Отговори
# 585
Какво ще ви включва зимният гардероб за начало?

# 586
Какво ще ви включва зимният гардероб за начало?
Ами на моя Филип за сега за есента съм му взела бодита с дълъг ръкав,  памучни панталонки, анцузи  и няколко суйтчера. Купила съм му и бебешки сини чорапогащника - не знам, колко ще ги ползвам, но за всеки случай взех.  5-6 чифта дънки, но не са ватирани, един гащеризон джинсов (ватиран), 7-8 блузки с дълъг ръкав и ни подариха якенце 92ри размер, което предполагам, че тази зима ще му е голямо, но ако  успея да му навия  ръкавите няма да купувам друго. Взели сме му 2 чифта маратонки и  едни буйки на "К и К", дето са за прохождане, но понеже ципа минава през подметката май ще ходи с тях само като е сухо.  Сигурно ще се наложат ботушки и ръкавички, за шапки надали ще купя, че моя синковец не ги търпи и  ще ползвам качулките от анураците и тази на якето като излизаме по на студа. Иначе имам още от миналата година купени няколко пижамки.

Някой знае ли дали се продават спални чувалчета с ръкави? Предната зима спалното ни чувалче беше без и беше ок, но  сега мъжа ми се е заинатил да купим с ръкави  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

KalinaZ, мерси мила за загриженоста, дано да му мине скоро, че вече изперквам  в нас да седя. А определено не съм от майките дето ще си изведат болното дете из моловете, че да зарази  още някой.

Майчета на нечие бебе да са изписвали "Цилоксан"? Изписаха ни го понеже имаме ечемик и в листовката пише, че е ок за бебета но намерихме в някаква он-лайн аптека дето пише, че не се препоръчва за  деца под 1  година.  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 587
Леле започва кошмарното висене в къщи... побъркващо е значи... на всичко отгоре днес и ток нямаме през по-голямата част от времето... е така е в наше село SadSadSad
Добре,че детето го кара на сън, сега спи за трети път и то предните 2 пъти спа по час и половина, направо невероятно такова нещо не се е случвало от както беше новородено.
Иначе направо се чудя какво да правим, обикаляме стаите, то на земята го сложа с кашон играчки, после в проходилката, на бънджи скачахме, е казвам ви писва му всичко много бързо. Най-добре му е да го нося ... беше спряло да вали за 10 мин и  облякох един елек на малкия и на двора направих кръгче да подиша въздух, а аз по пижамата си излязох. Цял ден се размотавам така ... А тепърва се почваа...  Crazy

Добра и аз това се чудя каква е разликата м/у йогурт и кисело мляко??? Нещо немога да ги разбера тия работи ...

Ангия бързо да се оправяте... а колкото до Цилоксан-а не съм ги ползвала , но щом педи ви ги е изписал не се тревожи. То има лекарства на чиято листовка пише ,че не се препоръчват, но в някои случаи може да се дадат по преценка на лекар. А и Филип вече е голям, повече към годинка отива Wink

За зимния гардероб аз лично залагам на ватираните дрехи и по-конкретно панталони и дънки. Любителка съм им. Предпочитам ватиран панталон с 3-4 чорапи пред чорапогащник. Та имам няколко такива панталона, 1 гащеризон, 2 чифта дънки. Бодита къс и дълъг ракав n- на брой, блузки, анцузите са много ценни точно в този период на прохождане. За навън пуловери няколко и яке. Много ценно е грейка, защото мисля да се возим по снега на шейната ,пък и като проходи да се върдаля в снега. Ботушки също най -вероятно ще трябват, нямам , но ще купувам ако се наложи по-късно, че и номер немога да преценя.

Ангия има спални чували с ръкави, виждала съм, но да ти кажа май не са от най-удобните, има гащеризони тип пижама, но по-широки и вършат същата работа като спален чувал. Simple Smile Абе да ти кажа всичко има вече, каквото и да се и помислиш го има, само пари да има а се купуват  Mr. Green

