Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 312
  • 572
  •   1
Отговори
# 30
  • с/у ОколоМръсТното
Помъквам и още как...
И пак като пристигнем и ме питат: А това (или онова) взе ли ми? Аз им отвръщам: Ми не съм го взела и те се сърдят.

Ако е само за мен, как да е. Но заради децата нося и това, което може би не трябва.
То затова след семейна почивка пера по 6-8 перални.

# 31
Успявам да взема минимум багаж.
И никога нищо от това, което не съм взела не ми е дотрябвало.
Като имаш предвид, че ходим и на палатка по разни диви местности, съм спец по вземане на минимум багаж, но пък с най - необходимо.
Принципно ако отивам за 10 дни на почивка на топло място с басейн или море, сред цивилизация т.е. в курортно място, не в гората, бих взела следното:
По 10 чифта бельо, 3 -4 комбинации от дрехи - например за мен - пола, дънки и лек панталон 3-4-ти примерно + риза, потниче някакво и блузка. 2-3 тениски и шорти, горна дреха - суичър за по - хладните вечери, сандали, отворени чехли на ток и маратонки. Ще взема също 1-2 леки плажни рокли, както и джапанки за плаж. Чорапи за маратонките също.
За мъжа ми - къси панталони - 2 чифта, 2 чифта дънки и 10 бр. тениски, яке, отворени и затворени обувки + чорапи и бельо. Чехли за плажа.
За детето - по 10- тениски, слипове, къси панталонки. Анцуг или дълги панталони с яке и шапка задължително за слънцето. Обувки - сандали, джапанки, маратонки.
Друго - тоалетни принадлежности- пасти за зъби, четки, гребен, ножичка, бански костюми, кърпи /то зависи къде отивате де/, лосион за слънце, лекарства - нещо за главоболие, за температура, лепенки, нещо за комари, за изгаряне.
Друго - бутилка вода и някакви разядки за пътя - солети, бисквити, кракери, мокри кърпи - за ръцете след яденето на тези неща. Играчки за детето - няколко кубчета, пластилин, книжка, кофичка с лопатка за пясъка.
Бижута - слагам при тоалетните принадлежности - няколко чифта обеци, гривни. Обичам ги  Wink
Ще си взема и плажната чанта с рогозките за плаж.
Тези неща долу горе се събират в 2 средно големи сака.
Отделно са дрехите, с които пътуваме на отиване, зависи как и с какво, но обикновено тия дрехи са за пране още като пристигнеш, тъй че те са си отделно.

# 32
Мразя да нося излишен багаж. Пътувам само с най-необходимото. Специалист съм по събиране на куфари. Мога да се приготва за 10 дневно пътуване за 15 минути.  Simple Smile

# 33
  • в здрача
Ми зависи от почивката. Ходехме на море на едно и също място на бунгало оборудвано с печка, хладилник, телевизор и бойлер. Носехме освен дрехите /които бяха сведени до минимум - 2-3 тениски и къси гащета, 1-2 плажни рокли, бельо за 10 дена, на детето комплект дрехи за всеки един ден + 2-3 комплекта за по-студено и по един суитчер за нас, и едни дълги панталони/, чаршафи, тенджера, съдове за хранене, вилици и лъжици, ножове, покривка за масата, детска количка, шампоани, козметика - сведена до минимум, лекарства /най-близкия здравен пункт бе на 20 километра/. Носели сме си дори яйца, мляко /сварено и замразено за да издържи по пътя, за палачинки първите дни/, сирене,домати и краставици от село. Следващите години, когато се откриха магазинчета там храната я махнахме от списъка.  Laughing Имах си списък и къщата общо взето се опразваше.
Миналата година ползвах същия списък, само че взех само необходимите дрехи + количка и играчки за децата. Та много зависи къде отиваш на почивка.

# 34
Нося много, много багаж– дрехи, обувки, козметика, книги, лекарства... Удивлявам се от себе си какво количество вещи съм способна да приготвя за една 20-дневна почивка. Удивтелно е обаче, че използваме тези вещи. Ето сега се готвя за такова пътешествие, при което ще се налага да обличаме и най–леки, и връхни дрехи, трябват ми и по-официални, как да побера това в един куфар? До момента са вече 7.

# 35

Искам милия да ми подари най-големия куфар с колелцата.  Mr. Green

моят мъж преди да си дойда сега в Бг ми купи нов, прекрасен, огромен , розов куфар на колелца. когато го домъкна, каза, че това няма напълване. напълно непозна Mr. Green - препълних го съвсем успешно и дори не ми събра багажите.

# 36
Нося много, много багаж– дрехи, обувки, козметика, книги, лекарства... Удивлявам се от себе си какво количество вещи съм способна да приготвя за една 20-дневна почивка. Удивтелно е обаче, че използваме тези вещи. Ето сега се готвя за такова пътешествие, при което ще се налага да обличаме и най–леки, и връхни дрехи, трябват ми и по-официални, как да побера това в един куфар? До момента са вече 7.

