Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 340
  • 572
  •   1
Отговори
# 540
Честно казано, не ви разбирам. И се радвам за което. Веднъж бях забравила целия плик с гащи на мъжа ми. Ми купи си. А какъв гранде скандал би могъл да произлезе. Проверявам старателно документи и пари. Всичко друго може да се купи.

# 541
Ми зависи къде отиваш, Трещи, ако си тръгнал на палатка в гората, там сергии с гащи трудно се намират  Laughing
Парите пък по- можеш да забравиш.
Още помня едно ходене на палатка, последния ден свършихме цигарите, оказа се, че в радиус от 30км. селата нямат магазини за цигари, баси отде си купуваха цигари тия хора.
Накрая си купихме за по 5 лв./пет лева  #Cussing out/ някакви менташки от един циганин, че и едните бяха отворени, ама гнус не гнус, пушихме ги  Mr. Green

А веднъж на едно друго ходене двама срамежливи младежи предлагаха 4лв. да си купят хляб от новодошлите, продадохме им, че и ракията бяха свършили ...
Абе весело  Laughing

Като студенти отиваме на море компания, единия идва с голям сак багаж. Другите сме с по една раница и ръце в джобовете. Оня със сака се оказа, че е забравил 3 неща - парите, банските и студенската карта за намаление по влаковете  Laughing

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 12:23 от rosy_bosy

# 542
  • Майничка
Много уважавам един руски обичай с посядане преди тръгване. Той сякаш е повече за сбогуване и психологическо "откъсване", но аз гледам да си оставя винаги 3-5 мин., в които просто да седна, да хвърля последен поглед наоколо, да прехвърля мислено етапите на пътуването, да се присетя за нещо пропуснато или забравено (ако успея  Laughing) и просто да си поема дъх.

Тъй като подобно упражнение е твърде жестоко натоварване за нервната система на динамичния ми съпруг, той надлежно бива изпратен предварително с децата да товарят багажа в таксито или просто да ме чакат долу. Обикновено заварвам вече формирана мъжка коалиция (с шофьора или с някой съсед), мърмореща против женското отношение към времето, но аз вече съм си взела минутката ведрост и не се поддавам на подобни провокации.  Sunglasses

# 543
А, този обичай , Гаргамеле, си го спазваме в къщи. Но не рзнищвам багажа , а деиствително се отдавам на хората, с които съм.
Да ви кажа откакто едно лято колата се счупи толкова сериозно преден мост или нещо такова/ , че едва я закараха с друга кола до сервиз на Слънчев бряг и се наложи да остане во веки там вече и с колата като съм не помъквам къщата.
Ох, още ме стяга сърцето като спомня колко неща оставих тогава там, а за парите да не пиша, че ...

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 13:08 от Рoсна kитка

# 544
Ми зависи къде отиваш, Трещи, ако си тръгнал на палатка в гората, там сергии с гащи трудно се намират  Laughing

Нямам против да карам и 60 км.   И да седна да пия кафе.  Пък с мотора на мъжа ти...Моите не са мотористи.

# 545
  • София
то си е до човек...мен пък на почивка никак не ми са занимава с пазарувания, предпочитам да си нося всичко... но така или иначе в момента по-голямата част от багажа ни е на детето, ние с мъжа ми се побираме в един куфар(това багаж за седмица)+ отделно  някой чифт обувки допълнителни.
 а по-рано съм пътувала и с раница багаж, но сега някак все повече събирам...май покрай детето съм свикнала леко да се презапасявам, а и никак не ми се занимава с пранта и подобни на почивки, така че предпочитам малко повече да имам и да върна чисти, отколкото да трябва да пера или купувам допълнително.

# 546

Нямам против да карам и 60 км.   И да седна да пия кафе.  Пък с мотора на мъжа ти...Моите не са мотористи.

О, когато сме с мотора носим една раница, която е на моя гръб и две пътни чанти отстрани. За гащи няма много място  Laughing Ма верно, че бързо се стига където си тръгнал.

# 547
Много уважавам един руски обичай с посядане преди тръгване. Той сякаш е повече за сбогуване и психологическо "откъсване", но аз гледам да си оставя винаги 3-5 мин.

