Отговори
# 705
Здравейте,

направо сте се разбили от писане вчера Simple SmileSimple SmileSimple Smile Едвам изчетох всичко , браво Simple Smile Така темата по ми харесва.

да си кажа и мойто... Simple Smile Мари за детската градина те подкрепям напълно. Разбира се ако драмата не е пълна бъди твърда и нека да знае, че с плач не става. Освен това й обясни ,че отива там да се забавлява, да игре с децата, а пък като се наиграе мама винаги ще идва да я взима. Тя е голяма, така че съм сигурна, че ще се адаптира по-бързо от останалите. Не бива да се поддаваш като плаче сутрин, всички плачат, понякога дори и да не плаче, като види другите ревящи деца и се разплакват. Знам колко ти е трудно, но най- важното е да попиташ дали след като си тръгнеш не й се оправя настроението и не започва да играе. Ако е така няма място за притеснение, след някоя друга седмица всичко ще бъде наред . Успех Simple Smile

За зъбите и миенето им аз съм на мнение, че е просто абсурд толкова малки бебета да им се пъха в устата някаква паста и да се опитват да се търкат миниатюрните зъбки и болезнените венци покрай тях. Мисля ,че това би ги отвратило забъдеще от всякакви четки и пасти. ПОне 10-12 зъба да има и да могат да разберат като им се каже отвори устата, тогава е най- разумно да се почне със зъбната хигиена и по-скоро към придобиране на навика. Колкото до миене след всяко хранене това за мен е поредната тъпотия изречена по тв-то. Що не ходи тази, която го е казала да си мие нейните зъби след всяко ядане? То всяко полезно нещо като се прекали с него става вредно и тук правилото важи с пълна сила. Според мен дори при малките деца миенето на зъбите само вечер е напълно достатъчно. Мисля, че по-скоро трябва да се направи опит да се избеграт вредните храни, които Добра е посочила и да се наблегне на сирене, мляко и т.н. за да имат здрави зъбки децата ни Simple Smile Иначе пастата ненедент е хубава, препоръчвам я пред всички останали Simple Smile

Колкото до неразливащите се шишета с твърд накрайник аз също купих ... преди месец, ще го уча да пие като голям  Mr. Green Ако можеше щеше да ме удари по тъпата глава с това шише. Ама амбиции, да свиква от малък. Но на всички, които са купили мога да ви кажа ще потрябват тези шишета, просто ние много бързаме и затова сега не ги харесват ... има време за всичко. жозефа много ми хареса това, което  ти си купила, мисля и аз да потърся такова, не си сгрешила, ще влезе в употреба  Simple Smile

Мултисаностола с две ръце ЗА. Май най-добрите витамини за деца ,незнам обаче на бебета дали може да се дава, трябва консултация с лекар.

За разнообразното хранене аз също немога да го осигуря готвейки в къщи. Аз си знам няколко неща и все едни и същи си ги правя, всякакви други работи не мога да готвя, а и нямам време тепърва да се уча. Затова съм решила след годинка да поръчвам по 2-3 пъти седмично от чатна кухня някои храни, които не умея да пригорвям, така хем ще внеса разнообразие в менюто му, хем после ще е по-подготвен като тръгне на ясла или ДГ, а ще мога и аз да си му готвя в къщи мойте си работи Simple Smile Иначе кухня за алергични деца има почти във всяка частна кухня, мисля че и в някои държавни има, но които не се е записал досега май много е закъснял и няма смисъл да се пробва дори ( за софиянки важи Wink )

Последно, че докато пишех се появиха 3 поста още... недейте така, ако не споделяме кой какво си е купил как ще се информираме кое е хубаво и кое лошо. Е да постове от рода аз купих това за 150лв, след като го има за 20лв ,само и само да се изтъкне, колко е висока цената не са хубави, но всеки сам си решава какво да пише.  Мисля, че тука всички имаме възможности, кои повече кои по-малко, така че репликата немога да си платя тока не е уместна. Всички можем да си платим тока, можем да купим хубави неща за децата си ,дали евтини или скъпи няма значение, най- важното сме го осигурили, така че няма защо да се дразним от това ,че някой си купува скъпо, ми има купува. Ами колко по-бедни хора има, които немога да си купят, това което имаме ние, какво да правим, да им го подарим или пък да не го купуваме. Калина хубаво беше казала... това, че ще държи собственото си дете гладно и голо няма с нищо да помогне на нуждаещите се. Лично за мен е обре да се споделя кой какво си купва, а след това всеки сам може да си направи извода дали да го вземе или да търси по-евтина алтернатива, като знае вече какво търси и дали е от полза или не Simple Smile

