи да пазарува дрехи от родните курорти, а дори и просто така.
За това хората си вземат дрехи, колкото смятат, че ще облекат и за непредвидени ситуации.

А и на морето не всички стоят само на плажа и ходят полуголи. )

# 84
  • Варна
Мирама, нали се уточнихме, че не става въпрос само за почивка по родните курорти. Там пък би трябвало да ти е последна грижа с какво си облечен  Mr. Green като имам предвид контингента почиващи.

Видя ли багажа ми за 3 седмици в Щатите? Мисля, че е напълно достатъчен за всякакви ситуации - изключвам единствено прием Black Tie.

# 85
Приятно ми е - Богиня!, аз ти го видях, но и зависи на какъв климат отиваш с този багаж. )

# 86
  • Варна
Октомври месец, какъв да е климатът? Не е Арктика все пак.

# 87
Миналата година като ходихме на море с детето бяхме натоварени като цигански катун.  Laughing Спално бельо не сме мъкнали, но пък доста хавлии + нейното гърненце.  Crazy Тази година ще е същото. Надявам се,че догодина ще сме с нова,по-голяма кола,че вечно сме затрупани вътре. ooooh! Иначе аз се побирам в един сак,лятото дрехите не са толкова обемни и като цяло нося половината, които съм взела.

# 88
  • Майничка
Богиня - ми оптимално си е.   Peace
Освен че мразя да пътувам с много багаж, мразя да пътувам и с твърде разноцветен багаж. Страдам безкрайно, когато някоя част от грижливо подбираните ми във времето чанти/раници/куфари (за всякакви случаи и количество багаж) даде фира и не успея да й намеря подобен по цвят и фасон заместител. Сигурно такива като мен са имали предвид, когато са измислили пътните комплекти от по10-на части в еднакъв десен. Laughing

Когато мъжът ми си купи нова чанта за лаптопа (черна), първата ми реакция беше "Нямаше ли тъмносиня или тъмносива?". Joy
Ама ми е такъв кеф като се курдисаме във фоайето или пред входа до спретната, едноцветна купчинка... Embarassed

На почивките в Бг нося шампоани, балсами, гел душ, тоалетно мляко, течен перилен препарат, плажни масла и репеленти в количество, изчислено да стигне до края на почивката, като пресипвам в по-малки пластмасови шишенца, ако е необходимо и опаковам със стреч фолио. Слагам частично изхабена паста за зъби, пак колкото да изкара определен брой дни. Нося и малък сгъваем сешоар. На връщане освободеното място се заема обикновено с нови придобивки. Laughing
Надуваеми неща и обемни играчки не нося, определям максимум от 2 неща, които могат да се поберат в джоб. Малкото си носи раничка с адаптора за тоалетна седалка, книжка, блокче за оцветяване, мп3 със заредени приказки и слушалки. Тенденцията е да заменим книгите за големите с електронни четци, че и каката взе да чете много бързо.

Тази година за 10 дни море, двама възрастни, тинейджърка и 3-годишна, бяхме с две карети като за ръчен багаж в самолет, сак ок.60/30/30см и две ранички - една като дамска чанта за мен и другата - на малката. Едната карета бяха само обувки и козметики, на които видяхме сметката до края, а половината дрехи на децата така и не влязоха в употреба (или бяха само премерени - в случая с каката Mr. Green).

П.П. Винаги приготвям багаж по списък, пазя си ги в компютъра и ги оптимизирам, ако е за сефте. Имам всякакви варианти, за всякакви случили се в семейството конфигурации, примерно: командировка за един човек (моя или на мъжа ми), варианти - официална/неофициална, подварианти - лятна/зимна/демисезонна, подподварианти - пътуване със самолет/автомобил/автобус/комбинирано, подподподвариант - една нощувка, 3/5 нощувки, над 5 нощувки ... и т.н.

Ако не пътувам и аз, задължително конкретизирам нещата от списъка в отделен файл, посочвам къде точно е въпросното нещо и разпечатвам едно копие, което слагам на видно място в багажа, с цел обратното подреждане от пътуващия. Въпреки това, мъжът ми неизменно се връща с една найлонова торбичка в повече (нямам предвид подаръци и направени на място покупки), а на каката оставям ок.1/3 от обема на багажа свободен, че да го смести целия на връщане. Mr. Green

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 22:40 от gargamela

# 89
Богиня, два чифта дънки за 3 седмици? За мен са твърде малко освен, ако не пазаруваш активно.

Общи условия

Активация на акаунт