Е, че то 20 дена са си много време, нормално е да вземеш много дрехи, още повече щом ще има и по - плътни дрехи. Пък за 20 дена, ако сметнеш че ще повториш по веднъж обличането на дрехите, то пак 10 комплекта трябва да имаш, бельо за всеки ден, няколко чифта обувки, изобщо бая багаж си е.
Ох, как завиждам - 20 дни почивка, мираж направо е за мен  Blush

# 37
Недей завижда, 10 дни ще са със свекърите. Simple Smile

# 38
Недей завижда, 10 дни ще са със свекърите. Simple Smile

Важно уточнение наистина  Joy Joy Joy

# 39
  • Mediterraneo
Тъкмо в момента приготвям багаж.
Винаги мъкна по много багаж. Но не ми пука- ходим с личен автомобил, който пък побира мноооого, щото е ван  Laughing Командировките ми са по- сложни, но предпочитам да върна нещо неупотребено, отколкото да ми потрябва нещо и да го няма.
И това, че всичко може да се купи отвсякъде, не е моята максима- тръгвам с определен бюджет, който не включва пазаруване, понеже ме е домързяло да спретна още 1 чанта( например).

# 40

Искам милия да ми подари най-големия куфар с колелцата.  Mr. Green

моят мъж преди да си дойда сега в Бг ми купи нов, прекрасен, огромен , розов куфар на колелца. когато го домъкна, каза, че това няма напълване. напълно непозна Mr. Green - препълних го съвсем успешно и дори не ми събра багажите.

Joy
Аз пък си купих преди 2-3 г. специално - голям, на колелца, марков, ярко оранжев. Познайте. В употреба е влизал един-единствен път, когато ходих на едно по-дълго обучение в Белгия и специално бях планирала празно място в багажа, в което на връщане да събера доста пълни кенчета (умирам за белгийска бира, особено черешова).

# 41
# 42
Само момент - под почивка разбираме единствено плажа ли?

Всякакви почивки, екскурзии, пътешествия, пътувания.
През май за 10 дни в Италия едва ме възпря мъжът ми да не помъкна и любимото си кафе.С кафето вървеше и електрическа кана.Добре, че го послушах, точно в Италия кафе да мъкна е луда работа.Но си носих ментови бонбони, солети и дъвки, да не ми прилошее по пътя.Щото в Италия е глад и мор Joy

Независимо, че следяхме прогнозата за времето и то от няколко източника и все се очертаваше около 25 С , аз си носих тънко яке, кожено яке и два пуловера.Много мразя да съм неподготвена.Все пак един ден облякох пуловера,наложи се.

Обикновено след пътуване винаги ми остават необличани дрехи, които след това пак пера, защото все пак, макар и в различни торбички са били до другите.

Няма сила, която да ме възпре да си нося хавлии/ поне по една голяма на човек, а за детето-халатчето му/,дори и да съм в стозвезден хотел.Най-вече в многозвездните по ред причини.

Проявих голям интерес към подреждането на багажа.мъжът ми умее добре да събира всичко, но логиката му на подреждане е твърде странна и после аз почти не си намирам нищо.

Azaf, това ми се видя интересно с навиването на руло, но не стават ли така дрехите по-обемни?Или аз нещо не схванах технологията?

Скоро ще тръгваме на планина, много се надявам да се устискам и пак да не се зарина във вещи и дрехи.

За 10-12 дни на планина,ние с детето сме с три сака-един голям, един-средно голям и две раници.В едната раница е техниката на мъжа ми- фотоапарат с твърде сериозни размери, лаптоп, телефони.В другата-моля ви се-храна!По-точно кафе,чай, чаши, кутии за пикник, солети.При все, че не отиваме на необитаем остров, нито на палатка, а в съвсем прилични хотели.

Дрехите- отдавна ми мина мерака на почивка "да се фръцкам" с тоалети, по-скоро фръцкането оставям за работните месеци, а на почивка се обличам спортно-елегантно.Никога нищо официално, то няма и нужда.Но се запасявам за всеки възможен температурен диапазон.

Аз също съм от тези, които правят списък.В командировка като ходя за два-три дни, май вече свикнах, но пак съм с най-големия багаж.

Винаги имам излишни неща, но не съм имала случай нещо да ми липсва.

Но някак ми е неприятно да "мъкна къщата".

# 43
  • Варна/UK
Щом мъжът ми каза, че отсега нататък да ходя на почивка с приятелки, си правете извода Joy

# 44
Предмети и храни не взимам. Само дрехи в ограничени количества и задължително по един-два ката за време обратно на прогнозираното.
И ние се готвим за почивка др. седмица, но ще пътуваме само с един голям куфар и всички козметики + хавлии ще си ги набавям на място. Това ще олекоти багажа ми с 1/2.

Аз принципно не ползвам 'уреди' кой знае какви, но не бих помъкнала на почивка. Предполага се, че в хотела или магазините наоколо човек би намерил всичко необходимо, ако му потрябва.

Дори и при моя манималистичен начин на пътуване се е случвало да върна неизползвани дрехи.  Аз пера на ръка лесните за съхнене дрешки, ако е лятна почивка. Или нося (противно на ежедневните ми навици) горни дрехи повече от веднъж, ако е зимна почивка. Все пак е просто почивка, издържа се.

Общи условия

Активация на акаунт