Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 351
  • 572
  •   1
Отговори
# 60
Багажът никога не е много, просто мястото, в което тр да се събере е малко   Flutter

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3991211  - ако не сте го виделе вече, че е старичко Wink

# 61
Ай сега пакетирам багажа. Нашия багаж е е само в ръчния, другото се оказаха подаръци и поръчки от приятели

# 62
И аз съм от минималистичните пътуващи. Но съм си такава и по принцип. Май който и иначе е затрупан с вещи - купища обувки, козметики, дрешки и т.н. - си е такъв и на път. Не броя децата, разбира се, покрай тях се събира повечко багаж и това е разбираемо. Но за личния багаж, има връзка. Аз ползвам и нося само най-необходимото, и гледам да се отърва от възможно най-много - например шампоан, сапун, хавлиени кърпи и сешоари има и в хотелите, така че такива неща не нося. Храна също не нося, ако отиваме сред цивилизацията където има магазини и ресторанти. И какво ако нямат любимата ми храна Х, няма да пукна десет дена без нея я  Mr. Green За мен ваканцията е отърсване от рутината и всички партакеши свързани с нея, включително лаптопи и телефони. Само с фотоапарата не мога да се разделя.

# 63

Напротив, стават доста по-компактни, защото няма гънки, въздух и т.н. Трудно ми е да обясня как ги сгъвам - примерно, панталоните първо крачол за крачол през чатала /стандартно, като за закачане на закачалка/ и после отдолу-нагоре завиваш. Блузите, в зависимост от моделя. Идеята е минимум гънки - така и после си ги вадиш като изгладени.
Отделно, че в чантата започваш реденето с твърдите неща - обувки, джапанки, несесер и др., а дрехите ги редиш напречно, запълвайки празните пространства. Адски е удобно.

Толкова ми хареса, че дори се изкушавам да направя едно пробно подреждане на багажа .Пак мерси!  bouquet

# 64
  • Пловдив
Добре де, на мен ми е интересно, защото непрекъснато съм обект на критика от страна на мъжа ми. Шампоани и козметики не носите. Аз не си сменям шампоана никога, стилизиращите продукти за коса също нося. Не мога да позлвам какво да е. Хем косата ми е къса и не се фиксирам много-много в тази посока. Но това с какво я мия и правя не намирам за каприз. Същото се отнася и за децата. Ползват определена козметика за коса и тяло и винаги си я носят. Без сешоар никъде не тръгвам! Е, да, в хотелите има, но там са ми слаби, понякога не работят и т.н. Изобщо, не смея да поемам излишни рискове.

Децата... Как ще тръгнем на море за 10 дни без: 1 чифт джапанки, 1 чифт /поне/ сандали, 1 чифт гуменки, 1 чифт маратонки. Дотук са 4-5 чифта обувки на дете. Умножаваме по 3 и става страшно. Горе-долу това важи и за възрастен. Че аз имам само един куфар обувки! Храна не коментирам, не нося. Техники и уреди също. Но без хавлиени кърпи не тръгвам посмъртно, ако не сме в хотел под 4 звезди. Ако наемам къща /за почивка обикновено това ми е навика/ взимам даже и спално бельо за децата. За 10 дена взимам и поне 4-5 книги минимум. То това колко място е? И не ми казвайте "то там няма ли?". Ами обикновено няма. Сега скоро бях за 4 дни в Троян. То там книжарници няма, какво остава за книги.