# 588
mama_Iva, точно заради есенния валежен сезон искам да се върна на работа, а не да вися с две мръцкала по 24 часа в къщи  Wink Каката като бебе я водих всеки ден в МОл-а, израсна си там, познава всичко. Обаче сега с двете никак не е лесно в МОЛ. Каката вечно иска или НЕ иска нещо. Влачи се да не казвам като какво подире ми. Бебето и то прави номера. Той иска постоянно да ходим, за да зяпа, а голямата иска да седи на едно място, че я мързи да върви  Crazy Crazy Crazy Направих грешката да отида 2 пъти до МОЛа, скоро няма да имам нерви да потретя.
За дрехите, нищо не съм подготвила. На каката взехме 2 анцуга за детската градина. Пак цифромания. Някакви смотани китайски комплекти по 40лв и нагоре! Че аз от намаленията за още 10лв отгоре ще купя хубава марка.  Има една турска фирма, сега не се сещам ...доста популярна тук. Страхотно качествени неща. Но тази година са пуснали анцузи с огромни участъци от лутурки  Sick Обясних, че такова чуда няма да взема и да ми покажат нещо по-спортно или стилно, само да не е с лутурки! И познайте, извадиха ми с къдрички и панделки по всички възможни шевове  Sick Sick Sick Намерих, каквото търся,  но беше трудно.
За Гошко съм намерила един магазин в нашия квартал, в който продават бодита на българска, неизвестна малка фирма. Такъв качествен трикотаж рядко съм срещала. Тези дни ще проверя докарали ли са нещо ново, че им куца откъм разнообразие.

# 589
  • София
здравейте,

Това време ще ме побърка. Аз днес не издържах и излязохме навън на разходка - естествено ни заваля и то сериозно, но на Гоги много му пука дали вали или не той сие на топло и сухо под дъждобрана. Аз бях като мокра кокошка като се прибрахме.

Цял следобяд беше едно мрънкане и направо не се траеше по едно време. Добре че ми дойде на гости една моя приятелка та се разнообразихме и аз и Гоги.

# 590
Така, да се включа и аз по темите...

Само да вметна, че за мой късмет при нас в Русе днес не валя и си бръмчахме по разходки.

Това, дето мама Ива го е написала за ранното ставане и при мен е на дневен ред. Ние се будим често през 2-3 часа, в 5-6 часа се кърмим и в 6 и 30 ставам да глася баткото за у-ще, Сиси става в най-добрия случай в 7 и 30. И няма сън за мен чак до другата нощ.

Сияна си спи в нейното легло, за да свиква че там се спи. Не че всяко заспиване не е с рев, но трябва да се научи, иначе незная...

Абе хора, за какви суми за дрехи, които са една педя говорите...???? Какви са тези якета от 90 лв, то това яке дали ще го носи повече от 2 месеца... Аз като специалист в областта на модата (колкото и нескромно да ви звучи)съм наясно колко струва една дреха, като калкулация за материали и труд. Това са безумни цени за нещо, което уж е марково. Да, ама всички световни марки вече шият или в Турция или в Китай, като голяма част от материалите се произвеждат в Китай, че са най-евтини. Тогава за какво плащаме тези суми???
Аз също обличам стилно децата си, но без да давам такива суми за парцали...Има много качествени български трикотажни неща, купувам и неща от разпродажби или от аутлети на стоки от Англия. Има една турска марка, Cichlid, имат някои много добри неща и на сносни цени....И аз като Добра избягвам неща с къдрички и камъчета, лутурки и лъскави истории...

Може някой да се засегне от поста ми, но не това е моята цел, просто искам да кажа, че ако няма кой да купува скъпите детски дрехи, може и да станат с по-поносими цени. Все пак стандарта в България не мисля че отговаря на цените, които някои марки държат. Пък и много пъти се оказва, че доста неща в България са по-скъпи, отколкото в Европа, нали сме най-богати...

# 591
Пък и много пъти се оказва, че доста неща в България са по-скъпи, отколкото в Европа, нали сме най-богати...
Тук си много, ама  много, много права. Когато миналата година бях на екскурзия във Шотландия и влязох в Н§М  имаше гащеризончета за по 3-5 лири и  3 бодита за 6-10 (нали са маркови). В супермаркетите им от рода на Теско имаше пакети с по 5 бодита за 4-5 лири. Къде е 2,30-2,40лв  за  едно боди  къде са 8-10 лева. За  равносметка заплати тук и там да не говорим. Simple Smile  Определено 90 лева за детско якенце са много независимо каква марка ще са му пришили  братята китайци.  А и децата на тази възраст  им е все тая дали носят адидас или нещо друго.  Simple Smile

# 592
За бейбифона и аз като другите го ползвам, защото се вдига много шум в нас и дори и да крещи в другата стая не я чувам. Иначе и аз в началото си мислих, че няма да ми трябва щом живея в тъп апартамент.