и аз съм така. Не само за 'на път', по принцип преди да тръгна нанякъде спирам.
Има психологически момент, сякаш изчистваш главата.
Другото което правя съм го научила от съседка и също много ми помага, просто да си кажеш нещо. (но това не е по темата)

# 548
  • София - Рим и обратно
А какъв гранде скандал би могъл да произлезе.
O не, гранде скандал заради забравени гащи никога няма да ми спретне, но виж - за допълнителен плик с гащи - в кърпа ми е вързан Laughing. Според него човек (включ. и дете) може да пътува с чифт гащи и чорапи за вечер, 2 блузи и панталон. Но това е защото не ги преоблича той по 5 пъти на ден и не той мисли кое хапче за разстройство да даде и откъде ще излезе то Crazy.

# 549
Не ползвам грим. Никакъв. Не ползвам дезодоранти, парфюми и тем подобни. Не ползвам млека или разни мазила за тяло, кремове и т.н. Имам 1 бр. шампоан, 1 балсам, 1бр. сапун, 1 бр. интимен гел, 1 бр. стик за под мищници.
Когато ходя някъде отливам по малко от всичко в едни малки шишенца от ония шампоани дето ги дават по хотелите. запазила съм си няколко. Така не ми заемат място.
И аз така - това ме спасява, поне малко..
Аз помъквам най-вече гардероба на детето, защото все ме е страх, че както сме на плажа може да ни завали сняг.. Това в кръга на шегата, но определено взимам всякакъв тип дрешки за нея, да съм подсигурена. Един огромен несесер с лекарства, илачи, медицински мазила..
Много разхвърляна съм и трудно се справям с опаковането. Няколко часа премятам дрехите и се чудя кое да взема и кое да оставя. Мъжът ми през това време само пуфти.. После няколко часа подреждам по куфари, сакове..  ooooh!
Абе това ми е омразната част от пътуването на мен - багажериите..
Даже последният път забравихме една от раниците на паркинга на хотела, защото изпуснах мъжо за малко от поглед и веднака се окъка..

Мъжът ми не се показва изобщо докато стегна багажа (смее ли). Обаждам му се, да му кажа, че куфарите са готови и той ги качва в колата и ги подрежда под зоркия ми поглед. След като всичко е подредено, се прави последен оглед на цялата къща отдолу до горе. Всичко да е изключено, заключено и се тръгва. По пътя вече се отпускаме, напрежението изчезва и започва веселата част Wink

Така е и при нас. Закон!

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 08:40 от СКО

# 550
  • Mediterraneo

Даже последният път забравихме една от раниците на паркинга на хотела, защото изпуснах мъжо за малко от поглед и веднака се окъка..

Това ме подсети пък как веднъж мъжът ми намери 3 чанти багаж на един паркинг в Испания. Беше рано сутринта, сигурно 5 часа, връщахме се от някакво парти. Кой ли разсеян тип е тръгнал на почивка без никакъв багаж- вътре всичко беше изпрано, изгладено, подредено по конец...

# 551

Това ме подсети пък как веднъж мъжът ми намери 3 чанти багаж на един паркинг в Испания. Беше рано сутринта, сигурно 5 часа, връщахме се от някакво парти. Кой ли разсеян тип е тръгнал на почивка без никакъв багаж- вътре всичко беше изпрано, изгладено, подредено по конец...
Ама, вие го попрегледахте ли багажа? Rolling Eyes

# 552
# 553
Joy

# 554
  • забравих си мисълта...

Нормално е когато човек намери нещо, да погледне какво има вътре. Един бегъл поглед е достатъчен да се види, че нещата са чисти, изгладени и подредени. Още, когато подобен багаж бъде предаден в полицията или в бюрото за загубени вещи, там също го преглеждат и описват при съставянето на протокола.
В Австрия ако някой намери пари и ги предаде, то 10% от тази сума му принадлежи по закон. Имаше един случай, когато един господин беше намерил куфарче със 600.000,00 шилинга, като на него му се полагаха 60.000,00 шилинга от намерената сума. Една цяла година обаче, никой не си ги потърси и пак по закон, този господин получи всичките 600.000,00 шилинга.  Така че не е за пренебрегване, да погледне човек какво е намерил. Разбира се при такива случаи се крие и риск да има например бомба в куфара, която при отварянето му, да се активира и избухне, но всеки си решава сам, как би искал да постъпи.

Общи условия

Активация на акаунт