Откъдето и да го погледна - все е много багажа.  Cry

# 65
Аз винаги правя един много дълъг списък и накрая пак се оказва, че половината работи не съм ги взела и трябва да си ги купувам от там, от където отивам. Какво не съм забравяла? Няма такова нещо! Веднъж забравих всичките плажни принадлежности на всички в семейството. Това се случи миналото лято. Е, от миналото лято имам четири чифта бански. Два, които купих за почивката и два, които купих на почивката, защото първите два ги забравих. И това го умножете по четири, защото и на другите забравих банските, хавлиите, плажните масла, шапките, очилата, всичко. Мъжът ми вика, много изгодна почивка, няма що. Защото аз я организирах и цяла година това му повтарях, колко е изгодна и как е направо без пари. А преди две години празнувахме нова година в планински курорт. За себе си бях взела пет супер официални рокли, но бях забравила зимните си топли дрехи. Хайде, пак се ядоса мъжът ми, защото пак имаше шопинг. Мълча три дни и на четвъртия ми казва: както и да го пресмятам, пет рокли за пет официални случая, няма как да се получат тук. защото празнуването на новата година е само една вечер! Еми една вечер е, но нищо не се знае!Любимото ми е: кой пък тук те гледа, да не сме в България!

# 66
Chanel, за забравянето на нещо обикновено обвинявам аз някого (познайте от 3 пъти кой го отнася) и си мисля, че съм права, ами на всичкото народ дрехи, обувки и останали работи багажът стягам аз, мн ясно, че може да се забрави нещо, да вземат да помогнат и останалите с нещо Wink
Всъщност чак такива фрапиращи забравяния на неща нямам  Praynig слава Богу.
Тази година обаче голямата я оставих да си стяга сама всичко, което иска, само кърпите и прибрах в нашите куфари за друго и дадох 1 и казах, че това и е лимитът да се оправя....не, че после не открих пръстнати из други места 4 чифта нейни дънки, които естествено не носи, ама това друг въпрос  ooooh!

# 67
Не, супер компактно пътуваме. На принципа сме, ако толкова закъсаме ще перем или купим на място, до сега не се е налагало да правим нито едно от двете.

дара, аз също си нося шампоан и балсам за коса, специфична съм какво използвам, но приливам в малки шишета-травъл сайз. И кърпи нося, но пак един куфар е достатъчно за моя багаж и на мъжа ми. Детето в най-малкият размер куфар му събирам всичко.

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 10:00 от benson10

# 68
Аз пътувам в някакво средно положение, не е компактно, но и не нося всичко, което ми попадне пред очите като събирам багаж. Не забравям на тръгване, а обикновено на връщане и все по нещо остава някъде си по света и у нас. От електроуредите нося само епилатор. Козметиката си я нося в по-малки опаковки като за пътуване, рядко купувам нещо на място, защото не обичам.

# 69
  • София
Относно забравянията тази година изцепката щеше да е голяма,защото бях забравила ваучерите  за хотела и то на 3 семейства.Случайно мъжа ми ме попита преди тръгване дали съм ги взела.Е,и комплекта за маникюр на мен и детето,ама това в сравнение с първото е нищо.

# 70
О, случва се често да забравя нещо. )
Или вземам за всички плътни дрехи примерно, но за себе си не. )

Последно вчера се прибрахме от В.Търново, бяхме точно за 1нощувка и аз понесох 3комплекта дрехи. )

Сега ме чака подготвяне на багаж, в понеделник пътуваме за морето. И стоя и се чудя, 1огрооомен куфар ли да взема или 2по-малки, за по-лесно носене. )
Отделно, че за 2дни в началото ще сме на едно място и нямам намерение да свалям абсолютно всичко, та ще трябва да взема и една малка чанта само с багажа за тези 2дни. )

А миналата година бях взела дрехи за всеки ден от почивката, 10дни. Е, половината така ги и върнах.

# 71
Да, аз съм от тези, помъкващи доста неща. И въпреки старанието ми да не става така всеки път, винаги се оказва, че има излишни неща. Blush

# 72
Добре де, на мен ми е интересно, защото непрекъснато съм обект на критика от страна на мъжа ми. Шампоани и козметики не носите. Аз не си сменям шампоана никога, стилизиращите продукти за коса също нося. Не мога да позлвам какво да е. Хем косата ми е къса и не се фиксирам много-много в тази посока. Но това с какво я мия и правя не намирам за каприз. Същото се отнася и за децата. Ползват определена козметика за коса и тяло и винаги си я носят. Без сешоар никъде не тръгвам! Е, да, в хотелите има, но там са ми слаби, понякога не работят и т.н. Изобщо, не смея да поемам излишни рискове.