Дрешките- цените и качеството тук са ужас, много трудно се намира нещо свястно. Мъжът ми лятото й купи от Ирландия 7 бодита с къс ръкав за около 8 евро, като десените и материите са супер яки, също взе и 3 гащеризона за 11 евро и още много други неща на много ниски цени. Сега й е купил уникален космонафт с ръкавички за познайте...... 11 евро.
Напълно съм съгласна с poli.t , че  е безумие да се купуват дрешки за много пари.
И на мен братовюедка ми  ми даде няколко торби с дрехи, много от които обличани по веднъж, но пък жената на братовчед ми не желае никой да й дава нищо, защото детето й не е втора употреба, но не позволява на братовчед ми да си купи вода от южния парк, защото струва левче.

На мен също ми е доста интересно дали има разлика между киселото мляко и йогурта.

Записах малката на детска кухня Вълшебник и за двата дни, които взех останах доста доволна.

# 593
мамиии имаме голям проблем с Гого...  Sad от няколко дена не може да ака  ooooh! много трудно иии едни големи трябва да му помогам реве сабужда се снощи 4 пъти... едва едва.... пробвах да му дам плод пюре от синя слива но не иска да го яде..... за дулфалакс знам но ми казаха ако въобще не може а той може но много трудно и са като камък.... какво да му дам вече незнам  Crazy

за дрешките аз му купувам вече... нооо моята сестра е в Италия и от там му праща почти всеки месец дрехии...вече имаме до 3г .... едно че са много по качествени там аа и тук като им влизам в магазините някакви кошмарни цени  Rolling Eyes а тя от там ги купува много по евтино.... и за това дрехи имаме тук купувам само нещо ако много ми хареса  Rolling Eyes

ии тук във Варна времето е много гадно  Sad Sad нооо не е валяло и излизаме... ко да праим то сега ако не излизаме..зимата какво ще правим... още не ни е уплашило времето.. щом не вали  Grinning

# 594
мамиии имаме голям проблем с Гого...  Sad от няколко дена не може да ака  ooooh! много трудно иии едни големи трябва да му помогам реве сабужда се снощи 4 пъти... едва едва.... пробвах да му дам плод пюре от синя слива но не иска да го яде..... за дулфалакс знам но ми казаха ако въобще не може а той може но много трудно и са като камък.... какво да му дам вече незнам  Crazy
Давала съм 1 път Лактулоза-МИП. Много е добро. Почти същото е като дуфалак, но съм по-доволна от Лактулозата. Не е толкова страшно да го прочистиш. Няма да привикне. Дадох 5мл, но вероятно и 4мл щяха да свършат работа. Действа след няколко часа. Адаша мрънка малко от перисталтиката, но като свърши работа нямаше по-щастлив от него.

# 595
И аз пазаря основно от Англия и Франция. Тук и 1лв няма да дам  Naughty Нагледала съм се и съм купувала боклуци, боклуци, последно миналата зима за Явор купих екипче, на 2рото пране вече не ставаше за носене  Stop

За зимата вече съм напазарувала и за двамата, остана ми само боти за Яворчо и 2-3 ватирани горнички. За Тея всичко е готово.

МНого често пазарувам от ибей, понякога нови, мпонякога втора ръка запазени неща. Може за някого да е клошарско, но за съжаление нямам възможност да облека и двамата за зимата от до с ново  Tired Taka за 700лв обличам и двамата.

Последна редакция: нд, 25 сеп 2011, 12:28 от Бебешондел

# 596
  • София
Ниkoлета - за запек ти препоръчвам горещо една кафена лъжичка преварен зехтин!!! Предписано ми е от хомеопат и е безопасно.  Да не говорим, че познавам майки, които си даваха на бебетата зехтин против колики!
Ако ти се струва ок, пробвай! Поне не е химия....

Относно даването на дрехи - аз съм от тези, които са против. Може да ви звучи много тесногръдо или пък грандоманско, но това е мое убеждение.
Намразила съм такива преносвания от времето на социализма, когато износвах дрехите на по-голямата ми сестра, защото си беше откровена мизерия.
Затова съм се заклела да не причинявам подобно нещо на мойто дете. Пък и съм много гнуслива ли, как да го нарека - колкото пъти и да пера нещо, все ще си мисля, че е носено от друго дете.
Ето, че всеки си има доводи.

НО в никакъв случай не бих дала въпросните 90лв за палтенце, които потресоха много от вас. Нито си заслужава, нито е реалистично. Опитвам се да пазя златната среда и да не изпадам в крайности.
Но в крайна сметка и всеки според възможностите.......

# 597
Здравейте, мамета!

Николета, ние сме си все с твърдо ако, давам Лактулоза, много по - добро е от Дуфалака, както и Добра казва, то и аз започнах да взимам Лактулоза, че и аз съм със същия проблем цял живот, явно на мен се е метнала в това отношение. Също на нас разхлабващо ни действа киселото мляко /ако си го въвела вече/ и има на HIPP една каша - пълнозърнеста с круши /тя е от 4тия месец/ нея я ядем, че сливи и круши на пюре не искаме да ядем  ooooh!, но тази каша я хапва и ни действа доста добре.

