Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 371
  • 782
  •   1
Отговори
# 210
Ами аз нямах никакви проблеми. Дори месеца след цветната снимка забременях и родих дъщеря ми. Съжалявам много, че преди да пробвам за второ дете не си направих отново. Можеше да си спестя втората извън маточна и инвитрото...

# 211
  • София
Мака, ако има някакъв проблем ще се види и при хидротубация, ако трябва да се решава и доуточнява проблема най-добрата диагностика е лапарото  Rolling Eyes според мен за тази процедура е важно да се довериш на лекаря, който ти проверява тръбите, и да си максимално спокоен, аз съм и за упойките че да е сигурен човек че не станал спазъм на тръбите  Rolling Eyes Аз бях чела някакви статии в нета от разни американски клиники та там хората обясняваха че при добър апарат и при добър лекар, които провежда хидротубацията информацията която носи процедурата е същата като от ЦС, разликата е в контраста (има хора алергични към контраста на ЦС) и в изображението. Вие нали се подготвяте да кандидатсвате с мъжки фактор по фонда  Rolling Eyes

# 212
  • София
Честно казано и аз не знам за какво се подготвяме, днес мъжа ми ще прави втора спермограма в Малинов, по-принцип д-р Коновалова каза да направим втора обикновена в Щерев да видим как стоят нещата, понеже първата е с много ниска подвижност и малък обем и тя каза, че има възможност за фонда с мъжки фактор. Аз и за това реших втората спермограма да е на друго място, че ако пак е лоша да я използваме, но след като вчера четох една тема за фонда и от отговорите на Мели /май така беше/ останах с впечатление, че във всяка една спермограма трябва да има по 2 фактора и като гледам в първата ни за втори фактор евентуално може да е обема, но той е 1.5 мл и е под нормата от 2, но фонда изисква под 1,другия вариант е Крюгер, но той е точно 15, а фонда изсква <15, та сега ще видим. А и на мен ми се ще да направя изследване за проходимост, понеже имам приятелка и тя е при Стаменов уж и правиха лапароскопия в Майчин дом и всичко беше наред, направи 2 опита неуспешни, после Стаменов и назначи цветна снимка и видяха хидросалпингс, за което той каза, че е причината за неуспеха, след което нещо и прекъснаха тръбата /незнам как точно се казва/, не че 3 тия опит беше успешен де. Но все пак си мисля, че е хубаво да се знае какво е положението.

P.S Момичета вижте на какво се натъкнах преглеждайки отново цените в Щерев http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=arti … d=212&lang=bg, на Други манипулации има Хистеросалпингография 150 лв - да не би вече да правят цветни снимки  newsm78

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 09:52 от maka

# 213
  • София
То положението че трябва да се знае е така. По принцип хидротубацията и ЦС дават еднаква информация, просто от ЦС си имаш снимка която да показваш. Хидросалпингс би трябвало да се види и на ултразвук  Rolling Eyes за тръбите на твоята приятелка да не би да са коагулирани, това може да стане и чрез лапароскопия или чрез хистероскопия  Rolling Eyes абе говори си с док при мен навремето ми каза че е по-добре ЦС да направя ама аз нали съм шубе....

Последна редакция: ср, 28 сеп 2011, 10:50 от Lailah

# 214
Мака, може и да са започнали, питай направо на регистратурата. Ако не ти е късно утре ще ходя и мога да питам.
Може и да го правят другаде с техни лекари...

# 215
  • София
Ще им се обадя, по-принцип не ми е късно, то дето се вика ако правят мога и другия месец, аз се бях разбързала понеже сега си правих микробиология, уреа и микоплазми и се изръсих 100 лв, а знам, че на някои места изискват и не трябва да са стари изследванията, та да не ми отидат на вятъра, но предполагам, че в Щерев няма да има проблем.

# 216
  • София
Баш цветна снимка си е това  Mr. Green ама гледам че вече няма хидротубация с анастезия но пък има ценоразпис за упойките  Rolling Eyes

# 217
Аз правих с упойка преди почти година. Сама си я поисках, не ми предложиха да избирам, но като четох  за възможните болки се стреснах и се обадих. Не си спомням колко струваше, но ако трябва да повторя, пак ще искам упойка.

# 218
Някой знае ли, кога Коновалова се връща от отпуск? Пак половин час не мога да се свържа с регистратурата Rolling Eyes

# 219
  • София, Бургас
Би трябвало да е вече на работа..поне преди да замине ми каза, че на 28ми се връща...макар,че миналата седмица на 29ти все още я нямаше   Tired ..ако не успееш да се свържеш, днес ще ходя до аптеката след работа и ще питам..даже ще видя за моя прегледв петък дали ще е на работа или пак ще търся Андреева..

Последна редакция: пн, 03 окт 2011, 16:27 от kateto_85

# 220
Би трябвало да е вече на работа..поне преди да замине ми каза, че на 28ми се връща...макар,че миналата седмица на 29ти все още я нямаше   Tired ..ако не успееш да се свържеш, днес ще ходя до аптеката след работа и ще питам..даже ще видя за моя прегледв петък дали ще е на работа или пак ще търся Андреева..

Мерси Кате, успях да се свържа и си записах час за другия четвъртък в 2 часа. Ако си там по това време, може да се видим Simple Smile

# 221
  • София

Мерси Кате, успях да се свържа и си записах час за другия четвъртък в 2 часа. Ако си там по това време, може да се видим Simple Smile
Уф и аз трябва да ходя да се разбера с нея какво ще ме прави Sad Другия четвъртък ми свършва болничния може и аз да се замъкна  Rolling Eyes Лока от колко до колко е на работа имаш ли престава  Rolling Eyes

# 222
Би трябвало да е вече на работа..поне преди да замине ми каза, че на 28ми се връща...макар,че миналата седмица на 29ти все още я нямаше   Tired ..ако не успееш да се свържеш, днес ще ходя до аптеката след работа и ще питам..даже ще видя за моя прегледв петък дали ще е на работа или пак ще търся Андреева..

Уф и аз трябва да ходя да се разбера с нея какво ще ме прави Sad Другия четвъртък ми свършва болничния може и аз да се замъкна  Rolling Eyes Лока от колко до колко е на работа имаш ли престава  Rolling Eyes

Доколкото си спомням в четвъртък от 14,30 до 16,30 е на кабинет. Понеделник е сутринта, но става въпрос за другата седмица Simple Smile За тази незнам графика и Peace

# 223
Имам едно въпросче,понеже ще стартирам процедура,някой можели да ми каже как стоят нещата с нощувките в София.Благодарности   Hug

# 224
  • София
ZVEZDA ,преди време съм чела,че клиника държи апартамент до тях,на доста прилични цени. После из темите бях срещала,че са сключили договор и с някакъв хотел пак,на по-ниски цени. Най-добре звънни на рецепцията и поискай да говориш със страшата сестра,тя трябва да знае и да ти обясни процедурата.

Общи условия

Активация на акаунт