Мари  Hug Знам че си добра душа, но напрво ме изуми с написаното. Браво, дано да има повече такива хора, които да помагат. За също много искам да помагам, много мъчно ми става като видя някое болно дете, но да си призная освен смс просто друго не предприемам, завърта ме ежедневието и забравям след това. Доста егоистично и гадно звучи, но това е истината. А наистина трябват повече дейни хора за да има по-малко болни и нужаещи се деца  Mr. Green

Айде ,че няма кой да чете

# 706
Иве, сега се чудех дали да не си изтрия част от поста, някой да не си помисли, че се правя на майка Тереза Simple Smile , написах го с цел да покажа от къде тръгна всичко, и какво стана приоритет номер едно за мен-здравето и само здравето, а другото е суета, след всичко на , което бяхме свидетели с половинката.
Ивка, благодаря и на теб за включването за детската.Днес излъгах детето , че ще остана с него Sad , скрих се и после я видях много натъжена, гледаше в една точка и си гризеше ноктите.

Има едно детенце, Гошко, което нон стоп плаче милото.Вчера дойде и ме прегърна плачейки, повтаряше , че мама ще дойде да го вземе.Плачът му винаги е тих и хлипа почти през цялото време, много драматична гледка.После разбрах от една леличка, че е имал брат близнак , който е починал.Сърцето ми се къса като го видя всяка сутрин Гого, детенце е и със забавено развитие, но евала , че са го взели в групата и искат да го интегрират.
  В предния си пост исках да напиша , че и Седем осми беше крайна, не бива така мила.Веднага тук се сещам за Калинчето, милата колко гадно и стана -без вина виновен както се казва:hug:

Искам да попитам нещо и изчезвам.Пак за инхалаторите newsm78 В голяма чуденка съм, ако наистина могат да спестят много капки и антибиотици си струва.Оставям на страна факта , че децата ги ненавиждат newsm78

# 707
Аз искам да ви попитам обмисляли ли сте настъпващия рожден ден на децата? Ние мислим да го празнуваме два пъти - с роднини и с деца, но не съм решила дали да е в някой клуб (за децата) или на домашно. Споделете дали сте решили нещо.

# 708
Иве, сега се чудех дали да не си изтрия част от поста, някой да не си помисли, че се правя на майка Тереза Simple Smile , написах го с цел да покажа от къде тръгна всичко, и какво стана приоритет номер едно за мен-здравето и само здравето, а другото е суета, след всичко на , което бяхме свидетели с половинката.
Ивка, благодаря и на теб за включването за детската.Днес излъгах детето , че ще остана с него Sad , скрих се и после я видях много натъжена, гледаше в една точка и си гризеше ноктите.

Има едно детенце, Гошко, което нон стоп плаче милото.Вчера дойде и ме прегърна плачейки, повтаряше , че мама ще дойде да го вземе.Плачът му винаги е тих и хлипа почти през цялото време, много драматична гледка.После разбрах от една леличка, че е имал брат близнак , който е починал.Сърцето ми се къса като го видя всяка сутрин Гого, детенце е и със забавено развитие, но евала , че са го взели в групата и искат да го интегрират.
  В предния си пост исках да напиша , че и Седем осми беше крайна, не бива така мила.Веднага тук се сещам за Калинчето, милата колко гадно и стана -без вина виновен както се казва:hug:

Искам да попитам нещо и изчезвам.Пак за инхалаторите newsm78 В голяма чуденка съм, ако наистина могат да спестят много капки и антибиотици си струва.Оставям на страна факта , че децата ги ненавиждат newsm78

ние купихме инхалатор като беше на 3 месеца-беше с ужасна хрема и кашлица  и ни свърши добра работа ,дано не ми трябва за напред Praynig -но сега го давам на познати като им потрябва -защо да ми прашлясва вкъщи

# 709
Пламс, и аз това се чудех тези дни.
Ето тук няколко полезни съвета-
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4152531
Ще следя отговорите ви по темата за първия рожден ден.

