Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 344
  • 572
  •   1
Отговори
# 45
Нося много, много багаж– дрехи, обувки, козметика, книги, лекарства... Удивлявам се от себе си какво количество вещи съм способна да приготвя за една 20-дневна почивка. Удивтелно е обаче, че използваме тези вещи. Ето сега се готвя за такова пътешествие, при което ще се налага да обличаме и най–леки, и връхни дрехи, трябват ми и по-официални, как да побера това в един куфар? До момента са вече 7.
Мисля си, че ако за 6те трябва да платиш свръх багаж слевдащият път и през ум няма да ти мине за тях Mr. Green

# 46
Светкавица, абе как ще вземаш чак електрическа кана  Joy
Разби ме  Laughing

На море сме с приятели и мацката от другото семейство започва да вади от багажа - ютия, епилатор, сешуар, 3 четки за прическата и още и още. Пък забравила на мъжа си обувки, освен джапанките, с които беше  Laughing питам: "За кво ти е епилатора ?", тя: "За всеки случай, щото се епилирах вчера, ама за седмица де да знам, може да ми порасне някой косъм"  Joy
Въпросът е дори да прорасне косъмът, някоя пинсета да беше взела, че малко място заема. Па и с няколко поникнали косъма няма да я върнем я  Wink За ютията не я попитах изобщо.

# 47
  • Пловдив
Аз винаги пътувам с много багаж. Прекалявам задължително, но особено когато съм с децата робувам на максимата, че е по-добре нещо да нося и да не ми потрябва, отколкото да ми трябва, а да не ми е под ръка. Не мога да се въздържа от прекаляването с багажа и туй-то. Случвало се е да тръгваме за една нощувка и аз да помъкна 4 чифта обувки примерно /без тези, които са ми на краката в момента/. И съм убедена, че са ми жизнено необходими. Това е!

Скоро децата пътуваха със свекърва ми. Изпратих ги с три огромни сака и отделно над 10 чифта обувки. После цяла седмица слушах как са носили всеки по 3 ката дрехи и останалото било излишно. Не знам защо баба им сметна, че нещо ми казва. И по един да са носили - пак ще пътуват с всичко, което съм преценила.

Иначе бързо приготвям багаж, сгъвам и подреждам безупречно, винаги знам до сантим кое къде се намира, багажа ми е по конец. Нищо не забравям и съм много организирана. Дори на кучето приготвям специално багаж. Нещо, което за мъжа ми е факт умопомрачителен, но това е положението!

# 48
Подсещам тези, които отиват на море да си вземат омекотител, че аз уж се сетих за него, но го забравих, а там водата е много твърда и той не е излишен (айде още едно шишенце в багажа Joy)

Щото на морето не продават омекотител?
Пътувам с много малко багаж с идеята, че вече  всичко може да си купиш.
Ами зависи на кое море отиваш. Ако почиваш на търговската улица в Бургас, ОК, но на Дюни, където почивахме ние точно омекотител не продаваха, а да ходя до Созопол или да се отбивам специално в Бургас за това, мерси. По бензиностанциите по пътя също нямаше  Joy Joy Joy

# 49
Не. Вземам минимално, но наистина минимално.  Дори мога да тръгна и без багаж. Не се затормозявам  с  такива дреболии. Каквото ми потрябва - купувам от там. Все пак не отивам в пустинята. Дрехи, храна, обувки, козметика, ел. уреди и т.н продават навсякъде. Peace

# 50
# 51
  • Куциндрел
Тази година за морето  се чудих - дали да си взема достатъчно тениски, за да не пера или да пера.
Три пъти си преправях багажа, докато не реших - няма да пера, ще си взема тениски за всеки ден, за плаж, за вечерта и т.н.
И в края на краищата - пак прах. hahaha Върнах се с необлечени дрехи почти половин куфар.

# 52
Моят мъж много харесва, че пътувам като мъж и пазарувам като мъж Laughing. - без мотаене, купувам това за което съм влезнала, не зяпам по витрините по сто часа.  Не мъкна куфари с дрехи, преси, и гримове. Оправям се точно за 15 мин.

# 53
# 54
  • София
 Не мъкна, ел. уреди има във всяка квартира или хотел, сешоар през лятото не ползвам, достатъчно ми се изсушава косата от слънцето. Тръгвам с едни сандали на краката и джапанките в сака, не виждам смисъл от затворени обувки или маратонки за море. Козметика купувам малка разфасовка на място , ползвам и изхабявам или зарязвам. Аптеки има навсякъде, вземам само обезболяващо за спешен случай. Дрехи 4-5 чифта, които се комбинират помежду си и това е.

# 55
Не. Нямам никакви проблеми с това, много "стегнато" пътуваме.

# 56
Независимо, че следяхме прогнозата за времето и то от няколко източника и все се очертаваше Azaf, това ми се видя интересно с навиването на руло, но не стават ли така дрехите по-обемни?Или аз нещо не схванах технологията?

Напротив, стават доста по-компактни, защото няма гънки, въздух и т.н. Трудно ми е да обясня как ги сгъвам - примерно, панталоните първо крачол за крачол през чатала /стандартно, като за закачане на закачалка/ и после отдолу-нагоре завиваш. Блузите, в зависимост от моделя. Идеята е минимум гънки - така и после си ги вадиш като изгладени.
Отделно, че в чантата започваш реденето с твърдите неща - обувки, джапанки, несесер и др., а дрехите ги редиш напречно, запълвайки празните пространства. Адски е удобно.

# 57
Уффф, стягам багаж по 1ден, за да не забравя нещо. )
От сега съм започнала да мисля какво трябва да сложа, в понеделник пътуваме за морето.
За 12дни ще влачим един огроомен куфар, събира се в целият багажник на колата, а той не е никак малко.
Влача по 10бр. тениски за всеки, бельо също толкова. Разни панталони, поли и т.н.
Хавлии за плаж - 3бр, рогозки, дюшек, надуваема лодка за детето.
Отделно в чанти обувките, но там изобщо не се увличам. По едни затворени обувки и за 2та и по още един чифт сандали, джапанки.

# 58
Амииии, и да и не. Зависи къде отиваме, за колко време и пр....

# 59
Не, само най-необходимото, ако има някакви нужди екстремни купувам на място. Но не мъкна 'къщата'.

Общи условия

Активация на акаунт