Голямата тема за малките масла 3

• 110 312
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
  • DE
jasmin_veni, на мен ми е интересно Simple Smile Напиши моля те какво правиш за кожата. Моята също е предразположена към омазняване и пъпки...Не е много трагично положението, но има какво да се подобри, така че сподели ако може    Simple Smile

# 706
jasmin_veni,
Давай, и аз съм за! Ще ми е интересно да прочета.

Скрит текст:
Момичета, днес ми мина през акъла, ние си се знаем тук редовно пишещите ( мисля, поне ), да вземем да си спретнем по един "профил"? Защото всички сме с различни кожи, различни нужди. Може да сложим в първия пост от новата, следваща тема. Така няма непрекъснато да се обясняваме кой с каква кожа е, а винаги ще имаме предвид.

# 707
  • Под кленовите дървета
Дълго е, но почвам от начало:

на 7 години ми излезаха първите пъпки. Заключение - рано младежко акне (дрън-дрън). От 7 годишна та до 13 годишна, пих всякакви лекарства, мазах се с каквото се сетите, водиха ме при най-големите светила. Резултат - временен и слаб.
На 13 години - акнето се влоши. Майка ми все казваше - младежка форма и купуваше мазила. На 14 стигнах до това положение, но нямам снимки от този период (разбираемо, нали Laughing): http://www.healthnetlaserandskin.com/images/acne.jpg

Само дето акнето плъзна по тялото и обхвана ръцете и гърдите. Заведоха ме в Мед. Акадамия и се започна:
конски дози вит.А, Д. Цинк, Селен, Калий, вит.Ц, магнезий. Всеки ден измиване само с глицелинов сапун, два пъти седмично маска с хума и иглотерапия. Освен това от менюто изключих:
- рафинирана захар
- намалих солта
- нищо пържено
- сокове - домашни, купени
- свинско месо
- всяко месо, освен бялото, което можех да ям
- всякакви супи, освен БИСТРИ зеленчукови
- ядки
- олио
- пълномаслено мляко
- пълномаслено сирене и кашкавал

и така 6 месеца.
На първи месец - спряха д аизлизат пъпки
на втори - раните се затвориха
до шести месец вече нямах гнойни пъпки, но останаха белези.

По това време дойде лято, отидох при баба и диетата се развали от палачинки и пържени филийки  Embarassed: В края на лятото пъпките избиха със страшна сила. Не ми се пазеше диета и отидох при друг дерматолог. Пак кремчета + салицилов силен крем. Не знам дали знаете, но белезите от акне остават сухи. Когато са много образуват т.н. "гъша кожа" - суха, но неподлежаща на пилинг, пигментирана  и груба. САлициловия крем в свали почти цялата, но някои белези останаха, а пъпките пак излизаха. Майката на моята приятелка ми направи почистване на лице, ръгна ми една билка да пия (червен кантарион) и настройка от същата за заличаване на белези+пенатен крем вечер. След година пиене на тази гадост вече нямах белези, имах една-две пъпки.

Междувременно отслабнах със 10 килограма.

После започнах яките тийн години, но понеже спазвах вече и режим на хранене, не излизаха толкова пъпки.

както казах, нямам снимки от този период. Сега кожата не е мазна, поне не много. Обаче имам белези и мислих, че спасението е само хим. пилинг и все не се решавах.

Открих темата заради ужасна алергична реакция и ако има начин да се скрият линковете със снимки, мога да изпратя снимки на това, което беше преди 4 седмици и това, което е сега.

Това е "накратко" Laughing

# 708
Радвам се, че имаш прекрасни резултати!  Hug Благодаря и за споделеното. Не ти е било лесно с тези диети на такава възраст, със сигурност.
Какъв ти е дневния режим за кожата?

# 709
добро утро момичета, в моята книга има 3 основни начина за почистване на лице:

-Оцетни есенции- които се приготвят лятото от  плодов оцет и билки/растения

-Тинктури- които се приготвят от алкохол / спирт + растение или билка . Най-подходящи са за парни бани на лицето,компреси и топли влажни налагания.

-Ароматни води- Смеси от дестилирана вода или розова/лавандулова ( мента и др ) вода  + базово масло или етерично масло.

Освен това прочетох много рецепти за почистване на кожата с мляко.Пише,че млякото трябва да се използва 1 път седмично.Отделено е като раздел
- Почистващи пресни млека

Срещала съм и преди  твърдението,че обтриването на лицетос ябълков оцет премахва черни точки и комедони,но никога не съм го правила.

# 710
  • София
Момичета, не ексфолирате ли прекалено често  Embarassed Rolling Eyes Аз също обожавам да го правя, усещането след това ее  Heart Eyes но винаги съм си мислела (а и съм чела на много места), че в зависимост от кожта се прави 1-2 пъти в седмицата... Заинтригувахте ме и с използването на ориз за целка - не бях чувала дори, днес ще потърся в нета как се прави  Hug

# 711
  • Под кленовите дървета
Радвам се, че имаш прекрасни резултати!  Hug Благодаря и за споделеното. Не ти е било лесно с тези диети на такава възраст, със сигурност.
Какъв ти е дневния режим за кожата?