# 710
за запека-ние все си бяхме със запек откакто захраних -с лактулоза не ставаше ,с круши ,сливи и т.н. пак не ставаше - с био гайата се получи,но съвпадна със спирането на нощното кърмене и си мисля,че може и заради нощното ядене да е бил така,защото си е претоварвал стомахчето ,а в повечето случаи от преяждане се хваща запек -сега е много добре с ходенето по нужда Praynigбуди се нощем все още по веднъж ,дваш ,но с водичка и заспива -сутрин като се събуди и казва -ам Mr. Green друго си е цяла нощ без ядене да видите как яде дете след това  chef

# 711
  • София
Аз също мога да бъда от лютите мами и много пъти съм била.
Често пъти обаче, предпочитам да преброя до 100 преди да се изкарам много права и много знаеща.

Мен също зловещо ме дразнят някои изказвания, но си премълчавам и не съм седнала да пиша видиш ли колко съм велика, а пък вие другите ми дишате прахта.

Това, което пиша е провокирано от поста на plams. Много моля повече да няма подобни изтъпления, защото ако седнем да раздаваме правосъдие, много бързо ще разпърдим темата.

И честно казано е по-добре да си бъбрим за разни неща, отколкото всеки да влиза и телеграфно да съобащава колко кила е бебето и дали е повърнало.
Всеки си знае за себе си, нека да не се убеждаваме с нищо.
А пък да се бием в гърдите какви сме и що сме - по-противно от това няма!

# 712
тръгваме за преглед с бебо при невролог - профилактичен. Като се върна да сте изписали още толкова, че ми е кеф да чета било и спорове. Омръзна ми сама да си пиша тук  Mr. Green

Мари, и  в нашата група имаше едно момченце като това, което описваш. Цял месец рева и посрещаше всеки новодошъл родител на вратата с репликата "кога ще дойде тате да ме вземе"! Съответно разплакваше и другите деца. Сега да го видиш, таткото не може вечер да си го вземе. Като свикнат няма измъкване от градината  Mr. Green Аз в началото се разплаквах като видех колко е тъжно това дете, бършех сополи чак до колата. После вече ме избиваше на смях, то голям цирк!
А Дая не я лъжи милата. Кажи и че скоро ще я вземеш, те нямат още времева ориентация. Аз като я прибирах в трудния период казвах "нали видя, че веднага се върнах" и то горкото вярва  hahaha

# 713
Здравейте момичета:)

Вчера нямах нет цял ден...влизам днес и...5 страници #CrazyЕдвам изчетох,добре че заспа.

Wondergirl,Vanias, Hug

Мога само да кажа последно по темата,че се радвам че Светлето е отново тук!Не съм обидена ни най-малко и съм убедена,че ще продължим да си пишем с най-добри чувства Hug

Мари,и аз ти се възхищавам искрено както и Светлето писа.Обичам да помагам много и хора като теб ми пълнят душата!И си абсолютно права,че всичко е суета,само здравето е важно.Сега майка ми не е много добре и в такива моменти осъзнаваме колко идиотско е всичко и че най важно е близките не да са добре!Дано Дая не плачка вече така и свикне Hug

Добра,За зъбките направо ще се ги запазя твоите съвети:)Дано мине вече добре с Али и да не се стресира повече душицата!

Николета,кураж,мила HugЩе е добре момчето ще видиш!Само дето стрес за теб.Био Гайата е супер,давах я до лятото и бях доволна много.А Саностол навремето още и аз пиех:)

Цвети,добре че са завехнали при вас..ние още си ги имаме но нови няма Praynig

Иве,за миенето че е лудост след всяко хранене и аз съм съгласна:)Ще изгледам в сайта им какво са говорили обаче.Ми то нали за това се казва "В предаването има продуктово позициониране" JoyХората си плащат...рекламка:)Но мисля че дават интересни неща при Гала понякога.

Лек ден засега че се пробуди и да я забутам из двора:)

# 714
Цял ден започвам да пиша и все се отказва, ама вече ще си пиша. Искам си пак темата дето си писахме за бибки и хранения, за запек и безсъние, пък ако ще и да е разглезено................

Добра айде успех с прегледа, ще чакаме инфо...

Мари, вашата как е голям образ милата. Верно е, че ще свикне, но до тогажа много ще се намъчиш, ама какво да се прави.

Айде целувки и поздрави на всички пишещи и четящи!!!

