Смятате ли се за добър родител?

• 9 868
  • 204
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Мисля, че едно добро определение за родител е, че това е човекът, който не пази детето си от грешки, а винаги е готов да му помогна да се изправи и да продължи напред след напревената грешка. Всеки трупа опита си сам, огромно значение има подкрепата.
Да, 100% е така.
Ролята на майката е не да пази детето си да не падне, а да му забърше сълзите и да го успокои след като е паднало  Mr. Green Няма как да ги предпазим от "паданията" /в пряк и преносен смисъл/, важно е да ги научим да стават след като са паднали и чувствайки се обичани и подкрепяни да продължават напред, разчитайки най-вече на самите себе си.

# 106
  • София
Не го виждам съвсем така. понякога просто трябва да не го оставяш да пада. Например, за малките деца обезопасяваме терасата и дори тогава не им позволяваме да се катерят на стол и да надничат,защото могат да паднат, нали? Много романтично звучи това за вдигането и бърсането на сълзи, но животът не е такъв. Не можем да оставяме децата си да се учат само от опита си чрез падане и ставане, понякога е нужна и категорична забрана и отстраняване на детето от критичната ситуация.  Peace

# 107
  • където ми харесва
Не го виждам съвсем така. понякога просто трябва да не го оставяш да пада. Например, за малките деца обезопасяваме терасата и дори тогава не им позволяваме да се катерят на стол и да надничат,защото могат да паднат, нали? Много романтично звучи това за вдигането и бърсането на сълзи, но животът не е такъв. Не можем да оставяме децата си да се учат само от опита си чрез падане и ставане, понякога е нужна и категорична забрана и отстраняване на детето от критичната ситуация.  Peace
Понякога, но не във всеки случай и на всяка цена. В противен случай се научава, че мама винаги ще е до него, за да го пази, а тогава ще се нарани много повече....

# 108
Определено ми е съвестно,че понякога съм била прекалено взискателна към децата си. Държала съм ги строго, а това не е лошо, стига да не прекаляваш. Ако сега съм майка на малки деца,бих ги гледала по друг начин. Но пък момчетата станаха добри млади мъже. Значи може би не съм грешила толково много. Но въпреки всичко ми е малко гузничко като се сетя как съм ги строявала за дребни неща.

# 109
  • Бургас
Andariel, никой не говори за толкова буквално и "романтично" възприемане на нещата Peace

# 110
Понякога съм добър родител, понякога съм лош!
Добра съм, че се справям с всичко почти сама, живее детето ми
добър живот, ежеднените му нужди и внимание му осигурявам почти на
100 процента!Лоша съм, когато се задейства ината на дечкото и понякога не се
овладявам и крещя, карам се, дори тупам по дупето!
За сега съм такава, надявам се да ставам по-добра!

# 111
Понякога съм добър родител, понякога съм лош!
Добра съм, че се справям с всичко почти сама, живее детето ми
добър живот, ежеднените му нужди и внимание му осигурявам почти на
100 процента!Лоша съм, когато се задейства ината на дечкото и понякога не се
овладявам и крещя, карам се, дори тупам по дупето!
За сега съм такава, надявам се да ставам по-добра!

Това важи 100% и за мен !  Peace

# 112
Да, смятам, че съм най-добрият родител за моите деца
Едва ли някой друг, ще ги обича и обгрижва повече от мен
Дори и когато не постъпвам правилно, пак съм точно техния човек

# 113
  • с/у ОколоМръсТното
Да, смятам, че съм най-добрият родител за моите деца
Едва ли някой друг, ще ги обича и обгрижва повече от мен
Дори и когато не постъпвам правилно, пак съм точно техния човек

мислех си го същото до преди 3 дни.
Вече не мисля така.
НЕ, не съм от най-добрите родители. Най-добрите и съвършени родители са моите мама и татко  Heart Eyes Heart Eyes ПОКЛОН  Hug

# 114
Аз не съм добър родител. Колкото и да ми се иска, колкото и да се старая, колкото и да се обвинявам, не ми се получават нещата. На теория всичко ми е ясно, на практика греша постоянно.

# 115
Аз не съм добър родител. Колкото и да ми се иска, колкото и да се старая, колкото и да се обвинявам, не ми се получават нещата. На теория всичко ми е ясно, на практика греша постоянно.

bouquet

Не мога да не те поздравя за откорвеността! И да те успокоя мъничко, ако приемаш? Simple Smile Самият факт, че го съзнаваш, говори, че си добър и отговорен човек. Няма начин толкова чак да не ти се получават нещата, според мен. Има хора, които наистина грешат постоянно, но никога не търсят вина в себе си. Винаги друг е виновен, вкл. децата им са лоши, а те самите - нещастни жертви на световен заговор Wink

---
А за да съм поне малко по темата, да, засега мисля, че се справям добре като родител. Дали ще се окажа наистина добър такъв... разборът ще е, струва ми се, след 10-15-20 години... И пак ще го обсъдим, ако речете  Sunglasses

# 116
  • на майната си
За мое съжаление не съм, старая се, но съм прекалено педантична и не достатъчно спокойна, сама се дразня от себе си.
Не успявам да и дам това, което искам, правя неща за които винаги съм твърдяла, че няма Simple Smile.
Трудно ми е, определено - винаги съм знаела, че това не е моето призвание. Това не пречи да я обичам безкрайно и да чувам всеки тен същото от нея. Единственото, което се опитвам е да и създам една сигурност в мен - че винаги ще я подкрепям и може би ще съм единствения човек, който ще я обича без условности. Добре, че няма да съм свекърва.

# 117
Мисля, че едно добро определение за родител е, че това е човекът, който не пази детето си от грешки, а винаги е готов да му помогна да се изправи и да продължи напред след напревената грешка. Всеки трупа опита си сам, огромно значение има подкрепата.
Да, 100% е така.
Ролята на майката е не да пази детето си да не падне, а да му забърше сълзите и да го успокои след като е паднало  Mr. Green Няма как да ги предпазим от "паданията" /в пряк и преносен смисъл/, важно е да ги научим да стават след като са паднали и чувствайки се обичани и подкрепяни да продължават напред, разчитайки най-вече на самите себе си.

Общо взето, това е и моята философия  Peace

# 118
Не съм имала катаклизми, които да извадят на дневен ред този въпрос. Животът ни е пъстър, весел, децата споделят и обичат на воля. И щом децата са добри, значи и родителите сме, и аз съм.

# 119
  • София
Последно време все по често си задавам този въпрос. При мен тази несигурност може би се поражда от факта, че съм сравнително млад родител, но истината е, че все повече се питам дали постъпвам правилно в дадена ситуация, с оглед на това как би се отразило на изграждането на детето ми като личност. Знам, че първите 7 години наистина са важни за формиране основата на характера на детето и все повече се притеснявам дали ще се справя.

Не изчетах цялата тема , но бих искала да кажа на авторката , че ако не беше добър родител дори нямаше да си задава подобни въпроси.
Спокойно ! Да си майка е най- великото нещо на света , изживей го пълноценно и с радост и любов и не си трови живота да задълбаваш в съмнения дали си добра майка.Щом обичаш безрезервно и всеотдайно детето си и правиш всичко по силите си то да е добре значи си добър родител.

Общи условия

Активация на акаунт