Мили мами да се оплача, бях почнала да пиша един пост в неделя, ама там си и остана този пост, в небитието. Милата ми Ивонка в неделя започна с едни сополчета, и вдигна малко температура 37.4, типични синдроми на зъбоникнене, дадох й панадолче, обадих се на всички педита, дадох й и вит. C и мислех, че всичко ще отшуми. Обаче тя нервна, реве, не можа да заспи до 02:00 ноща, на края заспа, към 06:00 сутринта я пипам по челцето, а тя гори, ръчички, крачета, бузки, УЖАС, меря температурата 39.5, бързо търся панадоли, глупости ама то ми се подкосиха краката, баща ми и майка ми и те станаха бързо, викнахме бърза помощ, майка ми намокри чаршаф, увихме я, слагам компреси на челото и нищо, даже ми се струваше, че не спада, а се качва гадната температура  #Crazy. Дойде линейката, отидехме до болницата и докато стигнем температурата спадна, прегледаха я, слушаха я, кръв дадохме, всичко ни наред, вечерта пак я водих при един много добър педиатър в Монтана, всичко наред, на другия ден да чукна на дърво нямаше темп., сега има само сополки отвреме навреме. Не знам какво беше това, но не искам да се повтаря никога, никога повече, може би съм голяма паника, ама не искам повече да се случва такова нещо  Praynig, а и до сега никога не е вдигала темп., не е настивала и доста се изплаших. Наблягахме на кърмата тия дни и дано и това да е помогнало, то ние и не искахме да ядем друго.
Сега аз и майка ми сме хремави и ни е леко отпаднало, но днес вече съм по-добре.

Като си помисля, че тепърва започва периода на гриповете и вирусите, направо не ми се мисли, пък и зъби тепърва ще ни избиват, понеже ние все още сме беззъби  tooth, направо ... Crazy

Утре събираме багажа и back to Софето, хубаво лято беше в Монтана, но свърши  Sad Та си попрегледах разните дрешки и срам не срам  Embarassed трябва да призная, че има някои неща които ни стават, които са купувани пролетта, понеже нали ние растем "мнооооооооооооого бързо", цели 6 кила и половина на 9 месеца и половина  smile3521 Поне си износихме дрешките  Crazy

Хайде, чао за сега и да взема да попрочета назад, че тия дни не съм влизала във форума.

# 598
Здравейте момичета:)

Николета,аз също ти препоръчвам зехтина..поне опитай ако не стане тогава давай лекарства.Милото...дано мине че запек...много гадно...аз ревях след секциото един месец и повече...А те каквито са малки и не знае...

Джос,що да е тесногръдо..???И аз не обичам да ми дават чужди неща да си призная...Аз давам всичко,но предпочитам да си го купя новичко.От тази приятелка ги взех,защото с такова желание ги подбира,изпра,изглади...Simple Smile))То и аз ще ги изпера пак но знам как пази дрешките и как повечето и веднъж не са носени.Та ще взема каквото е подходящо но от друг и аз не бих...В началото се бях вманиачила да й купувам всичко от добри марки,да е най-добрата материя,да не направи алергия JoyПосле облякох 2-3 неща подарени,толкова сладки, не от premaman,не се изрина и се успокоих,че може всичко да носи:)Аз лично пазарувам оттам,защото има всичко накуп,не ми губят времето,препоръчват ми без да се натрапеат жените...и дори понякога ме разубеждават което не се среща често у нас:)Веднъж исках да купя втора кошница за новородено,но малко по-голяма от тази,която имахме вече,защото нощем я слагахме в нея за по уютно.А Алексче беше вече на 4 месеца и я израстна...Жениците какво ли не направиха да ме убедят че по добре в леглото си да свиква,че ще я ползва само месец...и така!Уважавам такова отношение.

Хубав ден!Дано е слънчев че вътре кофти наистина!

# 599
охх глагодаря ви многооо... днес педито каза да сваря овесени ядки и да прецедя водата.. с това започвам да видим..ако няма ефект ще пробва  със зехтин... поне имам хубав взех си го от Гърция, моя чичо гледа маслкинови дървета там и знам че е чист и хубав.... ако и той не погне с лактозата  Grinning
данооооо скоро се оправим от този проблем че е много гадно... днес през час-два е така твърдо и рев..... милото Cry

Общи условия

Активация на акаунт