# 715
Добра стискам палци за прегледа, ще чакаме да кажеш как е минал
Мари, моя племенник много плачеше в началото, но после свикна и нямаше проблеми с ходенето на градина. Майка ми е разказвала, че брат ми навремето много е ревал. Сутрин се е тръшкал по улицата, че не иска да ходи на градина и майка вечер е бързала да го вземе първи. А той почвал да реве, защо го взима, искал да си играе с децата  Joy Нямало угодия. И така било всели ден  #Crazy Аз подадох документите на Малена за ясли, при нас е така, ако не ги подадеш рано, после детето може и да не се вреди. Всичко върви по списък. Иначе съм решила да я давам като стане на две годинки.
В сайта има интересни съвети, но все си мисля че на малките ще им е по=интересно в един детски кът, а и да има кой да ги занимава.

# 716
Калинче, вече се притесних, е вчера те нямаше никаква!!!

Сега взех и аз да се замислям за рожденния ден!!! Ще попрочета предложенията. Според мен първия рожден ден е по-голяма тръпка за мамите и татковците и ще е голяма суматоха по организирането, а детето какво ще разбере си е друг въпрос  Laughing

# 717
Ето една тема, където може да  си покажем свръх-консуматорските  мераци Simple Smile  това  в кръга на майтапа.

Аз като една може би леко  амбициозна майка, тупаща се в  гърдите, колко не е  амбициозна спрямо детето си  искам  торта на 3 етажа  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Сега да попитам тези, който си имат някаква  представа къде  правят  хубави и ефектни  детски торти?
Чудя  се дали да  е на клубче, но там  плащаш за определено време и после трябва да се  премести някъде другаде партито. Другото, което ме  притеснява е че  ще сме в сезона  на болестите и не знам дали  изобщо  ще  дойдат всички, който  поканим.
Как смятате:
1. да  поканите  роднини  и познати?
2. само  приятели с  деца?

С риск да  подразня някой какво съм купила на детето си  искам да попитам  от  кога смятате да  давате на децата си  онези игри  дето се нареждат  различни фигурки  с определени  дупки ( как го обясних  само и аз не се разбрах)
Вчера купих  на Филип кофичка с  фигурки, а на капака  има отворчета   от където  може дадената фигурка да се пусне.  На кутията пише от  6 до 36 месеца, но май  ще  мине доста време  докато  разбере идеята на играта, за сега поне  си чеше  венците  с нея.

Josepha , за  възглавницата на нас ни казаха след годинка, че може да  се ползва. Преди това не им бил  оформен С-образно  гръбначния стълб и  нямало никакъв смисъл. Иначе още  преди да се роди  му бях  купила анатомична, която в средата е доста по ниска  ( направо си е като дупка оформено).

# 718
ANGYA, мисля че и аз взех същата играчка. Като са вътре формичките става за дрънкалка и е като буренце и може да се бута. Много ми хареса.

За Мултисаностола-на нас ни ги предписа лекар по 2.5 мл всеки ден. Изписани са ни като добавка, защото чернодробните ензими са ни много високи, може да е само витамини, но първо консулт с лекар. Мисля че ако детето се храни добре и няма проблеми може би не са нужни.

За рожденият ден и ние не сме решили. От една страна са малки за празненство с деца, от друга пък все пак това е първият им рожден ден.

Ники, пиши какво става с Гого и как е акането?

За инхалаторите-когато лекар ни дава да ползваме такъв ни посъветваха че покупката не би била излишна ако детето боледува често. Мари, ти за кое детенце искаш инхалатор или искаш да имате под ръка? А и инхалациите са когато слезе към гърдичките, а не просто за едни сополи. Най-добре е изобщо да не се стига до тях!

# 719

Сега да попитам тези, който си имат някаква  представа къде  правят  хубави и ефектни  детски торти?

Ти пък, как ще даваш пари за таква торта  Naughty Анатема - хората няма с какво тока да си платят  Naughty Я бързо си направи сама за рождения ден!  ooooh!

Има много хубави модели в нета, аз от там копирах модела и в една сладкарница ми го направиха.

Ето ги тортите на Явор за 1вия и 2рия р.д.

Аз съм на мнение чев рождените дни са за децата - не за родителите - рода не събирам- правя парти. Явор много се кефеше на първия си рожден ден, определено усети че е специален ден!

Общи условия

Активация на акаунт