Сутрин - измиване с някакъв мек измиващ гел или розова вода+йойоба. После дневната ми смесица за лице от масла Simple Smile
Вечер - пилинг да махна мръсотиите от деня + масло за лице, пак моя смесица (в момента ползвам дневното, че ми свършиха маслата).

За тяло - направих крем от какаово масло, гроздови семки, иланг-иланг, гераниево и санталото. Последните две само за аромат Simple Smile

Два пъти седмично - маска с хума и кисело мляко. Слагам и малко лимонов сок, ама малко!

# 712
www.iherb.com  Peace по-добри цени не съм намерила...е,има липси-примерно здравецово масло няма,но е от спецификата на района  Simple Smile

Мерси Simple Smile Не го знаех тоя сайт и сега се зачетох, че бая добри мнения се дават за него по немските земи... Обаче като събрах нещата, които искам да поръчам и пак ми излезе 25 евро само продуктите и като сложим и таксата за пращане горе-долу май същото, само дето ще чакам 20 дена... Но пък има доста добри намаления и оферти и ми изглеждат евтини, така че ще изпробвам май все пак за други продукти  Simple Smile

В Германия има една дистрибуторка на Икаров,когато им писах да ме насочат от къде да си купувам техни масла ,те ми дадоха нейния имейл.Но цените,който ми изпрати ми се сториха завишени. Аз вече бях поръчла доста масла от БГ и майка ми ги изпрати,но тя така или иначе щеше да ми пуска колет и с др неща,та си прецени кое ти е по-изгодно. Peace

# 713
Момичета, не ексфолирате ли прекалено често  Embarassed Rolling Eyes Аз също обожавам да го правя, усещането след това ее  Heart Eyes но винаги съм си мислела (а и съм чела на много места), че в зависимост от кожта се прави 1-2 пъти в седмицата... Заинтригувахте ме и с използването на ориз за целка - не бях чувала дори, днес ще потърся в нета как се прави  Hug

Ами лято е все пак, аз през зимата процедирам по друг начин. При сухата кожа е важно ексфолирането, на много места се препоръчва да е ежедневно, и при мен няма проблем - стига да е с правилния продукт. Аз не мога да използвам захар/сол за това място ( евентуално за устните само ), защото са прекалено груби за моята нежна кожа.  Flutter Laughing
Оризът само се минава през кафемелачка, и готово. Много малко количество е нужно за цялото лице.

# 714
  • DE
Момичета, благодаря ви на всички за съветите! В крайна сметка поръчах от амазон Simple Smile Смятах много (аз съм икономист) и даже и с Икаров не излизаше на сметка, та накрая викам хайде. От много сметки файда няма Simple Smile Иначе ще се поразходя по аптеки и органични магазини както предложи oni, но сега разполагам с ограничено време, та това ми е по-лесният вариант.

jasmin_veni, благодаря, че сподели за премеждията ти. Аз имам същите наблюдения за зависимост между нещата, които ям и лицето, ама за жалост не мога да се преборя и да изключа млечните продукти, а може би те не влияят добре.

Pure Adoration, не знам за профил за кожи, но определено ако се систематизира информация на първа страница ще е по-лесно... Примерно бих искала да питам за коса за сухи краища Simple Smile Помня, че коментирахте преди няколко страници и ще се върна да чета и търся, но ако имаше нещо на първата страница щеше да е по-лесно.

Много дълго стана, съжалявам  Simple Smile

# 715
  • Под кленовите дървета
Ами да разделим така:

- грижа за мазна кожа
- грижа за суха кожа
- грижа за смесена

- кремове за тяло

- грижа за коса.

От тук нататък ще слобим линкове към постовете на потребители с техни бърканици. Аз мисля, че съм писала тук на няколко места какво съм смесила за лице и тяло и може да се сложи на 1 страница като "смес за нормална към мазна кожа" на жасмин_вени

И така всеки да си даде рецептите.

# 716
ползвали ли сте серни сапуни ? или катранови ?-аз никакви не ползвам,но ми попаднаха качествени ръчни сапуни и си взех няколко вида,сред които има серен и катранен Rolling Eyes

# 717
  • DE
Вие сигурно знаете, ама ако има такива като мен незапознати, във форума има тема за сайта, който
Mamagemelar препоръча с добри цени iherb.com

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=657618.0

jasmin_veni, добра идея  Peace

# 718
може да поместите на първа страница и ако някой желае размяна на масла.Ако се чуствате несигурни в маслото ,но сте дали пари за него ,защо да не го замените с някой друг от форума,който може би има нужда от него и така,понеже видях ,че има много такива теми за размяна на парфюми,козметика...
не искам да спамя,само давам предложение

Кожата ми се чуства много свежа след като си  изчиствам лицето с розова вода.Мисля ,че освен базово масло в розовата вода може да се капне и чаено или в зависимост от типа на кожата.Тогава дали ще има ефект newsm78

# 719
Чувствам си кожата много добре, когато си я почиствам с лавандулова вода и след това си слагам масло от сладък бадем на лицето. Така си лягам и на сутринта кожата ми е много мекичка. На мен лично розовата вода малко ми дразни кожата. Не я използвам много често. Също така и тоника от чаено дърво много добре почиства лицето.

Общи условия

Активация на акаунт