Децата... Как ще тръгнем на море за 10 дни без: 1 чифт джапанки, 1 чифт /поне/ сандали, 1 чифт гуменки, 1 чифт маратонки. Дотук са 4-5 чифта обувки на дете. Умножаваме по 3 и става страшно. Горе-долу това важи и за възрастен. Че аз имам само един куфар обувки! Храна не коментирам, не нося. Техники и уреди също. Но без хавлиени кърпи не тръгвам посмъртно, ако не сме в хотел под 4 звезди. Ако наемам къща /за почивка обикновено това ми е навика/ взимам даже и спално бельо за децата. За 10 дена взимам и поне 4-5 книги минимум. То това колко място е? И не ми казвайте "то там няма ли?". Ами обикновено няма. Сега скоро бях за 4 дни в Троян. То там книжарници няма, какво остава за книги.

Откъдето и да го погледна - все е много багажа.  Cry

Без да целя да те критикувам, но ще ти кажа защо на мен би ми бил по - малко багажа:
Не ми пука с какъв шампоан си мия косата. Все е шампоан, още повече за няколко дни, нищо няма да й стане. Стилизиращи продукти /какво е това не знам  Blush/ не ползвам.
Детето си ползва детски шампоан някакъв, какъвто харесам и сапун.
Относно сешоара - ами светът ли ще свърши ако не се изсушиш със сешоар или пък все пак ползваш ония слабите в хотела  Tired
Или пък да се избършеш с хотелските кърпи ?
Или да ползваш тяхното спално бельо ?
И не отивам на почивка да чета книги.
Затова си обект на критика на мъжа си.
Не може да кажеш: "Ама аз си искам моите хавлиени кърпи" пък същевременно да твърдиш, че не можеш да тръгнеш с по - малко багаж. Можеш, но не искаш. Което си е твое право и избор, разбира се  Peace

# 73
  • Пловдив
Ооо, аз за сешоара приемам критика, защото принципно съм съгласна. Той си е ненужна екстра, признавам.  Laughing Иначе, за шампоаните ми е важно, да. Тук не бих могла да направя компромис. Също и за децата. Дъщеря ми е с куп алергии, а е и пубер, че и руса... Там смяна на козметиката би била бедствие направо. Аз кърпи за хотел не взимам, но ако съм на гости или наемам къща не тръгвам без кърпи. Същото е със спалното бельо за децата. Веднъж имах неприятна случка с наета къща и гадно бельо и вече не смея да рискувам. Но него рядко го нося де. А на почивка без книги не мога изобщо да тръгна. И за една нощувка да е - не мога. Аз така си почивам. Иначе за мен не е почивка.

От това, което си казала - добре. Оставих сешоара, кърпите и бельото спално. Това е един куфар. Само един!  Embarassed

# 74
Пътувам с малко багаж, но не прекалено малко.
Козметиката и аз пресипвам в малки опаковки (тази, която може, тя другата си е в малки по принцип).
Сешоар и ютия, както и спално бельо никога не би ми хрумнало да нося, все пак не отивам в средата на нищото.  Храна и хавлиени кърпи- също. Джапанки си имам специални за пътуване, най тънките възможни- двете заедно в торбичка не знам дали имат и един см и тежат не повече от 100 грама.
Ползвам електронна книга и това ми спестява място.

Веднъж при едно пътуване бяхме забравили всички гащи на мъжа ми Blush та тогава търчах да му купувам нови, а той взе че и не ги хареса за капак. Но веднъж може да се случи на всеки:)

Общи условия

Активация на акаунт