Голямата тема за малките масла 3

• 110 309
  • 761
  •   1
Отговори
# 720
чувала съм добри отзиви за лавандуловата вода,розовата вода ми е на свършване и ше пробвам от лавандула! Peace

# 721
чувала съм добри отзиви за лавандуловата вода,розовата вода ми е на свършване и ше пробвам от лавандула! Peace
а от къде се купува тя ? аз до сега само розова съм ползвала , но много ми изсушава кожата

# 722
Аз лично съм по-доволна от лавандуловата вода. Тя е за чувствителна кожа. На мен лично розовата вода ми изсушава кожата.

# 723
Купувам я от Зоя.Бг. Марката е Алтея.

# 724
  • София
Примерно бих искала да питам за коса за сухи краища Simple Smile
Моята коса е ест. къдрава и изрусена, т.е. много суха. Най-много съм доволна от пшеничното масло, сусамовото, авокадото и зехтина. Много добр се отразяват на косата! Бадемово и кокосово са ми слаби.

Има ли масло, което може да се добавя в пералнята при последното плакнене вместо омекотител. Доста време бях спряла ползването му, преди време пак купих, но искам да не ползвам, че той вреди не само на кожата, ами е много лош за околната среда и водата.

# 725
  • София
Здравейте и от мен  Hug някой ползвал ли е аргановото масло на Икаров - по описание ми изглежда много полезно и с много приложения, но исках да попитам и тук преди да го купя.   bouquet

# 726
Аня, потърсих какво може да се използва вместо омекотител. Излезе ми - оцет. Тук е едно клипче на английски:
http://www.youtube.com/watch?v=PNUkB0d619U
Ако трябва ще превеждам. Но тази вечер ще го пробвам с едни стари дънки и една кърпа. Да видя какво ще стане, и ще докладвам Simple Smile

# 727
  • София
В пералнята не бих добавила никакво масло.
На Икаров нямам вяра за качество, иначе аргановото масло е прекрасно за кожа и коса.

# 728
  • Велико Търново
Аз съм замислила след карите-то,да си взема арганово масло за нощен крем Peace Но бих си взела някое от зоя.бг,например,а не на Икаров Confused

# 729
  • София
При суха и възпалена кожа добавете в 5 чаени лъжички студенопресовано растително масло (бадемово или зехтин) 1 лъжичка сандалово масло, по 4 капки лавандулово и гераниево масло и 1 капка масло от хвойна. Не употребявайте последното при бременност.
Това го изкопах от някакви записки, добавих кисело мляко и какао и сега чакам резултата. Малко щипка, ама то вероятно е от чаеното дърво, което ми е забъркано с бадемовото за маска за коса.

# 730
вместо омекотител се прибавя малко сода. за аромат - няколко капки ароматно масло по избор - лавандула примерно. така съветват за "еко" пране. не съм пробвала - нещо не смея Simple Smile

арганово масло и аз вземам от зоя. на икаров качеството ми е малко съмнително, но като  low cost решение вероятно стават.

# 731
вместо омекотител се прибавя малко сода. за аромат - няколко капки ароматно масло по избор - лавандула примерно. така съветват за "еко" пране. не съм пробвала - нещо не смея Simple Smile

Аз слагам в пералнята сода карбонат (сода за бъчви) и 2 капки масло от чаено дърво или друго вече 1 година. На пералнята нищо и няма. На всичкото отгоре я тормозя с рендосан сапун за пране  Mr. Green

И по темата да питам лененото масло става ли за лице и за каква кожа е подходящо?

# 732
  • Под кленовите дървета
При суха и възпалена кожа добавете в 5 чаени лъжички студенопресовано растително масло (бадемово или зехтин) 1 лъжичка сандалово масло, по 4 капки лавандулово и гераниево масло и 1 капка масло от хвойна. Не употребявайте последното при бременност.
Това го изкопах от някакви записки, добавих кисело мляко и какао и сега чакам резултата. Малко щипка, ама то вероятно е от чаеното дърво, което ми е забъркано с бадемовото за маска за коса.

Това маска за лице и колко седи?

# 733
Кой ще прави новата тема? Защото мога да помагам с рецептите за различните видове кожа/коса.

# 734
Момичета пуснала съм тема за сайтът Зоя ще се радвам да пишете в нея, тъй като много пъти срещам отзиви в различните теми реших да направя отделна за този сайт  Peace

Общи условия

Активация на акаунт